iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
20 Aralık 2022 Salı - 21:30

İGA'DA FARKINDALIK YARATAN PROJE

Tek çatı altında en büyük yiyecek ve içecek alanına sahip İGA İstanbul Havalimanı'nda, TUM-İGA ortaklığında dünyada ilk kez fiziksel ve bilişsel farklılıkları olan personelin çalıştığı ‘CafeYanımda’ faaliyete açıldı

İGA DA FARKINDALIK YARATAN PROJE
23nisanbayram

İGA ve İstanbul Havalimanı içinde yeme-içme hizmeti sunan TUM’un ortaklığında hayata geçen, aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olma özelliği taşıyan Cafe Yanımda, "360 derece erişilebilir hizmet" anlayışıyla faaliyete geçti. 

‘Hayata eşit katılma hakkı’ yaklaşımıyla bünyesinde fiziksel ve bilişsel farklılıkları bulunan bireyleri istihdam eden Cafe Yanımda’nın gelirleri, onların sosyal yaşamdaki hak ve özgürlüklerini geliştirme yönünde faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerine bağışlanıyor. 

Cafe Yanımda, iç hatlarda yolculuk yapan misafirlerin yiyecek içecek alışverişlerini bağımsızca yapabilecekleri, erişilebilir bir mekân olarak hizmet sunuyor. Tüm misafirlerin ihtiyaçlarına yönelik çözümlere tek noktadan erişmelerini sağlayan Cafe Yanımda, TUM ve İGA işbirliğinde, Erişilebilir Her Şey danışmanlığında ve Arnavutköy Belediyesi’nin istihdam konusunda verdiği destekle fiziksel ve bilişsel farklılıkları bulunan 9 bireye de iş yaşamında alan açıyor.

TUM CEO’su Hüseyin Dönmez projeyle ilgili olarak şöyle konuştu: 

“İGA İstanbul Havalimanı insanı odağa alan işletme anlayışı ile bugüne kadar Çocuk ve Aile Dostu Havalimanı, Asistanlık Hizmeti, Erişilebilir Ulaşım, Engelsiz Havalimanı, Özel Yolcu Hizmet Noktası, İşaret Dili gibi pek çok uygulamaya öncülük etti. Tüm bu uygulamalar, TUM olarak bizim de ufkumuzu açtı. İGA İstanbul Havalimanı’nın “Herkes İçin Havalimanı” yaklaşımına uygun biçimde ve ‘erişilebilir havalimanı’ misyonuna katkı sunma yönünde hayata geçirdiğimiz ve lansmanını gerçekleştirdiğimiz“Cafe Yanımda” ile büyük gurur duyuyoruz. Bir sosyal sorumluluk girişimi olarak da nitelendirebileceğimiz Cafe Yanımda, dünden bugüne ortaya çıkmış bir proje değil. Üzerinde uzun uzun düşünülmüş, her ayrıntısı tartışılmış, fiziksel ve bilişsel farklılıkları bulunanbireylerin sosyal yaşama entegrasyonu konusunda önemli çalışmalara imza atan STK’larımızdan destek alınarak tasarlanmış bir girişim. Bu proje ile amacımız; fiziksel ve bilişsel farklılıklara sahip bireylerin iş ve sosyal yaşamında erişilebilir koşullar sağlandığında aktif olarak istihdama katılabildiğini ve sosyalleşebildiğini göstermek.”

Fiziksel ve bilişsel farklılıkları bulunan bireyleri yılda sadece bir-iki özel günde hatırlamak istemediklerinin altını çizen Dönmez, “Onlara istihdam sağlarken, ekonomik refahı ile daha güvenli bir geleceğe adım atmalarına vesile oluyoruz.

Diğer yandan kafemizde vakit geçirecek fiziksel ve bilişsel farklılıkları bulunan bireylerin rahat etmeleri yönünde her türlü imkânı sunuyoruz. Örnek vermek gerekirse; kafe alanındaki tüm ışıklandırmaları göz hassasiyetine göre ayarladık. Görme engelli misafirlerimiz ve çalışanlarımız için Braille alfabeli yönlendirmeler ve menülerimiz mevcut. Aynı zamanda, akülü tekerlekli sandalyeler için şarj istasyonumuz da var. Sese karşı hassasiyet duyan misafirlerimizin yemeklerini daha konforlu yiyebilmesi için sessiz oda yerleştirdik ve işaret diliyle iletişime geçen canlı asistan hizmetimiz mevcut. Özetle; misafirlerimizin, farklı engel gruplarından güler yüzlü çalışanlarla kolayca iletişim kurarak sipariş verebilecekleri ve ihtiyaçlarına özel çözümlere tek bir noktada erişebilecekleri bir mekân tasarladık” dedi.

