iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
3 Mayıs 2009 Pazar - 13:31

“GELMEZSEN GELME”

Çalışmayan ILS nedeniyle “uçuş yapılamaz” hale gelen Batum Havalimanı’na THY seferi yapıldı. Ancak kaptan pilotun, seferin yapılmaması gerektiğini söyleyen ikinci pilota “Gelmezsen gelme” dediği iddia edildi.

“GELMEZSEN GELME”
Losev-1

Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre olay şöyle gelişti:

Gürcistan'da Batum Havalimanı'nın iniş için tek seyrüsefer sistemi olan ILS, yani Aletli İniş Sistemi arızalanmıştı. Etrafı dağlarla çevrili olması nedeniyle riskli bir yaklaşmaya sahip havalimanındaki arıza nedeniyle Batum "uçuş yapılamaz" hale gelmişti. Bu durum uçuş harekat tarafından kaptan pilota bildirildi. Uçuş İşletme Başkanlığı ile görüşen Kaptan Pilot Kayhan Alakoç'a uçakta Gürcü bakanların bulunduğu, seferin yapılması gerektiği söylendi. Bu sırada ikinci pilot itiraz ederek "Gidemeyiz efendim" dediği, Kaptan Pilot Kayhan Alakoç'un "Gelmezsen gelme" diye cevap verdiği iddia edildi. Uçuşun planlanan ikinci pilotla mı, yoksa başka bir pilotla mı yapıldığı bilgisine ulaşılamadı. Bu uçuştan önce 2 seferin de böyle gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

 

Hürriyet-Kokpit

 
KTHY BOEING ALDI
 
İŞİNİ SEVEN THY PERSONELİ
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
wolf 9 Mayıs 2009 Cumartesi 05:28

niye siviller hep asker sivil ayrımı yaparlar ezikmiler kompleks mi

Yorumu oyla      0      0  
onur 7 Mayıs 2009 Perşembe 22:57

bir sözüm'de kendisini HAVACI ve GAZETECİ zanneden cebeci'efendiye:arkadaşını satmya çalışan zavallı tenekelerin dayanaksız dedikodularıyla haber yapmak,canım Türk halkımızı yanlış yönlendirmetir,haram para kazanmaktır.SEN HER İKİ MESLEĞİDE YARALIYORSUN.BALIK TUTMA ZAMANIN GELMİŞ....

Yorumu oyla      0      0  
onur 7 Mayıs 2009 Perşembe 22:39

sözüm TENEKE KAPTAN'a:Havacılık onur işidir,burada dedikodu yapmak,mesleğinde onore olmuş havacıları karalamaya çalışmak meslek etiğine yakışmayan,onursuz bir davranıştır;o halde bu meslekte işin ne????

Yorumu oyla      0      0  
blade 6 Mayıs 2009 Çarşamba 14:13

Ne kadar seviyesiz ve insafsız yorumlar,eskiden az ama öz'müş. Kulaktan dolma bilgilerle meslektaşlarını karalamaya,iftira atmaya ve bundan nemalanmaya çalışan fırsatçı teneke kaptanlar.Eğer bir amaca hizmet etmek istiyorsanız gidin ilgili yerlere şikayet edin adamı.Buralarda çamur atmak moda oldu,çamur at izi kalsın,yalnız dikkat edin o çamur birgün üzerinize yapışır.

Yorumu oyla      0      0  
KURALLAR 6 Mayıs 2009 Çarşamba 10:55

BEYLER HER ŞİRKETİN BELİRLENMİŞ BİR TAKIM KURALLARI VARDIR. İSTERSE OBAMA OLSUN HERKES BU KURALLARA UYMAK ZORUNDADIR. BATUMA YAPILACAK UÇUŞTA BU KURALLARA UYMAYAN KAPTAN BAŞTA OLMAK ÜZERE ONU BU UÇUŞA ZORLAYAN KİŞİLER GÖREVDEN ALINMALIDIR. SHGM DE İLGİLİ KİŞİLER UYUYORMU BURADA YAZILANLAR SUÇ DUYURUSUDUR VE DERHAL SORUŞTURMA BAŞLAMALIDIR. İLLE SORUŞTURMA YAPMAK İÇİN KAZA OLMASI MI GEREKİR. KAPTAN VE KAPTANI ZORLAYAN UNİTE CEZALANDIRILMALIDIR. FO BÖYLE BİR UÇUŞA KATILMAMAKTA SON DERECE HAKLIDIR KENDİSİNİ AYRICA KUTLARIM. SAYIN KAPTANLAR KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK. YATIĞINIZ İŞ TE KURAL DIŞI EMİR VERİLEMEZ. KORKMAYIN YETKİLERİNİZİ KULLANIN. YAPTIĞINIZ İŞİN KIYMETİNİ BİLİN.SORUMLULUKLARINIZA SAHİP ÇIKIN. GAZOZZ KAPTANLIĞI BIRAKINNNNNNNN.....

