iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
21 Ekim 2012 Pazar - 19:53

UMUT ORAN’DAN TOPÇU’YA YANIT

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’ya yanıt verdi.

UMUT ORAN’DAN TOPÇU’YA YANIT
Losev-1

Topçu hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirten Oran, “THY Yönetim Kurulu Başkanı hangi ülkede yaşadığını şaşırmış. Burası muz cumhuriyeti değil, burası Türkiye Cumhuriyeti. Ali kıran baş kesen misin yoksa THY Yönetim Kurulu Başkanı mısın? Milletin verdiği yetkiye dil uzatmak, milletin verdiği yetkiden rahatsız olmak Hamdi Topçu’nun haddi de değildir, hakkı da değildir” dedi.

 

Oran, DHA muhabiri İbrahim Yıldız imzasıyla bugün yapılan haberde Topçu’nun hukuk sınırlarını aşan ifadeler sarf etmesi üzerine yazılı bir açıklama yaparak, yarın Topçu hakkında suç duyurusunda bulunacağını ve en kısa zamanda hakkında tazminat davası açacağın da bildirdi.

 

Burası muz cumhuriyeti değil

Oran’ın açıklaması şöyle:

“THY Yönetim Kurulu Başkanı hangi ülkede yaşadığını şaşırmış. Burası muz cumhuriyeti değil, burası Türkiye Cumhuriyeti. Burada basın özgürlüğüne inanıyoruz, burada sivil siyasete inanıyoruz, milletin iradesine saygı gösteriyoruz. Bu ülkede basın kamuoyunu bilgilendirmek için herkese soru sorabilir. Bu ülkede millet tarafından görevlendirilmiş milletvekilleri elbette soru soracaklar, araştırma önergesi verecekler, gerekirse gensoru yolunu da kullanacaklar. Bunları da beklesin. Eğer gereken cevap verilmezse bu yollar da açık.

 

Milletin verdiği yetkiye dil uzatmak haddin değil!

Milletin verdiği yetkiye dil uzatmak, milletin verdiği yetkiden rahatsız olmak Hamdi Topçu’nun haddi de değildir, hakkı da değildir. Basın mensupları bu zata bir soru soruyor, gidip onlara hakaret ediyor. Sen kimsin? Sen ali kıran baş kesen misin yoksa THY Yönetim Kurulu Başkanı mısın? Türkiye Cumhuriyeti ana muhalefet partisi, 89 yıllık CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı, milletvekili soru soruyor ona da efendi gibi cevap vereceksin.  Bugün çıkmış bir açılışta edep sınırlarını aşan ifadeler kullanmış. Bu açıkça suçluluk psikolojisinin göstergesi. Bir yarası var ki bu kadar gocunuyor. Kendisine haber veriyorum, demek ki zülfüyare dokunmuşuz, daha da dokunmaya devam edeceğiz.  Bu milletin göz bebeği kurumu iyi mi yönetiliyor yoksa kötü mü yönetiliyor, onu da herkese göstereceğiz. Kötü yönetimi için mecliste, haddi aşan ifadeleri için de hukuk önünde mutlaka gereken hesap sorulacak.

 

Önergeyi yanıtlamam diyorsan bırak o makamı

Hiç aklından çıkarmasın. Her şeye rağmen bu ülke o arkasına saklandığınız ağababalarının sirki değil. Bu milletin hala mahkemeleri var, bu milletin vekilleri var. Bu milletin vekilleri, bu milletin Uğur Dündar gibi cesur gazetecileri gereken hesabı sorar. Siz de paşa paşa çıkıp gereken hesabı vereceksiniz. Yazılı soru önergelerini de cevaplayacaksınız. Diyorsan ki “yok ben cevap vermem”  o zaman bırakacaksın o THY Yönetim Kurulu Başkanlığını, kalkacaksın o koltuktan geleceksin siyasete orada hesaplaşacağız.  Diyorsan ki “benim nasılsa ağababalarım var, onlar beni korur” o zaman sana bu şemsiyeyi kim tutuyorsa o çıksın karşımıza onunla hesaplaşalım. Hiç kimsenin piyonuyla uğraşacak değiliz.

 

Siyasete girince şirketten ayrıldım

Hamdi Topçu’nun açıklamasına bakıyorum, bu açıklama bir maliyeci için de ciddi bir iş adamı için de sınıfta kaldı.  Birincisi insan dürüst olacak, gerçeği söyleyecek, iftira etmeyecek. Ben siyasete girdiğim günden beri hiçbir şirketin yöneticisi değilim. Bahsettiği tekstil fabrikasını da ben yönetmiyorum. Siyasete hevesli bu arkadaşa ilk tavsiyem, “bir şey soracaksan önce araştır” araştırmadan sorarsan, yaya kalırsın. Bak biz araştırıp soruyoruz, nasıl ortalık yangın yerine dönüyor, nasıl yüzler kıpkırmızı cevaplar veriliyor görüyorsun.

 

O fabrika ödüllü

İkincisi bahsettiği tekstil fabrikası, sosyal demokrasinin en ileri örneği İsveç’teki çok ciddi bir şirketin en büyük tedarikçisidir. 20 yıldır sürekli denetlenir. İnsan hakları ve çevre konusundaki hassasiyetinden dolayı, Ortadoğu ve Balkanlar bölgesindeki ilk ve tek ‘yeşil fabrika’ ödülünü almıştır. Şimdi burası bir tekstil fabrikası, Hamdi bey bu fabrikayı bir havayolu şirketiyle karşılaştırıyor.  Hamdi bey, hatırlatıyorum tekstil fabrikasında pilot yok. Elmayla armutu karşılaştırma.  İftira yolundan da vazgeç.  Bir de “kaç elemanına asgari ücret veriyor” diye soruyor. Hatırlatıyorum, asgari ücret vermemek suç, bunu bile bilmiyor. Ya da kendisi herhalde asgari ücret vermemeyi bile düşünüyor. Böyle yolları çok iyi biliyor herhalde.

