iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
1 Ekim 2018 Pazartesi - 13:00

İSTANBUL’DA UFO HEYECANI

İstanbul'da çekilen gizemli görüntüler üzerinde inceleme yapan Sirius Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi görüntülerdeki ışıklı cisimlerin bilinen hiç bir teknolojiye uymadığını açıkladı

İSTANBUL’DA UFO HEYECANI
Losev-1

Sirius tarafından yapılan açıklamada "Yapılan her türlü teknik ve bilimsel analizler sonucunda, videoya alınan ışıklı cisimlerin 'Tanımlanamayan Uçan Cisimler/UFO' oldukları sonucuna varmış bulunmaktayız…" ifadelerine yer verildi.

İstanbul'da Acıbadem semalarında geçtiğimiz perşembe çekilen ve sozcu.com.tr’de yayınlanan görüntüler UFO söylentilerini gündeme getirmişti. Birçok haber kuruluşunun da sozcu.com.tr’den alarak haberleştirdiği görüntüleri Sirius Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi analiz etti. Orijinal görüntüleri ulaştırdığımız Sirius tarafından yapılan analizde “Yapılan her türlü teknik ve bilimsel analizler sonucunda, videoya alınan ışıklı cisimlerin “Tanımlanamayan Uçan Cisimler/UFO” oldukları sonucuna varmış bulunmaktayız…” ifadelerine yer verildi.

Sirius Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Acıbadem Kadıköy bölgesinde birçok vatandaşımız tarafından  gözlemlenen ve orijinal görüntüleri sozcu.com.tr tarafından kurumumuza ulaştırılan video üzerinde yapılan detaylı analiz ve tetkikler sonucu;

BİLİNEN HİÇ BİR TEKNOLOJİYE UYMUYOR

Bahsi geçen video üzerinde özel filtre analizi ve programlarla yapılan piksel, gölge, ışık, kontrast, negatif… vb. incelemede, değerlerin kare kare detaylı olarak incelenmesi ve analizi sonucu, videoya alınan ışıklı cisimlerin kesinlikle montaj olmadığı ve videoda hiçbir oynama ve efekt yapılmadığı tespit edilmiştir. Ayrıca bahsi geçen videodaki ışıklı cisimlerin gökyüzünde aniden ortaya çıkmaları ve bir anda belirmeleri, formları, yapıları, manevraları, yaydığı yoğun ve parlak ışıkları, hiç bir ses çıkartmamaları ve yer çekimini etkisiz kılacak biçimde havada önce birkaç saniye asılı durup, daha sonra önce yatay ve sonra da değişik yönlere hareket etmeleri hiçbir şekilde bilinen konvansiyonel araçlarla ve teknolojilerle uyuşmamaktadır.

DOĞA OLAYI DEĞİL

Görüntüleri, özel filtre programlarında büyüterek yaptığımız histogram ve piksel incelemelerde cisimlerin farklı renklerde ışıklar saçtığı tespit edilmiştir. Gündüz filme alınan cisimlerin yakınlığı ve yoğun parlak ışıkları, ölçümlerimize göre bu cisimlerin atmosferimiz içinde 4 ila 6 km arası yükseklikte seyrettiklerini ve hareket ettiklerini göstermektedir.

Yapılan spektral analizde de cisimlerin yaydığı ışık hüzmesi spectral fotometre ile ölçülerek, ışıkla ilgili temel büyüklükleri, ışık şiddeti, yoğunluğu ve akısı, aydınlanma şiddeti, fotografik uyarım ve parıltı gibi fotometrik değerlerinin çok yüksek, yoğun ve parlak olduğu tespit edilmiş ve cisimlerin farklı renklerde ışıklar saçarak hareket ettikleri saptanmıştır.

Bu cisimlerin gösterdiği karakteristik özellikler, cisimlerin atmosferik bir fenomen ya da doğa olayı olmadığını, aynı zamanda optik bir hava olayı veya iridyum uydusu yansıması olmadığını açıkça göstermektedir. Yine analizlerden vardığımız sonuca göre, bu cisimler ateş topu, deprem ışığı gibi iyonize olmuş elektrik yüklü birtakım partiküllerin yarattığı bir plazma oluşumu yani ateş topu kesinlikle değildir. Çünkü eğer böyle olsaydı, söz konusu ışıklı cisimler havada 3-4 dakika süreyle gözlemlenemezlerdi.

