iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
25 Kasım 2008 Salı - 18:28

SORUMLU BULUNDU

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Isparta kazası raporunu hazırlayan heyetin ”Uçuş ekibinin, yayımlanmış alçalma planındaki usulleri doğru uygulamamaları sonucunda kontrollü uçuşta yere çarpma kazası olduğu kanaatine vardığını” bildirdi.

SORUMLU BULUNDU
Losev-1

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Isparta'da geçen yıl yaşanan uçak kazası ile ilgili raporun tamamlandığını, rapora göre kazada pilotaj hatası bulunduğunu bildirdi.

 

UÇUŞ EKİBİ ALÇALMA PLANINI DOĞRU KULLANMADI

 

Bakan Yıldırım, raporun içeriği konusunda açıklama yapma yetkisinin olmadığını belirtekek, "Tek bir cümle söyleyebilirim. Kontrollü uçuşta yere çarpma kazası olduğu yönünde bir kazadır. Uçuş ekibinin yayınlanmış alçalma planının doğru kullanmaması, hava ve arazi şartları etkili olmuştur. Kontrollü uçuşta yere çarpmadır" dedi. Hiçbir kazanın tek bir nedeni olmayacağını, ana neden ve kazayı destekleyen yan nedenler olabileceğini ifade eden Yıldırım, raporun tamamını incelemediği için fikir beyan etmesinin doğru olmayacağını kaydetti.

 

Raporun 184 sayfası ana rapor, 177'si ek olmak üzere 361 sayfadan oluştuğunu ve Türkçe ile İngilizce hazırlandığını kaydeden Bakan Yıldırım, “Kapsamlı bir kaza raporudur. Çeşitli bilgi, belge ve doküman olmak üzere 361 sayfalık rapor, internet ortamından ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na teslim edildi. Bundan sonra Cumhuriyet Savcılığı'na kazayla doğrudan ilişkisi olanlar, raporu buradan doğrudan elde edebilecek” dedi.

 

AÇILAN DAVALAR VAR

 

Ulaştırma Bakanı, gazetecilerin söz konusu raporun Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilme nedenini sorması üzerine, “Kazayla ilgili açılmış davalar var. Bu rapor bu nedenle Cumhuriyet Savcılığı'na teslim edildi” dedi.

 

ATLASJET İSMİ RAPORDA

 

Yıldırım, Atlasjet isminin raporda bulunup bulunmadığı yönündeki bir soruya karşılık şu cevabı verdi:

“Neden yer almasın? Nasıl gizleriz. Ne varsa ortaya çıksın. Atlasjet ismi ilk sayfada da var. Yer almaması çok anlamsız bir düşünce. Bizim firmalarla gizleme konusunda işimiz olmaz” dedi.

 

Ankara’da basın toplantısı düzenleyen Yıldırım şunları söyledi:

"Kaza araştırma ekibi uçuşla ilgili bilgileri genel uçuş hazırlığı kaza oluşumuna kadar incelediler. Olay yerinde inceleme yaptılar. Hava aracının hasar durumunu incelediler ve personele ait bilgileri detayına kadar incelediler. Hava aracının bütün bilgilerini, genel özelliklerini bakım durumunu incelediler. Yakıt, meteorolojik haberleşme, hava limanı hakkında bilgiler, uçuş kayıt cihazları, kokpit, geliştirilmiş yere yakınlık alarm sistemi, enkaz ve kurtarma ikinci bölümde bu analiz var.

Bütün parçalar incelendi. Ortaya bir rapor çıktı. Kaza soruşturma heyeti gerekli görürse raporu da açıklar. Detaylarına girmem doğru bir yaklaşım olmaz. Çıkan rapora göre uçuş ekibi doğru alçalamadı. Kazada pilotaj açıklaması var. Bundan sonraki operasyonlarda benzer bir kazanın yaşanmaması bütün amacımızdır. Arkadaşlarımız bu nedenle titiz bir rapor hazırladılar. Bu işin ortalama araştırma süresi 2-2.5 yıl arası. Arkadaşlarımız 1 yıl içerisinde araştırmayı tamamladılar. Aletli iniş sisteminin olmadığı belli. Bulunduğu yer itibariyle Isparta Havalimanı'na aletli iniş sistemi kurulamaz. Teknolojiden dolayı. Tek emniyetli yaklaşım sistemi Aletli iniş sistemi değil. "

 

 

 
ALÇAKTAN UÇMUŞ
 
THY UÇAĞI DA İNEMEDİ
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
wolf 28 Kasım 2008 Cuma 

bu ucakta flap arizasi oldugunu herkes bilmiyor. dfdr ve vcr da arizali. ucak no go ama pilotlar ucmaya mecburdu. flapsiz inound olurken yuksek suratten dolayi tastilar. flapsiz inis gergi ground prox. override yaptiklari icin, yere yaklasma ikazida almadilar. ve yere vurdular. onlara gore hersey normaldi. course sagdaydi. tasmislardı. ama course onlemek icin gerekli bas duzeltmesini yapmislardi. simdi shgm ye sormak lazim surat saatlerinde hangi surat set edilmisti. o agirliktaki flapsiz inis suratimi ve sormak lazim. ground prox. override durumunda miydi. allah pilotun esine yakinlarini kaybedenlere sabır versin cunki bu raporla hic bir tazminat alamazlar. pilotun evine haciz gelecektir. pilot hatali ya. karisinin elinden evini al. olenlere dagit. iste adalet. yani rezillik. alan da alacagini aldigi icin zaten boyle bir rapor cikmistir

Yorumu oyla      0      0  
Meraklı 28 Kasım 2008 Cuma 

Kaza raporu hakkında shgm'nin ve yandaşı sitelerin hiç birinde tek bir haber bile geçmemiş. Haber değeri yok anlaşılan. E gördükleri gibi biz unutmadık bir senedir, unutturmayacağız da.

