iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
22 Nisan 2010 Perşembe - 10:35

UZLAŞMA SAĞLANAMADI

THY 22. Dönem Toplu İş Sözleşmesinde “Resmi Arabulucu Süreci” de uyuşmazlıkla sonuçlandı.

UZLAŞMA SAĞLANAMADI
19 Mayis

Hava İş Sendikası’nın açıklaması şöyle:

 

2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev Lokavt Kanunu ilgili prosedürleri gereği, Resmi Arabulucun raporunun sendikamıza tebliğinden itibaren sendikamız 6 gün bekleyecek diğer 6 gün içinde uzlaşma olmadığı takdirde grev kararı almak zorunluluğunda kalacaktır.

 

THY işverenince sendikanın yetkisi yok sayılarak başlatılan, bu nedenle yine işverence sürdürülen gerekçesiz temyizlerle hukuken bir yıl gecikmeyle başlayabilen THY 22. Dönem toplu iş sözleşmesinde, Hava-İş sendikası yapıcı ve sağduyulu bir tutumla 60 günlük görüşme süreci ve 21 günlük resmi arabulucu sürecinde sözleşmenin masada sonuçlanması amacıyla üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmiştir.

 

Bugün, 6 gün uzatılan resmi arabulucu süresi de hukuken sona ermiş olup, bu süreçte taraflar arasında genel anlamda bir anlaşma sağlanamamıştır. Resmi Arabulucu döneminde ile anlaşma sağlanan maddelerimiz dışında, 13 Asıl 2 Geçici Madde de uyuşmazlık devam etmektedir. Uyuşmazlık Maddelerimiz ve THY işverenin karşı görüşlerini www.havais.org.tr adresinden inceleyebilirsiniz.

 

2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev Lokavt Kanunu ilgili prosedürleri gereği, Resmi Arabulucu raporunun sendikamıza tebliğinden itibaren sendikamız 6 gün bekleyecek diğer 6 gün içinde uzlaşma olmadığı takdirde grev kararı almak zorunluluğunda kalacaktır.

 

Hava-İş sendikası bu dönem ile ilgili uyuşmazlığın temel noktalarının; son yıllarda gerçekleştirilen önemli büyümenin asıl mimarları olan çalışanların artan iş yükü ve verimliliklerinin işverence hiçbir şekilde gözetilmemesi, işlerin parçalanması sonucu birçok bölümde istihdam tasfiyesi dolayısıyla çalışanların gelecek kaygısına düşürülmesi, büyüme nedeniyle gerekli personel ihtiyaçları konusunda ağır kalınarak mevcut personelin kural ihlalleri ile çalıştırılmaya yönelinmesi şeklindeki yönetim tarzından kaynaklandığını belirlemiştir.

 

Hava-İş sendikası toplu iş sözleşmesini kaba bir ücret pazarlığı görmediği gibi, ücret talepleri konusunda da “ülkenin gerçekleri”, işsizlik ayıbı ile aba altından sopa gösterilmesi, zaten “2009 yılının geçmiş bir yıl olduğu şeklindeki çarpıtmalara” ve her dönem yapıldığı gibi kamuoyunda sendikalı işçilere yönelik “gözünüz doysun” propagandalarına aldırmadan; THY işçilerinin “verimliyiz, uluslararası alanda kaliteli hizmet üretiyoruz, haklarımızı istiyoruz” talebini hiç çekinmeden savunmaktadır.

 

Sponsorlara bulunan milyonlarca dolarlık kaynakların, özelleştirme paydaşlarına sunulan temettülerin personele gelince yok sayılmasını kabul edemeyiz.

 

Uzun yıllar daha düşük ücret ve haklarla bu şirkete özveri ile hizmet etmiş eski sözleşmeli personelin ve intibaklar konusunda sorunu bulunan diğer personelin kıdemliliklerinin ortaklık kıdemlerinin gerektirdiği şekilde yeniden değerlendirilmesi talebimizde yanıt bulmamıştır.

 

Yıllık izinlerin arttırılması, işçilerin mevcut kazanılmış haklarının korunması özellikle işverence tek taraflı değiştirilebilen Ortaklık Yönetmeliklerinin direkt personelin hakları ile ilgili olanlarının sendikanın onayı ile değiştirilebilmesi diğer önemli idari uyuşmazlıklardır.

