iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
16 Mart 2012 Cuma - 16:39

AHL MASAYA YATIRILDI

Atatürk Havalimanı’nda acil çözüm bekleyen sorunlar Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Çalıştayı’nda masaya yatırıldı. Toplantıda neler konuşuldu? Bir tık ötede…

AHL MASAYA YATIRILDI
Losev-1

TEK ÇARE ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI

Günde ortalama bin uçağın iniş kalkış yaptığı Atatürk Havalimanı’nda acil çözüm bekleyen sorunlar bugün Devlet Hava Meydanları İşletmesi Çalıştayı’nda masaya yatırıldı. Önce havalimanında trafiği rahatlatmak için yapılan çalışmalar sinevizyon gösterisi eşliğinde anlatıldı. Ardından çalıştaya katılan kamu kuruluşları, havayolu şirketi ve yer hizmeti temsilcilerinin yaşadıkları sıkıntıları, gözlemleri ve çözüm önerilerini anlatmaları istendi. Herkesin ortak şikayeti havalimanının fiziki yapısının ihtiyacı karşılamakta yetersiz kaldığı yönündeydi. Çözüm için Atatürk Havalimanı’na 4’üncü bir pist yapılması, meteorolojik verilerin anlık olarak pilotlara verilmesi, hatta şiddetli rüzgarlı havalarda pilotların görerek pas geçmesi bile vardı.

 

GEREKİRSE İLK ARAMAYI KALDIRIZ

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) Başkanı Gürcan Mantı dünyanın hiçbir yerinde görmedikleri pasaporttan önce çift x-ray ile aramanın pilotları zora soktuğuna dikkat çekti. Mantı, “Sayın Mülki İdare Amirimiz Ahmet Aydın Bey burada. Kendisinden bir uçuş personelinin tek X-Ray’den geçerek uçağa gitmelerini sağlayacak bir çözüm bulmalarını rica ediyoruz” dedi. Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın da , “Burada 1.5 yıldır görevdeyim. Arkadaşlarımızın getirdikleri bütün çözüm önerilerine hep sıcak baktık. Yeter ki uygulanabilir bir öneri getirilsin, gerekirse havalimanına ilk girişteki arama noktalarını da kaldırabiliriz. Ben bununla ilgili İçişleri Bakanlığımız ve İstanbul Valiliğimizden gererken onayı alma sözünü de veriyorum” diye konuştu.

 

ŞİKAYET VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ DİNLEDİK

Çalıştayda eleştiri ve çözüm önerilerini dikkatle dinleyip not alan DHMİ Gelen Müdürü Orhan Birdal, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. Birdal “Çalıştayda belki haklı belki haksız bazı eleştiriler aldınız. Çözüm için ne yapacaksınız, stratejiniz nedir? “ sorusuna, “Bugünkü toplantının amacı ne yapacağımızdan ziyade biz bunları eleştiri olarak almıyoruz. Önerilerin hepsini alacağız, bunları değerlendireceğiz ve sıralamaya tabi tutacağız. Hemen bugün yapmamız gereken şeyler neyse onları yapacağız. Bugüne yetiştiremediğimiz yarına kalan şeyleri tespit edeceğiz. Ve Atatürk Havalimanı’nı kısa bir zaman içinde nasıl daha fazla güçlendiririz, kapasitesini nasıl arttırırız veya mevcut kapasitesini nasıl etkin kullanırız? Sadece kapasite de değil. Kara tarafındaki araç trafiğinin sirkülasyonundan tutun da hava trafiğindeki ayırmalara varıncaya kadar pek çok görüş geldi. Bundan elde edeceğimiz çözümleri süratle uygulamaya koyacağız” diye cevap verdi.

 

