iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
20 Aralık 2022 Salı - 12:23

EĞİTİMDE GÜÇ BİRLİĞİ

Türk Hava Yolları ve Hizmet İhracatçıları Birliği, eğitimde güç birliği yaptı

EĞİTİMDE GÜÇ BİRLİĞİ
Losev-1

Türkiye’nin en değerli markası Türk Hava Yolları, ülke ekonomisine önemli ölçüde destek sağlayan Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB) ile eğitim alanında iş birliği anlaşması imzaladı. İmzalanan anlaşma ile Bayrak taşıyıcı, uluslararası öğrencilere Türkiye’ye seyahatlerinde yüzde 30’a varanindirim sağlayacak ve eğitimde 3 milyar dolarlık ihracatın önünü açacak.

2022 yılının Ocak-Ekim ayları arasında 76 milyar dolar hizmet ihracatı gerçekleştiren ve 44,4 milyar dolar dış ticaret fazlası vererek ülke ekonomisine katkı sağlayan HİB, uluslararası alanda en çok öğrenci temin eden ilk 5 ülke arasına Türkiye’yi konumlandırma gayretleri çerçevesinde Türk Hava Yolları ile bir protokol imzaladı. Protokol kapsamında;20 Aralık 2022-30 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlenen biletlemeler ve 20 Aralık 2022-31 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek uçuşlar için indirim sağlayacak. Buna göre, ilk defa 2022 ve 2023 yıllarında yeni kayıt yaptıracak uluslararası öğrenciler ve 3 aile yakınının, ekonomi kabininde tek yön ve gidiş-dönüş seyahatleri için yüzde 20 indirim yapılacak.

Hedef, uluslararası öğrenci temininde ilk 5 ülke arasına girmek

Törenin açılışında konuşan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat; "Hizmet ihracatında hedeflere ulaşabilmek için stratejik iş birliği oldukça mühim. Uluslararası öğrencilerin Türkiye’ye gelmesi noktasında Türk Hava Yolları olarak, gereken desteği sağlamak için uygun koşulları oluşturmak adına elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz, yapacağız da. Türkiye, eğitim faaliyetleri alanında UNESCO verilerine göre öğrenci sayısı bakımından dünyada 10 ülke arasında ve 2020 yılında 200 bin uluslararası öğrenciyi ülkemizde ağırladık. Üniversitelerin yaptığı yoğun çalışmalar sonucu bu rakamın, yıl sonunda 300 bine ulaşacağını öngörüyoruz. Sektörümüzün 2023 yılı hedefi ise 350 bin uluslararası öğrenciyi Türkiye’de ağırlamak. Bugün,140’tan fazla ülkeden öğrenci ağırlayan sektörümüzün uluslararası öğrenci temininde ilk 5 ülke arasına girmesinihedefliyoruz ve bu vesileyle uluslararası öğrencilerden elde edilen geliri 2025 yılında 3 milyar dolara, 2030 yılında ise 5 milyar dolara çıkarmayı amaçlıyoruz" dedi.

Uluslararası öğrenciler, ticaret elçisi olacak

Eğitim hizmetlerinin mal ihracatına da çok ciddi bir katkısının bulunduğunu aktaran Bolat, şöyle devam etti; "Türkiye’de üniversiteyi bitiren uluslararası öğrenciler, ülkelerine döndüklerinde bizim elçimiz gibi tanıtımımızı yapıyor. Türkiye’nin gönüllü elçileri olan bu öğrenciler, ülkelerinde bürokrat, iş insanı, ticaret uzmanı gibi görevler alabiliyor. Üstelik meslekleri ne olursa olsun Türkiye markasına katkı sağlayacak tanıtımlar yapıyor. Dolayısıyla bu ülkelere ürün gönderen firmalarımızın, mal ihracatçılarımızın da önlerini açıyorlar. Bu noktada, başta Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Sayın Mustafa Gültepe ve diğer birlik başkanlarımızla da istişare halindeyiz."

HİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Eğitim Hizmetleri Komitesi Başkanı Mustafa Aydın ise; "Ekonomimizin her anlamda lokomotifi olan Türk Hava Yolları’nın sektörümüze de büyük bir ivme kazandıracağından şüphemiz yok. Yaptığımız iş birliği, öğrenci sayısında yakaladığımız artışın hızını artıracaktır. Türk Hava Yolları markasının sektörümüzle yan yana gelmesinin yaratacağı pozitif algı da tanıtım faaliyetlerimize önemli bir katkı sağlayacak. Tabiri caizse Türk Hava Yolları, eğitim sektörümüzü de uçuracak.Bu öğrencilerin ülkemizde kurmuş olduğu iletişim ağı sayesinde yaptığı işlerde bizi tercih etmesi olasılığı da daha yüksek. Üstelik ülkemizde eğitim almış öğrencilerin kendi ülkelerinde bakan, büyükelçi gibi kademelere yükselmesi ülke prestijimiz ve marka algımız açısından çok önemli. Savaşlar, hastalıklar nedeniyle gidilemeyen ülkelere bile giderek 30 bin seviyesinde olan uluslararası öğrenci sayısını geçtiğimiz yıl itibarıyla 250 bin seviyesine çıkarmayı başardık" dedi.

Ayrıca Türk Hava Yolları, 20 Aralık 2022- 28 Şubat 2023 tarihleri aralığında düzenlenen biletlemeler ve gerçekleşecek uçuşlar için HİB’e üye eğitim ve öğretim kuruluşları aracılığıyla, Türkiye’de eğitim alan uluslararası öğrencilerin ailelerine ekonomi kabini gidiş-dönüş seyahatlerinde (promosyon sınıflar hariç) yüzde 30 indirim sağlayacak. İndirim, eğitim hizmetleri ihracatının yoğun olduğu İran, Irak, Ürdün, Azerbaycan, Bulgaristan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Somali, Mısır, Sudan, Nijerya, Fas, Cezayir, Cibuti ve Kamerun çıkışlı gidiş-dönüş uçuşlarda geçerli olacak.

 
SON 747 HAVALANDI
 
İGA'DA FARKINDALIK YARATAN PROJE
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY'NİN ÖNEMLİ KONUĞU 'İNCİ'
Serebral Palsi hastası İnci Beren'in gökyüzü hayalini Türk Hava Yolları gerçekleştirdi
PARAŞÜTÇÜ 15 METREDEN DÜŞTÜ
Kayseri'de paraşütçü 15 metre yükseklikten düştü
3222 GÖÇMEN SINIRDIŞI EDİLDİ
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, son bir haftada 3 bin 222 düzensiz ...
 
KAÇAK POSTLAR ELE GEÇİRİLDİ
İstanbul Havalimanı'nda bin 200 samur postu ele geçirildi
TUSAŞ’A 'İNOVASYON' ÖDÜLÜ
Türkiye’nin inovasyon şampiyonlarının belirlendiği İnovaLİG yarışmasında ...
PASAPORT İÇİN FAZLA MESAİ
Yılsonu yaklaşırken pasaport başvurularında artan yoğunluk üzerine "ek mesai" kararı alındı
 
UYDU KULUÇKA MERKEZİ AÇILIYOR
Teknopark İstanbul’un faaliyetlerine yeni bir soluk getirecek olan "Cube ...
İGA'YA 'TOGG' GELDİ
Yerli otomobil TOGG, İstanbul Havalimanı'nda sergilenmeye başladı
LUFTHANSA'YI GERİDE BIRAKTI
THY’nin piyasa değeri, Almanya’nın havayolu şirketi Lufthansa’yı geride bıraktı
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
HAVALİMANI OFİSİ'NE ÖDÜL GELDİ
AJET'İN İLK UÇUŞU YAPILDI
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
11 / 18 °C 15 / 20 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •pilot
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •uçak
  •Emirates
  •turizm