iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
9 Mayıs 2013 Perşembe - 11:45

HÜKÜMET 305'E SIRTINI DÖNDÜ

Hava-İş'in 15 Mayıs'ta başlatacağı grev öncesi konuşan Çalışma Bakanı Çelik, atılan 305 THY işçisinin işe alımıyla ilgili herhangi bir çalışma yapmadıklarını söyledi.

HÜKÜMET 305 E SIRTINI DÖNDÜ
Losev-1

Hava-İş'in 15 Mayıs günü saat 03.00'te başlatacağı THY grevi öncesi Çalışma Bakanı Faruk Çelik'ten "Talep olursa THY ile görüşebiliriz" açıklaması geldi. Çelik, Martı Otel'de, TÜSİAD tarafından düzenlenen "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun Getirdiği Yenilikler ve Uygulama Boyutu" semineri sonrası, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Faruk Çelik, THY'nin grev kararı hatırlatılarak, "Son bir görüşme olacak mı" şeklindeki soru üzerine, böyle bir talep olursa kendilerinin araya girebileceklerini belirterek, şöyle devam etti: "Biz 'Neden greve gitsin-' deriz. Nedir sorun, ne derece konuşuldu bilemiyorum. Ancak Bakanlık olarak bize düşen bir görev olursa herkesle olduğu gibi Türk Hava Yolları'yla da ilgili görüşmeleri yapabiliriz.”

İŞTEN ATILANLAR GÜNDEMDE DEĞİL

Toplantıya katılan, Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel'in, "THY'nin esas grev kararı, işe iadesi sağlanan 300'den fazla çalışanın geri dönmesine bağlanıyor. İş güvencesinde işverene sadece tazminat hükmü var. İşe geri döndürme yükümlülüğü yok. İş güvencesinde bu anlamda bir değişiklik düşünüyor musunuz " şeklindeki sorusu üzerine Çelik, şu anda böyle bir şeyin gündemlerinde olmadığını belirterek, şunları söyledi:

 "Mevcut mevzuat çerçevesinde işler ilerliyor. Türk Hava Yolları’nda açık söylüyorum bir grev sürecine girilmiş bulunuyor. Ancak bunun tek soruna indirgenmesi doğru değil. Tek sorun çerçevesinde 76 milyona dönük bir haksız uygulamayı da yapmamak gerekiyor. Kuruma gelen mahkeme kararı nedir, o kurumla ilgili bir durum. Ancak 300 kişi işe alınmadı diye 76 milyonun hukukunu da dikkate almak gerekiyor. Bir kişinin hukuku bile bizim için önemlidir. 300 kişinin hakkı varsa, yargı kararı varsa bu ayrı bir durum. Ancak yeni 300 kişiyi de mağdur etme gibi bir durum da olmamalı. O yüzden çözüm bulmamız gerekiyor. Yeni bir mahrumiyet oluşturmayalım. Bunu çözelim. Biz haksızlığın karşısındayız."

 
ZORLAMALARIN SORUMLUSU THY OLUR
 
GREVDEN KİM VAZGEÇMELİ?
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
10 Mayıs 2013 Cuma 22:27

eğer allahınız varsa eğer kitabınız varsa 1saniyeliğine kendinizi işçilerin yerine koyun eyyyy THY yönetimi tehdit sizde adaletsizlik sizde yağmacılık sizde yandaşçılık sizde sonrada işine ekmeğine sahip çık diyorsunuz siz buralarda yokken biz vardık 2001 krizinde şirketimize süresiz %10'umuzu birakan bizdik siz ozaman nerelerdeydiniz??? ama o gün gelecek nasıl geldiyseniz öyle gideceksiniz ama biz yine burada olacağız sakın bunu unutmayın !!!

Yorumu oyla      0      0  
KÖLE LER VE SAHİPLERİNE 9 Mayıs 2013 Perşembe 14:31

Bir taraf ta THY yi yaratan var eden bu günlere getiren çalışanlar. Bir tarafta THY yi çiftlik gibi yöneten hükümetin atadığı yöneticiler. Bir taraf ta da yıllardır ekmeğimiz ve saygınlığımız için mücadele eden bir Sendika. Grev konusun da yapılan her olumsuz eleştiri elbette provokasyon olmayabilir fakat orta da bir gerçek var ki, mevcut THY yönetimleri çalışanları,bizleri 'insan' yerine koymuyor. Kendilerini makamlara getiren insanlara diyet borcunu ödüyorlar ve sınırsız imkanlar içerisinde 'yandaş','yandaş'a güzel,güzel günlerini gün ediyorlar. Kendilerinin dışında ki THY çalışanlarını düşünmedikleri ve bu işleyişin devamı adına ne yasa, ne hukuk ne de ALLAH korkusu taşımadıklarını görüyoruz. İster grev olsun, ister olmasın ben Sendika nın Toplu İş sözleşmeleri ile elde ettiği haklarıma THY de görev yaptığım süre boyunca saygı duyulmasını istiyorum. ülkemiz de yaşanan hak ihlallerini daha da çözümsüz hale getiren insanlara saygı duyamıyorum. 15 Mayıs ta 03' de sendika da buluşmak üzere...

