iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
6 Aralık 2020 Pazar - 14:50

KÜÇÜK UÇAĞA RAĞBET ARTACAK

“Ticari Uçaklar Sivil Havacılık Ekonomilerini Nasıl İyileştirir” başlıklı webinar bu yıl online yapılan Eurasia Show 2020’de Embraer’in Ticari Havacılık CEO’su sektörün geleceğinin küçük, daha uzun menzilli ve daha az maliyetli uçaklara döndüğünü söyledi

KÜÇÜK UÇAĞA RAĞBET ARTACAK
Losev-1

Sivil havacılık, savunma ve havacılık sektörlerinin her kademesinden önde gelen firmaları bir araya getiren bölgesel havacılık fuarı organizasyonu Eurasia Airshow 2020’de yerli ve yabancı toplam 343 firma katıldı. Fuarının son gününde “Ticari Uçaklar Sivil Havacılık Ekonomilerini Nasıl İyileştirir” başlıklı webinara dünyanın önemli uçak üreticilerinden Embraer'in Ticari Havacılıktan sorumlu CEO’su Arjan Meijer katıldı. Salgın sonrası dönemde uçuş alışkanlıklarının nasıl değişebileceğinden bu yeni durumla nasıl başa çıkılacağına kadar çeşitli açılardan salgının havacılık endüstrisi üzerindeki etkisi ele alındı.

Yolcuların yazın yeniden uçmaya başladığını hatırlatan Meijer, karantina zorunluluğu gibi koşullar kalktığında, aşı piyasaya çıktığında, uçuşlara talebin yine artacağını ve yolcu güveninin geri geleceğini söyledi.

Meijer ayrıca salgınla yaygınlaşan sanal toplantıların, salgın sonrası da alışkanlık olabileceğini ve iş uçuşlarının azaltabileceğini vurgulayarak, bu sonucun kendileri gibi daha küçük uçak üreten üreticilerin ürünlerine talebi arttıracağı öngörüsünde bulundu.

Dönemin sektördeki herkes için çok zor olduğunu, Embraer için elbette kısa vadede çok büyük bir etkisi olduğunu ancak Embraer'in ürün hattında herhangi bir iptal olmadığını belirten Meijer, “Bazı müşteriler için bir düzenleme yaptık, bu yıl için teslimatımızı etkiledi ve önümüzdeki yıllarda teslimatı etkileyecek. Ancak biz de ileriye baktığımızdan eminiz. 2001 ve 2008 gibi büyük krizlerden sonraki dönemlerde segmentimizdeki uçaklarımıza talebin arttığını gördük." şeklinde konuştu.

Güveni yeniden tesis etmek zorundayız

Covid19 salgını öncesi endüstrinin patlama yaşadığını, temelde çok sağlıklı olduğunu ancak her şeyin bir anda durmak zorunda kaldığının altını çizen Meijer, “Sektörün küresel ekonomi için olduğu kadar Türkiye için de turizm ve iş sektörü açısından önemi çok büyük. Bu nedenle, en önemlisi, birlikte endüstrinin havayollarının uçmaya devam etmesini sağlamak. Kurallar arasında farklılık nedeniyle belirsizlik hissi veren ülkeler var. Şu anda gerçekten dünyada bazı bölgelerde durum çok zor. Birçok havayolu şirketinin ve tedarikçilerinin fırtınayı bastırmanın yollarını bulduğunu gördük. Biz şuna çok odaklandık: Uçmanın güvenli olduğunu anlatmaya, uçaklarda sistemlerimiz var ve havayı temizlemek için filtrelerimiz var. Bununla birlikte, güvenli bir ortam için yüz maskeleri var ki bu ekstra bir bariyer. Biz bu güveni sağlamak için çok şey yapıyoruz ve bu krizden nasıl çıkacağımızı çalışıyoruz. Bu nedenle umutluyum.”

“Uçuş alışkanlıklarının yerini sanal toplantı alabilir, tedarik zincirleri değişebilir”

İlk dönemin ardından insanların güveni geldiğinde tekrar seyahat edeceklerini Avrupa’da ABD’de, hatta Çin’de gördüklerini belirten Meijer, “IATA, havacılığın küresel olarak toparlanması için 2024-2025 yıllarını tahmin ediyor. Bu, benzeri görülmemiş uzun bir süre. Bölgesel ve kıtasal trafik muhtemelen daha hızlı ortaya çıkacaktır. Ancak trafik akışının etkileneceğine inanıyoruz. Ayrıca insanlar, iş seyahatlerinin bir kısmının yerine bu sanal toplantıları kullanıyor. Muhtemelen insanlar farklı yollardan gidip gelebilirler, tedarik zincirleri salgın nedeniyle de değişebilir.”

