iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
30 Eylül 2015 Çarşamba - 13:20

YERLİ UÇAKTA İLERLEME DEVAM EDİYOR

Sierra Nevada Corporation'ın (SNC) CEO'su Fatih Özmen, Türkiye'nin Bölgesel Uçak Projesi konusundaki işbirliğinin ayrıntılarını paylaştı. Özmen,” TRJet, STM, ve SSM birlikte Proje’nin kontratı ile ilgili iyi ilerlemeler kaydediyorlar” dedi

YERLİ UÇAKTA İLERLEME DEVAM EDİYOR
Losev-1

ABD merkezli uzay ve havacılık sistemleri şirketi Sierra Nevada Corporation'ın (SNC) CEO'su Fatih Özmen, Türkiye'nin Bölgesel Uçak Projesi konusundaki işbirliğinin ayrıntılarını paylaştı. Fatih Özmen,”TRJet, STM, ve SSM birlikte Proje’nin kontratı ile ilgili iyi ilerlemeler kaydediyorlar” dedi.

Üretilecek uçağın Türkiye'de ulaşımın çehresini değiştirmesini beklediklerini ifade eden Özmen, "TRJet özünde bir ustalık, uzmanlık ve eğitim transferidir. TRJet, teknoloji ve inovasyon alanında sağlam bir temel sunuyor; Türk halkı bu sağlam temel üzerine, gelecek nesillerin meyvelerini toplayacağı yeni çalışmalar inşa edebilecek," dedi. Tarihi proje için nihai onay süreci devam ederken, bir sonraki adım olarak, Ankara'da kurulacak olan TRJet tesisinin yapım çalışmalarına başlanacak.

İlerleme devam ediyor

TurkofAmerica dergisi tarafından "Amerika'da En Etkili 10 Türk" arasında gösterilen Özmen, Ankara'da kurulacak olan TRJet firmasının Dornier 328 uçaklarının modernize edilmiş bir versiyonunu kullanarak, birkaç yıl gibi kısa bir süre içerisinde üreteceği TRJ328™ adlı uçağın 2019 yılı itibariyle ilk uçuşunu gerçekleştireceğini anlattı. TRJet, STM, ve SSM birlikte Proje’nin kontratı ile ilgili iyi ilerlemeler kaydediyorlar. TRJet, uçağı planlanan ilk uçuş tarihine yetiştirebilmek için, hâlihazırda Türkiye'deki havacılık sektöründe mevcut olan parçalardan ve kaynaklardan mümkün olan en iyi şekilde faydalanmayı amaçlıyor.

Havacılık sanayi büyüyecek

TRJ328 uçakları, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yerli tasarım yolcu uçağı TRJ628™'nin üretimi yolunda atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Tamamen Türk mühendisler tarafından tasarlanacak ve üretilecek olan TRJ628'e parça tedarik etme ihtiyacı sonucu, Türkiye'deki tedarikçilerin sayısında ciddi bir artış yaşanması bekleniyor. TR628'nin ilk uçuşunu Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun yüzüncü yıl dönümü şerefine 2023 yılında gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Proje, ülkede hâlihazırda büyük uçakların pratik bir şekilde hizmet veremediği küçük şehirler arasında doğrudan ve sık sefer gerçekleştirme imkânı sunarak pazarda önemli bir boşluğu dolduruyor. TRJet'in kurulmasının, Türkiye'de mevcut sivil havacılık sektöründeki büyümeyi desteklemesi ve ülkeye uçak orijinal ekipman üreticisi (OEM) olarak küresel havacılık pazarının kapılarını açması amaçlanıyor.

TRJet, Türkiye'de havacılık sektörü için yeni ufuklar açmanın yanı sıra ülkenin yeni nesil mühendisleri ve liderleri için de bir yatırım niteliği taşıyor. Özmen, bu proje sayesinde Türkiye'de uçak mühendisliği ve imalatı alanlarında binlerce yeni ve dolaylı iş imkânının açılacağından da bahsetti.

SNC Başkanı Eren Özmen ise, "Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli sermayesi beşeri sermayedir. Türkiye, kaliteli üniversitelere ve çok sayıda zeki ve azimli genç öğrenciye sahip olduğu için şanslı. Bizim arzumuz, bu potansiyeli en üst seviyeye çıkaracak, etkisi yüksek küresel iş imkânları yaratarak, gerek yeni nesil için gerekse Türkiye için olanakların daha da fazla olduğu bir gelecek şekillendirmek" şeklinde konuştu.

