iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
27 Nisan 2022 Çarşamba - 00:09

ÜÇ AYDA 10 MİLYON YOLCU

TAV yılın ilk üç ayında 10 milyon yolcuya hizmet verdi

ÜÇ AYDA 10 MİLYON YOLCU
Losev-1

TAV Havalimanları ilk çeyrekte 4,3 milyon dış hat ve 5,7 milyon iç hat yolcusuna hizmet vererek geçen yılın aynı dönemine göre yolcu trafiğini yüzde 131 artırdı.

Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki öncü markası TAV Havalimanları yılın ilk çeyreğine dair finansal ve operasyonel sonuçları açıkladı. TAV’ın cirosu ilk üç ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 146 artarak 149,2 milyon avro oldu.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “Yılın ilk çeyreğinde, Antalya’yı 2027 yılından sonra işletecek ortak girişimimizi 375 milyon avro büyüklüğünde bir sermaye ile fonladık. Kira peşinatının kalan kısmı için finansmanı tamamladık ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne 1,8125 milyar avro tutarındaki kira peşinatı ödememizi yaptık.  İçinde bulunduğumuz büyük jeopolitik türbülans içerisinde bu finansmanı kapatabilmemizi büyük bir başarı olarak görüyorum. Oldukça zor şartlar altında ve çok kısa sürede kapattığımız bu finansman hem Antalya’nın varlık kalitesini hem de TAV’da biriktirdiğimiz entelektüel sermayeyi açık bir şekilde ortaya koyuyor.

Dış hat yolcusunda yaşanan büyük toparlanmanın devamı ve Almatı’nın da katkısıyla birinci çeyrekte 2019’a kıyasla FAVÖK’ümüzün yüzde 88’ini telafi ettik ve pandeminin başından beri yakaladığımız en yüksek telafi oranını elde ettik. Bu yüksek oranla pandemi öncesi çeyreklik FAVÖK seviyelerimize de oldukça yaklaşmış olduk.

Almatı oldukça az olan mevsimselliğiyle özellikle düşük sezonda TAV’a yüksek katkı sunmaya devam ediyor. Geçen çeyrek konsolide FAVÖK’ümüzün yüzde 30’unu üreten Almatı, bu çeyrek de yüzde 32’sini üretti. Düşük sezon ve Almatı etkisinin birleşmesiyle bu çeyrek Türkiye dışı ciromuz konsolide cironun yüzde 63’üne ulaştı.

Türkiye’de işlettiğimiz havalimanlarında yolcu trafiği Rusya ve Ukrayna dışındaki bütün ana pazarlar için oldukça kuvvetli seyrediyor. Ayın tamamlanmış günlerine dair kısmi rakamlara(*) baktığımızda Antalya dış hat yolcusu Nisan ayında 2019’un sadece yüzde 7 altında gerçekleşiyor. Türkiye’de Turizm'in çeşitlendirilmesi yönünde yapılan çalışmaların meyvesini almaya başladık. Rus ve Ukraynalı misafirlerimizin sayısında büyük düşüş olmasına rağmen, diğer ana pazarlardaki kuvvetli talebin bu düşüşlerin tamamına yakınını Nisan ayında kapattığını görüyoruz. Almanya 2019’un yüzde 25 üstünde, İngiltere yüzde 67 üstünde, İran yüzde 41 üstüne ve kalan ülkeler de yüzde 8 üstünde seyrediyor. 

TAV tarihinde birçok krizle karşılaştık ama hepsinden daha da güçlenerek çıkmayı bildik. Bu nedenle krizlere karşı dayanıklılığın TAV’ın genlerinde bulunduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

TAV Havalimanları’nın İcra Kurulu  Başkanı  olarak tam 25 yıldır görev yapıyorum. 65 yaşında bırakmam gereken görevimi ortaklarımızla aldığımız bir karar ile 2 yıl daha uzatmıştık. O uzatma neredeyse 2,5 yıl oldu ve ben artık 67 yaşındayım. 

Bir yıldır ortaklarımızla şirketimizin yeni yönetiminin oluşması için çalıştık. Antalya ihalesinin kazanılması ve kira peşinatının ödemesinin tamamlanmasını takiben yeni yönetimi duyurma kararı almıştık. Bu adımların gerçeklesmesi ile birlikte Yönetim Kurulumuz bu kararı onayladı. 

1 Mayıs 2022 tarihinden itibaren görevime TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve şirketin ortağı olarak devam edeceğim. 

- Şirketin kuruluşundan beri birlikte çalıştığım ve son altı yıldır da İcra Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Serkan Kaptan TAV Havalimanları Holding’in İcra Kurulu Başkanı, 

- Franck Mereyde Üst Yönetim Komitesi Başkanı ve Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi, 

- Yine 16 yıldır birlikte çalıştığım CFO’muz Burcu Geriş, CFO’luk uhdesinde kalmak kaydıyla İcra Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görevlerine devam edeceklerdir. 

Öncelikle özenle seçimini yaptığımız bu üç arkadaşıma başarılar diliyorum. En iyisini yapıp TAV’ı çok daha başka yerlere taşıyacaklarından eminim. Adil ve şeffaf bir şekilde, çalışanlarımıza öncelik vererek, ülkemize, ortaklarımıza, paydaşlarımıza ve müşterilerilerimize çok faydalı bir yönetim sergileyeceklerine inancım tamdır.

Bu vesileyle 25 yılda yarattığımız dünya markasına yaptıkları  ölçülemez katkıları için çalışanlarımıza, hissedarlarımıza ve iş ortaklarımıza teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

(*) Kısmi rakamlar ay sonunda açıklanacak nihai rakamlardan önemli ölçüde farklılık gösterebilir.

 
PİLOTLAR GÜNÜ KUTLANDI
 
ORTAK UÇUŞ YAPACAKLAR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PİLOTLAR GÜNÜ KUTLANDI
TALPA Başkanı Kaptan Pilot Okan Üreksoy ve berberindeki heyet, 26 Nisan ...
PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
Bugün 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü kutlanıyor
BURSA'DA FECİ KAZA
Bursa'da tek motorlu uçak yerleşim yerinde sokağa düştü
 
SES HIZI VE ŞOK DALGALARI
Osman Gazi Baykal yazdı...
SMARTLYNX GAZİPAŞA'DA
Gazipaşa-Alanya, SmartLynx Hava Yolları’nın Tallinn’den gelen ilk uçuşunu karşıladı
İSRAİL SEFERLERİ ARTIRILIYOR
THY, Türkiye-İsrail seferlerini haftada 89 uçuşa çıkarıyor
 
PEGASUS-AYJET İŞBİRLİĞİ
Yakın gelecekte artacak pilot ihtiyacını karşılamak amacıyla Pegasus Havayolları ...
İTİBARLI ŞİRKETLER ARASINDA
Emirates, 2022 Global RepTrak® 100’de en itibarlı ilk 100 şirketten biri oldu
O UÇAK DÜNYA REKORU KIRDI
Havacılıkta temiz uçuşun kapısı aralanıyor. Heyecan verici gelişmeyi Alman ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 18 °C 15 / 20 °C 14 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •kaza
  •test
  •Delta Airlines
  •bilet
  •turizm