 

Diğer yandan sendikamızın, uçuş emniyetinin çalışanların biriken yorgunluğu ile direkt ilişkisi olduğu, çalışma koşullarının bu bilimsel veriler dikkate alınarak düzenlenmesi konusundaki temel yaklaşımı nedeniyle bilhassa İş Kanunu kapsamında bulunmayan uçucu personelin haklarının, toplu iş sözleşmesi ile düzenlenmesi yönündeki teklifleri yeterli personel olmadığı gerekçesiyle reddedilmektedir. Bu konuda toplu iş sözleşmesinde önemli bir uyuşmazlıktır.

 

Hava-İş sendikası tüm bu uyuşmazlık konularına rağmen bugüne kadar olduğu gibi işveren yetkilileri ile her türlü görüşme ve karşılıklı değerlendirmeye açık olduğunu bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunmaktadır.

 

Ancak Hava-iş sendikası aksi durumda Anayasal ve yasal tüm meşru haklarını da kullanmak noktasında buna hazırdır. Saygılarımızla.

 

HAVA-İŞ GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU”

 

http://www.havais.org.tr

 

 

 
KÜLÜN FATURASI 1.7 MİLYAR DOLAR
 
ÇOCUK KAHRAMANLARI AHL'DE
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İmdaaaaat ! 27 Nisan 2010 Salı 01:04

Şunu untmayın en kötü sendika sendikasızlıktan iyidir birbirinize düşüp gereksiz ayak oyunlarıyla vakit kaybedeceğinize birlik olun çalışın anlatın gerçekleri kimseyi suçlamayın sadece hak adalet ve onurlu olun

Yorumu oyla      0      0  
wers 23 Nisan 2010 Cuma 21:21

dostlar çok çalıştığınızı biliyorum hak ediyorsunuz da zam almayı ama türkiyede hangi sektör 900 tl kreş yardımında bulunuyor çalışanlarına da hava iş talepte bulunuyor tabiki hakkınızı arayacak hava iş ama makül seviyelerde doğru uçak sayısı arttı zor şartlarda çalışıyorsunuz buna bende katılıyorum ve sizi destekliyorum ama tekrar diyorum thy hepimizin ona sahip çıkmalıyız çalışanlarıyla ve yönetimiyle insanlardan alamayacağımızı istediğimiz zaman bir yere varamayız thy reklam vermiş diye işcisine ek zam yapamaz her sektörde reklamlar oluyor ve bunların maliyetleri vardır tabi reklamsız bir ürünü pazarlayamazsınız devlet geçen 21. sözleşmede yanılmıyorsam %6+6 zam verdi başka hangi sektöre verdi peki bu zam ayrıca bu hareket emsal teşkil edecek ve tüm sendikacılar bizde aynı şartları ve hakları istiyoruz diyecekler

Yorumu oyla      0      0  
Felaket ! 23 Nisan 2010 Cuma 20:07

Arkadaşlar sivil havacılığınson hazırladığı taslaktan haberiniz varmı, eğer bu kabul edilirse bittiğimiz andır havayolu şirketleri ölesiye bizi kullanırlar olacakları söyliyim fiziksel ve ruhsal sağlığımızı tamamen kaybederiz çünkü yeni hazırlanan taslakta boş gün diye bir şey yok bütün kazanılan haklar kaybedilmek üzere bu kadar korkak olmayalım! eğer bugün bana dokunmayan yılan yaşasın zihniyetiyle hareket edilirse unutmayın birgün döner dolaşır o yılan sizi de sokar insanca iyi yaşamak istemek suçmu ! neden toplum olarak bu kadar ufak hesapların peşine düştük neden gücümüzün farkında değiliz neden hep ufakayak oyunlarına alet oluyoruz. Bizler birbirine düşerken şirketler ellerini ovuşturarak, gülüp, halimizi seyrediyor zaman birlik olma zamanı hala görmüyormusunuz!

Yorumu oyla      0      0  
staralliance 23 Nisan 2010 Cuma 16:55

Sayın Werrs rumuzlu arkadaşım ; Eywallah sana karşı yuksek gibi tutarlar gelebilir THY de çalışanların aldıgı ücret ama o paraları ne şartlar altında kazandıgımızın farkındamısın acaba sağlıgımızdan olarak , tum gun radyasyon yiyerek uçağın içinde ? Lütfen önce kendimizi sorgulayalım evet TİS olmalı haklarımızı korumak için şartlrın iyileştirilmesi için ve de THY yi ve özellikle Uçuşu hiçbirişle kıyaslamayalım..

