iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
11 Aralık 2011 Pazar - 16:59

TAV İZMİR'DE İMZAYI ATTI

İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali’nin yapımı ve Dış Hatlar Terminali’yle birlikte 2032 yılı sonuna kadar işletilmesine ilişkin ihaleyi kazanan TAV Havalimanları, sözleşmeyi imzaladı

TAV İZMİR DE İMZAYI ATTI
Losev-1

İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminalleri Kiralama Sözleşmesi imza töreni ile Yeni CIP Salonu Açılışı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımı ile İzmir’de gerçekleşti. DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Funda Ocak, TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener’in imza attığı sözleşmeyle TAV Havalimanları,  610 milyon Euro + KDV tutarındaki teklifiyle kazandığı İzmir Adnan Menderes Havalimanı ihalesi çerçevesinde 250 milyon Avro da yatırım yapacak.

Törende konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Bugün İzmir için vaadettiğimiz 35 projeden birini daha gerçekleştirmek üzere buradayız. Şu an içinde bulunduğumuz dış hatlar terminali 15 ay gibi rekor bir sürede tamamlandı. Şimdi, iç hatlar terminali de hayata geçecek. Mevcut dış hatlar terminalinin iki katı büyüklüğünde bir iç hatlar terminali yapılacak. İç ve dış hatlar arasında ise geçişler olacak. İçinden demiryolu geçecek. İzmir Adnan Menderes Havalimanı bu yatırımla birlikte, 25 milyon yolcuya hitap edecek. 2020 Expo İzmir’i dikkate alırsak bunun anlamını en iyi İzmirliler anlayacaktır. Bu proje, İzmir’in geleceğine yatırımdır. İzmir, Türkiye’nin marka şehri olmaya devam edecektir. Bununla birlikte, projeyi gerçekleştirecek TAV Havalimanları da, yurt içi ve yurt dışında işlettiği havalimanları ile özel sektörde Türkiye’nin küresel markası haline gelmiş bir Türk firması olarak bayrağımızı yurtdışında dalgalandırmaktadır” dedi.

“1 milyar Avroluk ekonomik değer kazanıldı”

Törende bir konuşma yapan DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, “1987 yılında İzmir’in iç ve dış hat toplam yolcu sayısı sadece 528 bin 16 iken 2002’de bu rakam 960 bin seviyesindeydi. 2010 yılı sonu ise yolcu sayısı 5 milyonu geçti. İzmir’in deprem bölgesi olmasından dolayı mevcut İç Hatlar Terminali’nin güçlendirme çalışması söz konusu oldu. Bu çalışma yerine yeniden bir ihaleye çıkılarak sıfırdan ve kapasitesi çok daha yüksek bir iç hatlar terminali için harekete geçtik. İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül 2011’de ihale duyurumuzu açıkladık. 17 Kasım’da gerçekleşen ihaleyle de sıkı pazarlıklarla geçen 11 turun sonunda TAV Havalimanları ihaleyi kazandı. Kira bedeli, yatırım ve KDV ile birlikte yaklaşık 1 milyar Avro’luk bir ekonomik değer kazandık” dedi.

“İzmir’i çok güzel gelişmeler bekliyor”

TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ise konuşmasında “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız ve DHMİ, son 10 yıldır geliştirdiği projelerle devletimizin kasasından para çıkmadan havalimanlarına yönelik yatırımlarla ilgili problemleri büyük bir başarı ile çözmüştür. Bu projeyi de bu şekilde değerlendiriyorum. İzmir’imizin ihtiyaçları doğrultusunda gereken atılıma katkı olarak 610 milyon Avro+KDV kira bedeli ödeyecek ve 250 milyon Avro yatırım gerçekleştireceğiz. 2014’ün ilk yarısında iç hatlar terminalini tamamlayacağımızı umuyorum. Bu dönemde, İzmir’in tüm altyapı projelerinde bir hareketlenme olacağına inanıyorum. İzmir’i çok güzel gelişmeler bekliyor” dedi.

“İzmir atağa kalktı”

Törende konuşan TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, “Ulaştırma Bakanlığımız ve DHMİ bu yılın başında İzmir için en önemli altyapı projelerinden birini ortaya koyarak eski İç Hatlar Terminal Binası’nın yıkılıp yerine yenisinin yapılacağı ve mevcut Dış Hatlar Terminali’ne entegre edileceği bir platform yarattı.  Biz TAV Havalimanları olarak yeni İç Hatlar Terminal’i için 250 milyon Avro yatırım yapacağız. Bununla birlikte DHMİ’ye 610 milyon Avro  + KDV olarak da kira ödeyeceğiz” dedi.