Salgını takip eden birçok gelişmenin dünyadaki uçuş şekillerini etkileyeceğini gösterdiğini işaret eden Meijer, uçuş şekillerinin uçak büyüklüklerini düşürerek yerel trafiği arttıracağını düşündüklerini söyleyerek şöyle dedi: “Daha küçük uçak segmenti için bunun bir fırsat olacağına inanıyoruz. Ancak aşı, piyasaya çıktığında uçan halkın korkusunun ortadan kalkacağından oldukça eminiz. Uçuş modellerinin ileriye dönük olarak değişeceğini göreceğiz.”

Ekonomik iyileşme için uygun fiyatlı uçuşlar

Uçuş ağlarının dönüşeceğini ve kısa mesafeler için kullanılan uçakların daha uzun uçuşlar için de kullanılmaya başlanacağını öngören Meijer, “Tüm dünyada bölgesel uçuşların ekonomik iyileşmeye öncülük edebileceğini görüyoruz. Açıkçası, havayolları esnekliğe sahip ise, daha düşük bir talebe uygun şekilde ağlarını ve sıklığını yeniden düzenleyecekler. Yeniden inşa, küçük uçaklara sahip olanları öne çıkaracak. Önümüzdeki yıllarda, ağlarını yeniden inşa etmeleri gereken ve trafik akışının nereye gelip gittiğini görmeleri gereken havayollarından daha fazla risk perspektifi göreceğiz." diye ekledi.

İstanbul, dünyanın en iyi konumlanmış havalimanlarından biri

Doğu ve Batı'nın kesişme noktasında olarak tanımladığı Türkiye'nin havacılık sektörünün kapasitesine vurgu yapan Embraer Ticari Havacılık CEO’su Meijer, “Türkiye çok büyük bir pazar ve İstanbul dünyanın en iyi konumlandırılmış havalimanlarından biri, Türkiye'nin dört bir yanındaki ağlaru baktığınızda, rotaların yüzde 40'i aslında menzilinde, ki bu oldukça şaşırtıcı. Asya'nın büyük bir kısmı, Avrupa'nın büyük bir kısmı, bu aralık dahilinde Afrika'nın bir kısmı. Bu nedenle, daha küçük uçakların bağlantı ve frekans sunması için mantıklı bir yer. İstanbul ve diğer Türk havalimanları küresel pazarda eksen oluşturan geçiş noktaları olarak yer almalı. Ancak son birkaç yılda gördüğümüz şey, birçok havayolunun daha büyük uçakları doldurmaya yetecek kadar talep gördüğüydü. Bu yüzden, İstanbul'un ileriye dönük rekabet avantajı, 5-6 saatlik operasyon olan İstanbul’un daha küçük çevresinde bağlantı ve şıklık açısından operatörlere büyük faydalar sağlayabilir.”

 
İSTANBUL BU HAFTA DA LİDER
 
İRAN AÇIKLAMA YAPTI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İSTANBUL BU HAFTA DA LİDER
Eurocontrol verilerine göre İstanbul Havalimanı Avrupa'nın en çok trafiğine sahip havalimanı oldu
İLK MİLLİ HELİKOPTER MOTORU
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi, İlk Millî Helikopter ...
TUSAŞ KOMPOZİT ÜRETİMİNE DEVAM
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), uluslararası pazarda en çok tercih ...
 
OTOYOLA ACİL İNİŞ
ABD’de ödüllü akrobasi pilotu motor arızası yapan uçağı otoyola indirdi
EURASIA AIRSHOW'DA BULUŞTULAR
Sivil ve askeri havacılığın liderleri Eurasia Airshow’da buluştu
ERİŞİLEBİLİR ENGELSİZ SEYAHAT
“İstanbul Havalimanı’nda erişilebilir hizmet” hedefiyle çalışmalar sürüyor. ...
 
AIRBUS'TAN ALMANYA'YA 'SEA TIGER'
Alman Silahlı Kuvvetleri, deniz operasyonları için 31 adet NH90 sipariş etti
737 MAX YENİDEN HAVALANDI
346 kişinin öldüğü iki kaza sonrası uçuşu yasaklanan Boeing 737 MAX yeniden göklerde
AZIMUTH İSTANBUL'A UÇTU
Azimuth Airlines İstanbul Havalimanı seferlerine başladı
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
BOEING YÖNETİMİNDE DEĞİŞİM
ERCAN'DA YÜKSELEN TRAFİK
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
15 / 20 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •TUSAŞ
  •seyahat
  •uçak
  •rota
  •Antalya