iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
3 Aralık 2009 Perşembe - 16:41

ÖZDEMİR HAVACILIĞA ISINDI

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, “Üçüncü havalimanı için girişimde bulunacağız” diyerek havalimanı işletmeciliğinde kalıcı olacaklarının mesajını verdi.

ÖZDEMİR HAVACILIĞA ISINDI
Losev-1

2010 HEDEFİ 8.5 MİLYON YOLCU

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (İSG) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, havalimanında her geçen gün hedeflerine ulaştıklarını belirterek, “2009'da 6,1- 6,2 milyon yolcu bekliyorduk, bunu sağladık. 2010 için ise 8,5 milyon yolcu hedefliyoruz” dedi.

 

ABD’ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özdemir, yeni dış hatlar terminalinin açılışından sonra Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuş ve yolcu sayısında bir artış olup olmadığının sorulması üzerine uçuşların oturması için bir zaman gerektiğini söyledi. Özdemir, “Bizim ana hedefimiz, bu geçiş sürecini en kısa zamanda tamamlamak. Her geçen gün hizmet seviyesi ve kalitesi daha da artıyor. Zannediyorum bir ay içinde bu geçiş sürecini tamamlayarak, havalimanımızda yolcularımıza, uçaklara, özel uçaklara, kargo hizmeti veren şirketlere daha iyi bir hizmet seviyesine ulaşacağız” diye konuştu.

 

Nihat Özdemir, ‘Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yeni havayolu şirketlerinin yararlanması için ne gibi girişimler yaptıklarının’ sorulması üzerine, Sabiha Gökçen'de iç seferlerle bağlantılı çalışacak dış seferlere ihtiyaç bulunduğunu belirtti. Türkiye'nin coğrafi konumu itibariyle tam bir geçiş noktasında olduğunu ifade eden Özdemir, şunları söyledi:

 

“Yeşilköy Havaalanı bunu gayet iyi yapıyor. İstanbul'un ikinci meydanı olan Sabiha Gökçen'den de transit geçişler, ulaşım hızla devam edecektir. Her geçen gün de yolcu sayımız hızla artıyor. İhaleye girdiğimiz yıldaki rakamlara ulaşıyoruz. 2009'da 6,1, 6,2 milyon yolcu bekliyorduk, bunu sağladık. 2010 için ise 8,5 milyon yolcu hedefliyoruz. İstanbul'da yaşayanların çoğunun Anadolu yakasında yaşaması ve burada bir limanı olması dolayısıyla her geçen gün yolcu kapasitemiz artıyor. THY de buraya önem veriyor. THY, buradan hem iç, hem dış hatlara önemli seferler koydu. Bu seferlerdeki doluluk oranlarının da iyi olduğunu görüyorum. Avrupa'daki tüm televizyonlarda THY'nin, Pegasus'un ve SunExpress'in reklamları var. Diğer havayolu şirketleri de buradan uçmak istiyor, çünkü ekonomik bir meydan, iyi ve seri hizmet verebiliyor. Şu anda durumdan memnunuz.''

 

‘HEDEFİMİZ DÜNYADA İKİNCİ TÜRK MARKASINI YARATMAK’

Nihat Özdemir, ''Kosova'nın başkenti Priştina'da yapılacak havalimanı ihalesine katılacak mısınız?'' sorusuna, ''Katılacağız, yeterlilik de aldık. İki Türk grubu yeterlik aldı, bunlardan biri biziz. Lyon havaalanını işleten firma ile bir konsorsiyum kurduk. Bizim de ana hedefimiz Limak olarak ortaklarımızla beraber dünyada ikinci bir Türk markasını yaratmaktır. Onun için bütün ihaleleri gözlüyoruz, ülkelerle görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah da yapacağız bunu'' yanıtını verdi.

 

‘ÜÇÜNCÜ HAVALİMANINA DA TALİBİZ’

İstanbul'a yapılması düşünülen üçüncü havalimanının ihalesine katılmayı düşünüp düşünmediklerinin sorulması üzerine Özdemir, ''Talip olacağımızı söyleyebilirim. Tabii o güne kadar Türkiye'deki rekabet kurumunun şartları ne olur, ne olmaz onu bilemeyiz. Eğer kanunlar ve şartnameler elverirse biz de İstanbul'da yapılacak üçüncü havalimanı için mutlaka girişimde bulunacağız'' dedi.

 

Nihat Özdemir, İstanbul'da üçüncü bir havaalanına ihtiyaç bulunup bulunmadığına ilişkin soru üzerine de Türkiye'de bütün sektörlerde küçülme yaşandığı sırada havacılık sektöründe büyüme yaşandığını kaydederek, ''Bu bizim için çok büyük bir avantaj. Bunu iyi değerlendirmek gerektiğine inanıyorum. Türkiye tam bir geçiş noktasında bir köprü gibi hizmet görüyor. Onun için Türk havacılık sektörünün hem iç, hem dış hatlarda daha da büyüyeceğine inanıyorum. Bu gelişime bakıldığında Türkiye, üçüncü hava meydanını İstanbul'da düşünmeye ve planlamaya başlamalıdır. Çünkü bugün çalışmaya başlansa havalimanının yapılıp işletmeye başlaması 7-8 seneyi bulabilir. Ben bugünden başlanmasında fayda görüyorum'' diye konuştu.

