iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
4 Temmuz 2015 Cumartesi - 13:33

YILDIRIM: 3.HAVALİMANI TAM GAZ İLERLİYOR

DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, 3.havalimanı ile ilgili verilen bazı yargı kararlarının belli medya organları tarafından kasıtlı olarak çarpıtıldığını belirterek, “Terminalin temeli atıldı, inşaat tam gaz devam ediyor" dedi

YILDIRIM: 3.HAVALİMANI TAM GAZ İLERLİYOR
Losev-1

KASITLI HABERLER YAPILIYOR

Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, İstanbul’da yapımı devam eden 3.havalimanı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Danıştay’ın havalimanı inşaatının bir bölgesinde acele kamulaştırma yapılması ile ilgili verdiği kararın ‘Danıştay 3.havalimanına dur dedi’ şeklinde yansıtıldığını, bunun doğru olmadığını belirterek, “Danıştay bunu önce reddetmiş daha sonra da bu kamulaştırılacak alandan vazgeçilmiş. Böylelikle de ortada davalık bir durum kalmamış. Bir üst kuruldan geri dönen karar, usulden değil esastan görüşülmesi gerekir denilerek Danıştay'a iade edilmiş. Şimdi bu kararı esas alarak ‘Danıştay 3.havalimanını durdurdu’ gibi bir haber yapılıyor. Bu akıllara ziyan bir konudur. Halbuki ondan sonra ne olmuş? Danıştay 6.Dairesi davayı kabul etmiş, esastan görüşmüş. Tekrar reddine karar vermiş. Üstelik bu kararın temyiz yolu da yok. Yani Danıştay 6.Dairesi nihai olarak bu acele kamulaştırma kararının iptalini reddetmiş. Dolayısıyla 3.havalimanının aleyhine değil lehine olan bir durum söz konusudur. Gittiğim yerlerde ‘Gerçekten durduruldu mu? şeklinde sorulara muhatap oluyorum. Almanya'dan dahi aradılar bu konu ile ilgili olarak. Durdurulan bir şey yok” dedi.

BU PROJEYİ İSTEMEYEN ÇOK

Yıldırım, hizmete girdiği anda havacılıkta sadece Avrupa’nın değil Dünya’nın eksenini değiştirecek 3.havalimanının yurtdışında da yakından takip edildiğine vurgu yaparak,”Bu haberin niye yapıldığı çok açık ortadadır. Çünkü bu ülkemizin bir projesidir. Bu projeyi istemeyenler çok var, bunu biliyoruz. Yurtdışında sorulara muhatap oluyorum. Geçen hafta Prag'taydım. İstanbul'a yapılan 3.havalimanının bittiği takdirde bütün Avrupa'nın ve dünya havacılığının dengelerinin değişeceği yönünde görüş bildiriyorlar. Bunların bir kısmı yapılacağına inanmak istemiyor, ‘yapamazlar’ diyor. Bir kısmı da 3.havalimanının biteceğini bildiği için rahatsız oluyor. Çok küçük bir kısmı da belki memnun oluyor olabilir. Böyle bir projeyi baltalamaya çalışmak yanlıştır” diye konuştu.

FİNANSMANDA SORUN YOK

DHMİ Genel Müdürü, havalimanının inşaatında finansman sorunları yaşandığı şeklindeki haberlerin hatırlatılması üzerine, “3.havalimanı gecikmeyecek. Krediler konusundaki haberlerde maksatlıdır. Alında bir bütünün parçasıdır o haberler. Evet, kredi kolay bir iş değil. Çünkü proje çok büyük bir proje. Güzel bir haber aldık. Ortak Girişim Grubu yetkilileri geçtiğimiz günlerde Cyberbank tarafından 500 milyon euroluk bir kredi anlaşması yapıldığını tarafımıza bildirdi. Bu banka bir Rus bankasıdır. Bir dış kaynak söz konusu burada. Haberde sadece devlet bankaları buraya kredi verecek şeklinde algı oluşturulsa da, gördüğünüz üzere dış kaynaklar ilgi gösteriyor. Devlet bankaları da bu projeye destek verecektir. Neticede böyle bir projeye para vermeyecek de neye verecek? Zor bir süreçtir. Bu kadar büyük çaplı bir krediyi hem de bu şartlarda, etrafında savaşlar yapılırken almak başarıdır. Ben hiçbir sıkıntı görmüyorum. Bu işler zaman alan işlerdir.”şeklinde konuştu.