Yorumu oyla      0      0  
K/A 9 Mayıs 2013 Perşembe 14:26

Bu tehditlerle nereye kadar sayın BAKAN!

Yorumu oyla      0      0  
305''ten biri 9 Mayıs 2013 Perşembe 13:48

Haksızlığı başından beri yapan sizlersiniz. Sizler yüzünden 1 senedir neler çekiyoruz. Haksız yere işimizden olduk.. Boş günümde işimden atıldım. Hala ne konuşuyorsunuz. Sizler kendi maaşlarınıza zam yaparken 305 insan kan ağlıyor. Ama kime söylüyorum.. Nasıl olsa anlamayacaksınız!!!

Yorumu oyla      0      0  
thy yönetimi''ne !!! 9 Mayıs 2013 Perşembe 13:35

THY yönetimi, hem doğru düzgün zam vermesin, var olan hakları kırpmak istesin,insanların haklarını yesin, işlerine gelmeyenleri dışardaki işsizlikle tehdit etsin sonra çalışanların kurumlarına sahip çıkacaklarına eminiz desin!!! Gülelim mi ağlayalım mı ?? Sen bütün bunlara ilave olarak torpilli yandaşlarını şirkete torpille al uzman, müdür vs yap milletin şevkini kır aidiyetini öldür iş barışını zedele fırsat eşitliğini yok et sonra uşak müdürlerin aracılığı ile greve gitmeyin siz bilirsiniz diye de aba altından sopa göster!!! Sen insanlara haklarını ver, tehdit etme, fırsat eşitliği sun, liyakata önem ver, çalışanları köle değil insan olarak gör, değer ver onlar sana bunların karşılığını misli misli verirler zaten merak etme!!! Böylelikle o nefret ettiğin sendikaya da ihtiyacın kalmaz!! Bir de sözüm ona dindar müslümansınız ya olmasaydınız mazallah neler olurdu Allah bilir ??

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ZORLAMALARIN SORUMLUSU THY OLUR
Hava-İş, bir açıklama yaparak, uçak yolcularının ve kamuoyunun beklentileri ...
PEGASUS’TAN İLK ÇEYREK SONUÇLARI
Pegasus Havayolları, 2013 yılının ilk çeyreğini büyüme ve başarılarla tamamladı… İşte rakamlar…
HAVA-İŞ PİLOTLARA SESLENDİ
Hava-İş Sendikası 15 Mayıs olarak açıkladığı THY’deki grev tarihine kısa ...
 
HAVA-İŞ’TEN VİDEOLU AÇIKLAMA
Hava-İş Sendikası, ilan edilen greve bir hafta kala üyelerini, olası grevin ...
THY İSRAİL’DE SPONSOR
Türk Hava Yolları İsrail’de 28-29 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek İkinci ...
TATİL SEFERLERİNİ ARTIRIYOR
Beşinci yılını kutlayan AnadoluJet, yaz aylarının gelmesi ile tatil yörelerine ...
 
THY'DEN FEDA YOLU
Türk Hava Yolları, Beşiktaş - Gençlerbirliği maçı öncesi çok özel bir projeye imza atıyor.
THY SERMAYE ARTIRACAK
Türk Hava Yolları, bedelsiz olarak sermaye artırımı için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurdu.
SIKORSKY-WIKING KALE AIR İŞBİRLİĞİ
Sikorsky ve WIKING Kale Air Türkiye’de ticari bakım merkezi açıyor
 
Osman Gazi Baykal
HAVADAN İNSANİ YARDIM MALZEMELERİNİ ATMA
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
'SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK' ADIMI
KIRGIZİSTAN SOCEA'YA KATILDI
YER PERSONELİ UÇAKTAN DÜŞTÜ
İZMİR'DEN 7 YENİ ROTAYA UÇACAK
TB-2 POLONYA'YA İHRAÇ EDİLDİ
SIA REKOR KAR AÇIKLADI
'CAFE YANIMDA' İLE FARKINDALIK
HEDEF: 10 MİLYON YOLCU
TUSAŞ-TÜBİTAK İŞBİRLİĞİ
EMIRATES'TE MALİ SONUÇLAR
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
14 / 21 °C 15 / 20 °C 14 / 23 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •TUSAŞ
  •Delta Airlines
  •Qatar Airways
  •turist