iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
25 Kasım 2021 Perşembe - 10:46

ROLLS ROYCE-SDCL İŞBİRLİĞİ

Rolls-Royce ve SDCL, sürdürülebilir enerji kullanımını hızlandırmak için güçlerini birleştiriyor

ROLLS ROYCE-SDCL İŞBİRLİĞİ
Losev-1

Rolls-Royce, sürdürülebilir enerji kullanımını hızlandırmaya yardımcı olabilecek "Energy-as-a-Service" (Hizmet olarak enerji) çözümlerini piyasaya sunabilmek için global yatırım şirketi Sustainable Development Capital LLP (SDCL) ile bir işbirliği anlaşması yaptı. Dünya İklim Konferansı'nda (COP26) 11 Kasım tarihinde imzalanan anlaşma ile Rolls-Royce, müşterilerine sürdürülebilir ve verimli bir enerji sistemi sayesinde elde edilen elektrik ve ısıyı, altyapıya ilişkin ön finansman aramaksızın bir “abonelik hizmeti” olarak verme imkânı sunuyor.

Glasgow’da gerçekleşen COP26'nın en önemli temalarından bir tanesi enerji geçişine ve iklim değişikliğiyle mücadeleye yardımcı olacak çözümler için finansmana erişimin nasıl iyileştirileceği konusuydu. Müşterilerin bir abonelik modeli aracılığıyla ısı ve elektrik için ödeme yaptığı “Energy-as-a-Service” hizmeti ise, sürdürülebilir enerjiye erişimi artırmanın oldukça cazip bir yönünü temsil ediyor. 

Yapılan iş birliği anlaşmasıyla Rolls-Royce, yeni projeler tasarlamak, finanse etmek, kurmak, devreye almak ve işletmek için Birleşik Krallık, Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya'da temiz ve merkezi olmayan enerji altyapı projelerini geliştirme ve finanse etme konusunda on yılı aşkın bir deneyime sahip olan SDCL ile birlikte çalışacak. Rolls-Royce ayrıca Power Systems iş birimi aracılığıyla, güvenilir enerji üretimi sağlamak için yenilenebilir enerji kaynaklarını mtu markalı batarya depolama ve jeneratör setleriyle bir araya getiren mikro şebeke sistemleri portföyüne sahip. Hâlihazırda yakıt hücresi sistemleri geliştiren firma, mevcut mtu motorlarını sürdürülebilir yakıtlarla uyumlu hâle getirerek önümüzdeki iki yıl içinde net sıfır mikro şebeke çözümlerinin önünü açıyor.

“Energy-as-a-Service” toplulukların ve şirketlerin enerji teminini dönüştürmeye aday

“Energy-as-a-Service” projelerine örnek olarak, bir elektrik şebekesine bağlı olmayan uzak bölgelerdeki topluluklar için sürdürülebilir ve güvenilir elektrik sağlamak, yeşil enerji ve acil durum yedek elektrik ile beslenmek isteyen sanayi parkları için gereklilikleri karşılamak ve mümkün olduğu kadar yenilenebilir enerjiden yararlanmak için eski, verimsiz ekipmanı değiştirmek isteyen madenler verilebilir.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rolls-Royce Power Systems Enerji Üretimi Başkan Yardımcısı Andreas Görtz, şunları söyledi: “Energy-as-a-Service, enerji teminini yeni koşullara adapte etme ihtiyacı duyan şirketler için özellikle ilgi çekici bir konumda bulunuyor. Genellikle işletilmesi uzmanlık gerektiren mikro şebeke gibi ekipmanlara yatırım yapmayı gerektirdiğinden, müşterilerin bunu kendi başlarına yapmaları oldukça zorlu bir iş. Energy-as-a-Service hizmetimiz onlara bu zorluğun üstesinden gelmeleri konusunda yardımcı oluyor.” 