Yorumu oyla      0      0  
BSLIST 23 Nisan 2010 Cuma 16:27

Wers rumuzlu sahsa... Insanca maas alma hakkini nasil oluyor da elestiriyorsunuz anlamiyorum. Ben THYde degilim, ama bana kalirsa THY iscileri fazla almiyor (ki Türkiyede en yüksek maasi hic te almiyorlar). Bence sektörün diger calisanlari az maas aliyor! Bu aci gercegi kullanarak ta THY iscilerine "Allah gözünüzü doyursun" tarzinda bir elestiri yapmak, en basit tabiri ile haddini ve hakkini bilmemektir!!

Yorumu oyla      0      0  
wers 23 Nisan 2010 Cuma 16:23

900 tl kreş yardımını ilk defa duydum daha neler duyacağız görecez bune yaa

Yorumu oyla      0      0  
wers 22 Nisan 2010 Perşembe 23:54

sayın ayçin türkiye gerçeklerini unutmuş galiba şu anda türkiyede en yüksek maaşı thy işçileri alıyorlar ve hala daha da fazla istiyor nedenide thy gibi bir kurumun çalışma şekli yani ulaşım sevgili dostlarım insanlar etrafınızda 800 tl para kazanabilmek için herşeyi yapıyorlar insaf

Yorumu oyla      0      0  
kabadayı sendikacılara 22 Nisan 2010 Perşembe 13:05

Sayın Ayçin TİS görüşmelerinde işverenle ortak dili yakalayıp, sendikanın binlerce üyesine 'çakallar' tabirini kullanarak gösterdiği saygısızlıktan dolayı özür dilemelidir. Görüşmeler altı gün uzatılmasına rağmen beklentileriniz meşru olmayan iktidarınızın temelsiz olduğunu ortaya koymuştur. Hava-İş yöneticilerinin oturduğu sandalyeler ters dönmüştür! Hani masada hesap soracaktınız. Sayın sendikacı(lar) boyunu(zu) aşan sözlerinin altında kalmaktan yüzünüz kızarmıyormu?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KÜLÜN FATURASI 1.7 MİLYAR DOLAR
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), volkanik kül bulutları ...
KÜL ÇELEBİ’NİN İŞLERİNİ AKSATTI
Çelebi Hava Servisi'nin, Türkiye, Macaristan ve Hindistan'daki faaliyetleri ...
SABİHA GÖKÇEN ÇOCUKLARLA ŞENLENDİ
İSG Tarafından İşletilen İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, ...
 
SON DURUM AÇIKLAMASI
SHGM, Avrupa hava sahasındaki son durumu açıkladı. Bir tık ötede…
SKY SIRIUS'UNA KAVUŞTU
SKY Havayolları’nın filo genişletme çalışmaları çerçevesinde bünyesine ...
NORMALE DÖNÜŞ
Hava trafiğini felç eden Eyyafyallayöküll Yanardağı’nın oluşturduğu kül ...
 
PEGASUS HANNOVER SEMALARINDA
Pegasus Havayolları, Almanya’da yedinci durağı Hannover’a 23 Haziran tarihinden ...
THY GENEL KURULU YAPILDI
Türk Hava Yolları A.O. Olağan Genel Kurul toplantısı hissedarların katılımıyla ...
EASYJET'TEN ÖNEMLİ UYARILAR
İngiltere ve Avrupa hava sahalarının açılmasının ardından easyJet bu sabah ...
 
Osman Gazi Baykal
HAVADAN İNSANİ YARDIM MALZEMELERİNİ ATMA
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
MÜNİH'TE 60 SEFER İPTAL EDİLDİ
VİZE REDDİNDE ÇİN GERİDE KALDI
EN GÜZEL '19 MAYIS' KUTLAMASI
'SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK' ADIMI
KIRGIZİSTAN SOCEA'YA KATILDI
YER PERSONELİ UÇAKTAN DÜŞTÜ
İZMİR'DEN 7 YENİ ROTAYA UÇACAK
TB-2 POLONYA'YA İHRAÇ EDİLDİ
SIA REKOR KAR AÇIKLADI
'CAFE YANIMDA' İLE FARKINDALIK
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazar Pazartesi Salı
16 / 22 °C 15 / 22 °C 14 / 22 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Rusya
  •kabin memuru
  •bilet
  •uydu
  •savunma