iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
21 Ekim 2013 Pazartesi - 12:32

İŞÇİ BİRLİĞİ GÜCÜNÜ HİSSETTİRDİ

Hava-İş seçimlerine yönelik muhalefette birlik tartışmalarından, birleşmeyi başararak çıkan İşçi Komitesi ve Gökkuşağı Hareketi, tabanda sağladığı birliğin gücünü hissettiriyor.

İŞÇİ BİRLİĞİ GÜCÜNÜ HİSSETTİRDİ
Losev-1

Muhalif kesimde geniş tabanlı bir birlik girişiminin olumsuzlukla sonuçlanmasının ardından İşçi Komitesi ve Gökkuşağı Hareketi’nin “İşçi Birliği” adı altında birleşmesi Airkule’de yer almıştı. (Haber için TIKLAYINIZ) Hava-İş delege seçimlerinde İşçi Birliği adı altında “turuncu” rengi belirleyerek bayram öncesi sahaya inen grup Uçuş İşletmede yoğun ilgi gördü.

Özellikle kendi içlerinden çok sayıda kabin memurunu ilk kez aday olarak aralarında gören kabin ekipleri memnuniyetlerini ifade ederken "Delege adayları nihayet başka birimlerden gelen ve hiç tanımadığımız kişiler değil, içimizden birilerinden oluşmuş. Artık gönlümüz rahat. Oyumuzun rengi turuncu olacak" şeklinde konuştular.

Öte yandan Hava-İş yönetiminin seçim tarihini öteleyip delege sayılarını bile açıklamamasının, “Uçuş İşletme seçimleri için bir anlamda kendisini vurduğu” şeklinde yorumlanıyor. Çünkü bu süre içinde rahatlıkla birleşme tartışmalarının yapıldığı ve Gökkuşağı Hareketi ve İşçi Komitesi’nin Hava-İş yönetiminin bu tavrının yarattığı avantajı kendi lehine değerlendirdiği ileri sürülüyor. Bilindiği gibi birliğin koşulu olarak başkan adaylarının geri çekilip gençlerin önünün açılmasını isteyen İşçi Komitesinin bu teklifine sadece Gökkuşağı Hareketi sözcüsü Bahadır Altan olumlu yaklaşarak gençlerin önünü açma adına başkan adaylığından geri çekileceğini açıklamıştı. Bu zeminde sağlanan İşçi Birliği’nin, yaklaşık 120 delege çıkarması beklenen Uçuş İşletme’de tartışma götürmeyecek bir üstünlük sağladığı iddia ediliyor.

Çalışmaları tüm hızıyla sürdüren İşçi Birliği, dağıttığı turuncu renkli bildiride Yönetim Kurulu üyelerinin delegelerle oluşturulacağını, başkan adayının da sorunların düğümlendiği ve en kalabalık meslek grubu olan kabinden belirleneceğini açıkladı. İşçi Birliği’nin bildirisi ise şöyle:

İŞÇİ BİRLİĞİ (İşçi Komitesi - Gökkuşağı Hareketi) 2. BÜLTENİ

YÖNETİM KURULU DELEGELERCE BELİRLENECEK!

İŞÇİ BİRLİĞİ, Yönetim Kurulu üyelerini belirleme konusunda prensip olarak aşağıdaki yöntemi belirlemiştir.

• 9 kişilik Yönetim Kurulu belirlemede, Uçuş İşletmedeki üye yoğunluğu da dikkate alınarak;

3 Kabin + 2 Kokpit + 2 Teknik + 2 diğer birimlerden olacak şekilde belirlenmesi.

• Yönetim Kurulu Başkanının, “üye çokluğu” ve “işveren kaynaklı sorunların en yoğun yaşandığı birim” olan Kabin Ekiplerinden belirlenmesi.

• Diğer zorunlu organlarda da düzenlemenin aynı temsil prensibine sadık kalınacak şekilde belirlenmesi kararlaştırılmıştır.

GREV’E DE TİS’E DE İŞÇİ KARAR VERECEK!

