iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
24 Mayıs 2022 Salı - 15:31

FİLOMUZU 400 UÇAĞA ÇIKARACAĞIZ

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, THY filosunun 5 uçaktan bugün 370’in üzerine ulaştığını, bu sayının 3-5 ay içinde filoya yeni katılacak uçaklarla 400’e ulaşacağını söyledi

FİLOMUZU 400 UÇAĞA ÇIKARACAĞIZ
Pilots day

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, THY filosunun 5 uçaktan bugün 370’in üzerine ulaştığını, bu sayının 3-5 ay içinde filoya yeni katılıcak uçaklarla 400’e ulaşacağını belirterek “400’den sonraki büyümeler devam edecek. Daha büyük, daha geniş bir filo ve büyük karlar açıklayarak 90’ncı yılımızı kutlayacağız” dedi.

Bolat filodaki Boeing 777, A330 ve dar gövdeli bazı yolcu uçaklarının kargoya dönüşümünün THY Teknik A.Ş tarafından yapılması için  çalışma yaptıklarını açıkladı.

Her yıl 24 Mayıs’ta kutlanan ‘Hava Aracı Bakım Teknisyenleri Günü’ kapsamında THY’nin Atatürk Havalimanı’ndaki uçak bakım hangarlarında tören düzenlendi. Buradaki törene THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ve THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü Mikail Akbulut katıldı.

FİLO 400 UÇAĞA ÇIKIYOR

Törende yaptığı konuşmada şirketin hedefleri hakkında açıklamalarda bulunan Bolat, THY filosunun 5 uçaktan bugün 370’in üzerine ulaştığını, uçak sayısının ise 3- 5 ay içinde 400’e ulaşacağını belirterek “7 tane MAX ve 20 Neo uçağımızı filoya dahil ediyoruz. Anadolujet’ i tekrardan kurgulayarak modern yeni nesil teknoloji uçaklarla güçlendirip büyüteceğiz. 400’den sonraki büyümeler devam edecek. Daha büyük, daha geniş bir filo ve büyük karlar açıklayarak 90’ncı yılımızı kutlayacağız” diye konuştu.

THY BÜYÜDÜKÇE TEKNİK A.Ş’DE BÜYÜYECEK

THY filosuna yeni bir uçak girerken iki noktayı dikkat ettiklerini aktaran Bolat "Bir tanesi bu uçakları uçuracak pilotlarımızın hazır olması. Diğeri ise bakımını yapacak teknisyenlerimizin yetkilendirilmiş ve tecrübe etmiş olmaları. Bu açından THY büyüdükçe, THY Teknik A.Ş’ de büyüyecek" dedi.

UÇAK İÇİNİ MİSAFİR ODANIZ GİBİ TUTUN

“Çalışanın alnının teri kurumadan hakkının verilmesi prensibinin en önemli düsturumuz olacak” diyen Bolat, THY Teknik A.Ş çalışanlarının eksiden olduğu gibi THY Genel Müdür Yardımcılığındaki çalışanlarla aynı haklara sahip olacaklarını dile getirdi. Yaz operasyonlarında en çok teknisyenlerden destek beklediklerini ifade eden Bolat,teknisyenlerden uçak kabinlerinin aynı ‘misafir odaları’ gibi tutmalarını istedi.

KÂRIMIZIN YARISINI İŞTİRAKLERDEN BEKLİYORUZ

THY’nin iştirakleri ile birlikte 65 bin kişilik çalışan ailesi içinde, 9 bin ile THY Teknik A.Ş’nin önemli bir yer tuttuğunu kaydeden Bolat, THY konsolide bütçesindeki kârın en az yarısının bağlı iştiraklerden beklediklerini vurguladı.

Bolat “Bu sadece THY uçaklarına değil, diğer şirketlerin uçaklarına bakım yapmanın önemini gösteriyor. Bunun için hangarsa hangar yatırımı yapacağız . Bunları planlıyoruz. İstanbul Havalimanı’nda yeni hangarlar yapacağız. Teknisyen alımlarına devam ediyoruz. THY’nin büyüme stratejisine bağlı olarak Teknik A.Ş’ yi büyütüyoruz” dedi.

YOLCU UÇAKLARINI KARGOYA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

Yeni nesil Boeing 787 ve Airbus A350 tipi uçakların şirketlerin filolarına dahil olmaya başlaması ile birlikte Boeing77 ve A330 tipi uçakların modifiye edilmelerinin gündemde olduğunun altını çizen Bolat "Bir kısmının charter tipi, bir kısmının da kargolara döndürülmesi gündemde. Nitelikli iş üretme açısından buna önemi veriyoruz. Sadece bizim uçaklarımız için değil, dünyadaki diğer uçaklara yapılması için planlar yapıyoruz. Filodaki Boeing 777, A330 ve dar gövdeli bazı uçaklarının kargoya dönüşümünün THY Teknik A.Ş tarafından yapılması için çalışma yapıyoruz. 777 biraz daha zor. A330’ları en kıza zamanda kargoya dönüştürme yeteneğini kazanarak ülkemize ayrı bir gelir kapısı açacağız" diye konuştu.