2018’İN İLK ÇEYREĞİNDE UÇUŞLAR BAŞLAR

Çalışmaların takvime göre ilerlediğini açıklayan Yıldırım, “Ufak tefek şeyler olabiliyor. Böyle büyük bir projede aksilik olmaması için her türlü tedbir alınıyor. 2018'in ilk çeyreğinde operasyona başlamayı, ilk uçağı indirmeyi hedefliyoruz. Bu tabi ilk etap. Ondan sonra inşaat uzun bir süre daha durmayacak. En sonunda bütün etaplar bittiğinde 150 milyonluk kapasiteye ulaşacak. Bu herkesi kıskandıran bir proje. Gıpta ediyor insanlar bunu yapabiliyor olmamıza. Bundan çok daha küçük havalimanını bitirip çalıştıramayan, kullanamayan birçok ülke var. Bunlar ayrıca gelişmiş ülkeler.” dedi.

TERMİNALİN TEMELİ ATILDI

İnşaatta en büyük sıkıntının zemin ıslah çalışmalarında yaşandığını ifade eden DHMİ Genel Müdürü, “Zemin iyileştirmeleri hızlı bir şekilde tamamlanılarak binalara ve pistlere geçilebilecek. İlk etabın yapıldığı yerlerde ciddi bir sıkıntı yok. Terminalin temeli atıldı. Ancak pistler 3 km olduğu için sahaların tesviye ve ıslah çalışmaları yapılmaya devam ediliyor. İşin en zor kısmı yapılıyor. Türkiye inşaat sektöründe önde gelen bir ülkedir. Dolayısıyla terminal yapmak, pist yapmak bunlar pek problem değil. Zaman alan zemin ıslahıdır. O da toparlanmış vaziyettedir ve inşaat hızlı bir şekilde ilerlemeye devam etmektedir. “diye konuştu.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Atatürk Havalimanı Muhabirleri ile buluştuğu iftarda İstanbul’da yapımı devam eden 3.havalimanı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Airkule.com

 
GÖLGE MODU BEKLENENDEN UZUN SÜRDÜ
 
KÖMÜR KARASINDAN BULUT BEYAZINA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BTA İSO İLK 500’DE
2013 yılında Türkiye’nin ikinci büyük 500 kuruluşunun açıklandığı listede ...
APRON TRAFİK ÇALIŞANLARI DERNEK KURDU
Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin Apron Yönetim Servisi personeli AYSDER çatısı altında birleşti
EKŞİ YENİDEN SEÇİLDİ
Türkiye, Avrupa Sivil Havacılık Organizasyonu ECAC’ın başkan yardımcılığına yeniden seçildi
 
AMAC AEROSPACE TURKEY SABİHA GÖKÇEN’DE
VIP uçak bakım ve modifikasyon firması AMAC Aerospace Turkey, İstanbul ...
DHMİ TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜKLERİ ARASINDA
Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ), Fortune 500 Türkiye 2015 araştırmasında ...
İZMİR DÜNYAYA AÇILIYOR
İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan, İsviçre’nin ulusal havayolu şirketi ...
 
THY GAZETECİLERİ İFTARDA AĞIRLADI
Türk Hava Yolları Atatürk Havalimanı’nda görev yapan gazetecileri iftarda ağırladı
THY SABİHA GÖKÇEN'DEN ERBİL VE BAĞDAT'A UÇACAK
Türk Hava Yolları, Sabiha Gökçen'den iki yeni noktaya daha uçuş başlatıyor
PEGASUS’A YENİ İLETİŞİM DANIŞMANI
Ogilvy PR, Pegasus Hava Yolları’nın iletişim danışmanı oldu
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
ALMAN CUMHURBAŞKANI ZİYARETİ
ÖZEL UÇAK PİSTTEN ÇIKTI
ALASKA'DA UÇAK DÜŞTÜ
HAVADA FECİ KAZA
İSG'DE 23 NİSAN KONSERİ
SHM'DE PİLOTLAR GÜNÜ KUTLANIYOR
IGA'DA 23 NİSAN KUTLAMALARI
ÇOCUKLAR İÇİN UÇTULAR
İGA'DA '23 NİSAN' COŞKUSU
SAFAIR UÇAĞI TEHLİKE ATLATTI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Çarşamba Perşembe Cuma
18 / 23 °C 17 / 22 °C 15 / 18 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •American Airlines
  •savunma
  •Turkish Airlines
  •filo
  •Temel Kotil