iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
25 Şubat 2013 Pazartesi - 11:10

VIP UÇMAYI ÇOK SEVDİK

Geride bıraktığımız 2012 yılında VIP(Very Important Person-Çok Önemli Kişi) uçanların sayısında adeta patlama oldu. 2012'de VIP'ten kaç kişi geçiş yaptı? Süleyman ŞEN'in haberi...

VIP UÇMAYI ÇOK SEVDİK
Losev-1

Türkiye’nin en büyük havalimanı olan İstanbul Atatürk Havalimanı VIP Salonu’ndan 2011 yılında 156 bin 816 kişi geçiş yaparken, VIP Salonu’nu kullananlarda 2012’de 30 bine yakın artış yaşandı ve 185 bin 834 kişi VIP yolcu olarak uçtu.

 

VAZGEÇEMEDİĞİMİZ AYRICALIK ‘VIP’

VIP, yani İngilizce Very Important Person’ın (Çok Önemli Kişi) kelimelerinin baş harflerinden oluşan kısaltma. Bu sihirli kelime ülkemiz insanını her dönem cezbetti. Türk insanı VIP yolcu olmayı, VIP hizmetlerden yararlanmayı, kapıda karşılanmayı, salonlarda ağırlanarak ücretsiz ikramlardan faydalanmayı ve uçağa kadar görevliler eşliğinde gitmeyi her dönem arzuladı.

 

2012’DE PATLAMA YAŞANDI

Türkiye’nin dünyaya açılan en büyük sınır kapısı durumunda olan İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 2012 yılında VIP Salonu’ndan 185 bin 834 kişi geçiş yaptı. Bu rakam 2011 yılında 156 bin 816 kişi idi. Yani 2011 yılına göre 2012’de VIP’i kullananların sayısında yaklaşık 30 bin kişilik bir artış söz konusu. 185 bin 834 kişinin 121 bin 069’u yurtiçinde seyahat ederken, 64 bin 765’i ise yurtdışına gidip geldi.  

 

AVRUPA’DA NEREDEYSE YOK

Avrupa ülkelerinde sadece Devlet Başkanları, Başbakanlar ve Bakanlar VIP hizmetlerinden faydalanırken, ülkemizde VIP’ten yararlananların kapsamı oldukça geniş. Öyle ki ister 20 yıl önce olsun, ister 30 yıl, bir dönem milletvekilliği yapmış olun veya adınız VIP salonlarından yararlanacaklar listesine bir kere girmiş olsun, aradan kaç yıl geçtiğine bakılmaksızın siz artık ömür boyu VIP yolcusunuz.   

 

KİMLER VIP YOLCU

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı ricale göre VIP Salonlarından şu kişiler yararlanabiliyor:

Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan, Eski Cumhurbaşkanları, Cumhuriyet Senatosu Eski Başkanları, Millet Meclisi ve TBMM Eski Başkanları, Eski Başbakanlar, Cumhurbaşkanlığı Eski Konsey Üyeleri, Genelkurmay Başkanı, Ana Muhalefet Partisi Başkanı, Bakanlar Kurulu Üyeleri, Eski Bakanlar, Yüksek Yargı Organlarının Başkanları ve Üyeleri(Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Uyuşmazlık Mahkemesi), Sayıştay Başkanı ve Üyeleri, Kuvvet Komutanları, General ve Amiraller, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı ve Üyeleri, TBMM Başkan Vekilleri, Katip Üyeleri, İdare Amirleri, TBMM’de Grubu Bulunan Siyasi Parti Genel Başkanları ve TBMM Üyeleri, TBMM Eski Üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri, Başbakanlık Müsteşarı, TBMM Genel Sekreteri, Diyanet İşleri Başkanı ve Yardımcıları, Müsteşarlar, TC Merkez Bankası Başkanı, AB Genel Sekreteri, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı, Rekabet Kurulu Başkanı, Telekomünikasyon Kurumu Başkanı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı, Kamu İhale Kurulu Başkanı, Tütün-Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı, Şeker Kurulu Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanları, Başbakan Başmüşavirleri, Müsteşar Yardımcıları, Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Genel Sekreter Yardımcıları, Devlet ya da Vakıf Üniversiteleri Rektörleri, Büyükelçiler, Valiler, Emniyet Genel Müdürü(Vali), Büyükşehir Belediye Başkanları, Devlet dDnetleme Kurulu Başkanı, Yüksek Denetleme Kurulu Başkanı, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı, Bakanlık Teftiş Kurulları Başkanları, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı, Toplu Konut İdaresi Başkanı, Özelleştirme İdaresi Başkanı, GAP İdaresi Başkanı, Devlet Personel Başkanı, Genel Müdürler, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı, Türk Standartları Enstitüsü Başkanı , TÜBİTAK Başkanı, TÜBA Başkanı, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Başkanı, TC Merkez Bankası Başkan Yardımcıları, Devlet Sanatçıları, Devlet Sporcuları, İstiklal Madalyası Sahipleri, Hükümeti Temsilen Yurtdışına Giden Heyetler, DİSK, HAK-İŞ, TESK, TİSK, TÜRK-İŞ Konfederasyonları Genel Başkanları, Yukarıda belirtilen görevden emekli olanlar.

