iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
14 Kasım 2009 Cumartesi - 13:03

GÖKKUŞAĞI HAREKETİ'NDEN DEĞERLENDİRME

Gökkuşağı Hareketi, Hava-İş Ankara, İzmir ve Antalya Şube Başkanlarının yayınladıkları ortak bildiriyi işçilerin onaylamadığını duyurdu. İşte Gökkuşağı Hareketi’nden yapılan açıklama….

GÖKKUŞAĞI HAREKETİ NDEN DEĞERLENDİRME
Losev-1

Hava-İş Ankara, İzmir ve Antalya Şube Başkanlarının ortak bildirisinden sonra Gökkuşağı Hareketi de şu açıklamayı yaptı…

 

GÖKKUŞAĞI HAREKETİ İŞÇİLERDEN, AYÇİN YÖNETİMİ SENDİKAL BÜROKRASİDEN GÜÇ ALMAKTADIR.

 

Gökkuşağı Hareketi üçüncü İşçi Meclisi toplantısını delegeler ve işçilerin coşkulu katılımıyla 13 Kasım Cuma akşamı gerçekleştirdi. Toplantıda yeniden yapılanma projemiz hakkında görüşmeler yapıldı. Delegeler özellikle her meslek grubundan işçilerden oluşturulacak 9 kişilik yönetim kurulunun kollektif liderlik şeklinde, aralarında hiçbir hiyerarşi olmadan örgütlenmesinin önemine dikkat çektiler. 11 maddeden oluşan ilkelerin bütünlüğü ve vazgeçilmezliği bir kez daha vurgulandı. Genel Kurulda yapılacak tüzük değişiklikleri tartışılıp kararlar alındı. Hava İş Ankara, İzmir ve Antalya Şube Başkanlarının açıklamalarının da değerlendirildiği toplantıda yapılacak çalışmalarla ilgili görev paylaşımı da yapıldı. 

 

Şube Başkanlarının açıklamasının özellikle son cümlesindeki “Genel Başkanımız Atilay Ayçin ve onun belirleyeceği kurulları destekleyeceğimizi deklere ediyoruz!”  ifadesi Hava İş’te egemen olan yönetim anlayışının en yalın itirafıdır. Genel Başkanın tek seçici olduğu anti demokratik, işçileri sürecin dışına iten anlayışın geldiği son noktayı çok net özetlemektedir.

 

Gökkuşağı Hareketi işçilerden, Ayçin yönetimi sendikal bürokrasiden güç almaktadır.

 

İşçiler şube başkanlarının aksi yönde kararlarını vermiştir. Büyük bir çoğunlukla 20 yıllık iktidara son vermeye ve yerine demokratik, şeffaf, genç, saygın bir sendika oluşturmaya kararlıdır. Şubelerdeki işçiler, başkanların bürokratik ve hiyerarşik yapı içinde yaptıkları bu  açıklamayı onaylamamaktadır. Anadolunun her yerinden gelen destek mesajları ve yaptığımız görüşmeler işçilerin ezici çoğunluğu olan Uçuş İşletme, Yer İşletme ve Genel Müdürlük çalışanlarının seçimiyle örtüşmektedir.

 

Ankara’da 500, İzmir’de 300, Antalya’da 200 arkadaşımız çalışmaktadır. Gökkuşağı Hareketi için bu sayılardan çok bütün sektörü kucaklama hedefimiz için şubeler çok önemlidir. Şube başkanlarına bu açıklamayı yaptıran nedenleri biliyoruz. Teknik AŞ’de işverenin özel güvenlik eliyle uyguladığı, hepimizi kapsayan anti demokratik ablukayı işçilerle birlikte kıracağız. Bunun dışında Genel Başkanın işyerlerine sokulmadığı şeklinde gerçek dışı beyanlardan başlayarak yüz yüze yapacağımız görüşmelerle bütün  gerçekleri şubelere de anlatacağız.

Sendikamızın geleceği parlaktır. Ülkemizdeki sendikal mücadeleye ivme kazandıracak, örnek bir sendikal yapılanmayı tel tel örmekteyiz.