Yorumu oyla      0      0  
ASKER SiVİL 6 Mayıs 2009 Çarşamba 10:46

BEYLER YANLIŞ TOHUMLAR ATIYORSUNUZ HER OLAYIN ARKASINDAN AZDA OLSA KAPTAN F 16 FO SİVİL GİBİ BENZER PİSLİKLER ATILIYOR. YANLIŞ YAPIYORSUNUZ BEN ŞAHSEN ONLARCA SİVİL VE ASKER KÖKENLİ PİLOT YETİŞTİRMİŞ BİR ESKİ HOCA OLARAK BU TİP YORUMLARDAN SIKILIYORUM ÜZÜLÜYORUM. KOKPİTTE YANINIZDAKİ KİŞİNİN KÖKENİ ÖNEMLİ DEĞİLDİR. ÖNEMLİ OLAN YAPTIĞI İŞTİR. BELKİ İSTİSNALAR OLABİLİR AMA KESİNLİKLE YÜZDE YÜZ DÜŞÜNCE BU ŞEKİLDE OLMALIDIR. ŞU AN YETİŞMİŞ SİVİL PİLOTLARIN HEMEN HEPSİNİN HOCALARININDA ASKER OLDUĞUNU UNUTMAYIN BEYLER

Yorumu oyla      0      0  
Maks 6 Mayıs 2009 Çarşamba 00:05

Kaptanların uçaklardaki en önemli görevleri,birşeyler çalışmaz iken uçağı sağ salim yere indirmektir ve görülen o ki Kaptan Pilotumuz bunu başarıyla yapmıştır.Uçaklarda ILS harici yardımcu uçuş kumandaları vardır ve her pistte ILS mevcut değildir!Olayda adı geçen Alakoç Kaptan bahsedildiği gibi asker kökenli ise, binlerce saat ILS li ve ILS siz uçuş tecrübesine sahiptir.Belkide bu yüzdendir yardımcı pilotun itirazı,tecrübe eksiksizliği..Sonuçta bu ILS son yaklaşmadada arıza yapabilirdi!.O zaman ne olacaktı,yine Pilot indirecekti uçaği.Gideceği havaalanının hava şartlarını öğrenmiş ve ona göre karar vermiştir tabiiki..Aksi durumda zaaten sefere izin verilmezdi..Burda TK Kaptan sanırım mesleki başarısızlığını bir şekilde tatmin etmeye çalışmış..Aceba son yaklaşmada ILS arıza yapsa idi TK Kaptan ne yapardı?

Yorumu oyla      0      0  
BSLIST 5 Mayıs 2009 Salı 08:38

Haberdeki kaptanin tahmin olarak ismini veren tk kaptan adli sahis, ne kadar seviyesiz davrandiginin farkinda mi acaba?? Madem bilgisi var olaydan, neden gerekli sikayetleri yapmiyor SHGM'ye?? Neden kendi adini veremiyor?

Yorumu oyla      0      0  
tk yolcu 5 Mayıs 2009 Salı 01:26

ayda 15 20 milyar kazanıyosunuz diye adam mı oldunuz "tk kaptan"?? işi gücü bıraktınız kaptan oldunuz diye o uçsun bu uçmasın mı oynuyosunuz kokpitte?? he bide sizler halkın güvendiği zamanın tsk mensuplarısınız. thy sizin şirketiniz değil sadece işçisiniz orda. biraz para biraz imkan gördünüz diye sonradan görme olmayın.

Yorumu oyla      0      0  
oasis 4 Mayıs 2009 Pazartesi 22:26

tk kaptan demek "teneke kaptan" demek sanırım...öyleyse ruh durumu ile rumuzu tam uyum içerisinde olmuş...olaylara, yazılan haberlere itibar ederek yorum getiren, camiasındaki arkadaşını karalayabilecek kadar fırsatçılık önünde alçalabilen bir kişiliğe ait olduğu belli olan bir zavallının yazılarından; sadece adı geçen kaptan pilotumuz değil, içinde bulunduğu THY camiası da ızdırap duymalıdır... Nedense ülke genelinde moda oldu artık bu iki satır okuyup ahkam kesmek.. Büyük şirketlerin ,büyük kuruluşların iç dinamiklerini, hatalarını, doğrularını basın belirler olmuş..Yazık.. "Teneke Kaptan" ın dediği gibi : Tehlike kapıda...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KTHY BOEING ALDI
Kıbrıs Türk Hava Yolları filosuna bir Boeing 737-800 ekledi.
BAŞBAKAN UÇAĞINA VERGİ MUAFİYETİ
Vatan Gazetesi yazarı Necati Doğru, Başbakanlığa alınan uçağa vergi muafiyeti ...
ATC AÇIĞI GİDERİLECEK
2010’a kadar 500 hava trafik kontrolörünün istihdam edilmesi planlanıyor.
 
HELİKOPTERLERDE ELT YENİLENECEK
Türkiye'deki uçak ve helikopterlerin birçoğunda ELT cihazının (acil durum ...
BMI'YA İSRAİL ÖFKESİ
Britanya'nın BMI havayolları, uçakta yolcuların o an nerede olduklarını ...
EMIRATES'TE KORKUTAN OLAYLAR
Bugün açıklanan kaza raporu, Emirates EK 407 seferini yapan uçakta bulunan ...
 
MEKSİKA SEFERLERİ FELÇ OLDU
Meksika’ya sefer yapan havayolları, domuz gribi kaygısıyla ülkeye olan ...
KONGO’DA BOEING DÜŞTÜ
Bako Havayolları’na ait bir Boeing 737-200, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde ...
AMSTERDAM RAPORUNDA DÜZELTME
Hollanda makamları THY’nin Amsterdam kazası ara raporuna yapılan itiraz ...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
AIR CANADA'YA TEPKİ
PLANÖR KAZASINDA TRAJİK ÖLÜM
İRFAN SARP VEFAT ETTİ
PİLVAK'TA SEÇİM ZAMANI
HANEDA'NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI
PEGASUS'UN YENİ ROTASI
ÜREKSOY: 26 NİSAN'IN ÖNEMİ
LUFTHANSA'DA YENİ KABİN
ERCAN'DA 'PİLOTLAR GÜNÜ'
TAV'A 'EN İYİ İŞVEREN' ÖDÜLÜ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazar Pazartesi Salı
13 / 18 °C 14 / 15 °C 14 / 16 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •kriz
  •seyahat
  •NASA
  •filo