iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
9 Aralık 2015 Çarşamba - 15:16

İSTANBUL 120 MİLYON YOLCUYA ULAŞACAK

İGA’nın Yönetim Kurulu Üyesi ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, yeni havalimanı bittiği zaman İstanbul’un 120 milyona dayanan bir yolcu kapasitesine ulaşacağını söyledi

İSTANBUL 120 MİLYON YOLCUYA ULAŞACAK
Losev-1

İstanbul’un yeni havalimanını inşa eden İGA’nın Yönetim Kurulu Üyesi ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, yeni havalimanı bittiği zaman İstanbul’un 120 milyona dayanan bir yolcu kapasitesine ulaşacağını söyledi. Özdemir, Rusya ile yaşanan krizin Denizbank ile imzalanan kredi sözleşmesini etkilemeyeceğini de belirtti

İGA(İstanbul Grand Airport), Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) Avrupa ve Asya-Pasifik bölgeleri tarafından düzenlenen ‘Airport Exchange 2015’ etkinliğine ev sahipliği yapıyor. İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılan etkinlik, dünyanın en büyük havacılık merkezi projelerinden biri olarak kabul gören ve Türkiye’nin uluslararası havacılık sektöründeki rolünü zirveye taşıyacak olan İstanbul Yeni Havalimanı’nın da ilk küresel etkinliği oldu.

NİSAN’DAN SONRA KAPASİTE ARTIŞI YAPACAĞIZ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın açılışını yaptığı Airport Exchange 2015’te ACI Avrupa Genel Direktörü Olivier Jankovec ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Özdemir, gazetecilerin çeşitli sorularını cevaplandırdı. Özdemir,  kış ayları ile birlikte çalışmalarda bir sarkma olup olmayacağı ile ilgili bir soru üzerine, “Kasım ayını çok iyi bir ay olarak geçirdik. Hiç beklemediğimiz kadar belki Türkiye açısından yağış az oldu ama bize Allah bu yönden yardım etti ve Kasım ayında bir Ağustos ayı kadar verimli çalıştık. Hem toprak hareketleri yönünden hem beton dökümü açısından bir yaz ayı kadar verimli çalıştık. Gayet iyi rakamlara ulaşmış vaziyetteyiz. Tabi kış aylarında tempomuzun düşeceğini biz de öngörüyoruz. Esas Nisan ayından sonra kapasite artışını yapacağız ama fırsat buldukça da bütün ekipmanlarımız, şoförlerimiz, operatörlerimiz hepsi şantiyede hazır halde bekliyorlar. Havanını her düzeldiği anda, iklim şartlarının bize müsaade ettiği anlarda, gece gündüz demeden 24 saat içerisinde çalışmalarımız devam edecek. Tüm tedbirlerimizi aldık, çevreyle ilgili, hava sıcaklığıyla ilgili, ne gerekiyorsa bütün tedbirler alınmış durumda. Kış aylarında tabi ki yüzde yüz performansla çalışmak mümkün değil ama yüzde 65, yüzde 70 performansla çalışacağımızı tahmin ediyoruz. “ dedi.

1 MİLYAR EURO’DAN FAZLA HARCAMA

Nihat Özdemir, yeni havalimanına bugüne kadar ne kadar para harcandığının sorulması üzerine, “Kredimiz çıkmadan evvel 750 milyon Euro’luk bir köprü kredi kullandık ve çalışmalarımıza onunla beraber başladık. Geçen aybaşı itibarıyla yapılan harcamanın tutarı 1 milyar Euro’yu geçmiş vaziyetteyiz. “ dedi.

120 MİLYONA YAKIN YOLCU

İGA’nın Yönetim Kurulu Üyesi ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 2018 başında üçüncü havalimanının ilk etabının bitmesiyle İstanbul’un toplam ne kadar yolcuyu ağırlayan bir hub olacağının sorulması üzerine , “Hepinizin bildiği gibi İstanbul’da iki tane havalimanı olacak. 2018’de havalimanımız bittiğinde İstanbul Grand Airport dediğimiz ismi henüz konmamış havalimanımız var, bir de Sabiha Gökçen Havalimanı işlemeye devam edecek. Atatürk Havalimanı’nın hayatiyatına son verilecek çünkü orada herhangi bir şekilde bağlantı olmadıktan sonra, kargo işlemleri olmadıktan sonra, o havalimanının çalışması söz konusu değil. 2018 yılının ilk başında havalimanımızı tahmin ediyorum 80 -90 milyon yolcu ile açacağız. Sabiha Gökçen hariç 2018 yılında beklediğimiz yolcu sayısı 80 ile 90 milyon arasında. Şu anda Türk havacılık sektörünün ve Atatürk Havalimanı’nın gelişmesine baktığımızda bu 80-90 milyon yolcuya rahatlıkla ulaşabileceğimizi, havalimanımızın 100 milyona kadar yolcuyu taşıyabileceğini hesaplıyoruz. Sabiha Gökçen de 30-35 milyon arasında bir yolcuyu herhalde taşıyabilir. O zaman 80 ile 35’i topladığınız zaman 115 milyon yolcu, 120 milyona dayanan bir yolcu kapasitesi İstanbul şehrinin olabilir.”cevabını verdi.