 

YAŞASIN SINIF KARDEŞLİĞİMİZ; YAŞASIN ALIN AKLIĞI KARDEŞLİĞİMİZ.

 

 
THK'DAN İMAJ UÇUŞLARI
 
THY HOSTESLİĞİNDE SON DURUM
YORUMLAR
Toplam 39 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emek 23 Kasım 2009 Pazartesi 10:59

'ekmek' başlıklı yazıyı yazan arkadaş, biraz sakin olursan bir önceki yorumumu size bir eleştiri olarak yazdığımı anlarsın. Ama anlamak istememe de öyle direniyorsunuz ki yanlış da anlayabiliyorsunuz işte.

Yorumu oyla      0      0  
e k m e k 23 Kasım 2009 Pazartesi 02:34

Evkatılıyorum size emek baslıklı arkadaş. 'Bunlar engerekler ve çıyanlardır bunlar ekmeğimize aşımıza göz koyanlardır' Değerli sanat insanı Edip Akbayram'dan devamını dinleyebilirsiniz. Hava İş Mevcut Yönetimi Emek ve ekmeğin ederini bilen ve bu yolda gözünü budaktan esirgemeyen insanların Türkiyedeki birlikteliklerinin neferleridir. Tüm EKMEK ve EMEK mücadelesi veren insanların yolu açık olsun. Saygılarımla

Yorumu oyla      0      0  
Emek 22 Kasım 2009 Pazar 23:14

Gerçekten emeğin ne olduğunu emekçinin kim olduğunu bilenler emek lafını bu kadar çok kullanıp ağzına sakız edip eskitmez. O kadar çok saygı lafı edip, öyle abartılı saygı gösteriyorsunuz ki üstlerinize, gözümün önünde efendisinin önünde eğilip ceket ilikleyen tipler canlanıyor. Böyle eğilip bükülürken çok -emek- harcıyorsunuz anlaşılan.

Yorumu oyla      0      0  
Bahadı Altan'a Soruyoruz 22 Kasım 2009 Pazar 23:14

İşçilermi sizi bulacak siz mi işçileri?

Yorumu oyla      0      0  
EMEK HIRSIZLARINA 22 Kasım 2009 Pazar 15:43

Kadir Sanlı okumakta zorluk çekiyorsanız bilime olan inancınız doğrultusunda hareket ederek bir göz doktoruna gitmelisiniz. Yok okuduklarınızı algılama zorluğu çekiyorsanız dikkat eksikliği problemınız olabilir, bir danışmandan destek almanızda fayda var. Seviyenin alçaklığı sizde basınç sorunu yaratıyor gibi, yüksek seviyelere alışmış olmanızdan kaynaklandığını düsünüyorum. Hala 'Kedi'den örnek veriyorsun!!! 4 gün önce yaptığı yorumları bir yazardan çalarak yayınladığını ispat etmemize rağmen. Bir çok aydın, düşünür olaylara bakış açılarından kaynaklı yazmış oldukları yazılardan, dillendirdikleri düşüncelerinden dolayı öldürülürken, hapis yatarken, sürgün hayatı sürerken, işsiz ve aşsız kalırken, çocuklarına özlem yaşarken bazı insanlarında oturduğu sırça kösklerinden hazıra konması da katlanılır gibi değil. Bunlardan bahset birazda. Değişmesi gereken sizlersiniz. İŞÇİ VE EMEKÇİ gölgesinden çıkmanızı öneriyorum. 'EMEK EN YÜCE DEĞERDİR', Okumakta zorlanmayın diye BÜYÜK yazdım. HAVA İş Mevcut Yön. Saygı ile

