iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
10 Kasım 2012 Cumartesi - 14:31

HAVA HUKUKU KONFERANSI YAPILDI

Avrupa Hava Hukuk Derneği (European Air Law Assocation) EALA 24’üncü dönem yıllık toplantısı İstanbul’da yapıldı. İşte konferanstan notlar...

HAVA HUKUKU KONFERANSI YAPILDI
Losev-1

Avrupa Hava Hukuk Derneği (European Air Law Assocation) EALA 24’üncü dönem yıllık toplantısı tarihi Pera Palas Oteli'nde yapıldı. 8 Kasım günü dernek yönetim kurulunun toplanmasını takiben EALA üyeleri ile davetlilerin tanışma toplantısının ardından 9 Kasım günü düzenlenen konferans programı EALA Başkanı ve Leiden Üniversitesi profesörlerinden Pablo Mendez de Leo'nun açılış konuşmasıyla başladı.

 
Konferansta Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın ilk konuşmacı olarak tüm katılımcılara ve davetlilere “hoş geldiniz” dedi. Yalçın konuşmasında Türk Sivil Havacılığı faaliyet alanları, sektörde kaydedilen gelişmeler ve ileriye dönük yapılması hedeflenen konular hakkında sayısal verilere dayalı detaylı açıklamalarda bulundu.


Toplantının birinci oturumunun yöneticiliğini Oxford Üniversitesi Profesörlerinden Brian Havel yaptı. Bu bölümde yapılan konuşmalarda Açık Semalarda geçen 10 sene, Avrupa Birliği Pazarı'nda kaydedilen gelişmeler değerlendirildi. FAA temsilcisi ve yorumcu Julie Oettinger, çevre ve uluslararası ilişkiler ve politikalar konusunda ABD' de yapılan uygulamalar hakkında bilgi sundu.


Konferansın ikinci oturumu Kaptan Pilot Nuri Sakarya'nın yönetiminde açıldı. Bu bölümde "Uçuş Emniyet ve Adil Kültür" konusu ele alındı. EU'nun ICAO nezdinde temsilcisi ana görevi emniyet bilgilerinin korunması ve adil kültür olan kurumda görevli Frank Manuhutu tarafından adil kültürün Havacılık sektöründe otorite ve hizmet desteğin sağlayıcılarında kullanılması ve 10 yıllık geçmiş dönemin değerlendirilmesi ele alındı.

 

İkinci konuşmacı ve hukukçu EUROCONTROL Adil Kültür görev grup başkanı Roderick van Dam, adil kültürün yasal yönleri, bazı ülke yargı organları tarafından yapılan uygulama usulleriyle yaşanmış gerçek olaylarla örneklenerek anlattı.

 
"Adil Kültür" konusu 23 Ekim 2010 tarihinde TALPA tarafından hazırlanan Hava Hukuk konferansında ilk kez Kaptan Pilot Nuri Sakarya tarafından detaylı olarak sunulmuş ancak konu önemine rağmen bu konferansa kadar bir daha hiç bir etkinlikte ele alınmamıştı.

 

Üçüncü ilginç sunum, Emekli Kaptan Pilot ve Yunanistan Uçak Kazalarını İnceleme ve Havacılık Organizasyonu eski Başkanı ve halen "Chairman of Flight Safety Foundation, South Europe" görevini yürütmekte olan Akrivos Tsolakis tarafından yapıldı. Aynı zamanda Atatürk hayranı olan Akrivos Tsolakis, uçak üretim sanayiinde kaydedilen gelişmelere rağmen kazaların değişik uçak tiplerinde görülmekte olduğunu ve bunun için alınması gereken önlemler ile otomasyonun anlaşılmaması ve tuzakları hakkında bilgiler verdi.

 

Konferansın ikinci bölümünün son konuşmacısı ve aynı zamanda EALA Yönetim Kurulu üyesi Avukat Yaşar Öztürk oldu. Öztürk, uçak kazalarında pilot ve diğer personele yapılan değişik uygulamalar ile dokümanlarda yer alan şekilleri hakkında detaylı bilgiler sundu. Öztürk ayrıca; gerek zorunlu veya gönüllü rapor veren personele uygulanan ceza uygulamalarının havacılık organizasyonlarında yarattığı olumsuz etkilere değinerek, uçak kazalarını inceleme sorumlulukları ve “bağımsız kaza inceleme kurumlarının kurulma zorunluluklarını” son değişikliklerle anlattı.