RUSYA KRİZİ KREDİYİ ETKİLEMEZ

Nihat Özdemir, Rusya ile yaşanan krizin Denizbank ile imzalanan kredi anlaşmasını etkileyip etkilemeyeceği sorusuna ise şu cevabı verdi:

“Bizim 4.5 milyar Euro’luk finansman paketimizin içerisinde 500 milyon Euro’luk Denizbank’ın katılımı var. Denizbank Rus Sberbank’ın Türkiye’de yüzde yüz sahibi olduğu bir banka. Hiçbir sorun yaşayacağımızı tahmin etmiyoruz. Sberbank zaten finasmandaki bütün şartları, şartnameleri sözleşmedeki bütün şartları yerine getirmektedir bugüne kadar. Bundan sonra da getirmesinde herhangi bir sorun gözükmemektedir. “

DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım da İstanbul'un yeni havalimanının önemi ve bölgede oynayacağı rol konusunda bir konuşma yaptı

İSTANBUL VE TÜRKİYE HAVACILIĞIN YÜKSELEN YILDIZLARI

ACI Avrupa Genel Direktörü Olivier Jankovec de yaptığı değerlendirmede, İstanbul ve Türkiye’nin küresel hava taşımacılığının yükselen yıldızları olduğunu belirterek, “Son 10 yıla ait havalimanı trafik raporlarımız, Türkiye’nin havalimanlarının çift haneli büyüme rakamları ile hızla ilerlediğini ve trafik sıralamasında son derece etkileyici bir hızla yukarılara tırmandığını gösteriyor. Ülke, yüzüncü kuruluş yıldönümü olan 2023’e kadar, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma yolunda istikrarlı bir şekilde ilerliyor” diye konuştu.

Süleyman ŞEN-Airkule.com

 

 
İTÜ’DEN KATKI SAĞLAYACAK PROJE
 
SON BARIŞ KARTALINI DA TESLİM ALDIK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İTÜ’DEN KATKI SAĞLAYACAK PROJE
İTÜ’nün hava trafiği kapasitesinin artırılmasında, havalimanları ve hava ...
İÇİNDE ''İSTANBUL'' İSMİ GEÇECEK
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım İstanbul'a ...
ESENBOĞA’DAN AMMAN SEFERLERİ BAŞLADI
Ankara Esenboğa Havalimanı, Ürdün Kraliyet Havayolları’nın Amman seferlerine ...
 
UYARI LEVHALARI DA İŞE YARAMADI
Atlasglobal Hava Yolları'nın İzmir-İstanbul seferini yapan uçağı Atatürk ...
THY RUSYA YOLCULARI İÇİN DÜZENLEME YAPTI
Türk Hava Yolları(THY), Rusya’ya seyahat edecek olan yolcularla ilgili önemli bir duyuru yayınladı
AIR CANADA TÜRKİYE'DE HEDEF BÜYÜTTÜ
Kanada'nın en büyük ulusal havayolu şirketi Air Canada, Türkiye’deki hedeflerini ...
 
SUNTIMES DİGİTAL UYGULAMALARDA
SunExpress’in uçak içi eğlence dergisi SunTimes, IOS ve Android dijital ...
SİVİL HAVACILIKTA NEREYE GELDİK
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'yi ...
ARAÇ UÇAĞIN ALTINA GİRDİ
Atatürk Havalimanı apronunda kaza… Şoförünün el frenini çekmeyi unuttuğu ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
BİLGEN ASALATEN ATANDI
İNGİLİZ ORDUSUNA AIRBUS
RUSYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ
HURDA UÇAK YANDI
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
10 / 15 °C 10 / 18 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •kaza
  •kriz
  •Emirates
  •karantina