GERÇEKÇİ ÇÖZÜM ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI

Atatürk Havalimanı’nda pek çok acil çözüm bekleyen konu olduğuna değinen Birdal, “Bunların hepsi geçici çözümler olacak. Ancak belli bir süreye kadar burayı rahatlatacak çözümler bulabiliriz. İstanbul’un havacılık adına tek gerçekçi çözümü yeni bir havaalanının yapılmasıdır” dedi. İstanbul’a üçüncü havalimanı yapılması için çalışmaların ciddi seviyelere geldiğini anlatın Birdal, “Bu çalışmalar bittiğinde tabi ki ciddi bir rahatlama olacak ama şu anda Atatürk Havalimanı’ndayız ve burası çalıştığı sürece ne yapılabilir onun arayışı içindeyiz. Buradaki en ciddi sıkıntı olan nokta şu; Atatürk Havalimanı İstanbul’un ortasında kaldı. Etrafını zaman içerisinde yapılaşmalarla kapattık. Yani 30-40 yıl önce düşünmemiz gereken şeyleri şimdi düşünüyoruz. Onun için de çözüm bulmakta zorlanıyoruz. Atatürk Havalimanı’nı  büyütebilirsiniz, genişletebilirsiniz, etrafındaki bir sürü yapılaşmayı yok farz ederseniz, hepsini yıkarsanız genişletebilirsiniz ama, genişlettiğiniz andaki durumda hangi noktada iseniz ondan bir adım daha ileriye yine gidemezsiniz. Onun için İstanbul’un ihtiyacı genişlemeye müsait bir alan üzerinde kurulacak yeni bir havalimanıdır. Bununla ilgili çalışmalar yapılıyor. Bu hemen bugünden yarına olabilecek bir şey değil. Şu anda bir niyet sürecini yaşıyoruz. Bu konuda en üst makamlarımızda böyle bir niyet var, bununla ilgili çeşitli verilmiş talimatlar, çalışmalar var. Bu neticelendiği zaman yapım sürecine geçilecek. Yapım sürecinden sonra da bir havalimanının ne kadar sürede yapılacağını ez çok herkes tahmin edebilir. Takvim vermem şu anda uygun da değil, mümkün de değil. Ancak konumuz Atatürk Havalimanı’nın mevcut şartları dahilinde en iyiyi bulabilme konusundaki arayışlar. Bunun peşindeyiz ve bugün de bunu yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Süleyman ŞEN-Airkule.com

 
İSG'YE 'ISO 10002' SERTİFİKASI
 
THY'NİN 6 MİLYON DOLARI BUHARLAŞTI
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Birinci Süvari 16 Mart 2012 Cuma 17:47

Çalışma çalışmadır, sevindirici.. Düzenleyenleri tebrik ederim... Tabii bu forum gibi bir toplantı/yani -bakın ben neler tespit ettim ben biliyorum bu işi der herkes, biter gider...keşke "çalışma grubu/gruplarına" dönüşse, icraate dökülse...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İSG'YE 'ISO 10002' SERTİFİKASI
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı müşteri memnuniyeti ve şikayetlerin ...
2011 RAKAMLARIYLA LUFTHANSA
Yakıt giderleri ve hava ulaşım vergilerindeki artışlar Lufthansa’nın 2011 ...
KAPADOKYA’DA BALON MACERASI
Türk Hava Kurumu’nun, Kapadokya Bölgesi’ndeki yeni sezon balon turları başlıyor.
 
THY LOT’TA ISRARLI
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Polonyalı havayolu şirketi LOT’un ...
BAŞKENTTE HAVACILIK FUARI
Sivil ve askeri uçakların yer alacağı, "Airshow" adı verilen havacılık ...
O UÇAK NASIL HAZIRLANDI ?
THY yönetiminin çalışanlara ve eski yöneticilere teşekkür için fotoğraflarla ...
 
HAVAŞ’A ŞARTLI İZİN
Antalya'da,'korsan taşımacılık' iddiasıyla durdurulan HAVAŞ seferleri, ...
THY ÇALIŞANLARI BU UÇAKTA
İşte THY yönetiminin çalışanlara ve eski yöneticelere teşekkür için fotoğraflarla ...
HAVALİMANINDA YANGIN PANİĞİ
Flaş, flaş...İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bugün öğle saatlerinde yangın ...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
PİLVAK'TA SEÇİM ZAMANI
HANEDA'NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI
PEGASUS'UN YENİ ROTASI
ÜREKSOY: 26 NİSAN'IN ÖNEMİ
LUFTHANSA'DA YENİ KABİN
ERCAN'DA 'PİLOTLAR GÜNÜ'
TAV'A 'EN İYİ İŞVEREN' ÖDÜLÜ
'GÖKYÜZÜ SİZİNLE DAHA GÜZEL'
INDIGO'DAN DEV A350 SİPARİŞİ
PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazar Pazartesi Salı
13 / 18 °C 14 / 15 °C 14 / 16 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •thy
  •seyahat
  •Selçuk Bayraktar
  •DHMİ
  •Turkish Airlines