iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
1 Ekim 2009 Perşembe - 16:49

TEK GELİŞEN TÜRKİYE

EUROCONTROL Başkanı, 10. Ulaştırma Şurası’nda Avrupa’da sivil havacılıkta gelişme gösteren tek ülkenin Türkiye olduğunu açıkladı...

TEK GELİŞEN TÜRKİYE
19 Mayis

10. Ulaştırma Şurası kapsamında 29 Eylül 2009 Salı günü gerçekleştirilen Hava Ulaştırması Regülasyonu paneline konuşmacı olarak katılan EUROCONTROL Başkanı David McMillian, “Eurocontrol içinde havacılıkta tek gelişme kaydeden ülke Türkiye. Diğer Eurocontrol üyesi ülkelerin hepsinde bir azalma yaşanırken, Türk sivil havacılığında yüzde 3’lük bir artış bekliyoruz. Diğer ülkelerde neredeyse yüzde 6 ile 8 oranında düşüşler yaşanıyor. Türkiye’nin bulunduğu coğrafi konum ve havacılık alanındaki gelişmeler çok önemli” dedi.

 

Oturum başkanlığını Prof. Dr. Mustafa CAVCAR ve Çalıştay Başkanlığını Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. ARIDURU’nun yaptığı panele, Avrupa Komisyonu Havacılıktan Sorumlu Ulaştırma Direktörü Daniel CALLEJA, EASA İcra Direktörü Patrick GOUDOU, THY Genel Müdürü Temel KOTİL, TÖSHİD Başkanı İzzet TÜKENMEZ, TALPA Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ziya YILMAZ ve UTED Başkanı Tevfik KIRMACI konuşmacı olarak katıldı.

 

“Türk Sivil Havacılığındaki Gelişmeleri Hayranlıkla İzliyoruz” 

Avrupa Komisyonu Havacılıktan Sorumlu Ulaştırma Direktörü Daniel CALLEJA, panelde yaptığı konuşmada, “Türk Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU ve ekibinin kendilerini sivil havacılığın gelişimine adadığını biliyoruz ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz” diye konuştu.

 

Türkiye ile AB havacılık ilişkilerinin geleceğini ele alan CALLEJA,  “AB, Türkiye’nin performansından çok etkileniyor, krize rağmen bir gelişme var. Türk havacılık sektörü çok başarılı ilerliyor, kısa sürede büyük başarılar elde etti. Türkiye tam üyelik için önemli bir aday ve AB’nin havacılık alanında yapmak istediği işbirliği de bunun en önemli adımı olacaktır” dedi.

 

Filodaki Uçak Sayısı 5 yılda İki Kat Arttı 

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, şura kapsamında yürütülen çalıştaylar çerçevesinde sivil havacılığın mevcut durumu ve Türkiye’nin konumu ile çevresel etkileşimi konularını değerlendiren bir konuşma yaptı.

Havayolu işletmelerinin filolarındaki uçak sayısındaki artışa dikkat çeken Arıduru, Türk tesciline kayıtlı büyük gövdeli uçak sayısının son 5 yılda iki kat arttığını ve 150’den 299’a ulaştığını, havayolu işletmelerinin filolarına yeni katılacak uçaklar ile birlikte 2009 sonunda bu sayının 320’ye ulaşmasını öngördüklerini bildirdi.

Sadece havayolu işletmelerinin değil diğer havacılık işletmelerindeki hava aracı sayılarının da hızla arttığını belirten Arıduru, “2000 yılında hava taksi işletmelerinin faaliyetleri neredeyse durma noktasına gelmişken, 2009 yılına gelindiğinde hava taksi işletmelerindeki toplam hava aracı sayısı 257’ye ulaşmıştır. Genel Havacılık işletmelerimizde 147 hava aracı ve 125 adet de diğer olmak üzere şu anda Türk tesciline kayıtlı  hava aracı sayımız 828’e yükselmiştir. 2002 yılında 48 bin olan havacılık sektöründeki insan kaynağı 2009 yılına gelindiğinde 100 bine ulaşmış ve ciddi bir istihdam kaynağı oluşturulmuştur” şeklinde konuştu.

