iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
19 Temmuz 2011 Salı - 14:35

AVRUPA'NIN EN İYİSİ

ICF Airports’un işlettiği Antalya Havalimanı, Avrupa Havalimanları Birliği (ACI Europe) tarafından “10 - 25 milyon yolcu” kategorisinde “En İyi Havalimanı” seçildi

AVRUPA NIN EN İYİSİ
Losev-1

ICF Airports yönetimi, Havalimanı İç Hatlar Terminali’nde düzenlediği bir törenle bu ödülün mutluluk ve gururunu tüm çalışanlarının yanı sıra havacılık ve turizm sektörünün önde gelen isimleri ile paylaştı.  Antalya Havalimanı aldığı bu ödülle kendi kategorisinde “Avrupa Havalimanı” sektörünün liderlik koltuğuna oturdu.

 

Ulusal ve uluslararası platformda pek çok önemli ödül ve belgeye layık görülen ICF Airports’un işlettiği Antalya Havalimanı, Avrupa Havalimanları Birliği (ACI Europe) tarafından en önemli uluslararası havalimanı ödülü olan “Avrupa’nın En İyi Havalimanı” ödülünü aldı. ICF Airports yönetimi, bu ödülün mutluluk ve gururunu tüm çalışanları ile paylaşmak için İç Hatlar Terminali’nde bir tören düzenledi. Havacılık ve turizm sektörlerinin önde gelen isimlerinin yer aldığı törende ICF Airports Genel Müdürü Alexander Laukenmann Avrupa’nın En İyi Havalimanı ödülünü IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen’e takdim etti.  Antalya Havalimanı’nın elde ettiği bu başarının gurur ve mutluluğunu emeği geçen herkes ile paylaşmak istediklerini belirten İbrahim Çeçen, ödülün birer replikasını ilgili kurumların yöneticilerine verdi.

 

ACI Europe, 46 ülkeden 400 havalimanını temsil eden Avrupa’nın en önemli havalimanı kurumu ve yaptığı değerlendirmeler sonucu yolcu sayısına göre dört kategoride her yıl “Avrupa’nın En İyi Havalimanı”nı seçiyor. Geçen yıl 22,3 milyon yolcuyu, yüksek hizmet kalitesiyle ağırlayan, 100 milyon Avroluk yatırımla yeni iç hatlar terminali inşa eden ve gerçek kapasitesi 45 milyon yolcu olan Antalya Havalimanı, Avrupa’nın En İyi Havalimanı ödülünü “10-25 milyon yolcu” kategorisinde almaya hak kazandı.

 

ACI Avrupa tarafından düzenlenen “En iyi Havalimanı” yarışmasının jürisinde ACI World (Dünya Uluslararası Havalimanları Birliği), Eurocontrol (Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı) ve ECAC (Avrupa Sivil Havacılık Konferansı) gibi oldukça saygın ve bağımsız kuruluşlar yer aldı. ICF Airports son on yıl içindeki fiziksel ve ticari değişiminin yanı sıra etkililik, kalite ve çevreye duyarlılık konularında getirdiği başarılı çözümlerden ötürü de ödüle layık gördü. Ayrıca değerlendirmede güvenlik, operasyon, halkla ilişkiler ve müşteri memnuniyeti kriterleri belirleyici oldu.  

 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın katıldığı törende konuklar arasında havacılık ve turizm sektörünün önde gelen isimleri yer aldı.

 

Orhan Birdal: “Antalya, Türkiye’de İlklerin Havalimanı”

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, törende yaptığı konuşmada ''Kaliteden, güvenlikten ödün vermeden, Türkiye'nin turizm başkenti Antalya'ya gelen turistlere hizmet veren bu havalimanımız, ödüllerin en iyisine layıktır'' dedi.

 

Birdal, Türkiye'de yap-işlet-devret projesinin ilk defa burada uygulandığı ve Türkiye'de iki pisti birbirine paralel, fakat bağımsız kullanılan tek havalimanının Antalya Havalimanı olduğunu belirtti. Antalya Havalimanı'nı ''İlklerin havalimanı'' diye nitelendiren Birdal, havalimanının 2002 yılında 10 milyon olan yolcusunun da 2010 yılında 22 milyonun üzerine çıktığını kaydetti. Birdal konuşmasını Antalya Havalimanı’nın bu sahadaki dünya otoriterleri tarafından da başarısının tescil edilmesinden büyük mutluluk duyduğunu ve alınan ödülün Türk sivil havacılığına ve turizmine hayırlı olmasını dilediğini belirterek tamamladı.


