iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
9 Mayıs 2013 Perşembe - 12:13

GREVDEN KİM VAZGEÇMELİ?

Sosyal güvenlik uzmanı, Habertürk Gazetesi yazarı Ali Tezel, “THY 305 işçiyi alıp grevi engellemeli mi yoksa Hava-İş 305 işten atılan işçisini görmeyip grevden vazgeçmeli mi? “ sorusunu sordu.

GREVDEN KİM VAZGEÇMELİ?
Losev-1

Ali Tezel'in köşe yazısı şöyle :

"305 işçiyi almayacağım diye 76 milyona eziyet edilir mi?

Dün, Habertürk Gazetesi'nin hemen yanındaki Martı Otel'de TÜSİAD'ın "İş Sağlığı Güvenliği Semineri" vardı.

Açılış konuşmasını da Bakan Faruk Çelik yapmıştı.

Sonrasındaki ayaküstü basın toplantısında Bakan'a başlıktaki soruyu sordum...

Siz ne dersiniz? THY 305 işçiyi alıp grevi engellemeli mi yoksa Hava-İş 305 işten atılan işçisini görmeyip grevden vazgeçmeli mi?

Bakış açınız önemli olduğu gibi aidiyet hissettiğiniz sınıfınız da önemli. Türk Hava Yolları aslında doğru dürüst eylem veya iş bırakma yapmadıkları halde 305 kişiyi 2 yıl önce işten çıkarmıştı. Bunların tamamı da "işe iade davası" açtılar ve mahkemeler işçilerin işten çıkarılmasını haksız bulup, THY yönetiminin yeniden işe almasını karara bağladılar.

PÜR İŞGÜVENCESİ OLMAYAN ÜLKEYİZ

Bizim işgüvencesi uygulamamız pür bir güvence vermiyor. Yani, haksız yere işten çıkarılan işçiler bu haksızlığı tespit için dava açtıklarında, mahkeme işe iade kararı veriyor ama işveren işe almazsa, sadece 8 brüt maaş tazminata kadar para uygulamasına karar verebiliyor. THY olayında da aynısı oldu. İşten haksız ve hukuksuz bir şekilde atılan 305 THY işçisinin hepsi için işe iade kararı verip, işveren işe başlatmazsa da 8 brüt maaş tazminata hükmetti. Zaten olayın akışında, TBMM'nin verdiği başka hukuksuz kanun, THY'de grev yasağı olayı vardı. Şükür ki, yeni "Toplu İş İlişkileri Yasa"mız ile havacılıkta grev yasağı kalktı.

SENDİKA, "THY 305 İŞÇİ GERİ ALINMAZSA GREVE GİDERİM" DİYOR

 THY ile Hava-İş Sendikası arasındaki toplusözleşme aşamasında, sendika işten haksız atılan ve mahkemelerce işe iadelerine karar verilen 305 işçi işe alınmazsa greve giderim diyor.

Gayet haklı ve doğal, yasal bir talep, THY de "Bu işçileri bahane edip, greve gidip 76 milyon kişiye eziyet etme" diyor. Burada kim haklı siz karar verin. Bakan Çelik'e önce "İşgüvencesi yasasında THY olayında gördüğümüz gibi mahkemeyi kazansalar da işlerine geri dönemiyorlar, işe iade uygulamasını pür işe iade haline getirecek misiniz?" diye sordum. Gündemlerinde olmadığını söyledi. Ardından da, "305 işçiyi işe almamak adına THY'nin yurtdışındakiler dahil 100 milyon vatandaşımıza eziyet etmesi doğru mu?" diye sordum. Sayın Bakan, benim gibi bakmadı olaya, orta yere (odağa) THY yönetimini değil, Hava-İş Sendikası'nı yerleştirdi. Hava-İş'in 305 işçiyi bahane edip grev kararı alması doğru mu dedi. Siz ne dersiniz? THY 305 işçiyi alıp grevi engellemeli mi yoksa Hava-İş 305 işten atılan işçisini görmeyip grevden vazgeçmeli mi? "

Ali TEZEL-HABERTÜRK

 
HÜKÜMET 305'E SIRTINI DÖNDÜ
 
YASAKLAR ÜLKESİNDE BARIŞ
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Birinci süvari 11 Mayıs 2013 Cumartesi 02:24

Konu sadece 305 kişi nın işe iadesi değildir, çok konu var THY nin dayattığı... para kazanmasında bir görgüsü var...