Kombine ısı ve enerji yakıt hücrelerinden mikro şebekelere uzanan geniş bir portföy

Isı veya elektrik sağlamak için “Energy-as-a-Service” aracılığıyla kullanıma sunulabilecek enerji sistemleri portföyü, kombine ısı ve enerji (CHP) birimleri kullanan daha küçük tesislerden batarya konteynerlerine ve komplike mikro şebeke çözümlerine kadar uzanıyor. Mevcut mtu ürün yelpazesi hidrojenle çalışan motorlar, yakıt hücresi sistemleri ve hidrojenle işlem görmüş bitkisel yağlar (HVO) ve e-dizel gibi sürdürülebilir yakıtlarla çalıştırılabilen içten yanmalı motorlarla önümüzdeki yıllarda genişletilecek.

“Energy-as-a-Service” net sıfıra giden yolda sanayi şirketlerini destekliyor

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rolls-Royce Sürdürülebilir Enerji Çözümleri Başkanı Perry Kuiper, “Çevre ve iklim dostu enerjiye güvenen sanayi şirketleri ve diğer işletmeler, yeni “Energy-as-a-Service” programımızın bir avantajı olarak sürekli artan enerji ve şebeke bağlantı maliyetlerinin önüne geçebiliyor. Müşterilerimize net sıfır hedefine giden yolda verimli ve güvenilir bir enerji temini sunmak için yeni mtu teknolojilerimizi, sistem uzmanlığımızı ve global iş ortakları ağımızla beraber hizmet lokasyonlarımızı da kullanıyoruz. 2007'den bu yana temiz enerji, enerji verimliliği ve merkezi olmayan  enerji altyapısı projelerini başarıyla geliştiren ve finanse eden SDCL ile artık güçlü bir ortaklığımız var.” diyerek yorumlarını aktardı.

Büyük yatırımlar olmadan verimli ve sürdürülebilir enerji temini

Sustainable Development Capital LLP Kurucu ve CEO’su Jonathan Maxwell ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “SDCL, çevresel altyapı pazarlarına yönelik yatırım olanağı sağlamak amacıyla kuruldu. Şirket olarak her zaman çevre ve insanlar için iyi olan ve ticari olarak sürdürülebilir projelere yatırım yapmaya odaklıyız. Yeni ortağımız Rolls-Royce ile bu hedeflere daha da hızlı ulaşabileceğimize inanıyoruz. Yeni programımız, kendi enerji santralleri için yüksek yatırım maliyetlerinden kaçınmak ve ana faaliyet alanlarına odaklanmak isterken enerji temini arayan şirketlere de en iyi şekilde hizmet edecek.”

 
EĞİTİM UÇUŞUNDA DÜŞTÜ
 
EMIRATES DONANIM YENİLİYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SIERRA SPACE'TE BÜYÜME YATIRIMI
Sierra Space, 1,4 milyar dolarlık A Serisi Büyüme Yatırımı aldı ve 4,5 ...
'ETİYOPYA'DAN AYRILIN' ÇAĞRISI
Etiyopya'daki Türk Vatandaşlarına ‘Ülkeden Ayrılın’ çağrısı
AY'DA TEHLİKELİ YAKINLAŞMA
Ay'da tehlikeli yakınlaşma. Uzay araçları çarpışmamak için manevra yaptı
 
KOLOMBİYA'DA HELİKOPTER KAZASI
Kolombiya Cundinamarca bölgesinde Ulusal Polis helikopteri düştü: 2 ölü
MOTOSİKLET KAZASINDA ÖLDÜ
THY'nin İrlandalı pilotu kazada hayatını kaybetti
AY'DA NÜKLEER SANTRAL PLANI
NASA, Ay’da nükleer santral kuracak girişimci arıyor 
 
ATLANTA HAVALİMANI'NDA PANİK
ABD'de Atlanta Havalimanında kazara silahın ateş alması nedeniyle uçuşlar kısa süreli durduruldu
RUSYA SINIRINDA UÇUŞ YASAĞI
Estonya, Rusya sınırına yakın uçuşlara geçici yasak getirdi
YUNANİSTAN'A AİT F-16 DÜŞTÜ
Yunanistan'a ait F-16 savaş uçağı düştü!
 
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
ORUÇ
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
ORUÇ
HAVALİMANI OFİSİ'NE ÖDÜL GELDİ
AJET'İN İLK UÇUŞU YAPILDI
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
13 / 18 °C 15 / 21 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •uçak
  •Emirates
  •savunma
  •Çin
  •Osman Gazi Baykal