 

SABİHA GÖKÇEN'İN GÜVENLİĞİ 

Özdemir, ''İSG Yönetim Kurulu Başkanı olarak yurt dışı havacılık hedeflerinizde hangi bölgeler var?'' sorusu üzerine de Suudi Arabistan'da ve Arap ülkelerinde önemli gelişmeler olduğunu ifade ederek, ''Arap ülkeleri, Afrika ve Balkan ülkelerindeki meydan işletmelerine önem vereceğiz'' dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın güvenliği konusunda bazı basın organlarında çıkan haberleri nasıl değerlendirdiği de sorulan Özdemir, şunları kaydetti:

''Ben Sabah Gazetesi’ne teşekkür ederim ki böyle bir zafiyeti kamuoyuna gösterdi. Ben bunu önemsiyorum. Bu bize ait bir olay değildi. Daha ziyade Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın idaresindeki bir olaydı. O arkadaşlarımız da hemen bunun farkına vardılar ve gerekli tedbirler alındı. Sabiha Gökçen Havalimanı, o yayınlardan sonra şu anda daha iyi korunmaktadır. Kendilerine teşekkür ederim. Böyle şeylerin olmaması lazım. Güvenlik en önemli konudur. Hele Sabiha Gökçen için buna çok daha önem ve dikkat göstermek gerekiyor.''

 
AIRBUS TÜRKİYE'DEN ÇOK UMUTLU
 
HAVA-İŞ'TE GENEL KURULA DOĞRU
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
zlmn 4 Aralık 2009 Cuma 08:54

Önce bitirdik diye şişinerek dolaştıkları terminal binasını bir bitirseler... İçerilerde tamirciler ordusu dolaşıyor. Hala yolculara eziyet ediliyor. Ergonometri diye bir bilim dalı olduğundan bu yöneticinin haberi yok galiba. Bütün uçak, kontuar, biniş kapısını gösteren ekranlar normal görüşü olan gençler tarafından bile okunamıyor!!!

Yorumu oyla      0      0  
Murat 4 Aralık 2009 Cuma 08:33

Açıldığından beri yaşatılan rötarlardan da bahsetseydi ya biraz da.

Yorumu oyla      0      0  
german 3 Aralık 2009 Perşembe 21:10

germanwings'i kaybediyorlar ama. Bakin Subat ayindan itibaren operasyonlarini Yesilkoye kaydiriyorlar Sabiha Gokcenden.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AIRBUS TÜRKİYE'DEN ÇOK UMUTLU
Airbus gelecek 20 yıl için tahminini yaptı: Türkiye’nin 28.3 milyar dolar ...
ŞİŞMAN HOSTES
Hürriyet Gazetesi yazarı Cengiz Semercioğlu Türk Hava Yolları’nda hostes ...
'KOCAMI ZORLA UÇURDULAR'
Isparta'da düşen World Focus uçağının pilotlarından Serhat Özdemir'in ...
 
GENEL MÜDÜR: KAZA PİLOT HATASI
World Focus Havayolları Genel Müdürü Aydın Kızıltan, “Düşüş nedeni temel ...
EŞİM TEHDİTLE ÇALIŞTIRILIYORDU
2007'de 57 yolcusuyla düşen uçağın pilotunun eşi Özdemir şunları söyledi: ...
UÇAKTA EMZİRİLEN BEBEK ÖLDÜ
Trajik olay, ABD’den Kuveyt’e uçan United Airlines uçağında meydana geldi.
 
EMIRATES'İN ROLÜ NE OLACAK
Dünyanın en hızlı büyüyen havayolu şirketi Emirates’in, Dubai’nin borçları ...
HİDROLİK FREN BORUSU ÇATLAMIŞ
Flaş, Flaş... Pegasus uçağında yaşanan arıza kesinleşti. İşte olayın tüm ayrıntıları...
FREN BALATALARI ISINMIŞ
Flaş, Flaş... Pegasus uçağındaki paniğin nedeni anlaşıldı. İşte yolcuları ...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
PİLVAK'TA SEÇİM ZAMANI
HANEDA'NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI
PEGASUS'UN YENİ ROTASI
ÜREKSOY: 26 NİSAN'IN ÖNEMİ
LUFTHANSA'DA YENİ KABİN
ERCAN'DA 'PİLOTLAR GÜNÜ'
TAV'A 'EN İYİ İŞVEREN' ÖDÜLÜ
'GÖKYÜZÜ SİZİNLE DAHA GÜZEL'
INDIGO'DAN DEV A350 SİPARİŞİ
PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazar Pazartesi Salı
13 / 18 °C 14 / 15 °C 14 / 16 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •kaza
  •thy
  •almanya
  •savunma