Yorumu oyla      0      0  
Sevgili Arkadaşlar 10 Mayıs 2013 Cuma 16:38

THY yanlış yerde rest çekmişti şimdi masada ceplerini boşaltacaktır. 1, 2, 3 başlıkta airkule haber sitesi ne gönderdiğim bu makale Ali Tezel e ait tir.

Yorumu oyla      0      0  
hakiki vatandaş 9 Mayıs 2013 Perşembe 21:50

sn. Ali Tezel hep sorduğumuz sorulara yanıt verirdi, bu konuda kendileride soran oldu....

Yorumu oyla      0      0  
Bir Bilen 9 Mayıs 2013 Perşembe 20:40

İktidar borusunu öttürürken işten atılan meslektdaşlarınız hakkında ne girişimlerin oldu ey yazar?? Sırtını sağlam kapıya dayadığını zannediyorsun ama partinin ilk önce harcanacaklar listesinde olduğunu sakın unutma!

Yorumu oyla      0      0  
Mavi Boncuk 9 Mayıs 2013 Perşembe 20:38

THY den kaç tane promosyon bileti aldınız sayın yazar? Yoksa önümüzdeki seçimler için bir umut mu verdiler.

Yorumu oyla      0      0  
THY yanlış yerde rest çekmişti şimdi masada ceplerini boşaltacaktır -3 - 9 Mayıs 2013 Perşembe 19:40

Bu işi bilenlere danışması öğrenmesi gerekirdi bunu yapmamıştır. Danışmış ama yanlış bilgi almışsa akıl hocalarını bir kez daha değerlendirmesi yerinde olur. Bu arada Hava-İş Sendikası yönetimi kötü niyetli gibi amacı bağcıyı dövmek, üzüm yemek gibi savunmalar ise tamamen hata. Zira bir sendika kendisine üye işçiler için en yüksek rakamları, en iyi çalışma ortamlarını sağlamakla görevlidir ve bu görevini yapacaktır. Yoksa işverenin her dediğini he diyen bir sendika sarı sendikadır. Hava-İş'n sarı sendika olmadığı da bu görüşmelerde ortaya çıkmıştır. Unutulmaması gereken bir diğer nokta ise THY'nin yıllardır en çok kâr eden şirket olarak açıklanmaktadır ki bu en çok kâr ettiren işçiler-çalışanlar da bu sonuçtan nemalanmalıdırlar. Üreten, kâr ettiren çalışanlar, işçiler değil mi? Kârdan pay alanlar da onlar olmalıdır.

Yorumu oyla      0      0  
THY yanlış yerde rest çekmişti şimdi masada ceplerini boşaltacaktır - 2 - 9 Mayıs 2013 Perşembe 19:39

Grev oylaması, işveren ile işçi sendikası arasındaki anlaşmazlıkta işçiler de benden yana demektir yan REST çekmektir. Restinizi görürlerse ve ellerini açtıklarında mosmor olursanız artık yapacak bir şeyiniz yok demektir, cebinizdekilerin hepsini rakibinize vereceksiniz. Cebinizdekilerin hepsini vermeyecekseniz bu kere muhtara veya karakol amirinin insafına kaldınız demektir. Yani hükümetin-bakanlar kurulunun grev kararını ertelemesini beklecek ondan medet umacaksınız. Bu TİS görüşmelerinde THY yönetimi amatör davranmıştır.

Yorumu oyla      0      0  
THY yanlış yerde rest çekmişti şimdi masada ceplerini boşaltacaktır - 1 - 9 Mayıs 2013 Perşembe 19:37

Gündemde grev yapılıp yapılmayacağı sorusunun en çok sorulduğu TH ile Hava-İş Sendikası arasındaki Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri ağırlığını hissettiriyor. 12 Eylül 1980 darbesi ile işçi sendikalarının tepesine birkaç kez balyozla vurulduğu için şimdiki gençler grev, lokavt, TİS, sendika gibi kelimeleri pek duymuyorlar. Sanırım, THY yönetimi ve bu yönetime akıl verenler de bu kelimelere uzaklar. Zira, bir TİS görüşmeleri sırasında işçi sendikası grev kararı almışsa, sendikanın elindeki grev kozunu tek bir şekilde yok edebilirsiniz bu da grev oylamasıdır.Ancak, grev oylaması sonrasında şayet karar evet çıkmışsa, sendikaya teslim olmuşsunuz demektir. Yani, işveren veya işveren sendikası grev oylaması isteyecekse en az iki kere düşünmek zorundadır ve oylama sonucu kesinlikle hayır çıkacaksa oylama istenir yoksa işçi sendikasının elini güçlendirmiş olduğunuz gibi kendi kalenize gol atmış olursunuz.