Konferansın öğleden sonraki bölümlerinde hava yollarının birleşme, ortaklık kurmaların kontrol ve değerlendirme usullerinin yanında; çevresel sorunlar, havaalanı yapım, değerlendirme, yer hizmeti veren şirketlerin durumlarıyla ve EU tarafından yapılan son değerlendirmeler konusunda uzmanlar tarafından sunumlar yapıldı.


Konferansın kapanış konuşması yapan Profesör ve EALA Başkanı Pablo Mendez, konferansa sponsor olan Türk Havayolları, TAV, Arap Hava Taşıyıcıları Organizasyonuna teşekkür ederek, yıllık ödül töreninde ele aldığı konuyla dikkat çeken bir öğrenciyi ödüllendirdi. Derneğin 25’inci yıldönümü toplantısı Madrid'de yapılacak.

 

 
HAVALİMANINDA ATA’YA SAYGI
 
DHL EXPRESS ‘KAPLAN’ TAŞIDI
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sakarya-Yasar-Yalpa'ya cevap 13 Kasım 2012 Salı 21:58

Ne Sakarya kaptana ne de Yaşar Öztürk'e Talpa'da bir haksızlık yapılmamıştır. Her ikisi de kendileri istifa ederek ayrılmışlardır. Talpa da onlar da yollarına, kendi parkurlarında devam etmektedir. Herkese başarılar..

Yorumu oyla      0      1  
Anlayış'a cevap 13 Kasım 2012 Salı 21:55

Konu elbetteki ulusal düzeyde değil. Havacılık ulusal düzeyde mi, yoksa uluslararası düzeyde mi? Uluslararası düzeydeki havacılığın içinde ulusal düzeyin de olduğu izahtan varestedir. Konferansa bir zahmet katılsaydınız (konferansa katılım ücretli idi ve salon doluydu), belki havacılığın uluslararası düzeyi de aşıp, küreselleştiğini anlardınız.

Yorumu oyla      0      0  
TAYFUN HACIOĞLU.KPT. 12 Kasım 2012 Pazartesi 22:44

SAYIN NURİ SAKARYA KAPTANIM DEĞERLİ HUKUKÇUMUZ YAŞAR ÖZTÜRK BEY SİZLERE YAPTIĞINIZ BU ONUR VERİCİ ÇALIŞMADAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM NAÇİZANE BİR KARDEŞİNİZ OLARAK. BİZLERİ ÇOK GURURLANDIRDINIZ ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN. SİZLERİ TANIMAKTAN DOLAYI O KADAR MUTLU OLDUMKİ, NE SÖYLESEM BOŞ. BİR KEZ DAHA SÖYLEMEK İSTERİMKİ TÜRK SİVİL HAVACILIĞININ VE HUKUKUNUN MİHENK TAŞLARI OLARAK KALACAKSINIZ, BUGÜN OLDUĞU GİBİ GELECEKTEDE SİZLERİN BIRAKTIĞI ESERLER DERS OLARAK ANLATILACAKTIR.

Yorumu oyla      0      0  
SAKARYA-YASAR-YALPA 12 Kasım 2012 Pazartesi 22:35

BU İNSANLAR OLDUĞU SÜRECE ÜMİDİMİZİ YİTİRMEYECEĞİZ. SAKARYA KAPTAN VE YASAR ÖZTÜRK GİBİ HUKUKÇULAR OLDUĞU SÜRECE YOLUMUZDAN DÖNMEYECEĞİZ. JUST CULTURE IN KELİME ANLAMINI YANLIŞ ANLAYANLARLA DA MÜCADELE EDECEĞİZ. SAYIN TALPA YÖNETİMİ YÜZÜNÜZ KIZARMADI EMİNİM, AZICIK DA OLSA İÇİNİZ DARALMADI YAŞAR BEYE YAPILAN HAKSIZLIĞI DÜZELTEMEDİĞİNİZ İÇİN. NE KADAR ONUR VERİCİ BİR DAVRANIŞTIRKİ HALEN TÜRKİYE ADINA BİR TEK HUKUKÇUMUZ BİZİ ULUSLARARASI BİR PLATFORMDA TEMSİL EDİYOR. TOPUKLU AYAKKABISI YOK, RUJU, OJESİDE YOK AMA ONURU GURURU VAR. NURİ SAKARYA GİBİ KAPTANLAR YAŞAR ÖZTÜRK GİBİ İNSANLARLA BİR GÜN TALPA ÇATISI ALTINDA OLACAĞIZ YENİDEN O ZAMAN TALPA TALPA OLACAK. YALPA LIKTAN KURTULACAK. TÜRBÜLANSA GİREN UÇAK GİBİ YALPALAMAYACAK. ÇİMENTO-DEMİR İNŞAAT İŞLERİYLE UĞRAŞMAYACAK. NERDE SORUNU OLAN TÜRK PİLOT VARSA ONUN DERDİNE İLAÇ OLACAK, OLAMASADA YANINDA OLACAK DİMDİK. AŞK ÇİÇEK GİBİDİR. ÖNEMLİ OLAN AÇMASIYLA SOLMASI ARASINDA GEÇEN ZAMANDIR.SAKARYA - YAŞAR A DUYULAN AŞK HİÇ BİR ZAMAN SOLMAZ