KÜÇÜK İŞTİRAKLERDEN ÇEKİLECEĞİZ

THY’nin ana faaliyet konusuna katkı sağlamayacak olan küçük iştiraklerden çekileceklerini kaydeden Bolat, koltuk, galley (uçak mutfak sistemi) ve uçak içi eğlence olmak üzere 3 iştirakin tek çatı altında birleştirerek hem mühendislik, hem de maliyetleri düşürerek piyasadaki kampanyalara daha güçlü şekilde katılmayı planladıklarını açıkladı.

Bolat “Bazı uçaklarımızda bizim kendi koltuklarımız kendi galleylerimiz kullanılıyor. Yurtdışındaki bazı şirketlere koltuk, galley sattık. Bunu artık bir üst seviyeye çıkartmayı istiyoruz. Galley, koltuk firmalarının piyasadan çekilmeye başladığı bu süreçte piyasada belli bir pazar payını almayı düşünüyoruz” dedi.

SAFA DENETİMLERİNDE AVRUPA’DA EN İYİLER ARASINDAYIZ

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ise teknisyenlerin gayretleri ve dikkatleri sayesinde THY’nin Avrupa yabancı uçaklara yapılan güvenlik değerlendirmesi anlamına gelen SAFA denetimlerinde tarihinin en güzel değerini yaşadığını vurgulayarak “Avrupa’da en iyiler arasındayız. Gayretlerinize teşekkür ediyoruz. Sizlerden cillop gibi bir kabin istiyoruz. İşinizi disiplin, etik değerlere bağlı olarak estetik bir anlayış içinde yapınız. Size de bu yakışır” dedi.

SADECE BAKIM DEĞİL TASARIMDA DA VARIZ

THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü Mikail Akbulut ise 2008 yılından beri her yıl 24 Mayıs’ın ‘Hava Aracı Bakım Teknisyenleri Günü’ olarak kutlandığını ifade ederek “Bugünün kutlama sebebi olan asıl önemli konusu Wright Kardeşlerin uçağının motorunu tasarlayan kişinin aslında bir uçak teknisyeni olması. Uçak teknisyeni olmak, sadece uçağın bakımı yapan kişi değil tasarım ve üretim aşamasında faaliyet gösteriyor. Sizlerden beklentimiz sadece ana markamız THY değil diğer uçakların ve kompanentlerin bakımlarının da emniyetli, kaliteli ve hassas şekilde yapılmasıdır. Onun haricindekiler bizler için teferruattır. Sizlerin bu konudaki özverinize şahidiz” dedi.

 
3'ÜNCÜ SEFERDE YAKALANDI
 
TALİBAN BAE İLE ANLAŞTI
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Salla 25 Mayıs 2022 Çarşamba 22:00

Bu tarz durumlarda çalışanlar aklınıza geliyor ama iş paraya gelince işçiyi nasil yontariz dusuncesindesiniz...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU YAYINLANDI
Qatar Airways Group 2021 Sürdürülebilirlik Raporunu yayınladı
2021-22 SONUÇLARI AÇIKLANDI
Emirates Grup, COVID-19 salgını etkisiyle yıllık 3,8 milyar AED (1 milyar ...
GÖSTERİ UÇUŞUNDA KAZA
Fransa'daki bir hava gösterisi sırasında iki Rafale savaş uçağı havada çarpıştı
 
UÇUŞLAR BAŞLIYOR
Zafer Havalimanı’ndan İstanbul, Almanya, Hollanda ve Belçika'ya uçuşlar başlıyor
AIR FRANCE’TAN BİR YENİLİK
Air France, yeni business class koltuğunu tanıttı
AKINCI TİHA'NIN BAŞARISI
Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI projesi kapsamında ...
 
THY'DE LEZZET ŞÖLENİ
Türk Mutfağı Haftası, Türk Hava Yolları uçuşlarında ve Özel Yolcu Salonlarında ...
ÇİFTLİK ARAZİSİNE ACİL İNİŞ
Brezilya'da çiftlik arazisine acil iniş gerçekleştiren iki pilot hafif ...
İHRACAT TEŞVİKLERİ DURDU
ABD, Rossiya Havayolları’na yönelik ihracat teşviklerini geri çekti
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
'GÖKYÜZÜ SİZİNLE DAHA GÜZEL'
INDIGO'DAN DEV A350 SİPARİŞİ
PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
AIRBUS'TA İLK ÇEYREK SONUÇLARI
TÜRKSAT 6A İÇİN TARİH VERİLDİ
HEATHROW'DA RAKAMLAR OLUMLU
TAV YOLCU SAYISINI ARTIRDI
AYJET'TE MEZUNİYET TÖRENLERİ
EUROFIGHTER BAŞLANGIÇ OLUR MU
PET LOUNGE AÇILIYOR
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
15 / 19 °C 13 / 19 °C 13 / 18 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •pilot
  •uçak
  •İsrail
  •Antalya
  •Çin