Yorumu oyla      0      0  
zzz 27 Kasım 2008 Perşembe 

uçak son C bakımına girdiği söylendiği sırada eurocontrolda uçuşları gözüküyor mu gözükmüyor mu, bunlar da raporda yazılıyor mu. sahteden bakım çıkışları alınmış mı alınmamış mı. a bakım yaptığı söylenen yabancı personel türkiyeye gelip aprona girmiş mi. kalite başkanının bunlardan haberi yok muymuş. ilgili şirketin genel müdürünün kankaları kimlermiş. bunları açıklasınlar

Yorumu oyla      0      0  
İnanamıyorum 26 Kasım 2008 Çarşamba 

Nasıl bir bakan çıkarda raporun içeriğini bilme şansım yok der. Bir sene geçmiş, ekiplerine hazırlatmışsın raporu, danışmanlarındamı okumadı? Liste okuyorsun bize kalkıp. İndeksi oku geç, işte size kaza sonucu. Pilotlar alçaktan uçmuştur, ana neden budur. Çalışmayan cihazlar kazaya yan unsurmuş. Helal olsun Sayın Bakan. Eve gidip rahat uyuyorsun ya, sana hiç bir şey demiyorum.

Yorumu oyla      0      0  
BÜLENT 25 Kasım 2008 Salı 

EVET 1 YILDIR BEKLENEN RAPOR GELDİ HERZAMAN BÖYLE OLMADIMIKİ. SUÇLULAR DIŞARDA SUÇU OLMAYAN İNSANLAR MEZARDA KİM SORACAK TABİKİ CEP DOLDURMAYA BAKALIM HEP BÖYLEYDİ HİÇ Mİ VİCDANLARI SIZLAMIYOR NASIL RAHAT UYUYABİLİYORLAR AİLELERİ YOKMU BU İNSANLARIN ATLASJET SİSVSL HAVACILIK WORD FOCUS BU DÜNYANIN ÖBÜR TARAFIDA VAR DEĞİLMİ .

Yorumu oyla      0      0  
Nurten Gebetas 25 Kasım 2008 Salı 

iste beklenen YALAN rapor anlamiom zaten raporun boyle aciklanacagi belliydi neden 57 CAN in 1.senesi dolarken bu rapor aciklanio Aileleri bir daha ayni aciyi yasatmak iicin mi beklediler yaziklar olsun Bakan goz gore gore YALAN soyluyo 1 yilda hazirladiklari rapora bakin nasilsa pilotlar oldu kendini savunucak hali yok iste TURKiYE Katiller yine disarda insallah ilahi adalet bir gun ATLAS JET, WORLD FOCUS VE SiViL HAVACILIK MUD. tecelli eder de herkes gorur

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ALÇAKTAN UÇMUŞ
Flaş, flaş… THY’nin Londra-İstanbul seferini yaparken oksijen maskeleri ...
ARAPLAR ALITALIA'NIN PEŞİNDE
Araplar Alitalia’nın mirasının peşinde... Emirates ve Etihad, İtalyan ...
MÜFTÜDEN HELİKOPTER DUASI
Emniyet Müdürlüğü’ne alınan iki hafif ticari araç, kurban kesilerek hizmete ...
 
RAPOR AÇIKLANIYOR
Ulaştırma Bakanlığı'nın oluşturduğu 'Kaza Soruşturma Kurulu', Isparta'daki ...
THY ETKİLENECEK Mİ
TBMM bugünden itibaren AB’ye uyum yasalarından birini daha görüşmeye başlıyor. ...
MEXICO CITY KAZASININ NEDENİ
Meksika’da İçişleri Bakanını taşıyan uçağın, arkasından gittiği başka ...
 
TATARİSTAN UÇAĞINDA KAVGA
Tataristan Havayolları'nın Kazan-İstanbul seferini yapan yolcu uçağında ...
THY ERMENİSTAN'A UÇACAK
Türk Hava Yolları, Ermenistan'a tarifesiz seferlerle uçmaya hazırlanıyor...
EK GELİR ARAYIŞI
Hürriyet Gazetesi yazarı Erkan Çelebi, havadaki yoğun rekabetin bilet ...
 
Osman Gazi Baykal
HAVADAN İNSANİ YARDIM MALZEMELERİNİ ATMA
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
'SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK' ADIMI
KIRGIZİSTAN SOCEA'YA KATILDI
YER PERSONELİ UÇAKTAN DÜŞTÜ
İZMİR'DEN 7 YENİ ROTAYA UÇACAK
TB-2 POLONYA'YA İHRAÇ EDİLDİ
SIA REKOR KAR AÇIKLADI
'CAFE YANIMDA' İLE FARKINDALIK
HEDEF: 10 MİLYON YOLCU
TUSAŞ-TÜBİTAK İŞBİRLİĞİ
EMIRATES'TE MALİ SONUÇLAR
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
13 / 21 °C 13 / 21 °C 15 / 22 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Rusya
  •TUSAŞ
  •maske
  •karantina
  •Antalya