Yorumu oyla      0      0  
Anlayış! 12 Kasım 2012 Pazartesi 20:24

Türk Havayolları, TAV ve Arap Hava Taşıyıcıları Organizasyonun destekçileri. Konuyu ulusal düzeyde ele almamışlar ve THY dışındaki şirket, dernek ve kurumları yok saymışlar gibi görünüyor.

Yorumu oyla      0      0  
SHGM'ye de tebrikler! 12 Kasım 2012 Pazartesi 16:06

Bu toplantıda SHGM Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın'ın yaptığı konuşma çok etkileyici idi. Türkiye'mizin sivil havacılıkta nerelere geldiğini bu toplantıya katılan Avrupalılara ve AB'nin Türkiyesizlik'den neler kaybettiğini göstermesi bakımından çok yararlı oldu. SHGM'nin de bu konferansta yerini almış olması ve katkısı nedeniyle kutlanması gerekir.

Yorumu oyla      0      0  
Tebrikler Sakarya Kaptan! 12 Kasım 2012 Pazartesi 15:58

Avrupa Birliği Ülkelerinde etkinliği çok iyi bilinen ve AB Hava Hukuku Düzenlemelerinde görüşlerine daima başvurulan ve itibar edilen EALA'nın bu yılki konferansını, AB üyesi olmayan Türkiye'de yapmış olması ve uçuş emniyeti ile adil kültür konusunu tartışan panelin yöneticiliğini bu konuda ülkemizin tecrübeli ve yetkin kaza araştırıcısı Kaptan Pilot Nuri Sakarya hocamıza vermiş olması çok anlamlı. Bu görevi de başarıyla yerine getiren ve Türk pilotlarını bu konferansta temsil eden Kaptan Sakarya'ya tebrikler!

Yorumu oyla      0      0  
Teşekkürler Airkule 12 Kasım 2012 Pazartesi 12:01

İyi ki bu haberi elde edip bizlere ilettiniz. Ben de bu konferansı izleme şansını elde edebilenlerden biriyim. Konferansın oturumunda gerek kapsanan konuların yoğunluğu gerekse değişikliği konferansı daha ilginç hale getirdi. Safety and Just Culture konusunu ilginç kılan EALA tarafından bu konunun oturum yöneticiliğinin bir Türk pilota verilmiş olması. Ayrıca bu oturumda sunum yapanların konularını sunma tarzlarının çok olumlu mesajlarla hem hukuksal yönü hem kural koyucular ve izleyicilere hitap ediyor olmasıydı. Bu konularda kendini yetiştirmiş konusuna hakim Sn. Yaşar Öztürk hukukçu yönüyle sunumunda çok başarılı idi. Manuhutu ve Roderick ise ayrı profesyonel kisileri. Konunun ilk haliyle bizlere değişik gelmesine rağmen içerilerinin zenginliği ile heyecan verici yeniliklere açık olduğunu izledik. Hukukçuların birlikte olduğu ortamda konusuna hakim oturum yönetimi yapan Kaptanımızı da kutlarız. Bu tür etkinliklere varlıkları ve başarılarıyla renk kattılar.

