iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
7 Şubat 2014 Cuma - 13:11

305’E DAYATILAN PROTOKOLÜN GÖTÜRDÜKLERİ

Avukat Cem Gök yazdı: 305'le ilgili protokol işçiye ne getirir, ne götürür?

305’E DAYATILAN PROTOKOLÜN GÖTÜRDÜKLERİ
Losev-1

Hava-İş genel kurulunda seçilen yeni sendika yönetiminin ilk icraatı işverenle 29 Mayıs 2012’deki eylem nedeniyle işten atılan 305 THY çalışanının işe iadesi konusunda anlaştıklarını açıklayarak grevi sonlandırmak oldu. Aradan geçen yaklaşık iki aylık sürenin ardından işçilerin işe iade şartları belli oldu. Sendika yönetiminin, işverenle yapılan pazarlıkla ilgili imzalanan protokolün şartlarını açıklamakta ayak diretmesi nedeniyle oluşan kuşkular, ortaya çıkan sonuçla doğrulanmış oldu.

Söz konusu protokol uyarınca özetle, işe iade davası sonuçlananların yüzde 80, sonuçlanmayanların yüzde 100’le olmak üzere tamamı yeni işe girmiş gibi değerlendirilecek, bunun karşılığında davası devam edenler davasından vazgeçecek. Yani davası devam edenlerle işe iade davalarından vazgeçmeleri halinde yeni iş akdi imzalanacak.

Kuşkusuz üyelerini örgütleme ve mücadeleye sevk edebilme yeteneğine sahip bir sendikanın var olması halinde sonucun çok farklı olacağına, sadece kanundan ve mahkeme kararlarından kaynaklanan haklardan değil, mücadeleyle kazanılabilecek yeni haklardan söz etme imkanımız da olabilirdi. Ancak önümüzdeki sendikal tablonun bunun çok gerisinde olduğu açık. Dolayısıyla bu protokolün en azından çalışanların yasaların ve mahkeme kararlarının gereğini yerine getirip getirmediğini irdelemek gerekiyor. Yani sendikanın geçelim mücadeleyi, uzlaşma görevini yerine getirip getirmediğine…

İşe iade davaları lehe ya da aleyhe sonuçlananlar bakımından yaşanacak en önemli hak kaybı yüzde 80’le işe başlamaları ve bunun süresinin belirsiz olması. Bunların neden yüzde 80’le başlatıldığının bir açıklaması olmadığı gibi, ne zamana kadar böyle devam edeceğine ilişkin de netlik yok. Ancak asıl sorun işe iade davaları devam edenler bakımından oluşuyor. Bu arkadaşların işe başlangıçlarının yeni başlayanlarla aynı şartta olması zaten yıllık izin, pas hakkı gibi pek çok konuda hak kayıplarına yol açıyor. Diğer yandan bunlar çalıştıkları süreler bakımından doğmuş olan kıdem ve ihbar tazminatı haklarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya bırakılıyorlar. Davaları kaderin bir oyunu olarak Yargıtay 22. Hukuk Dairesi’ne düşenler ve bir hukuk garabeti sonucunda işe iade talepleri reddedilenlerin dahi iş akitlerinin haklı değil geçerli sebeple feshedildiğine hükmedildiği göz önüne alındığında, tüm çalışanların hak etmiş oldukları kıdem tazminatlarını koruyacak bir düzenlemeye gidilmesi gerektiği açıktır.

Burada vurgulanması gereken önemli bir nokta, işe iade davalarından feragat etmelerinin doğrudan doğruya kıdem ihbar tazminatlarından vazgeçtikleri anlamına gelmeyeceğidir. Ancak işe geri dönüşler aşamasından bu haklardan vazgeçileceğine dair bir ibraname dayatılır ve bu imzalanırsa bu haklarını kaybedeceklerdir. Ayrıca bu alacaklar bakımından zamanaşımı süresinin fesihten itibaren 10 yıl olduğu dolayısıyla bu alacaklarla ilgili 8 yıl içinde dava açılmazsa da bu hakların kaybedileceği unutulmamalı. Dolayısıyla bu tazminatlar güvence altına alınmadan imzalanan protokol işçilerin aleyhinedir. Çok önemli diğer bir husus da işçilerin iş güvencesiyle ilgilidir. İş Kanunu’nun 18. maddesi gereği işe iade davası açabilmenin ön koşullarından biri işçinin altı aylık kıdemi olmasıdır. Yeni iş akdi imzalanması, halinde işverenin altı ay içinde iş akitlerini hiçbir neden gözetmeksizin feshetmesi tehlikesi ortaya çıkmaktadır. Diğer bir deyişle işveren iş başlangıcından itibaren 6 ay içinde iş akitlerini feshederse işçilerin işe iade davası açma hakkı olmayacaktır. Bu hususta bir düzenleme yapılmadan yapılacak bir protokol de işçilerin aleyhine olacaktır.

