iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
21 Temmuz 2007 Cumartesi - 17:33

KOTİL'DEN SAĞDUYU ÇAĞRISI

THY Genel Müdürü Temel Kotil, Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İŞ) tarafından asılan grev kararı ile ilgili, ''Herkesi sağduyulu olmaya ve bu kuruma sahip çıkmaya çağırıyoruz. Grevin kazananı olmaz'' dedi.

KOTİL DEN SAĞDUYU ÇAĞRISI
Losev-1

THY Genel Müdürü Temel Kotil, THY Teknik AŞ Genel Müdürü İsmail Demir ve Genel Müdür Yardımcıları ile birlikte THY Genel Müdürlük binasında Hava-İş ile yürütülen 21. Dönem Toplu İş Sözlemesi görüşmeleri süreciyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Havacılık sektörünün büyüdüğüne, ancak ulusal ve uluslararası rekabetin de arttığına dikkati çeken Kotil, bilet fiyatlarının ucuzlamasına bağlı olarak gelirlerin azaldığını, petrol fiyatlarının ise maliyetleri artırdığını söyledi.

Kotil, kar marjlarının düştüğünü ve verimliliğin daha fazla önem kazandığını belirterek, ''Ya büyüyecek, ya küçüleceksiniz. THY, 2002 yılında temel stratejisini belirlemiş bir dünya şirketi olmayı hedeflemiştir'' dedi. Hava-İş Sendikası ile 16 Mart 2007 tarihinde başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde 40 asıl ve 3 geçici madde üzerinde anlaşma sağlanamadığını hatırlatan Kotil, sendika yönetiminin ilk teklifinde hiçbir değişiklik yapmadığını öne sürdü.

SENDİKANIN İDDİALARI

Temel Kotil, sendika yönetiminin, ''şirket büyürken çalışan sayısının azaldığı'', ''uçuş sürelerinin fazla olduğu'', ''enflasyon karşısında ücretlerin reel kayba uğradığı'' ve ''THY yönetiminin uzlaşıcı davranmadığı'' yönündeki iddialarının doğru olmadığını bildirdi. Havacılık sektöründe ulusal ve uluslararası kurallara uygun olmayan şekilde eleman çalıştırmanın mümkün olmadığını dile getiren Kotil, bu konuda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve uluslararası kuruluşlarca sürekli denetlendiklerini söyledi.

SAĞDUYU ÇAĞRISI

THY Genel Müdürü Temel Kotil, sendika yönetiminin tutumunun süreci çıkmaza soktuğunu iddia ederek, şunları kaydetti: ''Gelinen noktada ortaklığımız yönetiminin tekliflerine göre, çalışanların mevcut hakları tamamen korunmakta, ilave olarak yeni hak ve imkanlar sağlanmaktadır. THY çalışanlarına Türkiye ortalamasının çok üzerinde ücret imkanı ve sosyal yardım sağlanmaktadır. Karşılanamayacak taleplere imza atmak, kuruma zarar verir. Yönetimimiz şartları da zorlayarak imkanlarının el verdiği en iyi teklifi yapmıştır.

Amacımız, görüşmelerin hem kurumumuzun, hem çalışanların ortak yararına olacak şekilde bir an önce uzlaşma ile sona erdirilmesidir. Ülkemize, bayrak taşıyıcı kurumumuza ve çalışanlarımıza telafisi zor zararlar verecek bir yola girmeyelim istiyoruz. Herkesi sağduyulu olmaya ve bu kuruma sahip çıkmaya çağırıyoruz. Grevin kazananı olmaz. Temennimiz, aklıselimin ve sağduyunun galip gelmesi.''

Kotil, kendilerinin teklif ettiği yüzde 10,5 ile yüzde 16 arasında ücret artışının genel giderleri yüzde 2 artırdığını, sendikanın ücret teklifinin ise bu yılın ilk 6 ayı için yüzde 23,9, ikinci altı ay için enflasyon oranı artı yüzde 5 olduğunu, bu teklifin ise genel giderleri yüzde 6 artırdığını ifade etti. Temel Kotil, İtalyan Havayolları Alitalia'nın içinde bulunduğu zor durumun, havacılık sektöründen birisi olarak kendisini üzdüğünü, bu hava yolunun neden bu hale düştüğünün göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.

GREV OYLAMASI İÇİN İMZA

Asılanın bir grev kararı olduğunu, ancak uygulanacağı anlamına gelmediğini savunan Kotil, ''Çalışanlar, inisiyatifi ele alarak grev kararının oylanmasını istiyorlar. Bu konuda heyecanlı olduklarını ve imza topladıklarını biliyorum'' diye konuştu Kotil, ayrıca grev kararının asılmasından sonra rezervasyon iptalleri olmadığını sözlerine ekledi. THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü İsmail Demir de, THY ile sendika arasında önemli uyuşmazlık konusu olan uçuş emniyeti ve uçuş süreleri ile ilgili maddelerin, THY Teknik A.Ş. için geçerli olmadığını, ancak sendikanın Teknik A.Ş.'de de aynı uzlaşmaz tutumu sergilediğini ileri sürdü. Demir, THY Teknik A.Ş.'de de çalışanların kendi inisiyatifleriyle grev kararının oylanması için imza topladığını, ancak sendika üst yönetiminin çalışanları imza atmamaları konusunda tehdit ettiği duyumlarını aldıklarını söyledi.

 
ESENBOĞA'DA ŞÜPHELİ ÇANTA PANİĞİ
 
TATİLE SEÇİM MOLASI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ESENBOĞA'DA ŞÜPHELİ ÇANTA PANİĞİ
Ankara Esenboğa Havalimanı İç Hatlar Terminali Gelen Yolcu Bölümü'ndeki ...
THY DÜŞÜŞTE
Referans Gazetesi yazarı Mensur Akgül, Türk Hava Yolları’nın kısa sürede ...
TEKER YUVASINDA DONDU
Çin'in Şangay kentinden kalkarak ABD’nin San Fransisko kentine giden uçağın ...
 
BAKAN UNAKITAN’DAN GREV YORUMU
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türk Hava Yolları'nda (THY) grev kararının ...
THY ÇALIŞANLARI GREV KARARI ASILMASINI BÖYLE KARŞILADI
Hava-İş Sendikası'nın THY Genel müdürlüğü önünde gerçekleştirdiği grev ...
KARLITEKİN UMUT SAÇTI
NTV Televizyonu’nda canlı yayına katılan THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan ...
 
KARLITEKİN YUHALANDIĞI AN'I ANLATTI
THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, NTV'de canlı yayında soruları cevaplıyor.
İŞTE CANDAN KARLITEKİN'İN YUHALANDIĞI AN
İşte THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin'in yuhalandığı an ve ...
GREV KARARI ASILDI
Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, grev kararını THY Genel ...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
PİLVAK'TA SEÇİM ZAMANI
HANEDA'NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI
PEGASUS'UN YENİ ROTASI
ÜREKSOY: 26 NİSAN'IN ÖNEMİ
LUFTHANSA'DA YENİ KABİN
ERCAN'DA 'PİLOTLAR GÜNÜ'
TAV'A 'EN İYİ İŞVEREN' ÖDÜLÜ
'GÖKYÜZÜ SİZİNLE DAHA GÜZEL'
INDIGO'DAN DEV A350 SİPARİŞİ
PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazar Pazartesi Salı
13 / 19 °C 14 / 15 °C 14 / 17 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •koronavirüs
  •Airbus
  •TUSAŞ
  •Qatar Airways
  •Sunexpress