iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
29 Eylül 2009 Salı - 22:21

YARGI HAVA-İŞ'İ HAKLI BULDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca 6590 üye üzerinden yapılan çoğunluk tespiti için Hava-İş Sendikası’nın yaptığı itiraz mahkemece yerinde bulundu. Hava-İş kazandı...

YARGI HAVA-İŞ İ HAKLI BULDU
19 Mayis

Hava-iş sendikasının Bakanlıkça 6590 üye üzerinden yapılan çoğunluk tespitine yaptığı itiraz, mahkemece yerinde bulunarak çoğunluk tespitinin 9401 üye sayısı üzerinden yapılması gerektiğine karar verildi.
Hava-İş yargı kararını ve gelişmelerini üyelerine şöyle duyurdu: 

Değerli Üyelerimiz;

THY A.O ve THY Teknik A.Ş’ de 2009 Ocak ayı itibarı ile geçerli olacak yeni dönem toplu iş sözleşmeleri işverenlerce girişilen “sözde hukuki hak olarak niteledikleri hukuksuz girişimlerle” sekteye uğratılmış ve toplu görüşmeler başlayamamıştı.

Ancak dün THY Teknik A.Ş’de bugün de THY A.O sürmekte olan her iki davanın da HAVA-İŞ sendikasının lehine sonuçlanması ile HUKUK, aylardır sendikaya karşı düşmanca tutum içinde hareket ederek üyelerimizin varlığını ve sendikanın tüzelliğini yok sayan işverenlerin yüzüne bir şamar gibi indi. SONUÇ: Teknik A.Ş tümüyle Hava Taşımacılığı işkolunda! THY A.O’da Hava-İş artık bakanlık kayıtlarında 9401 üye ile çoğunluk sağlamıştır!

Aidatlarımızı ödemeyerek bizi parayla terbiye edeceklerini sananlar yanıldı!

Temsilcilerimizi Kurul üyelerimizi işten çıkararak Hava-İş tüzelliğine acımasız saldıranlar yanıldı!

Temsilci odalarımıza kilit vurarak bizleri kolluk güçleri ile işyerlerine sokmayanlar üyelerimizle iletişimi kesmeye çalışanlar yanıldı!

Fırsat bu fırsat diyerek kazanılmış haklarımıza saldıran mesailerimizi, primlerimizi ödemeyen idari maddeleri uygulamayan böylelikle Toplu iş sözleşmelerimizi ortadan kaldırabileceklerini sananlar yanıldı. Daha da yanılacak…

Teknik A.Ş metal işkoluna geçiyor, Hava-İş’ten kopuyor diye zil takıp oynayanlar, THY A.O eksik üyelik itiraz başvurusunun anlamını algılamayan ve üyelere bu gereksiz boşuna süre uzatıldı diyen üyeye hep olumsuzluk pompalayarak muhalefete soyunanlarda yanıldı. Daha da yanılacak…

Hava-İş sendikasını maalesef ülkemizin hukuk işleyişindeki dolambaçlı yollarda hukuk sürecini uzatarak alt edeceklerini sananlar gereken yanıtı aldı. Ancak bu hukuki yanıt ve haklılığımızın tescili onların bir özeleştiri yapmasına yeter mi bilemeyiz?

Tavsiyemiz, artık hukuken netleşen her iki davada da şirket yönetimlerinin TEMYİZ işlemlerini yapmayarak bu topluma yaptıkları haksızlıkları sonlandırmak ve toplu iş sözleşmesi masasına oturmalarıdır. Umarız eninde sonunda gelmek zorunda kalacağınız toplu iş sözleşme masalarında elbet bu haksızlarınızın yanıtı verme cesaretini gösterirsiniz, biz her şeye rağmen toplumun çıkarlarını her şeyin üstünde tutarak, HAVA-İŞ’e yakışan basiretle sizi bu cesareti göstermeye davet ediyoruz.

Ancak bu olmayacak biliyoruz. Onların bu dönem süreci bu noktalara getirmelerinin asıl sebebi başka. Bunlarda Atilay Ayçin önderliğindeki Hava-İş fobisi oluştu. Toplumunun çıkarlarını bir kenara iterek sendikanın temel ilke ve prensiplerinin de kendi istekleri doğrultusunda şekillenmesini istiyorlar. Asıl Aralık ayında yapılacak Hava-İş Genel Kurulunda acaba bir şeyler olur mu beklentileri var. Bütün amaçları ve beklentileri bu iflah olmaz fobilerinden bu Genel Kurulda kurtulmak.

Ama, demokrat, çağdaş, bağımsız, üyesini satmayan, işverenle her şartta eşit diyalog diyen, sektör sorunlarını ve çözümlerinin bilimsel takipçisi, tecrübelerle yoğrulmuş, kurumsal olarak kamuoyumuzda saygınlığı tartışılmaz olan Atilay Ayçin önderliğindeki HAVA-İŞ haksızlıklarını kabulleninceye kadar onların yakalarını bırakmayacak…

Hava-İş Genel Kurulu her dönem olduğu gibi yine demokratik bilinçle ve olgunlukla kendi iç meselelerini tartışacak, üyelerimiz sağduyu ile tercihlerini özgürce yapacaklardır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Atilay Ayçin önderliğindeki Hava-İş, düzeysiz ve mesnetsiz hiçbir tartışmaya girmeden, önümüzdeki dönemin ağır sorunlarını da bilerek topluma hizmete devam edecektir. ŞİMDİ BİR OLMAK, BİRLİK OLMAK ZAMANI! Saygılarımızla.