Tüm bu tabloda görünen bu protokolün işçilerin değil, işverenin ve yeni sendika yönetiminin çıkarları doğrultusundan hazırlandığıdır. İşveren tecrübeli personeli bir yandan düşük maliyetle çalıştırırken, diğer yandan kamuoyuna işçileri geri aldığı söylemiyle imaj düzeltme peşindedir. İşverenin açık desteğiyle yönetime gelen yeni sendika yönetimi de bir yandan bu negatif algıyı değiştirmeyi, diğer yandan “Çatışmacı değil” uzlaşmacı, işverenle yakın ahbap çavuş ilişkisi kuran sendikal anlayışın işçinin lehine olduğu yalanını yutturmayı amaçlamaktadır. Kuşkusuz, yaklaşık iki yıldır işlerine geri dönmeyi bekleyen THY işçileri için geri dönüş “kötünün iyisi” olarak görüp bu protokolü imzalayabilir. Ancak bu protokol onlara ölümü gösterip sıtmaya razı eden işveren ve sendikanın önümüzdeki dönemde bütün çalışanlar için daha büyük hak kayıplarına yol açacak politikaları elbirliği ile hayata geçireceklerinin göstergesidir. Bugün en azından bunun farkında olarak hazırlıklı olmamız gerekmektedir.

Genel kurulun ardından yaptığımız şu saptamaların doğruluğu ortaya çıkmaktadır. “Şimdi meşruiyetlerini işverenden alacakları tavizlerle sağlamaya çalışacaklar, hatta bir önceki yönetimin “mücadele ederek” alamadığı haklar işveren tarafından “uzlaşmayla” işçilere hediye edilebilecektir. Ancak THY patronlarının yeni sendika yönetimiyle uyum içinde sömürüyü arttıracak politikalar izleyeceği günleri görmek için çok fazla beklememiz gerekmeyecektir.”(1) Mevcut sendika yönetiminin üyelerine yabancılaşmış, bürokratik sendikal anlayışın, seleflerinden daha kötü bir versiyonu olduğu ilk icraatlarıyla doğrulanmıştır. İşçilerinin karar alma sürecine katılabileceği, üyelerine rağmen değil, üyeleriyle birlikte hareket edecek yeni bir sendikal anlayışa sadece havacılık sektöründe değil her yerde ihtiyaç duyduğumuz gerçeği bu olayla bir kez daha kendini göstermiştir.

Cem Gök’ün Airkule.com’da yayınlanan yazısı için TIKLAYINIZ: “Sendikaların sefaleti, sefaletin felsefesi”

 
DENİZ KUŞU EGE'YE UÇACAK
 
PEGASUS UÇAĞI KAÇIRILMAK İSTENDİ
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hakiki vatandaş 8 Şubat 2014 Cumartesi 17:02

Yargıya intikal etmiş, yargı karar vermiş,işe iade demiş. Bu olanlar ne peki!!!!protokolmuş... ne protokolu ! Yargıya rağmen hala kuralları şahıslarmı ortaya koyacak!!!!!???? TÜM KAZANILMIŞ HAKLARI İLE AYNEN İŞE İADE EDİLSİNLER. YARGININ ÜSTÜNLÜĞÜNÜ HİÇE SAYAMAYIZ BEYLER.

Yorumu oyla      0      0  
sendika 7 Şubat 2014 Cuma 15:17

sendikadan inan ekstrayı istemiyoruz sadece hakkımız neyse o korunsun yeterli. davan bitmemiş şirketten ilişiğim kesilmemişken ücretsiz izin olarak değerlendirmek hem şirketin iç işleyişini kolaylaştıracak hemde bizim ve uçan 7bin arkadaşımızın içine sinecek.

Yorumu oyla      5      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DENİZ KUŞU EGE'YE UÇACAK
Uçak sayısını 4'e çıkaran BURULAŞ, Yunan adalarına uçmaya hazırlanıyor
2014 YILINA REKOR ARTIŞLA BAŞLADI
Devlet Hava Meydanları İşletmesi verilerine göre toplam yolcu trafiği ...
ALKOL TESTİNDEN GEÇEMEYEN PİLOTA UÇUŞ YOK
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, uçak, helikopter ve balonlarda görev ...
 
THY SEÇİMİNİ YAPTI
Türk Hava Yolları, yeni satın alınan tek koridorlu uçak filosunun uçak ...
F-35C İNİŞ TESTLERİNİ TAMAMLADI
F-35C test uçağı CF-3, Patuxent River Donanma Havacılık Merkezi’ndeki testleri başarı ile tamamladı.
TOPÇU: HERKES DERSİNİ ALDI
THY’de işten çıkarılan 305 kişiden 256’sının işe geri dönüş kararıyla ...
 
İSTANBUL'A YENİ HAVA TAKSİLER GELİYOR
İstanbul'da zaman tasarrufu sağlayan helikopterlerin kullanımının artması ...
BİR YIL SONRA BUGÜN AÇILDI
Sinop Havalimanı’nda pist uzatma çalışmaları nedeniyle bir yıl ara verilen ...
“3. HAVALİMANINDAN RAHATSIZIM!”
Habertürk yazarı Güntay Şimşek bugünkü yazısında 3. Havalimanından neden rahatsız olduğunu anlattı
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
TAHLİYEDE ÖNEMLİ HATA
HİTİT'E NİJERYA'DAN YENİ PARTNER
THY'DEN ÖNEMLİ ANLAŞMA
SANİ ŞENER TAV'DAN AYRILDI
İLK ÇEYREK SONUÇLARI AÇIKLANDI
101 YAŞINDAKİ KADINA BEBEK BİLETİ
TAVAN FİYAT ARTIRILDI
PİLVAK'TA YENİ YÖNETİM
AIR CANADA'YA TEPKİ
PLANÖR KAZASINDA TRAJİK ÖLÜM
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Salı Çarşamba Perşembe
14 / 17 °C 14 / 15 °C 14 / 17 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •American Airlines
  •rota
  •Paris
  •tasarım
  •destek