Yorumu oyla      0      0  
... 9 Mayıs 2013 Perşembe 17:56

Nasılda biliyorlar lafı çevirip durumun odağını değiştirmeyi, burada olası grevde yaşanacak zararın ve karışıklığın tek sorumlusu THY yönetimidir. Mağdur edilen ise yine çalışanlar ve o gün uçmaya çalışan yolcular olacaktır. Karar merci THY yönetim kurulu olduğuna gore ve mahkemece işe dönüşü kesinleşmiş yüzlerce insan olduğuna gore burada yapılacak tek şey haksızca işten çıkardığı insanların işe iadesini kabul edip bu grevi önlemektir. Gerisi zaten yalan dolan kıvırmaca. Kimi kandırdığınızı sanıyorsunuz bilmiyorum ama artık yutmuyoruz biz bunları çünkü çok büyük lokmalar haline getirdiniz...

Yorumu oyla      0      0  
çalışan 9 Mayıs 2013 Perşembe 16:44

taraflı haber ve eksik artan mesai ve uçuş süreleri sosysl haklarımızın elimizden alınışından ve en önemlisi çalışana yapılan ak parti baskısından neden bahsedilmiyor siyasetçi değil çalışanız

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HÜKÜMET 305'E SIRTINI DÖNDÜ
Hava-İş'in 15 Mayıs'ta başlatacağı grev öncesi konuşan Çalışma Bakanı ...
ZORLAMALARIN SORUMLUSU THY OLUR
Hava-İş, bir açıklama yaparak, uçak yolcularının ve kamuoyunun beklentileri ...
PEGASUS’TAN İLK ÇEYREK SONUÇLARI
Pegasus Havayolları, 2013 yılının ilk çeyreğini büyüme ve başarılarla tamamladı… İşte rakamlar…
 
HAVA-İŞ PİLOTLARA SESLENDİ
Hava-İş Sendikası 15 Mayıs olarak açıkladığı THY’deki grev tarihine kısa ...
HAVA-İŞ’TEN VİDEOLU AÇIKLAMA
Hava-İş Sendikası, ilan edilen greve bir hafta kala üyelerini, olası grevin ...
THY İSRAİL’DE SPONSOR
Türk Hava Yolları İsrail’de 28-29 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek İkinci ...
 
TATİL SEFERLERİNİ ARTIRIYOR
Beşinci yılını kutlayan AnadoluJet, yaz aylarının gelmesi ile tatil yörelerine ...
THY'DEN FEDA YOLU
Türk Hava Yolları, Beşiktaş - Gençlerbirliği maçı öncesi çok özel bir projeye imza atıyor.
THY SERMAYE ARTIRACAK
Türk Hava Yolları, bedelsiz olarak sermaye artırımı için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurdu.
 
Osman Gazi Baykal
HAVADAN İNSANİ YARDIM MALZEMELERİNİ ATMA
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
EN GÜZEL '19 MAYIS' KUTLAMASI
'SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK' ADIMI
KIRGIZİSTAN SOCEA'YA KATILDI
YER PERSONELİ UÇAKTAN DÜŞTÜ
İZMİR'DEN 7 YENİ ROTAYA UÇACAK
TB-2 POLONYA'YA İHRAÇ EDİLDİ
SIA REKOR KAR AÇIKLADI
'CAFE YANIMDA' İLE FARKINDALIK
HEDEF: 10 MİLYON YOLCU
TUSAŞ-TÜBİTAK İŞBİRLİĞİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
14 / 21 °C 15 / 20 °C 14 / 23 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Qatar Airways
  •kabin memuru
  •turist
  •helikopter
  •karantina