 

Sendikalarla birlikte mücadele verdik

Üçüncüsü benim sendikayı fabrikaya sokmamakla övündüğümü iddia etmiş. Kendisine hatırlatıyorum yalan söylemek hem suç hem günah. Ben yıllarca sivil toplumla gönül gönüle birlikte çalışmış, sendikalarla hak ve özgürlük mücadelesi vermiş bir insanım. Biz ışınlanma metoduyla, paraşütle koltuğa gelmedik, biz buralardan, bu mücadeleden siyasete geldik öyle de devam ediyoruz. Kendisi önce sendika hakkı talep den 305 kişiyi gece yarısı, kısa mesajla nasıl işten çıkardı, onun hesabını versin. 

 

Basiretli tüccar değilsin

Dördüncüsü, ben hayatımda ilk kez şirketi zarar etmiş bir insanın 9 milyon dolar para batırmayı normal kabul ettiğini gördüm. İş adamlığında, maliyecilikte böyle bir şey yok. Bu milletin parasını kaybetmeyeceksin. Türk Ticaret Kanunu’nda “basiretli tacir”den bahsediyor. Basiretli tacir gibi davranacaksın, işini iyi yapacaksın. Basiretin yoksa da görevi bırakacaksın.

 

Kendisine ilan ediyorum, bir yanlış yapmışsa bunun hesabı da sorulacak, bu millet de gözbebeği THY nasıl yönetiliyor onu mutlaka görecek, hiç merak etmesin. SPK’ya göre, halka açık şirketlerin yöneticileri zaten bu iddialara açıkça cevap vermek zorunda. Hamdi Topçu’nun da görevi cesur gazeteci Uğur Dündar gibi insanları, milletvekillerini tehdit etmek değil, çıkıp adam gibi hesap vermek. O görevini iyi yapsın.

 

 
FOTOĞRAFLARLA TATCA GECESİ
 
TOPÇU ORAN'E NE SORMUŞTU?
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tebrikler 22 Ekim 2012 Pazartesi 01:20

Bilgi birikim ve attığın adımı bilmek başka bir olgunluk gerektirir-torpil ile dolmuyor beyin-vicdan da kara kalplerinde yok olmuş çoktan. THY işçilerinin alın teriyle ayakta tuttuğu milli bir değerdir böylesine cahil yönetimin elinde oyuncak olmamalı... ve Metin külünk te araştırılmalıdır artık!kalbimiz 305 arkadaşımız ile.

Yorumu oyla      0      0  
305 21 Ekim 2012 Pazar 21:23

BRAVO UMUT ORAN . BUNLARIN HAKKINDAN SEN GELECEKSİN...

Yorumu oyla      0      0  
Havacı 21 Ekim 2012 Pazar 20:34

İşte cevap diye ben buna derim. Konuşunca topu attırıp adamı kıçının üstüne oturtmalı...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FOTOĞRAFLARLA TATCA GECESİ
TATCA(Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği) 20 Ekim Dünya Hava Trafik ...
ERSOY BİRDAL’DAN NE İSTEDİ ?
TATCA gecesinde konuşan TÖSHİD Başkanı Murat Ersoy, DHMİ Genel Müdürü ...
EMIRATES’DE 25’İNCİ A380
Emirates Havayolu, hızla büyüyen filosu için bir günde üç yeni uçak teslim ...
 
TAKSİM EYLEMİ SÜRÜYOR
29 Mayıs günü havacılık işkoluna getirilen grev yasağını protesto eylemine ...
THY UÇAK İSMİ ARIYOR
81 ilin isimlerini tüketen THY, filonun yeni uçakları için isim arayışında…
'YASA YENİ ANLAYIŞ ESKİ'
Gökkuşağı Hareketi sivil havacılık işçilerine yayınladığı bültenle ‘Yeni ...
 
BİZİM İÇİN GÜVENLİK ÖNDE GELİR
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Suriye Hava Sahası konusunda, ...
'ATC GÜNÜ' KUTLU OLSUN
Bugün 20 Ekim Dünya Hava Trafik Kontrolörler Günü. Airkule.com olarak ...
TOPÇU DÜNDAR’A NASIL CEVAP VERDİ ?
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, gazeteci Uğur Dündar’ın kendisi ...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
AIR CANADA'YA TEPKİ
PLANÖR KAZASINDA TRAJİK ÖLÜM
İRFAN SARP VEFAT ETTİ
PİLVAK'TA SEÇİM ZAMANI
HANEDA'NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI
PEGASUS'UN YENİ ROTASI
ÜREKSOY: 26 NİSAN'IN ÖNEMİ
LUFTHANSA'DA YENİ KABİN
ERCAN'DA 'PİLOTLAR GÜNÜ'
TAV'A 'EN İYİ İŞVEREN' ÖDÜLÜ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazartesi Salı Çarşamba
14 / 15 °C 14 / 18 °C 13 / 15 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •COVID 19
  •turist
  •Emirates
  •uçak
  •Çin