Grev ve TİS konusu hepimizi yakından ilgilendiriyor. THY yönetimi de sendika yönetimi de işçileri ilgilendiren konularla değil, koltuk çıkarlarıyla ilgili. Grev ve TİS işçi lehine, hangi koşullarda sonuçlanabilir, sorusu önemlidir. TİS, tüm işçileri kapsayacak mı? Bu soruların doğru yanıtı, delege seçimlerinden ve genel kuruldan İşçi Birliği listesinin güçlü çıkmasına bağlı. İŞÇİ BİRLİĞİ listesi işçilerin güçlü desteği ile genel kurulda başarılı olursa;

a. Grev ve TİS işçilerin yararına olacak biçimde ve tüm bölümlerin yeniden görüşü alınarak, işçinin kararıyla sonuçlandırılacaktır.

b. TİS, tüm işçiler için uygulanacaktır.

c.305 işçinin durumu, HABOM, grevde geçen sürelerin tazmini ve 36 saat dinlenme hakkı gibi konular, ayrı başlıklar halinde ve yine işçi iradesiyle karara bağlanacaktır.

Sorunlarımızı çözmenin tek çaresi işçinin kendisindedir, bağımsız İŞÇİ BİRLİĞİ listesinde kenetlenmektir.

HEDEFTE KABİN A.Ş. VAR

Şirket yönetiminin kabin hizmetleriyle ilgili planları yeni değil. Greve katılanların kabinden olması da çok dikkat çekti. Bir yandan iş stresi ve iş yükü herkesi bezdirdi; diğer yandan KABİN AŞ planları, özelleştirme veya TİS kapsamının dışına çıkartma, yarı maaşından bile düşük ücretle çalıştırma laflarıyla kafa karıştırıyorlar. Kaosu ve iş yükünü fırsata çevirip, kabindeki değişikliklerin ne yönde olacağını, sendika seçim sonuçlarına bağlıyorlar!

Doğru: İŞÇİ BİRLİĞİ listesi dışında hangi liste kazanırsa kazansın, işçilerin kaybı artacak. Sendika yönetimi işçinin elinde olmazsa, işçilerin yararına değişiklik sizce mümkün mü? Bu özelleştirme oyununa mevcut sendika yönetimin engel olamayacağı, son yıllardaki Call Center ve Yer İşletme özelleştirmelerinde çok açık bir şekilde ortaya çıkmıştır.

BUGÜN DEĞİLSE NE ZAMAN? SEN DEĞİLSEN KİM?

BU ÖZELLEŞTİRME OYUNUNA HEP BERABER SON VERELİM.

BÜTÜN BU SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ BİRLİKTEN GEÇİYOR.O NEDENLE OYLARIMIZI BÖLMEDEN "İŞÇİ BİRLİĞİ" NE VERELİM.

RENGİMİZ: TURUNCU

 
İSG’DE BAYRAM REKORU
 
ÇELEBİ’YE “OPERASYONDA MÜKEMMELLİK” ÖDÜLÜ
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gümüş 25 Ekim 2013 Cuma 01:13

Çok merak ediyorum, peki sizin bu ortak hareketini, yarın zaten nereden nemalandığı belli bu reform hareketi ile birleşirse ne yapacaksınız, zaten bir çok yerde delege secimlerinde ortak hareket ettiğiniz dillendiriliyor, size sadece gülüyorum.

Yorumu oyla      0      0  
Izmir 22 Ekim 2013 Salı 09:31

Izmirde Hatem agbiye soylemediginiz kalmadı en sonunda guneydogulu diye izmire yakismaz bile dediniz sizin insanliginizdan bile supheliyim disardan tasimayla olmaz bu isler yikilir gidersiniz divanin sendika yonetiminin her turlu oyununa rağmen Hatem kazandı iste cunku isciler sizi istemiyor anlasaniza

Yorumu oyla      4      0  
22 Ekim 2013 Salı 09:20

Bahadır kaptan da oradaydı sesi de gümbür gümbürdu yani. yanimdaki sendikacilar kayit yaptilar hatta telefonlariyla

Yorumu oyla      6      2  
K 22 Ekim 2013 Salı 09:17

Kabin kokpit el ele Simay sana güle güle! Artık sevimli yüzler görmek istiyoruz

Yorumu oyla      6      2  
bedava akıl :) 22 Ekim 2013 Salı 00:52

atilay efendi, zahmet edip ta izmirlere kadar yorulmuşsun. sahi ne oldu izmirde sonuç? bak ankarayı, antalyayı kaybettin. izmiride kaybedersen bu işin sonu pek iyi değil gibi. aman fazla üzülmeyesin. yaşın ilerledi. yoruldun. yıprandın. aman sağlığına dikkat et. bak herkes gençlere bırakmalı diyor. sen de bırak. inat etme. söz dinle. bari kaybetti demesinler. ben aday olsaydım kazanırdım der 'yırtarsın'. bak etrafında tosucuk gibi gençler pervane olmuş. bu fırsatı kaçırma derim.