Yorumu oyla      0      0  
Kadir Sanlı 22 Kasım 2009 Pazar 13:18

Okumakta zorluk çektiğim ve hatta önce bu 'saçmalığa' karışmayayayım, ortak olmayayım diye düşündüğüm ama yorumlardaki saldırganlık dozu ve seviyesi beni çok endişelendirdiği için, bir çift laf etme gereği duydum. Havacılık camiasının geneline hakim olmadığına inanmak istediğim bu saldırgan, tehditkar, fikirden yoksun dil beni utandırdı. Kedi'nin uzun zamandır sözünü ettiği ' bize yeni bir dil' gerek mealindeki vurgulamalarının ne kadar önemli olduğunu kanıtlayan yorumlar okudum. O'nun da açıklamayı saklamadığı gibi bu 'dil' meselesi bir çok düşünürün, aydının meselesi olmuş, bizim de meselemiz olması gerek. Ve mutlaka bir şeylerin değişmesi gerek, yoksa öncelikle bu dili kullananlar altında kalırlar hepimizle birlikte.

Yorumu oyla      0      0  
EMEK HIRSIZLARINA 22 Kasım 2009 Pazar 03:00

Size hak veriyorum inialima. Görüşleriniz ile desteklediğiniz Gökkuşağı Hareketi işçiden önce insana dair yaklaşımlar sergilemeli. Yaptığınız yorum gereksiz bir saldırganlık ve saygısızlık sergiliyor. Tabi sevemezsiniz siz insanların tümünü dil, din ırk ayrımı yapmadan. Omuzları kalabalık insanlara yakın olmanızın getirdiği bir üst bakış ve yargı hakkını kendinizde buluyor olmanız tesadüf değil. Boş yere kalkıp gelmediler seçim sandığına pijamaları ile. Her tulum giyenın işçi olamayacağını söylemiş bir siyasetçi yıllar önce. Tüm farkılıkları temsil ettiğini düşündüğünüz hareketi destekliyorsunuz. olarak yarından önce yazdıklarınız ile çalişanlar arasında ayırım yapabilme imkanınız mümkün gibi görünüyor. Sana bir cümle ile veda ediyorum, anlayabileceğini umarak 'YILDIZLARA RUTBE GEREKMEZ'. (Hani biz Y.Hayaloğu gibi insanları'da seviyoruz ya, cahilliğimize ver olurmu)Atilay Başkan Ve tünm çalışanlara ÖNDER olmuş insanların eserleri önünde saygı ile eğiliyorum. Hava İş İşçilerindir. İyi Pazarlar...

Yorumu oyla      0      0  
prometheus 21 Kasım 2009 Cumartesi 23:16

Hayatla ilgili kaygılarınız varsa fikir üretirsiniz, cözüm ararsınız; buldugunuz sonucları insanlarla paylasırsınız. İstersinizki insanlar bilgilerinizden, tecrübelerinizden faydalansın; bulunanı yeniden bulmaya calısmasın, aynı hataları tekrar yapmasın. Özünde insan olan icin para yasamak icin sadece bir aractır. Böyle insanlar icin onemli olan fikirlerinin paylasılmasıdır. Cünkü onlar fikirlerinin SENİN isine yarayacagı icin paylasılmasını ister. Cünkü onlar dünya sana ragmen yasanılası bir yer olsun ister. İstedikleri en son sey sadece altında imzaları oldugu insanların bu fikirleri paylasması. Sınırlı anlama yeteneginle böyle bir erdemi idrak edebilecegini inanmıyorum ama en azında bir kelime bile anlayabilmen dilegiyle. Yılmaz abininde vurguladıgı gibi; Dogruları konusmak icin iki kisiye ihtiyac vardır; biri dogruları konusan, digeri dogruları anlayan...

Yorumu oyla      0      0  
indialima 21 Kasım 2009 Cumartesi 11:30

yukarıdaki yorumun sahibi arkadaş... sözlerinden anlaşılıyorki seninle aynı fikirde olmayan insanlara karşı ciddi bir tahammülsüzlük içerisindesin.. ifadelerimin içerisinde hakaret ve saldırı vasfı taşıyan bir şey olmadığını türkçe bilen herkes görebilir... senin görememiş olmanı da bu tahammülsüzlüğe bağlıyorum.. insan herhangi bir şeye inanmayı seçebilir ama bir şeyi sevmeyi seçemez.. sevmek seçilebilen bir şey değil.. bende yusuf hayaloğlu ve türevi kişileri sevmem beğenmem okumam ürünlerini de edebi çerçevede değerlendirmem.. doğru ya da yanlış tartışmaya açıktır ama benim görüşüm ve kendisiyle ilgili hislerim bu yöndedir.. hiç ilgisi alakası olmayan bir yerde sen bundan bahsedebiliyorsan ben de edebilmeliyim diye düşündüm.. benim burada mesaj vermek istediğim kişi den değil bu yorumları okuyup onaylayan biri varsa o dur... ayçin başkanınıza çamur attığımı düşünmüyorum.. nasıl olsa bunlar ortaya çıkacak... şurada aralığa ne kaldı.. GÖKKUŞAĞI HAREKETİ ve tüm havacılara selam

Yorumu oyla      0      0  
YAKALANAN EMEK HIRSIZLARINA 20 Kasım 2009 Cuma 00:27

İndialima arkadaşım gerçekler saklı kalmaz sanırım artık farkına varmışsındır. Sen canını sıkma. Yusuf Hayaloğlu'na bile saldırabilecek bir ruh hali bozukluğu içindesin. Adam göçmüş gitmiş anısına bıle saygı duymayışının yanında onu sevenlerede saygı duymuyorsun. Yusuf Hayaloğlu da dünyada yaşayan yazar ve şairler arasında kendileyin emek ve uğraşları ile yerini almıştır. Sen Yorumumdaki başlıktan rahatsız olmuşsan bu konuda benım sana yardımcı olabilmem mumkun degil. Üretmeye, paylaşmaya çalış. İnsanlardan alıntı yaparak var olmak çok kolay aynı Ayçin Başkanımıza attığın çamur gibi tutarsızlık ve saldırganlık, SENİ YİYİP BİTİRİR CANTİM SANTİM ÇÜRÜRSÜN. Saygılarımla

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THK'DAN İMAJ UÇUŞLARI
Türk Hava Kurumu (THK), halkın kurumu daha iyi tanıması için Türkiye genelinde ...
419 UÇAKLIK FİLO
BA ile Iberia’nın aylar süren görüşmeleri evlilikle sonuçlandı. Evlilikle ...
SHGM'DEN YENİ İZİNLER
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü iki yeni işletmeye ön izin, bir işletmeye ...
 
HAVADA DEV BİRLEŞME YAKINDA
British Airways ile Iberia havayolu şirketleri arasında bir birleşme anlaşmasının ...
ALITALIA İSTANBUL-TORİNO UÇACAK
Alitalia, Milano ve Roma'nın ardından İtalya'nın bir diğer önemli şehri ...
LARNAKA HAVAALANI PAHALI
Uluslararası Hava Taşıyıcıları Birliği (IACA), Larnaka havaalanının artan ...
 
HAYIR İÇİN SOYUNDULAR
İrlanda merkezli havayolu şirketi Ryanair firmasının kabin görevlileri, ...
VIP'TEN İÇERİ DALDI
Ruanda'nın başkenti Kigali'de Rwandair Havayolları'na ait yolcu uçağı ...
AYÇİN’E DESTEK AÇIKLAMASI
Hava-İş Ankara, İzmir ve Antalya Şube başkanları ortak bir basın açıklaması ...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
YILANLARLA UÇAĞA BİNECEKTİ
HİNDİSTAN'DA KAZA
GAZİPAŞA'DA KARŞILAMA
THY KABİN MEMURU ALACAK
PEGASUS'TAN KAMPANYA
20 ŞİRKETE ‘YEŞİL' UYARI
BRUNEI ORDUSUNA AIRBUS
UNIFREE TEİD ÜYESİ OLDU
SİVİL HAVACILIK BİNASINDA EYLEM
AJET'TEN YÜZDE 40 AİLE İNDİRİMİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
12 / 15 °C 12 / 18 °C 10 / 18 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Qatar Airways
  •filo
  •Katar Havayolları
  •New York
  •Turkish Airlines