Şener sözlerini şöyle sürdürdü: “Son dönemde özellikle Hükümetimizin yoğun çalışmaları ve projeleri ile İzmir atağa kalktı. Şimdi kentte yatak kapasitesi ve tanıtım gibi sorunlar yavaş yavaş aşılıyor. 2007’den bu yana İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ni işleten TAV Havalimanları olarak ciddi pazarlama faaliyetleri gerçekleştirdik. Dünyanın hemen hemen her köşesinde gerçekleşen fuarlarda İzmir’i tanıttık. Yolcu sayısının artışında bu çalışmalarımız etkili oldu. Bununla birlikte halen havacılık sektörü açısından İzmir’in hak ettiği yerde olduğunu düşünmüyorum. İzmir yüksek bir potansiyele sahip. Potansiyeli artırmak adına TAV Havalimanları olarak önümüzdeki dönemde çalışmalarımız ivme kazanacak.”

TAV Havalimanları, Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından 17 Kasım 2011’de yapılan İzmir Adnan Menderes Havalimanı Mevcut Dış Hatlar Terminali, CIP, İç Hatlar Terminali ve mütemmimlerinin kiralanmak suretiyle işletilme hakkı verilmesine ilişkin ihaleyi 610 milyon Avro + KDV tutarındaki teklifi ile kazandı. 2032 yılı sonuna kadar sürecek olan işletme hakkına ilişkin ihalede verdiği teklifle TAV Havalimanları ihaleye katılan diğer grupları geride bıraktı. İzmir Adnan Menderes Havalimanı Mevcut Dış Hatlar Terminali, CIP, İç Hatlar Terminali ve mütemmimlerinin kiralanmak suretiyle işletilme hakkı ihalesi kapsamında TAV Havalimanları, İç Hatlar Terminali’nin yerine yaklaşık 250 milyon Avro yatırımla Yeni İç Hatlar Terminali yapacak. İç ve Dış Hatlar Terminalleri daha sonra İstanbul Atatürk Havalimanı’ndakine benzer bir köprü sistemi ile birbirine bağlanacak. DHMİ verilerine göre İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nı 2011 yılının ilk 11 ayında 2010 yılına göre yüzde 14 yolcu artışı ile 7 milyon 954 bin yolcu kullandı.

Gerçekleşen törenle İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde bulunan ve “primeclass” tarafından işletilen CIP ve Genel Havacılık Salonu’nun da açılışı gerçekleşti. Modern ve minimalist dekorasyonuyla hizmete giren CIP ve Genel Havacılık Salonu’nda TAV profesyonel ve güler yüzlü kadrosuyla 24 saat hizmet verecek. “primeclass” CIP ve Genel Havacılık Salonu, siyah ve beyaz renklerin ağırlık kazandığı dekorasyonu ile yolcuların modern ve rahat bir ortamda uçuşlarını beklemesini garanti edecek. Salonda çok çeşitli yiyecek ve içecek servisinin yanı sıra gazete, dergi ve internet erişimi, müzik ve televizyon yayını sunuluyor. Misafirler uçuşlarını beklerken aprondaki uçak hareketlerini de izleyebiliyor.

 
THK YÜZDE 76 BÜYÜDÜ
 
TOPBAŞ'IN ARACINA FOLLOW ME ÇARPTI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THK YÜZDE 76 BÜYÜDÜ
Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, 2011’de ciroda yüzde ...
ÖLÜMDEN YAŞAMA MANEVRA
Pegasus ile Borajet'e ait iki uçak çarpışma tehlikesi atlattı. Faciayı ...
GONZALEZ'DEN HAVACILIĞIMIZA ÖVGÜ
Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) Konsey Başkanı Roberto Kobeh ...
 
THY FİLOSUNDA BİR İLK
THY, filosunda bugüne kadar bulunmayan Boeing‘e sipariş verdiği 15 adet ...
AEROSVIT 12 YILINI KUTLUYOR
Ukrayna Havayolları Aerosvit, İstanbul uçuşlarinin 12. Yılını iş ortaklari ile birlikte kutladı.
THY'DEN ÖZEL ŞOFÖR
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu iç hatlarda Business Class bilet ...
 
SUNEXPRESS ALMANYA MÜJDESİ
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Lufthansa ile ortak oldukları ...
LASTİK BAKIMI LÜKS OTOYA BEDEL
Yaklaşık 250 inişin ardından tamir görmesi gereken uçak lastiklerinin ...
PEGASUS UÇAĞINA YILDIRIM ÇARPTI
Ercan-Adana seferini yapan Pegasus Hava Yolları uçağına kalkışından 10 ...
 
Osman Gazi Baykal
HAVADAN İNSANİ YARDIM MALZEMELERİNİ ATMA
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
İZMİR'DEN 7 YENİ ROTAYA UÇACAK
TB-2 POLONYA'YA İHRAÇ EDİLDİ
SIA REKOR KAR AÇIKLADI
'CAFE YANIMDA' İLE FARKINDALIK
HEDEF: 10 MİLYON YOLCU
TUSAŞ-TÜBİTAK İŞBİRLİĞİ
EMIRATES'TE MALİ SONUÇLAR
BREZİLYA'DA YAĞIŞ KABUSU SÜRÜYOR
THY'DEN ÖNEMLİ SPONSORLUK
‘TKCONNECT' İLE YENİ DÖNEM
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
13 / 22 °C 13 / 21 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •kriz
  •seyahat
  •uçak
  •Selçuk Bayraktar
  •vize