iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
28 Kasım 2013 Perşembe - 16:27

İŞÇİ KOMİTESİNDEN “AYRILIK” AÇIKLAMASI

İşçi Komitesi bir basın toplantısı düzenleyerek Hava-İş Genel Kurulu öncesinde ilginç bir ayrılık mesajı verdi. Komitenin bir grup temsilcisi, Bahadır Altan’ı “tek adamlık”la suçladı.

İŞÇİ KOMİTESİNDEN “AYRILIK” AÇIKLAMASI
Losev-1

Hava-İş Sendikasında yapılacak Genel Kurul öncesi mevcut yönetime muhalif olarak oluşan İşçi Komitesi temsilcileri bir basın toplantısı yaparak, Gökkuşağı Hareketi sözcüsü Bahadır Altan’ın olası yönetim kurulu içinde görev almaması konusunda görüş bildirdi. İşçi Komitesi olarak delege seçimleri sürecinde Gökkuşağı Hareketi’yle işbirliği yaptıklarını belirten temsilciler, Bahadır Altan’ın bilgi ve deneyimlerinden yararlanmak üzere Denetleme Kurulu’nda yer alması konusunda görüş birliğine varıldığını ileri sürdüler. İşçi Komitesi temsilcileri, delege seçimleri sonrasında Bahadır Altan’ı “tek adamcı” ve “ben merkezci” bir tutum içinde olmakla suçladılar. Toplantıyı düzenleyen temsilciler, daha önce “THY’de sendika temsilcisi iken işten çıkarılan Kaptan Pilot Bahadır Altan’ın THY yöneticileri tarafından Hava-İş yönetiminde görülmek istenmemesinden kaynaklanan bir baskı oldu mu? şeklindeki soruyu; işverenin böyle bir talebi olabileceğini, fakat bunun kendi gerekçelerini değiştirmeyeceğini söyleyerek, “Biz tek adamlığa karşıyız. Atilay Ayçin’e de bunun için karşıyız” diye yanıtladı.

ALTAN: “KOLLEKTİF LİDERLİK” GÖKKUŞAĞI HAREKETİNİN MODELİDİR

Konuyla ilgili olarak Gökkuşağı sözcülerinden Bahadır Altan ise bu iddiaların zamanlamasına dikkat çekerek “Gökkuşağı Hareketi 4 yıl önce ortaya model ve sendikal ilkeler çerçevesinde yoluna devam ediyor. Bunların içinde kolektif liderlik dediğimiz yönetim kurulunun eşit ilişkilerle ve hiçbir başkan olmadan çalışması, bizim getirdiğimiz bir ilkedir. Dolayısıyla buna aykırı davranmamız da zaten sözkonusu olamaz.” dedi.

Altan 4 yıl önce de bu ilkeleri savunma adına başkan adayı olmadığını hatırlatarak “Bu dönem de İşçi Birliği olarak açıkladığımız gibi, başkan adaylığından feragat ettiğim bir gerçek… Yönetim Kurulunda görev alma konusunda da İşçi Komitesiyle birleştiğimiz zaman alınan karar, yönetim kurulunda yer alacak isimlerin, delegelerin iradesiyle belirleneceği şeklindeydi. Benim de bu çerçevede hiçbir dayatmam sözkonusu olamaz. Ancak bizzat THY yönetiminin benim ismim üzerinden yaptığı baskıya da boyun eğmemiz sözkonusu değil. Buna 2 Aralık günü yapacağımız delege toplantısında karar verilecek. Bu arkadaşların tek adam yönetimi konusundaki hassasiyetini de Gökkuşağı Hareketinin 4 yıldır savunduğu ilkelerin işçi tabanında karşılık bulduğu şeklinde yorumluyorum. Keşke bu arkadaşlar 2 Aralık delege toplantısını bekleyerek delegelerin iradesiyle yönetim kurulu adaylarını oluşturmak gibi bir tutarlılık içinde olabilselerdi” diye konuştu. 