Günde 900’den fazla uçak iniş kalkış yapıyor

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, ICF Airports Antalya Havalimanı'nın Türkiye'nin yolcu ve uçak trafiği açısından en yoğun havalimanlarından biri olduğunu ve başarıyla işletildiğini kaydetti. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün düzenleme ve denetleme işlevinin yanı sıra havaalanlarına yönelik ''Ekonomik Havaalanları'', ''Engelsiz Havaalanları'', ''Her İle Bir Heliport Projesi'', ''Open-Sky Havaalanları'' ve ''Yeşil Havaalanları'' gibi birçok projeyi başlattığını belirten Ekşi, Antalya Havalimanı'nın da ''Yeşil Kuruluş'' unvanı alan 7 işletmeden biri olduğunu bildirdi. Bilal Ekşi: ''Bu yılın ilk altı aylık döneminde 2 milyon 131 bin iç hatlar, 7 milyon 771 bin dış hatlar olmak üzere 10 milyon yolcuya ev sahipliği yapan Antalya Havalimanı, günde 900'den fazla uçağın iniş kalkışı ile önemli bir rekora imza atmıştır. Ülkemizin yurt dışına açılan en önemli kapılarından biri olan Antalya Havalimanı’nı, göstermiş olduğu duyarlılıktan ve 'Yeşil Kuruluş' ilan edilmesinden dolayı da kutlamak isterim. ICF Airports'un hizmet kalitesinden ödün vermeden çalışmalarını sürdüreceğine ve dünya çapında elde ettiği ödüllere yenileri ekleyeceğine içtenlikle güveniyorum'' dedi.


İbrahim Çeçen: “Kazandığımız başarılar Türkiye’nin yurtdışındaki güvenilirliliğini yükseltiyor”

Törende yaptığı konuşmada dünyada hızla büyüyen Türk havacılık sektörü açısından Antalya Havalimanı’nın “En İyi Havalimanı” seçilmesinin önemli olduğunu vurgulayan IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbahim Çeçen; “Biliyoruz ki Antalya Havalimanı için yaptığımız her türlü yatırım yalnızca Antalya için değil ülkemiz için de oldukça olumlu sonuçlar doğuruyor. Kazandığımız başarılar Türkiye’nin yurtdışındaki güvenilirliğini yükseltirken ülkemize uçuş düzenleyen havayolu sayısı da buna paralel olarak artış gösteriyor. ICF Airports olarak müşterilerimize ve çevreye olan sorumluluğumuzun farkındayız. Bu görüş doğrultusunda stratejilerimizi oluşturuyor ve çalışanlarımızın bu stratejileri benimsemesi için onlara gerekli eğitimleri veriyoruz. Büyümemize paralel olarak ülkemizde ve yurtdışında yarattığımız algının da pozitif olması bizim için büyük önem taşıyor” dedi.

 

İbrahim Çeçen konuşmasını “ICF Airports olarak 2007 Eylül ayından bugüne gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmalarımızın bir sonucu olarak layık görüldüğümüz “Avrupa’nın En İyi Havalimanı” ödülünü özveriyle çalışan tüm ICF Airports çalışanlarına, bizden desteğini esirgemeyen, Türk Sivil Havacılığında yeni bir dönemin açılmasına önderlik ederek ufkumuzu açan Ulaştırma Bakanımız Sn. Binali Yıldırım’a, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürümüz Sn. Orhan Birdal’a, Sivil Havacılık Genel Müdürümüz Sn. Bilal Ekşi’ye ve buradan isimlerini sayamadığım tüm çalışma arkadaşlarımıza ithaf ediyorum” sözleriyle tamamladı.

 
GERMANWINGS'TEN YENİ ANLAŞMA
 
İŞTE ZİRVENİN YENİ AIRBUS'I
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY'DEN ULTRA LÜKS LOUNGE
Türk Hava Yolları dünyanın en lüks CIP salonlarından birini hizmete soktu. ...
THY ÇOK KAZANACAK
Büyüme danışmanı Frost&Sullivan'ın raporuna göre, THY için bu yıl çok kârlı geçecek
SOLOTÜRK'E BÜYÜK ÖDÜL
İngiltere'de düzenlenen "Royal International Air Tattoo (RIAT) 2011" organizasyonunda ...
 
BAKANLIKTAN DOĞRU KARAR
Ulaştırma Bakanlığı İngilizce’de grup seks partileri için de kullanılan ...
ATATÜRK HAVALİMANI'NDA YENİ REKOR
En yoğun günlerini yaşayan İstanbul Atatürk Havalimanı’na geçtiğimiz Perşembe ...
THY SÜLEYMANİYE'DE
Türk Hava Yolları, Süleymaniye(Irak) uçuşlarına başladı...
 
BOEING Mİ AIRBUS MI?
Milliyet Gazetesi sık sık tartışılan konuyu haber yaptı… "Boeing’mi Airbus’mı" ...
'RAKİPLERİN HATASI YOLUMUZU AÇTI'
THY Genel Müdürü Temel Kotil, geçmişte mütevazı bir şirket olan THY’nin, ...
SUNEXPRESS UÇAĞINDA ARIZA
Sunexpress Havayolları’nın Boeing 737-800 tipi TC-SUJ tescilli uçağının ...
 
Osman Gazi Baykal
HAVADAN İNSANİ YARDIM MALZEMELERİNİ ATMA
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
'SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK' ADIMI
KIRGIZİSTAN SOCEA'YA KATILDI
YER PERSONELİ UÇAKTAN DÜŞTÜ
İZMİR'DEN 7 YENİ ROTAYA UÇACAK
TB-2 POLONYA'YA İHRAÇ EDİLDİ
SIA REKOR KAR AÇIKLADI
'CAFE YANIMDA' İLE FARKINDALIK
HEDEF: 10 MİLYON YOLCU
TUSAŞ-TÜBİTAK İŞBİRLİĞİ
EMIRATES'TE MALİ SONUÇLAR
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
14 / 21 °C 15 / 20 °C 14 / 23 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •koronavirüs
  •İstanbul Havalimanı
  •Rusya
  •pandemi
  •yolcu