iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
2 Mayıs 2018 Çarşamba - 11:43

İSTİHDAM SİVİL HAVACILIK BÖLÜMLERİNDEN

HAVAŞ Genel Müdürü Kürşad Koçak, hem İstanbul, hem de diğer illerdeki havalimanlarındaki büyüme sebebiyle sivil havacılık bölümü mezunlarına ihtiyacın artacağını söyledi

İSTİHDAM SİVİL HAVACILIK BÖLÜMLERİNDEN
Losev-1

Hem İstanbul hem de diğer illerdeki havalimanlarındaki büyüme sebebiyle sivil havacılık bölümü mezunlarına ihtiyacın artacağını belirten HAVAŞ Genel Müdürü Kürşad Koçak, “Bu bölümlerden mezun olup gelen ve özellikle stajını da bu alanlarda yapan öğrenciler hem teknik hem teorik bilgiyle işe hakim olduğu için işe alım tercihlerimizde ilk sıralarda yer alıyorlar” dedi.

Öğrencilerini geleceğe en yetkin şekilde hazırlamak için birbirinden farklı ve özel eğitimlere imza atan Beykoz Üniversitesi, düzenlediği 'Kariyer Günleri'nde 14 konuşmacıyı ağırladı. Her yıl, iş dünyasının farklı dallarından alanında uzman ve yetkin isimlerin öğrencilerle buluştuğu 'Kariyer Günleri'; Sanat ve Tasarım Fakültesi, Meslek Yüksekokulu ve Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun davet ettiği konuklarla farklı günlerde yapılan konferanslarla gerçekleştirildi.

‘Eğitim modelimiz sayesinde iş hayatını yakından tanıyabileceksiniz’

Kariyer Günleri’nin açılış konuşmasını yapan ve öğrencilere; "Üniversite ile okuduğunuz bölümü, iş hayatına atılmanıza az bir süre kala ‘köprüden önceki son çıkış’ınız olarak görebilirsiniz" diyen Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğitim modelimizi oluşturan 3+1, 7+1 öğretim sistemi sayesinde en az 1 yarıyılınızı okuduğunuz programa ait bir iş yerinde staj yaparak geçirdiğinizde sadece teorik bilgiyle değil; mesleki tecrübe ve teknik bilgilerle de mezun olabilme, iş hayatını yakından tanıma fırsatı yakalayacaksınız. Kariyer Günleri’nde iş dünyasının tecrübeli ve yetkin isimleriyle bir araya gelerek merak ettiklerinizi öğrenme fırsatını mutlaka değerlendirmelisiniz.”

Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi, Göz Doktoru Prof. Dr. Kadircan Keskinbora, Kariyer Günleri'nin ilk gününde Meslek Yüksekokulu Sağlık Programları öğrencileri ile bilgi, birikim ve tecrübelerini paylaştı.

İlgi çekici birçok reklamın yaratıcısı olan 'Brand The Bliss Ajans'ının Kurucusu Uğur Erhan Güven ile Kreatif Direktörü Ali Nur Sözen ve Fox TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, Sanat ve Tasarım Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelerek yaratıcı reklam çalışmaları, basın-yayın ilkeleri ve işleyişleri gibi merak edilen konuları 2'nci günde değerlendirdi. Ekol Lojistik ile YILPORT Holding’in konuşmacı olduğu 3'üncü günde ise Beykoz Üniversitesi Lojistik Meslek Yüksekokulu öğrencileri, okudukları alanlarla ilgili mesleki tecrübeleri daha yakından dinleme şansı buldu.

Ünal: 'Yeni mezunda deneyim aramıyoruz'

Yeni mezun öğrencilerde deneyim aranması, eğitim hayatında ve genel olarak başarılı öğrencilerin işe alımlarda öncelikli tercih ediliyor olması anlayışlarından kurum olarak uzakta olduklarını belirten Ekol Lojistik İnsan Kaynakları Müdürü Osman Ünal, ‘Uzman Yardımcısı’ başlığı altında açtıkları tüm ilanlara yeni mezunları aldıklarını söyledi.

Amaçlarının, yeni mezun olanların işin uzmanından o işin püf noktalarını öğrenerek, deneyimleyerek tecrübe kazanmasını sağlamak olduğunun altını çizen Ünal, "2017 yılında toplam 237 stajyerimizi de normal zamanlı çalışan olarak işe aldık. ‘Yeni mezun ama deneyim arayan firma’ algısından farklı bir algı ve deneyim sunmak için çok çalışıyoruz” dedi. YILPORT Holding’in ETİ Lojistik Operasyon Müdürü Onur Küçükakdere, Transitex Ülke Müdürü Funda Özsarı, İnsan Kaynakları İş Ortağı Şeyda Çamlı ile Müşteri İlişkileri Uzman Yardımcısı Gizem Gökyar ise lojistik programlarında eğitim alan öğrencilere süreçlerden, çalışma koşullarından ve deneyimlerinden bahsetti.

Koçak: ‘Sivil havacılık bölümüne ilgi dikkat çekici”

Kariyer Günleri'nin 4'üncü günündeki Sivil Havacılık Programı’nın konukları Türk Hava Yolları Uçuş İşletme Başkan Yardımcısı (Boeing) Özcan Ünal ile HAVAŞ Genel Müdürü Kürşad Koçak oldu. Eğitim hayatlarından şu anki konumlarına nasıl geldiklerini, iş hayatına ilk adım attıklarında yaşadıkları zorlukları esprili bir dille anlatan Ünal ile Koçak, öğrencilerle soru-cevap şeklinde keyifli bir sohbet gerçekleştirdiler.