HAVA-İŞ GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU

 

 

 

 
AHL OTOPARKINDA ŞÜPHELİ PAKET
 
KUŞLAR TEHLİKE YARATTI
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet A. 4 Ekim 2009 Pazar 09:53

Bu ne şiddet, öfke ve celallenme! Ali arkadaş bir eleştiri yapmış esas olan örgütün kendisidir diye, bir dövmediğiniz kaldı. Herkes fikrini ve eleştirilerini tepkisini ortaya koyuyor bu sitede, Hava-İş haberlerine de her zaman gereken ilgi gösteriliyor, iyi izlerseniz görürsünüz. Fikir belirtin arkadaşlar, burası öfke kusacağınız yer değil!

Yorumu oyla      0      0  
ali v.kırk dokuz elli 3 Ekim 2009 Cumartesi 22:41

noldu ali bey? beğenemediniz mi? Süleyman bey. siz peki kendinizi iyi hissediyor musunuz. air kule deki editör arkadaş? niçin hava iş gibi tüzel bir kişiliğin haberlerini en alt kısımlardan yayınlıyor sunuz? siz de mi beğenemediniz hava iş de kazanımların olmasını? Sizlerce bu işçilerin lehine bir durum değil mi? Siz nesiniz allah aşgına ? Lütfen birileri artık kendine gelsin . ali bey siz de bence kendinize gelin. şöyle bir silkinin tamam mı.Arkadaşlar, sesleniyorum herkese lütfen at gözlüklerinizi çıkarın . şöyle bi etrafınıza bakın. sırf muhalefet olacaksınız diye bırakın artık bu saçmalıkları.

Yorumu oyla      0      0  
ali'ye 2 Ekim 2009 Cuma 04:17

Hiç bir demokrasi 99 kişi yapıyor,ey 1 kişi sen niye yapmıyorsunu dayatmaz.Sanıyorum sizin demoratik kurum anlayışınızın önderleri yok ve 'kendinden bilmem kim önderliği'ile anılıyor.Ama Hava İş Sendikası'nın Önderleri var.Vermiş bu payeyi,Önder demiş Önder'e...Yaa ali arkadaş....Sizin oralarda Özgür demezlermi,Özgür'e...

Yorumu oyla      0      0  
ali 1 Ekim 2009 Perşembe 08:54

Neden HAVA-İŞ yerine durmadan Atilay Ayçin önderliğindeki HAVA-İŞ denip duruluyor anlamış değilim. Hiçbir demokratik kurum kendinden bilmem kim önderliğindeki kurum diye sözetmez.

Yorumu oyla      0      0  
30 Eylül 2009 Çarşamba 23:21

adalet tecelli etti yaşasın özgür,bağımsız hava-iş

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AHL OTOPARKINDA ŞÜPHELİ PAKET
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali otopark çıkışında bulunan şüpheli ...
TALAT'A PROTESTO
Kıbrıs Türk Hava Yolları uçağı KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat için ...
KARANLIK BİR TARİHE IŞIK TUTAN SERGİ
Atatürk Havalimanı’nda ‘Türkiye’de Ticari Havacılık Tarihi’ adlı fotoğraf ...
 
ICF AIRPORTS'DA YENİ ATAMA
Abdullah Keleş ICF Airports’un yeni yönetim kurulu üyesi oldu.
THY-OPET EL ELE
OPET ve THY ortak mil kampanyası başlattı. Araç yakıtını OPET’ten alan ...
PEGASUS-AIR BERLIN İŞBİRLİĞİ
Pegasus ve Almanya’nın ikinci büyük havayolu şirketi Air Berlin işbirliği başladı.
 
"HAVA TRAFİĞİ ARTAN TEK ÜLKEYİZ"
Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru, krizin ardından, Avrupa'da ...
4’ÜNCÜ HANGAR HİZMETE GİRİYOR
Asal Havacılık Şirketi tarafından yapılan Türkiye'nin dördüncü hangarı, ...
İSTANBUL'A BİRKAÇ HAVAALANI DAHA
10’uncu Ulaştırma Şurası’nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan “İstanbul’a ...
 
Osman Gazi Baykal
HAVADAN İNSANİ YARDIM MALZEMELERİNİ ATMA
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
MÜNİH'TE 60 SEFER İPTAL EDİLDİ
VİZE REDDİNDE ÇİN GERİDE KALDI
EN GÜZEL '19 MAYIS' KUTLAMASI
'SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK' ADIMI
KIRGIZİSTAN SOCEA'YA KATILDI
YER PERSONELİ UÇAKTAN DÜŞTÜ
İZMİR'DEN 7 YENİ ROTAYA UÇACAK
TB-2 POLONYA'YA İHRAÇ EDİLDİ
SIA REKOR KAR AÇIKLADI
'CAFE YANIMDA' İLE FARKINDALIK
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazar Pazartesi Salı
15 / 21 °C 15 / 22 °C 14 / 23 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •koronavirüs
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •Emirates
  •NASA
  •Antalya