 

Bu listeye ek olarak sonradan müstakil yazı ile yararlanma imkanı tanınanlar ise şöyle:

Türkiye Ticaret, Sanayi, Deniz Ticaret Odaları ve Ticaret Borsaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurul Başkanı, Türkiye Barolar Birliği Başkanı, Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı, Toplu Görüşme Yapma Yetkisine Sahip Memur Sendikalarının Bağlı Oldukları Konfederasyon Genel Başkanları ve İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreterliği –İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği Genel Sekreteri.

 

YABANCI BAKANLAR NORMAL YOLCU GİBİ GEİYOR

VIP salonlarını kullananların sayısını gözden geçirme ve azaltma girişimleri yapılsa da uygulamada herhangi bir değişiklik hayata geçirilemedi. Bırakın azalmayı her yıl VIP’i kullananların sayısında artış yaşandı. VIP salonları zaman zaman sakıncalı kişilerin geçmesiyle de gündeme geldi.

 

Süleyman ŞEN-AIRKULE.COM/ÖZEL

 
THY'DEN KKTC'YE SAĞLIK İNDİRİMİ
 
ALTINI TİCARET İÇİN KULLANACAKTIK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY'DEN KKTC'YE SAĞLIK İNDİRİMİ
Türk Hava Yolları(THY) ile Yakın Doğu Üniversitesi(YDÜ) Hastanesi arasında ...
THY’NİN 40. YIL GURURU
Türk Hava Yolları, Nürnberg Havaalanı'ndan Türkiye'ye uçuşların başlamasının ...
'GLOBALLY OTTOMAN'
THY’nin son günlerdeki performansını ve imajını yorumlayan Akşam Gazetesi ...
 
PEGASUS HALKA AÇILIYOR
Pegasus Havayolları,32 milyon 85 bin lira nominal değerli paylarını halka ...
UÇAKTA ŞOK
Şok, şok… Erzurum'dan İstanbul'a gelen uçakta mastürbasyon yaptığı iddia ...
UÇUŞ ROTALARI KISALIYOR
SHGM 240 kilometre olan Siirt ve Van Havaalanları arasında mevcut olan ...
 
TAV’DAN 124 MİLYON AVRO NET KAR
TAV Havalimanları Holding’in(“TAV”), 2012 yılı finansal sonuçlarına göre ...
LUFTHANSA'DA PERSONEL KIYIMI
Alman havayolu şirketi Lufthansa, personel çıkararak kemer sıkacak…
‘SENDİKAYA RAĞMEN ZAM YAPARIZ’
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Hava-İş Sendikasının TİS’le ilgili ...
 
Osman Gazi Baykal
HAVADAN İNSANİ YARDIM MALZEMELERİNİ ATMA
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
'SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK' ADIMI
KIRGIZİSTAN SOCEA'YA KATILDI
YER PERSONELİ UÇAKTAN DÜŞTÜ
İZMİR'DEN 7 YENİ ROTAYA UÇACAK
TB-2 POLONYA'YA İHRAÇ EDİLDİ
SIA REKOR KAR AÇIKLADI
'CAFE YANIMDA' İLE FARKINDALIK
HEDEF: 10 MİLYON YOLCU
TUSAŞ-TÜBİTAK İŞBİRLİĞİ
EMIRATES'TE MALİ SONUÇLAR
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
14 / 21 °C 15 / 20 °C 14 / 23 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •İstanbul Havalimanı
  •thy
  •pandemi
  •Qatar Airways
  •turizm