iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
2 Haziran 2012 Cumartesi - 07:32

‘SENDİKA AĞALIĞI BURAYA KADAR’

Habertürk yazarı Güntay Şimşek, bugünkü yazısını “Sendika ağalığı buraya kadar” diyerek tamamladı. İşte Güntay Şimşek’in tespitleri…

‘SENDİKA AĞALIĞI BURAYA KADAR’
Losev-1

Yarın uçuşa elverişli hissetmeyeceğiz!

Amerika'da tam dönüş hazırlıkları yapacağım günün sabahı, İstanbul'da havalimanının karıştığını, bazı uçuşların yapılamadığını, gecikmeler ve iptaller olduğunu öğrendim. Ancak bizi alacak uçağın 3 saat rötarlı da olsa havalandığı bilgisini alınca rahatladım.

Hava-İş Sendikası'nın, AK Parti'nin hava işkolunda grevi yasaklayan kanun teklifi üzerine eyleme yanlış yerden başlamasının her şeyi altüst ettiğini söyleyeyim. Sendikanın ve başkanı Atilay Ayçin'in açıkçası tepki göstermekte haklı oldukları bir durumda, yaptıkları agresif hareket ve eylemle haksız duruma düşmelerine sevindim. Çünkü gerçek niyetlerini ortaya koymuş oldular. Bunlar klasik solculuk ayaklarında emeğe saygı duyduklarını söylüyorlar, ancak yanlış eylemleri yüzünden çok sayıda kişinin de işini, emeğini kaybetmesine neden oldular. Türk Hava Yolları'nın yerinde olsam; kurumu yerine sendika ağalarını tercih edip yasal bir dayanak olmadan eyleme çıkıp şirketine zarar verenlerin birini dahi affetmem.

Emeğe saygı; herhalde biraz da ekmeğinizi kazandığınız, mesainizi sarf ettiğiniz kuruma saygıyı gerektirir. Ortada alınmış bir karar olmadan personeli, kurumunun işlerini baltalamaya, seferlerini aksatmaya ve işlerini bozmaya yönlendirmek iyi niyet çağrıştırmıyor. "Emeğe saygı" diye yola çıkanların, çalışanların hak ve hukuklarını gözeterek bir eylem planı yapması doğru olurdu.

Çalışanlar boş zamanlarında, iş çıkışlarında, uçuşu olmayan, mesaisi bulunmayan personel de bu zaman diliminde Taksim Meydanı, TBMM önü, THY Yönetim Binası'nın bahçesi veya nerede istiyorsa orada, tepki gösterme, protesto etme, eylem yapma haklarını sonuna kadar kullanabilirlerdi. Böyle olmayınca Ayçin, sonraki günler THY çalışanlarıyla değil, ideolojik arkadaşlarıyla yola devam etmek zorunda kaldı.

THY personeli gitmedi.

Öte yandan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün ortamı geren yasa teklifinin ne zamanlaması, ne de içeriği doğru. 3 ay önce yapsaydı, toplu sözleşmeler sıkıntı veren grev boyutu kazandığı anda böyle bir teklif verseydi, en azından kamuoyu algısında bir haklılık payı olurdu.

Şimdi gererek, baskıyla yapılmış bir hava oluştu. Bunun THY çalışanı için de vatandaş için de yurtdışındaki algı için de ortaya koyduğu manzara negatiftir. Sabah kalkıp karar vermiş. Fakat Meclis'ten geçtiğine göre Atilay Ayçin'e söyleyeceğim tek söz var: "Çivi çiviyi söker." Sendika ağalığı buraya kadar.

 

GÜNTAY ŞİMŞEK – Habertürk

 
EMİN ÇÖLAŞAN’IN YORUMU
 
‘CUMHURBAŞKANI ONAYLAMAMALI’
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Figo 3 Haziran 2012 Pazar 16:53

Bu kafa yapısındaki bir kişinin gazetede köşe yazması gayet doğal, Piyasa bunlardan geçilmiyor.Kendisine sormak isterim, bugüne kadar THY nin sizin gibilere sunduğu avantalara hiç HAYIR diyebildiniz mi? Sizden ricam Çağdaş ve DEMOKRATIM demeyin lütfen , çünkü sizin gibilerin düşünce yapısıyla bu YÜCE KAVRAMLAR uyuşmuyor.....

Yorumu oyla      0      0  
bilgisiz yazar 3 Haziran 2012 Pazar 16:52

Bilmeden, araştırmadan, üstelik kamunun gözünün önünde, cahilce yazılar yazmak, kısaca haketmeden yazarlık yapmak... Ehil olmadan, taraf tutarak (üstelik yanlış tarafı) aklına eseni yazmak... Havacılık adına ne yapmıştır yazarımız? Sadece merak duymak sizce havacılğı bilmek için yeterli mi? Ben 10 senedir bu sektörün içindeyim ve hala kendimi "toy" olarak addederken, iki kere uçağa binip, üç kez havacılık fuarına katılarak, google'dan güncel havacılık haberlerini okuyarak "havacılık konusunda uzman haberci" mi olunuyor? Atılanlar listesine yeniden bakın sayın yazar! Çünkü eğer bakmazsanız bu millet de artık sizin suratınıza bakmayacaktır...

Yorumu oyla      0      0  
UÇUCU THY 3 Haziran 2012 Pazar 12:31

Misafir 2 Çelebi ve Havaşta uçucu personel yok bunlardan haberin yok yazıyorsun geri zekelar gibi önce bunları öğren ...