CafeYanımda’nın tüm gelirleri, bu bireylerin sosyal yaşamdaki hak ve özgürlüklerini geliştirme yönünde faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerine bağışlanacak. 

İGA İstanbul Havalimanı’nın CEO’su Kadri Samsunlu, "İGA İstanbul Havalimanı olarak inşaat aşamasından itibaren ulusal ve uluslararası standartlara bağlı kalarak havalimanımızı fiziksel, duyusal, zihinsel farklılıkları olan misafirlerimiz için daha erişilebilir hale getirmek ve onlara tek başlarına yaşayabilecekleri keyifli bir havalimanı deneyimi sunmak için yola çıktık. Yaptığımız çalışmalar neticesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ulusal/uluslararası erişilebilirlik standartlarına bağlı olarak yapılan denetimler sonrasında, 2020 yılında İstanbul Havalimanı Erişilebilirlik Belgesi’ni almaya hak kazandık. Kısa bir süre önce de Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI), İGA İstanbul Havalimanı’nın, havalimanı erişilebilirliğine yönelik “Erişilebilirliği Geliştirme Akreditasyonu” programı kapsamında akredite edilen dünyadaki ilk havalimanı olduk. İGA olarak erişilebilirlik yaklaşımımız özel günlere yönelik geliştirilen projelerden ibaret değil. Biz burada, bu havalimanında erişilebilirliği bir ekstra olarak değil, bir kültür olarak görüyoruz. Yarattığımız bu kültürü geliştirmek ve güçlendirmek için de bugün olduğu gibi her zaman çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

 
EĞİTİMDE GÜÇ BİRLİĞİ
 
TAV ESENBOĞA'YI KAZANDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EĞİTİMDE GÜÇ BİRLİĞİ
Türk Hava Yolları ve Hizmet İhracatçıları Birliği, eğitimde güç birliği yaptı
THY'NİN ÖNEMLİ KONUĞU 'İNCİ'
Serebral Palsi hastası İnci Beren'in gökyüzü hayalini Türk Hava Yolları gerçekleştirdi
PARAŞÜTÇÜ 15 METREDEN DÜŞTÜ
Kayseri'de paraşütçü 15 metre yükseklikten düştü
 
3222 GÖÇMEN SINIRDIŞI EDİLDİ
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, son bir haftada 3 bin 222 düzensiz ...
KAÇAK POSTLAR ELE GEÇİRİLDİ
İstanbul Havalimanı'nda bin 200 samur postu ele geçirildi
TUSAŞ’A 'İNOVASYON' ÖDÜLÜ
Türkiye’nin inovasyon şampiyonlarının belirlendiği İnovaLİG yarışmasında ...
 
PASAPORT İÇİN FAZLA MESAİ
Yılsonu yaklaşırken pasaport başvurularında artan yoğunluk üzerine "ek mesai" kararı alındı
UYDU KULUÇKA MERKEZİ AÇILIYOR
Teknopark İstanbul’un faaliyetlerine yeni bir soluk getirecek olan "Cube ...
İGA'YA 'TOGG' GELDİ
Yerli otomobil TOGG, İstanbul Havalimanı'nda sergilenmeye başladı
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
ÇOCUKLAR İÇİN UÇTULAR
İGA'DA '23 NİSAN' COŞKUSU
SAFAIR UÇAĞI TEHLİKE ATLATTI
İKLİM AKTİVİSTLERİ GÖZALTINDA
UZAYA GİDECEK 3. TÜRK OLACAK
UÇAKTA OLAY ÇIKARDI
KANADA'DA HAVAALANI YANGINI
PASİFİK'TE İKİ HELİKOPTER DÜŞTÜ
UKRAYNA UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ
KOKPİT CAMI ÇATLADI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Salı Çarşamba Perşembe
15 / 22 °C 17 / 23 °C 17 / 21 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •kaza
  •Delta Airlines
  •turist
  •almanya