Altan, toplantıyı yapan İşçi Komitesi grubunun Uçuş İşletme’de seçilen 97 delegenin çok küçük bir bölümünü teşkil ettiğini ve genel kurulda bu yanılgılarını mutlaka göreceklerini iddia ederek “Her üç grup (Gökkuşağı Hareketi-Mevcut yönetim-Reform Hareketi) adına genel kurula gelen delegelerin büyük çoğunluğunun, mevcut yönetimi değiştirmekle beraber yerine işverenin kontrolünde bir yapı gelmemesi yönünde irade göstereceğine inanıyorum. Gökkuşağı Hareketi, genel kurula bu iradeyi taşıma yönünde çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

 
GENEL KURULDA DELEGE SORUMLULUĞU
 
TOPÇU:MASADA YENMEYE ÇALIŞIYORLAR
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
30 Kasım 2013 Cumartesi 13:23

Malum kanalda, gene malum kişi tarafından çanak sorularla iki saat aynı şeyer... 7100 Tl maaş alıyormuş. Passata biniyormuş ama 7 yaşındaymış. Audiye binmek istemezmiymiş! Hanlarının hamamlarının olduğunu söyleyenler varmış. Antalyada adresini bilmediği bir kooperatif evi ve oturduğu bir evi dışında birşeyi yokmuş. Opel marka da bir arabası. Kendisine muhalaefet eden kim varsa tümden 'işverenci' imiş!... İzlerken yoruluyorsunuz ve yakalandığı hastalığın son evresinde çıldırmışçasına herkese küfreden birisinin susmasının daha iyi olacağını düşünüyorsunuz.

Yorumu oyla      3      5  
düşünmek gerek... 30 Kasım 2013 Cumartesi 13:10

'Birleşin' diyerek yapılan yorumlar ve bu söylemi tek taraflı, 'mevcut sendikal iktidarın payandası olunuz' anlamında dile getirenlerin göremediği bir şey var... O da, bugünkü sendika yönetiminin her türlü kirliliği içerisinde barındırmasına rağmen, önü arkası hesap edilmeden alınan grev kararı ile bu kendilerini temizlemeye ve genel kurulu almaya yönelik yanlışlarını neden göremiyorsunuz? Ülkede yaşanan sosyal gerçeklikten şekillenen sendikaların işçi sınıfına hizmet edebilmesi için öncelikle Gökkuşağı Hareketinin savunduğu ilkeler üzerine inşa edilmesi gerekmez mi? Reform Hareketi gelecek diyerek kendilerini seçtirme gayretinde olanların kişisel ikbal ve beklentilerinden vazgeçememeleri neden sorgulanmaz?

Yorumu oyla      2      4  
kedi 29 Kasım 2013 Cuma 23:24

daha önceleri de karalamıştık buralarda kavafis'den dem vurarak; mesele "limana varmak değil yolculuktur" deyi! "iktidar değil ilkeler önemlidir" manasında da bir şeyler dediydik. iktidar iktidardır, ister patron cenahından gelsin kokusu ister sendika koltuğundan farkeder mi? hala ne ittifakından söz ediyoruz, malzeme ortada... işte yukarıda da küçük bir örneğini sergiliyor işçi komitesi...şu ya da bu şekilde ortaya çıkmış delegeler son sözü söyleyecek artık. sonuç ne olursa olsun "bu daha başlangıç mücadeleye devam" demek de bize düşen.

Yorumu oyla      1      0  
öneri 29 Kasım 2013 Cuma 19:03

1 Bahadır bşk olsun 2 Atilay onursal başkan olsun 3 Ayhan ve Mustafa yönetimde kalsın 4 Sendikaya yalnızca pilotlar üye olsun 5 Ali Gülçiçek işten atılsın,yada emekli edilsin 6 Munzur ve Engin sendikaya danışman olsun 7 Hava iş DİSK üyesi olsun 8 Teknik AŞ habom olsun Çelik iş gelsin 9 Hamdi topçu bu yazıyı okusun 10 Reform bu yapıyı desteklesin,Genç komitecilerde Muhalefet olsun. Nasıl olur ama herkesin derdi biter;))

Yorumu oyla      5      3  
nesevimli 29 Kasım 2013 Cuma 15:50

Fotoğrafta;gruptan kopacak kuzuları kapmak için pusuya yatmış ÇAKALLARI görüyormusunuz DOSTLAR.

Yorumu oyla      3      2  
dolu 29 Kasım 2013 Cuma 14:15

Charterer'i dinleyin. YOKSA YAYA KALACAKSINIZ.