Yorumu oyla      0      0  
misafir-2 3 Haziran 2012 Pazar 09:47

THY Kabin memurları ve teknik personel havacılık sektöründeki en ii maaşı alan grup, ayrıca maaşın yanında bir sürü ek ödemelerde var. Çelebi,Havaş ve diğer havayolu şirketlerinde bu maaşların yarısını bile göremeyenler var hem de benzer çalışma koşullarında. Şikayetiniz varsa eğer bunun çözümünü ekmek yediğiniz kurumu milyonlarca lira zarara uğratmakla elde edemeyeceğinizi bilecek kadar akıllı olmalıydınız. Bir sendikanın gazına gelipte çalıştığınız şirkete büyük maddi zarar vereceksiniz sonra da işe devam edebileceğinizi düşüneceksiniz. Şimdi sendikanız size aynı maaşla iş bulsunda görelim. Dünkü görüntülere bakınca sendika başkanının çevresinde ne kabin memuru ne de teknikten kimse yoktu,sendikadan birkaç elemanı yanına alıpta gelmiş. Bu eylemle sadece işten atılmalarına sebep olduğu insanların hayatı kararmadı 23 yıldır sürdürdüğü sendika başkanlığı saltanatınında sonunu getirdi.

Yorumu oyla      0      0  
hınçal uluç da yazmıştı 3 Haziran 2012 Pazar 07:12

sonra ÖZR diledi.bu benzer düşünceye.

Yorumu oyla      0      0  
namus sofrada ne yediğinde değil yediğini hangi yollardan kazandığında 3 Haziran 2012 Pazar 07:00

sen ne yersin ne içersin nasıl yaşarsın.be kedi.

Yorumu oyla      0      0  
Hürriyet GÖRGEN 2 Haziran 2012 Cumartesi 19:01

SEN NASIL BİR YAZARSIN ANLAMAK ÇOK ZOR SENİN PATRONLARIN BU VE BUNUN GİBİ YAZDIKLARINA PARA ÖDÜYORLARSA İYİ BİR EMİR ERİSİN DEMEKTİR.BEN CAHİL BİRİYİM YANİ TAHSİLİM PEK YOK AMA BU YAZIYI OKUYUNCA MİDEME KRAMP GİRDİ DEMEKKİ BU ÜLKEDE SENİN GİBİ YAZAR LAR VARMIŞ.

Yorumu oyla      0      0  
dikkatli ! 2 Haziran 2012 Cumartesi 15:54

maksat ses getirmekti , yer yerinden inledi ! sanane kardeşim sen kendi işine bak. şirin olayım derken bulaştırdın , karıştırma.

Yorumu oyla      0      0  
ali 2 Haziran 2012 Cumartesi 15:00

güntay bey maalesef tarafsız yaklaşmamış kouya. Neredeyse ti ye alıp dalga geçiyor eylem yapan,hakını aradığı için işten atılan insanlarla. THY de neler olup bittiğini bilmeden yazmış birşeyler kendince. THY de uzun zamandır mevcut iktidar zamanında büyük bir personel kıyımı olduğunu,büyük haksızlıkların yapıldığını,sebepsiz insanları işten atılarak torpillilerin işe alındığından da bahsetmeliydi. Bunlardan neden bahsetmiyorsunuz güntay bey ?

Yorumu oyla      0      0  
dr metin okucu 2 Haziran 2012 Cumartesi 12:15

doktor yerine bir köşede havacılık yazarı olmadığım için pişmanım.gençlere tavsiyemdir.risk yok,bilgi birikim eğitim gerektirmez,yeme içme gezme bedavadır.pilotluktan sendikacılığa kadar herşey için atar tutabilirsin.havacılık içindeki her meslek fazlasıyla saygıyı hak eder,bu konuda yazarlık da öyle olmalıdır.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY LOT’TAN VAZGEÇTİ
Flaş, flaş… Türk Hava Yolları Polonya Havayolları(LOT) ile ilgili kararını ...
ÇIKARILANLAR GERİ ALINMALIDIR
Gökkuşağı Hareketi THY’de yaşanan süreçle ilgili bir açıklama yaptı. İşten ...
KIRCA'DAN ÇALIŞANLARA DESTEK
Usta tiyatro sanatçısı Levent Kırca ile CHP milletvekilleri Süleyman Çelebi ...
 
THY OFİSİNİ BASTILAR
Flaş, flaş…Taksim'de bulunan Türk Hava Yolları ofisine giren yaklaşık ...
ILO KARA LİSTEYE ALIR MI
Sendikal haklar ve örgütlenme konusunda kara listeye alınmak üzere olduğumuzu ...
‘GREV DEĞİL İŞ YAVAŞLATMA’
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, THY’de eylemin, grev kararı ...
 
DHMİ’DEN YENİ UYGULAMA
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Atatürk Havalimanı'nda güneyli ...
GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ ARANIYOR
UNESCO’nun desteklediği Airbus’ın yeni yeteneklere ulaşmayı hedefleyen ...
THY’DEN EYLEM AÇIKLAMASI
THY iş yavaşlatma eylemini özetleyen bir açıklama yaptı.Açıklamada kimleri suçladı?
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
TAVAN FİYAT ARTIRILDI
PİLVAK'TA YENİ YÖNETİM
AIR CANADA'YA TEPKİ
PLANÖR KAZASINDA TRAJİK ÖLÜM
İRFAN SARP VEFAT ETTİ
PİLVAK'TA SEÇİM ZAMANI
HANEDA'NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI
PEGASUS'UN YENİ ROTASI
ÜREKSOY: 26 NİSAN'IN ÖNEMİ
LUFTHANSA'DA YENİ KABİN
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazartesi Salı Çarşamba
13 / 15 °C 14 / 18 °C 13 / 15 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •pandemi
  •kabin memuru
  •yolcu
  •salgın
  •Baykar