HAVAŞ olarak, 29 Ekim’de açılışının yapılması planlanan İstanbul’daki 3’üncü Havaalanı’nda da olacaklarını hatırlatan Koçak, sivil havacılık bölümlerine olan ilgi ve istihdama yansıması hakkında bilgiler verdi. 3’üncü Havaalanı’nın çok büyük ve milyonlarca transit yolcuyu ağırlayacak olmasının yanı sıra havacılık sektöründeki pek çok işletmeye büyük bir istihdam yaratarak katkı sağlayacağını anlatan Koçak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önceleri İngilizce’yi çok iyi bilen, bu sektöre hevesli ama havacılık dışında farklı bölümlerde de okumuş kişileri sıklıkla işe alımlarda değerlendiriyorduk. Ancak özellikle son yıllarda sivil havacılık programlarına olan ilgi ve verilen mezun sayısı dikkat çekici. Biz de eleman alımlarımızı buna göre şekillendirmeye başladık. Bu bölümlerden mezun olup gelen ve özellikle stajını da bu alanlarda yapan öğrenciler hem teknik hem teorik bilgiyle işe hakim olduğu için işe alım tercihlerimizde ilk sıralarda yer alıyorlar.”

Öğrencilerin mezun olmadan önce mutlaka HAVAŞ’ın staj imkanlarını takip edip başvuru yapmalarını da söyleyen Koçak, “Hem İstanbul hem de diğer büyük illerimizdeki havalimanlarındaki büyüme sebebiyle bu bölümlerin yeni mezunlarına ihtiyaç artacak. Bunu mutlaka göz önünde bulundurun. İngilizce dışında en az bir yabancı dile daha hakim olun” dedi.

Kariyer Günleri’nin son gününde ise Bilge Adam Akademi’den Dijital İletişim Direktörü Hamza Şamlıoğlu, Akademi Yazılım Danışmanları Alp Kurtboğan ile Çağrı Yolyapar, Mobil Teknolojileri ve Bilgisayar Programcılığı programları öğrencileri ile buluştu. Bilge Adam Akademi tarafından öğrencilere online bir test uygulanarak başarıyla testi tamamlayanlara akademiden seçecekleri çeşitli eğitimler de hediye edildi.

 

 
İKİ DHMİ ÇALIŞANI HAYATINI KAYBETTİ
 
YENİ HAVALİMANINDA İKİ YENİ YARIŞMA
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
2 Mayıs 2018 Çarşamba 23:45

Kandırmayın çocukları herkes özel üniversitelerde açılan saçma bölümlere kayıt oluyor 4 sene oku 100 150 bin masraf yap sonra çelebide, pegasus, TGS de 1603 liraya razı ol yada üniversiteli işsiz

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YENİ HAVALİMANI VE “UZUN MESAFE” SORUNU
Şehir merkezinden onlarca kilometre gidip boş dönecek olan taksiciler ...
“AFİŞ SORUNU” ÇÖZÜLDÜ
"Hürkuş: Göklerdeki Kahraman” filmiyle ilgili “afiş sorunu” çözüldü. Başrol ...
BERNA BİNBAŞI YARBAY OLARAK DÖNDÜ
Türkiye’nin ilk kadın F-16 pilotu Berna Şen, 6 yıldır uzak kaldığı Türk ...
 
AHL’DE HIRSIZA SUÇÜSTÜ
Atatürk Havalimanı'nda bir kadının dalgınlığından faydalanarak cüzdanı ...
THY PİLOTU: KUŞA ÇARPTIK
İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları'na (THY) ait yolcu uçağı, Atatürk ...
YENİ HAVALİMANI’NDA TAKSİLER NASIL OLACAK
İstanbul Yeni Havalimanı’nda taksi hizmeti için imzalar atıldı. İşte yeni standartlar...
 
EURASİA AİRSHOW’UN RAKAMLARI AÇIKLANDI
Antalya’da düzenlenen Eurasia Airshow’un rakamları açıklandı. Fuarı kaç ...
MURAT ERSOY’UN ACI GÜNÜ
Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy'un babası Ali Haydar Ersoy hayatını kaybetti
AİRPRENEURS PROGRAMI’NIN SON DURAĞI ANTALYA OLDU
Boeing ve Türkiye Girişimcilik Vakfı iş birliğiyle düzenlenen Airpreneurs ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
PESKOV'DAN 'THY' AÇIKLAMASI
TİMSAH KORKUTTU
ALMAN CUMHURBAŞKANI ZİYARETİ
ÖZEL UÇAK PİSTTEN ÇIKTI
ALASKA'DA UÇAK DÜŞTÜ
HAVADA FECİ KAZA
İSG'DE 23 NİSAN KONSERİ
SHM'DE PİLOTLAR GÜNÜ KUTLANIYOR
IGA'DA 23 NİSAN KUTLAMALARI
ÇOCUKLAR İÇİN UÇTULAR
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
15 / 22 °C 15 / 19 °C 13 / 18 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •Delta Airlines
  •uçak
  •almanya
  •turizm