Yorumu oyla      4      1  
Burak K. 29 Kasım 2013 Cuma 13:37

Önceden tahmin edilmeyen bir şey değildi zira prensip bazında çok da ortaklaşamayacak iki doku bir araya geldi çeşitli sebeplerden ötürü. İşçi Komitesi'ndeki arkadaşlar bunu geç de olsa görmüşler. Ancak bu kadar çalışanın umut bağladığı muhalefet kanadını bu hale getirditden sonra ortalığı toparlayıp mevcut sendika yönetimi ve resimlerde görülen işveren destekli arkadaşlardan bağımsız ne yapılabilir iyi analiz edip doğru adımlar atılması gerekiyor ve çok da vakit kalmadı. Hepimiz için hayırlısı olsun.

Yorumu oyla      6      0  
CHARTERER 29 Kasım 2013 Cuma 13:29

KIM OLDUGU BILINMEYEN REFORM HAREKETI (AKP IKTIDARIN DESTEKLEDIGI GRUP) KARSISINDA TUM DELEGELER MEVCUT HAVAIS YONETIMI CATISI ALTINDA BIRLESMELI. ELLE TUTULUR TEK GRUP OLAN ATILAY AYCIN GRUBUDUR. GREVE CIKMAYARAK KENDI AYAGINA SIKAN THY CALISANLARI SENDIKALARINI DA TAMAMEN KAYBETMEK ISTEMIYORLARSA TEK COZUM REFORM HAREKETI KARSISINDA BIRLESMEKTIR. AMACIM KESINLIKLE ATILAY AYCIN PROPAGANDASI YAPMAK DEGIL AMA DIRENEN HAVA-IS SENDIKASI KAYBEDILMEMELI

Yorumu oyla      8      2  
Bahadır kaptan" a 29 Kasım 2013 Cuma 13:14

Kaptan, sen ne kadar toparlamak istesende işverenciler bölüyor.

Yorumu oyla      7      1  
29 Kasım 2013 Cuma 13:14

Bahadır Altanın yapacağı tek şey kaldı. Ali Gülçiçek ile birleşerek genel kurulu katılmak, o zaman bir şansı olabilir. Böylece yaptığı hatayı düzeltebilir. Ali kabul ederse tabi.

Yorumu oyla      3      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GENEL KURULDA DELEGE SORUMLULUĞU
İbrahim Köktener yazdı: Hava-İş Genel Kurulunda delege sorumluluğu
UÇAKTA DAHİ SOSYAL MEDYAYI İSTİYORUZ
3G ve 4G teknolojilerinin uçaklara taşınmasıyla uçakta internet kullanımı ...
TURKISH CARGO LOGITRANS 2013’DE
Bu yıl yedincisi düzenlenen, Türkiye’nin uluslararası yük taşımacılığı ...
 
“ÜZGÜNÜM AMA THY İLE UÇARIM”
Lufthansa ve THY arasında yaşanan rekabetin 'mil' ve ortak uçuş programını ...
THY LAHOR’A BAŞLIYOR
Türk Hava Yolları Pakistan’daki 3. uçuş destinasyonu Lahor’a direkt uçuşlara bugün başlıyor
THY UÇAĞINA YILDIRIM ÇARPTI
Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Milano seferini yapacak olan uçağı yıldırım ...
 
"FRANSIZLARI GEÇTİK SIRA ALMANLARDA"
THY Almanya'da 11 ayda 3 milyon yolcu taşıyınca Alman şirketi Lufthansa ...
UÇAKTA AĞIR HASAR VAR
THK için satın alınan ve ABD’den geliş sırasında buzlanma nedeniyle Bulgaristan’da ...
THK UÇAĞI BULGARİSTAN’DA TEHLİKE ATLATTI
Türk Hava Kurumu(THK) için ABD'den alınan ve Türkiye’ye getirilen 2 uçaktan ...
 
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
ORUÇ
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
ORUÇ
HAVALİMANI OFİSİ'NE ÖDÜL GELDİ
AJET'İN İLK UÇUŞU YAPILDI
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
13 / 18 °C 15 / 21 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •DHMİ
  •Selçuk Bayraktar
  •New York
  •uyarı
  •Eurocontrol