GÖRÜNTÜLERDEKİ CİSİMLER UFO

Videoda görülen ışıklı cisimlerin kesinlikle çin feneri, kuş, leke, ışıklı balon, meteoroloji balonu, drone, iha, işaret fişeği, uydu, meteor, Venüs, uzay istasyonu, ateş topu, ışık yansıması, atmosferik fenomen veya yanılsama gibi açıklanabilir doğal fenomenler olmadığı kesinlik kazanmıştır.

Cisimler 1 saat süre içinde 10-15 dakika aralıklarla ortaya çıkmış ve bazen üç ve dört, bazen ise 6-7 ışıklı cisim olarak biranda ortaya çıkarak sessiz bir şekilde yoğun ışıklar saçarak hareket etmişler ve bölgede bulunan birçok vatandaşımız tarafından da gözlemlenmişlerdir… Yapılan her türlü teknik ve bilimsel analizler sonucunda, videoya alınan ışıklı cisimlerin “Tanımlanamayan Uçan Cisimler/UFO” oldukları sonucuna varmış bulunmaktayız.”

Sozcu.com.tr

UFO NEDİR?

UFO İngilizce “Unidentified Flying Object” yani Tanımlanamayan Uçan Nesne anlamına gelir. UFO, bilimsel bir açıklaması olmadığı ve genellikle dünya dışı yaşam taşıdığı iddia edilen gizemli nesne olarak da tanımlanır. Türkçede uçan daire kavramı da sıklıkla UFO anlamında kullanılır. UFO fenomenleri bazen sadece gözlemcilerin iddiasından, bazen de çeşitli kayıt cihazlarıyla elde edilen görüntü veya seslerden ibarettir. UFO’larla ilgili kayıt ve iddiaları inceleyen kişilere ufolog, bu uğraşa ise ufoloji adı verilir. Daha öncesinde de UFO gözlemleri yapılmış olmakla birlikte, gözlem raporları 1950'li yıllardan itibaren, özellikle ABD'de büyük bir artış göstermiştir. Bu yıllardan itibaren günümüze kadar on binlerce UFO iddiası kaydedilmiştir. (Wikipedia)

 
GERMANIA ZONGULDAK'TA ÇAMURA SAPLANDI
 
YOLCU KALP KRİZİ GEÇİRDİ THY ACİL İNDİ
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Dr. Muzaffer Çetingüç 1 Ekim 2018 Pazartesi 17:09

Onlar hep Ufo görüyor zaten...

Yorumu oyla      0      0  
1 Ekim 2018 Pazartesi 16:32

Bunlar bildiğimiz uçak yahu

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ŞAMPİYONLARIN ÖDÜLLERİNİ THY VERDİ
Antalya'nın Serik ilçesinde düzenlenen Mustafa Vehbi Koç (MVK) Uluslararası ...
UÇAĞI TEMİZLEYEN THY EKİBİNE ÖDÜL
THY'nin Brüksel-İstanbul uçağında görev yapan pilot ve kabin görevlilerinin, ...
BİLET DEĞİŞİMİNDEN PARA ALMAYACAK
Pegasus, kasırga nedeniyle ücretsiz bilet değişimi gerçekleştirecek
 
YENİ HAVALİMANINDA İŞ KAZASI
3. Havalimanı inşaatında dün de bir iş kazası yaşandı. Şantiyede, arabada sıkışan 2 işçi yaralandı
SINIR GÜVENLİĞİ ZİRVESİ'NE HAZIRLIK
Savunma sanayinin önemli temsilcileri, I. Uluslararası Askeri Radar ve ...
IFT’DEN HAVA-SEN’E ZİYARET
Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu’ndan (IFT) Hava-Sen’e destek ziyareti
 
GAZİPAŞA 1 MİLYONUNCU YOLCUYU KARŞILADI
Gazipaşa-Alanya Havalimanı tarihinde ilk kez 1 milyon yolcu sınırını aştı. ...
MAHALLEYE UÇAK İNDİ
Bir turizm şirketine ait iki kişilik keşif uçağı, Kula semalarından geçerken ...
ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI
Pistten çıktığı Trabzon Havalimanı’ndan Yomra ilçesine götürülen Boeing ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
14 / 19 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •koronavirüs
  •Airbus
  •İstanbul Havalimanı
  •Qatar Airways
  •maske