Sierra Nevada Corporation Hakkında

Genel merkezi Sparks, Nevada'da bulunan Sierra Nevada Corporation (SNC), "Uzay Alanında Dünyanın En Yenilikçi 10 Şirketi" arasında yer almaktadır. SNC, son 30 yılda Şirket Başkanı Eren Özmen ve CEO Fatih Özmen'in yönetiminde, Amerika'nın en hızlı büyüyen özel şirketlerinden biri ve ABD'de Sahibi Kadın Olan En Başarılı Federal Hükümet Yüklenicisi konumuna gelmiştir. 3000'i aşkın personeli bulunan SNC, günümüzde 18 eyalette yer alan 33 merkezde ve Avrupa'da yer alan üç ayrı merkezde hizmet vermektedir. Elektronik, havacılık ve uzay, aviyonik, uzay, tahrik sistemleri, mikro uydu, hava aracı, haberleşme sistemleri alanlarında hızlı, yenilikçi ve çevik teknoloji çözümleriyle tanınan SNC, altı benzersiz iş koluyla, dinamik müşteri tabanına öncü çözümler sunmak için özveriyle çalışmaktadır. Alanında elli yılı aşkın başarılı bir geçmişe sahip olan SNC, müşterilerine çeşitli teknolojilerin en iyisini sunmaya odaklanmış olup, aynı zamanda da çift kullanımlı uygulamalarda şirket içi ilerlemeler ve dış alımlar vasıtasıyla, teletıp, Siber, ağ merkezli operasyonlar ve ticari havayolları gibi gelişmekte olan pazarlar da dahil olmak üzere, ticari sektörde büyüme odaklı çalışmalarını sürdürmektedir.

TRJet Hakkında

Genel Merkezi Ankara, Türkiye'de bulunan TRJet, SNC firmasının yüzde yüz iştiraki olup, Türkiye'nin Bölgesel Uçak Projesine (Proje) ve sivil havacılık sektörüne hizmet vermektedir. Türkiye'nin ilk bölgesel uçak hayalini gerçeğe dönüştüren Proje, ülkede hâlihazırda büyük uçakların pratik bir şekilde hizmet veremediği küçük şehirler arasında doğrudan ve sık sefer gerçekleştirme imkânı sunarak pazarda önemli bir boşluğu doldurmaktadır. TRJet ayrıca Türkiye'deki mevcut sivil havacılık sektörünün büyümesini destekleyerek ve ülkenin, köklü bir uçak orijinal ekipman üreticisi (OEM) olarak küresel havacılık sektörüne girmesine yardımcı olarak, Türkiye ekonomisine önemli katkılarda bulunmaktadır.

 
DELTA 2016 YAZINA İNDİRİMLERLE HAZIRLANIYOR
 
ELAZIĞ'DA HOSTESLERE TECAVÜZ İDDİASI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DELTA 2016 YAZINA İNDİRİMLERLE HAZIRLANIYOR
Delta Hava Yolları, İstanbul - New York 2016 yaz uçuşlarında indirim fırsatı sunuyor
DHMİ YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNE ATANDI
DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Funda Ocak Yönetim Kurulu üyeliğine atandı
THY NEREDE PİLOT ARAYACAK
Türk Hava Yolları(THY) Norveçli pilotlarla bir araya gelecek
 
LOJİSTİK SEKTÖRÜ BİR ARAYA GELİYOR
Pegasus Kargo ve Bahçeşehir Üniversitesi, lojistik sektörünü Uluslararası ...
RUSYA'DAN UKRAYNA'YA MİSİLLEME
Rusya, Ukrayna’nın Rus havayolu şirketlerine yasak getireceğini açıklaması ...
HAVA ULAŞIMINA KÜMÜLONİMBUS ENGELİ
İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle uçak ...
 
ATATÜRK HAVALİMANI’NDA BAYRAMLAŞMA
İstanbul Atatürk Havalimanı protokolü bugün bayramlaşma töreninde bir araya geldi
KARADENİZ’İN KUZEYİ’NDE HAVA SİSLİ
Süleyman Şen yazdı...
PEGASUS UÇAKLARINDA MULTİNET DÖNEMİ
Pegasus’tan dünyada bir ilk. Pegasus Cafe’de artık Multinet kart ile ödeme yapılabilecek
 
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
ORUÇ
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
ORUÇ
HAVALİMANI OFİSİ'NE ÖDÜL GELDİ
AJET'İN İLK UÇUŞU YAPILDI
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
13 / 18 °C 15 / 21 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •test
  •turist
  •Turkish Airlines
  •trafik
  •uyarı