Yorumu oyla      3      3  
Bahadir Kaptan 21 Ekim 2013 Pazartesi 23:29

İlginç. Acaba Bahadır Kaptan bu işin neresinde çok merak ediyorum. Sanki kaptanı dışlamış gibisiniz hiç sesi çıkmıyor.

Yorumu oyla      7      2  
misafir 21 Ekim 2013 Pazartesi 23:24

STFA-EUROSERVE işçilerini satarak yüz üstü bırakan sendika ağası Hamdi ile el sıkışarak TİS'i imzalarken kim görüştü? Yoksa Yağcı'mı görüşmüştü? :)Ya bu ne aymazlıktır. Hiç mi utanmanız yok sizin. Sizin çıkar hesaplarınıza hizmet edilmedi diye ne bu öfkeniz. Ama artık mevcut sendika yönetiminin bütün derdinin işçi aidatlarından nemalanma dışında bir hesabı olmadığını greve çıkan da çıkmayan da anlamış durumda. Mamanızın 7-8 aralık itibarı ile kesileceğini anlamanız sevindirici! Biletiniz kesildi. Ama sadece gidiş. Yani tek yön.

Yorumu oyla      2      2  
Kaptan 21 Ekim 2013 Pazartesi 23:22

Yalan kötüdür. Mavinin söylemi tepeden tırnağa yalan. Yalan üzerine kurulan hayaller kabusa döner.

Yorumu oyla      3      2  
Uçuş 21 Ekim 2013 Pazartesi 22:14

Bahadır Altan'ın başkan adaylığından çekildiği ve başkan adayının kabinden olduğu bir oluşuma kokpitin sıcak bakacağını düşünmek en kibar deyimle aşırı iyimserliktir. Ankara'daki seçimleri Emek Meclisi'nin aldığını haber bile yapmayan Airkule'nin şuan ispatı mümkün olmamasına rağmen Uçuş'un İşçi Birliği'nde karar kıldığı şeklinde bir haber yapması taraflı ve yönlendirici yayıncılığa girer. Umarım bu yorumu yayınlarsınız.

Yorumu oyla      7      2  
kedi 21 Ekim 2013 Pazartesi 20:52

ilginç olmuş! turuncu bilimsel olarak mavinin kontrastıdır ve sıcak renkler içinde değerlendirilirken, mavi soğuk olarak değerlendirilir. fakat yorumlara bakılırsa mavi arkadaşlar çok sıcaklar:) yakıcı ateşli bir halle sallayıp saldırmaktalar. yüzleri turuncuya dönmüş... ne oluyorsunuz yahu! sakin olun! keskin sirke küpüne zarar...

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İSG’DE BAYRAM REKORU
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, günlük yolcu ve uçak sayısında en yüksek rakamına ulaştı.
PEGASUS’UN 1 YILLIK DUBAİ KARNESİ
Pegasus Hava Yolları, ilk uçuşu 18 Ekim 2012’de gerçekleşen Dubai hattı birinci yılını doldurdu.
TAV CFO’SU GELECEĞİN LİDERLERİ ARASINDA
TAV CFO’su Geriş geleceği şekillendirecek 16 kadın arasında
 
ESARET GÜNLERİNDEN İLK GÖRÜNTÜ
Lübnan’da yayın yapan özel televizyon kanalı LBCI, dün akşam THY pilotları ...
PRİŞTİNE HAVAALANI'NI BAŞBAKAN AÇACAK
Kosova'nın başkenti Priştine'nin 'Adem Yaşari Uluslararası Havaalanı' ...
'HER AN VARMAK ÜZERELER'
Murat Akpınar'ın ağabeyi İrfan Medet Akpınar, “Büyükelçiliğe gideceklerini ...
 
THY PİLOTLAR İÇİN UÇAK BEKLETİYOR
Türk Hava Yolları, arka arkaya yapılan açıklamalarla serbest bırakılma ...
YENİ KIYAFETLER HAZIRLANIYOR
Beyrut’ta kaçırılan THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca’nın serbest ...
BİR İKİ SAAT İÇERİSİNDE SERBEST BIRAKILACAKLAR
Lübnan'da kaçırılan Türk pilot Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca'nın ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
İNGİLİZ ORDUSUNA AIRBUS
RUSYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ
HURDA UÇAK YANDI
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
'TEST' YETKİSİ ALDI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 15 °C 10 / 15 °C 10 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •kriz
  •kabin memuru
  •Temel Kotil
  •Antalya