Yorumu oyla      0      0  
TALPA''ya davet 12 Kasım 2012 Pazartesi 11:23

Sn. Kaptan rumuzlu yorum yazana katılmamak elde değil. Ne demek gerekir buna YANIT vermek zor. Talpa mevcut Tüzüğünde yazılanları özümsemek ve yapmak yerine SHGM onaylı ve destekli Üniversitelerin katılımıyla bir çalıştay yapmayı kendine daha az riskli gördüğü ve bu yolu seçti. Sessiz grubun sesini duyurmak, pilotların yorgunluk ve Talpa Dergisinde yayınladıkları Avrupa Kokpit Birliğinin yapılan yeni mesai düzenlemesine gösterdiği tepki ve toplumu bilgilendirme yerine statüleri koruma görevini yapmayı üstlenmiş görünmektedir. Nedeni şirketlerde çalışanların sistemle çatışmayı göze alamamalıdır. Asıl tüzükte yapmaları gereken değişiklik yönetimin bağımsız hareket edebileceği seçilme ve başkanlık yapacak olan ve yönetim kurulunun korunması olmalıydı herhalde? Sessiz kalma olası riskleri de engelliyor ve Talpa tarafından ele alınması gerken konuları nasılsa başkaları alıp gündemde tutuyor. Ne mutlu ki bu konulara gönül verip aktif katılan oluyor hukukçusu pilotuyla. İyi ki onlar var.

Yorumu oyla      0      0  
TALPA Kararını vermiş 12 Kasım 2012 Pazartesi 08:37

TALPA nerde sorusu burada tartışılmamalı ama Kaptan rumuzlu Sn. Yorumcuya katılmamak elde değil. Bu siteye yansıyan önceki açıklamalarda yurt dışında katıldıkları bir toplantı sonunda medya ile tanışma toplantısında "Just Culture" konusunu pilotlara eşit uçuş planlaması düzeyinde gören yöneticilerinin meslek grubunun iyi temsilcisi olmasını beklemek çok iyimserlik olmaz mı? Bu konuyu anlayacak dernek organlarında daha önce görev almış, kendini yenilemekte olan yönetim ve alt çalışma grupları olmaz ve her yerde sadece yönetim temsil etme gorevi ile birileri bir şeyler yapmaya çalışınca böyle oluyor. Olay çok yönlü aslında seçimlere ilgi göstermeyen katılmayan sorgulamayan üyeler ve seçimlerde yönlendirme yapanlar.. Yasaları olmayan işkolu, özel şirketlerde çalışan pilotlara imza attırılan sözleşmeler.. Bunlarla ilgilenmek zor olduğu için daha sorunsuz gündemlerde yer alır Talpa, Ciddi konulara gönül vermiş bir kaç Yaşar ve digerleri uğraşır durur güncel konularla. Ancak günaydın denir!

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
IBERIA’DA BÜYÜK İŞÇİ KIYIMI
Avrupa’da işten çıkarma furyasına İspanya'nın en büyük havayolu şirketi Iberia Airlines da katıldı.
THY 6 YENİ NOKTAYA UÇACAK
Bugün 200’ncü uçağı filosuna katan THY, akşam saatlerinde KAP’a gönderdiği ...
SHGM YERLİ PİLOT İSTEDİ
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü,havayolu işletmelerinden yerli pilot istihdam edilmesini istedi.
 
THY İKİNCİ KEZ DALYA DEDİ
Türk Hava Yolları filonun 200. uçağı olan Boeing 737-900 tipi TC-JYI tescilli ...
ATATÜRK HAVALİMANI KÜÇÜLECEK
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’dan açıklama: ...
GEZGİNLERDEN FOTOĞRAFLAR
Türkiye Gezginler Kulübü tarafından oluşturulan ‘Yol Çağrısı Fotoğraf ...
 
KAZADA KEMER Mİ SİZİ KORUYACAK
İngiliz Rynair Havayolu'nun CEO'su Michael O'Leary, kabinlerde ayakta ...
İŞGÜZARLIK MI İŞKENCE Mİ?
‘Yurttaşını, üniforma giydirilmiş kendi yurttaşına denetletip faşist parkurdan ...
THY EMEKLİLERİ VAKIF MAĞDURU
THY'den emekli olan işçiler, ikinci emeklilik hakkı için yıllarca vakfa ...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
TAHLİYEDE ÖNEMLİ HATA
HİTİT'E NİJERYA'DAN YENİ PARTNER
THY'DEN ÖNEMLİ ANLAŞMA
SANİ ŞENER TAV'DAN AYRILDI
İLK ÇEYREK SONUÇLARI AÇIKLANDI
101 YAŞINDAKİ KADINA BEBEK BİLETİ
TAVAN FİYAT ARTIRILDI
PİLVAK'TA YENİ YÖNETİM
AIR CANADA'YA TEPKİ
PLANÖR KAZASINDA TRAJİK ÖLÜM
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Salı Çarşamba Perşembe
13 / 19 °C 13 / 14 °C 13 / 18 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •kriz
  •Delta Airlines
  •kabin memuru
  •American Airlines
  •salgın