 

Sivil havacılıktaki büyümeye paralel olarak denetimleri de arttırdıklarını ifade eden Genel Müdür Arıduru, Türkiye’nin hava aracı emniyet denetimlerinde 2008 yılında 44 üyeli ECAC ülkeleri içinde 5. sırada yer aldığını bildirdi

 

Uluslararası hedefler on yıl önceden yakalandı 

IATA’nın 2010 yılı için öngördüğü trafik rakamlarına 10 yıl önceden ulaşıldığını belirten Arıduru “2005 yılında 55 milyon yolcu taşınarak bu rakam yakalanmıştır. İç hatlarda 2002 yılında 8 milyon 700 bin olan yolcu sayımız 2008 yılına gelindiğinde 35 milyon 800 bine ulaşmıştır. İç ve dış hatlarda toplam yolcu sayımız ise 35 milyondan 79 milyona yükselmiştir. 2009 yılının Ağustos ayı itibariyle de iç ve dış hatlarda taşınan yolcu sayısı 57 milyona ulaşmıştır ” diye konuştu.

 

Türk sivil havacılık sektörü büyümesini sürdürüyor 

Ali Arıduru, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın öncülüğünde Türk sivil havacılığında serbestleşme yönünde atılan adımlar neticesinde, Türkiye’deki havacılığın İstanbul, Ankara ve İzmir üçgeninden kurtarılarak 7 merkezden 45 noktaya uçuş gerçekleştirilme imkanına kavuşturulduğunu ifade etti.

 

Sivil havacılık sektöründeki gelişmeleri rakamlarla özetleyen Arıduru, “Türk sivil havacılık sektöründe 17 havayolu işletmesi, 66 hava taksi işletmesi, 31 genel havacılık işletmesi, 11 balon işletmesi ve 40 adet Zirai Hava Taşıma işletmesi olmak üzere toplam 165 havacılık işletmesi bulunuyor. Ayrıca 62 adet bakım kuruluşu, 16 Uçuş Eğitim Organizasyonu, 14 adet TİP İntibak Eğitim Organizasyonu ve 34 adet yer hizmetleri işletmesi mevcut. 23 havaalanı iç ve dış hatlara, 31 tanesi sadece iç hatlara açık ve diğer havaalanları olmak üzere ülkemizdeki havaalanı sayısı 67’de ulaşmıştır” dedi.

 

Sivil havacılıkta uluslar arası gelişmelere de dikkat çeken Arıduru, “Türkiye, havacılıkta kendi içinde gelişmekle yetinmedi ve yakın çevresindeki ülkelerle yakın işbirliğine girdi. TRACECA, Akdeniz, KEİ, D-8, T-MAG ve AFCAC ülkeleri ile bölgesel işbirliği toplantıları düzenleyerek 100’ün üzerinde ülke ile işbirliği yaptı. Bu örgütlerin bir kısmına Türkiye liderlik yapıyor, bir kısmına da aktif üye. Bu toplantılar aracılığı ile Türkiye’nin Bakım ve Eğitim Merkezi olma projesini tanıtarak, yeni pazarlar oluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

Panelin kapanış bölümünde, çalıştaylarda ele alınan konular çerçevesinde Türk Sivil Havacılığının özerk, tam bağımsız ve tarafsız hale getirilmesi, Kaza Tahkikat Heyetinin bağımsız bir kurul olarak yeniden yapılandırılması, hava seyrüsefer hizmetleri ile havacılık hizmet sağlayıcıların görevlerinin ayrılması ve ihtisas mahkemelerinin oluşturulması gibi öneriler gündeme geldi.

 
UÇAKLARDA SIVI YASAĞI BAŞLADI
 
JETBLUE FARKI
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Metin 4 Kasım 2009 Çarşamba 22:42

Heryere bir siyaset sokmaya gerekyok bazı şeyler siyaset dışı gelişmektedir.Bunun şuandaki iktidarla doğrudan bir alakası olduğunu hiç sanmıyorum...

Yorumu oyla      0      0  
Cem 3 Ekim 2009 Cumartesi 06:00

kim tutar Turkiye yi. Yeterki biz ulkemizi gercekten sevelim. Birde Memleketimizde yapilan her ise istemezuk karsiyiz diyen su muhalefet biraz akillansa ne guzel olur.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
UÇAKLARDA SIVI YASAĞI BAŞLADI
Uçağa binecek olan yolcuların beraberlerindeki eşyalarında sıvı bulundurma ...
'ÇALDIRAN' DÜŞMÜŞ
Sinop’ta insansız hava aracının düşmesi Türkiye’nin çok gizi bir projesini ...
GÖKKUŞAĞI HAREKETİ'NDEN DUYURU
Gökkuşağı Hareketi son duyurusunda, Birgün Gazetesi’nin Hava-İş Sendikası ...
 
KÖRÜKTE NELER YAŞANDI
Airkule.com’da dün akşam saatlerinde yer verdiğimiz ‘UