iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
3 Şubat 2010 Çarşamba - 17:04

GÖKKUŞAĞI HAREKETİ’NDEN DUYURU

Gökkuşağı Hareketi bir duyuruyla THY çalışanlarını Tekel işçilerinin direnişine destek olmaya ve TİS görüşmelerini yakından izlemeye çağırdı.

GÖKKUŞAĞI HAREKETİ’NDEN DUYURU
Losev-1

Gökkuşağı Hareketi’nin duyurusu şöyle:

 

“DEĞERLİ THY ÇALIŞANLARI

 

Ülkemizdeki çalışma koşulları son yıllarda artan işsizlik tehdidiyle ağırlaşmakta ve ücretler erimektedir. Bu durum büyümenin artık sürekli bir hal aldığı sektörümüzde taşeronlaşma ve kadrolaşmayla sürüyor. Buna paralel olarak biz çalışanların sorunları da artmış ve çözüm beklemektedir. TİS görüşmeleri bir yıl gecikmeyle başlamış ve yürütülmektedir.

 

Bildiğiniz gibi Ankara’da Tekel işçisi kardeşlerimizin, bütün halkın desteğini alan direnişi 50 gündür sürüyor. Tekeli 292 milyon dolara satan ve sonra alanların kısa bir sürede 900 milyona devretmesini sağlayan iktidar bütün özelleştirmelerde olduğu gibi ülkenin yarattığı değerleri yabancılara ve yandaşlarına adeta peşkeş çekmektedir. Şimdi de hakları için direnen işçilerin ekmek kavgasını “ideolojik” bularak,  konunun “marjinal” gruplarca istismar edildiğini söylüyorlar. Oysa hepimiz iktidarın “ideolojisinin” ve “istismarının” bu 608 milyon dolar farktan da ibaret olmadığının bilincindeyiz. Kuşkusuz buna karşı bir “ideolojimiz” olacaktır. Ülkesine, emeğine, ekmeğine sahip çıkan Tekel İşçileri ve kardeşleriyle kenetlenen halk değil bir avuç mutlu azınlık olarak kendileri “marjinaldir!”

Ankara halkı ve Sakarya esnafı direnişteki işçilere sahip çıkmıştır. Ankara Büyükşehir Belediyesinin direniş çadırlarından “rahatsız olduğuna” dair imza toplamalarına itibar etmeyen esnafın vitrinlerine “Tekeli istemeyeni biz de istemiyoruz!” ilanları astıklarına bizzat tanık olduk. Yurttaş bilincine sahip bütün halkın desteğiyle artık Tekel İşçilerinin direnişi Türkiye’nin Direnişi olmuştur. Bu konuda bizler de duyarlı olmak zorundayız. Tekel işçilerinin kazancı bütün çalışanların kazancı olacaktır. Onların yenilgisi bütün ülkenin kaybıdır. Hatta Toplu İş Sözleşmemizin başarısının yolu da buradan geçmektedir. Yani Tekelin “T”si, TİS’in “T”sidir.

 

Değerli arkadaşlar özelleştirmelerin başlangıcında, herkesi bekleyen tehlikeli sonuçlarının farkedilmeyişinin yanında, sendikal bürokrasinin boyun eğen, hatta yer yer işbirliği yapan tutumu bu konuda iktidarları yüreklendiren en büyük etken olmuştur. Sendikalı olmak örgütlü toplum yolunda çok önemli ve vazgeçilmez bir araçtır. Tekel direnişinin örgütlenmesinde de sendikaların işlevi büyüktür. Ancak hak alma mücadelesinin sadece sendikacılığı meslek edinmiş kişilerin insiyatifine bırakılamayacak kadar önemli olduğunu Tekel işçileri insiyatif alarak gösterdiler. Üretenler olarak sendikal politikayı da fiilen belirlemeleri mücadelenin yükselmesine ve bütün emek dünyasını kapsayarak GENEL GREV, GENEL EYLEM aşamasına gelmesini sağlamıştır. Hak almanın da artık ancak bütün işçilerin birlikteliğiyle mümkün olduğu herkesçe görülmektedir. Bu amaçla ülkemizdeki sendika konfederasyonları, bütün işçileri, 4 şubat Perşembe günü 08:00-17:00 saatleri arasında anayasal “çalışmama hakkını” kullanmaya çağırmaktadır. Aynı gün saat 11:00’de Saraçhane’de basın açıklaması yapılacaktır.

Tekel direnişi sendikalarda tabanın sesi olarak yaşama geçirmeye çalıştığımız, şeffaf, demokratik işçi yönetiminin gerçeklik bulduğu noktadır. “Alın Aklığı Kardeşliği” diye özetlediğimiz bu dayanışmayı hep birlikte bütün sektörlere yaydığımız ölçüde ülkemize ve emeğimize sahip çıkmış olacağız. Bu amaçla gelişmeleri sitemizde sizlere duyurmaya devam ediyoruz. Hepinizi Tekel işçilerinin direnişine destek olmaya ve TİS görüşmelerini yakından izlemeye çağırıyoruz.”

 

www.gokkusagihareketi.com

 

 
THY SERT ÇIKTI
 
HAVA-İŞ REST ÇEKTİ
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HAYDİ HAYDİ ARTIK YETER HADİ 3 Şubat 2010 Çarşamba 20:22

Arkadaşlar 'ÇALIŞMAMA HAKKI KULLANILACAK'başlığı adı altında Airkule haber sitesi tarafından yayınlanan HAVA İŞ Sendikası açıklamasının yer aldığı Haber'in altında Yorum gönderen arkadaşlardan 'BİZDE BU YURDUN İNSANIMIYIZ' başlıklı yazıyı okunmaya değer buluyorum. Saygı ile bilgilerinize sunuyorum. Yarın sadece insanlık adına birlile ve birlikte Türkiyede emek mücadelelerinin Önderi olduğumuzu Tüm olusuzluklara rağmen kenetlenerek gösterebileceğimiz gündür. Yaşasın Hava İş Yaşasın İşçilerin kardeşçe birlikteliği.

Yorumu oyla      0      0  
indialima 3 Şubat 2010 Çarşamba 20:15

cemaatlerin emekçi düşmanlığına her geçen gün biraz daha fazla maruz kalan işçilerdir tekel işçileri.. şeyhlerince birkaç şey ezberletilmiş bu at gözlüklü kara cahil takım, dönüp dolaşıp aynı şeyin etrafında dolanıyor. gerçekler mühim değil, şeyhleri uçabilsin de, gerisi teferruat onlar için.. işçilerinin emeğiyle ekonomik değer haline gelmiş ülkedeki diğer kuruluşlar gibi üç kuruşa satılmasına, üstelik satış bedelinin dahi kredi yoluyla sağlanmasına, esasında peşkeş çekilmesine ses etmeyip de, yıllarca emekleriyle üretip, bu kuruluşun iştah kabartan bir ekonomik değer haline gelmesini sağladıkları halde satış sonrası bir paçavra gibi kenara atılmalarına, kazanılmış haklarının yok sayılmasına, emeklerinin karşılığının verilmemesine karşı yürüttükleri onurlu mücadeleye b..k atanlarca eleştirilen işçilerdir aynı zamanda

Yorumu oyla      0      0  
indialima 3 Şubat 2010 Çarşamba 17:59

onur kelimesinin hala insanlari kategorize etmek icin kullanilabilecegini gosteren daha onurlu bir yasam icin farkinda olarak veya olmayarak koca bir sinifin uyanisina da vesile olacak ve asalak hayati yasamak isteyen, efendisine tapan onursuzlarin da desifre edilmesine onayak olmus iscilerdir tekel işçileri..

Yorumu oyla      0      0  
Emekçi 3 Şubat 2010 Çarşamba 17:26

Tabanda birleşmekten başka çare yok. "KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA, YA HEP BERABER YA HİÇBİRİMİZ..."

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY SERT ÇIKTI
Hava-İş Sendikası’nın yarın için üyelerine yaptığı çalışmama haklarını ...
5 ŞİRKETİN RUHSATI İPTAL
Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, hava taksi işletmelerine ...
UÇAKLAR KUYRUĞA GİRDİ
Atatürk Havalimanı'nda uçaklar bu sabah 'de-icing' sırasında kuyruga girince bu görüntü oluştu.
 
PEGASUS'TAN YENİ UYGULAMA
Pegasus’un yurt dışı misafirleri uçuşları esnasında istedikleri yiyecekleri ...
BOEING 2011'DE KAR BEKLİYOR
ABD'li havacılık devi Boeing, 2010'u ekonomik toparlanma yılı, 2011'i ...
KAZA FOTOĞRAFINA ÖDÜL
THY'nin Hollanda'da düşen ve 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazanın fotoğrafını ...
 
ÇALIŞMAMA HAKKI KULLANILACAK
Türk-İş üyeleri, Perşembe günü Anayasa'nın Çalışma Hakkı ve Ödevi ile ...
AVRUPA'DAN THY'YE ÖVGÜ
Avrupa Hava Yolları Birliği: “Ekonomik durgunluğa rağmen Türk Hava Yolları ...
BAKIM PASTASINDAKİ DİLİM BÜYÜYOR
Sivil havacılık sektöründe yaşanan gelişmelere paralel olarak Türkiye, ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
LUFTHANSA'DA YENİ KABİN
ÜREKSOY: 26 NİSAN'IN ÖNEMİ
ERCAN'DA 'PİLOTLAR GÜNÜ'
TAV'A 'EN İYİ İŞVEREN' ÖDÜLÜ
'GÖKYÜZÜ SİZİNLE DAHA GÜZEL'
INDIGO'DAN DEV A350 SİPARİŞİ
PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
AIRBUS'TA İLK ÇEYREK SONUÇLARI
TÜRKSAT 6A İÇİN TARİH VERİLDİ
HEATHROW'DA RAKAMLAR OLUMLU
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
13 / 19 °C 13 / 18 °C 14 / 18 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •Airbus
  •yolcu
  •almanya
  •American Airlines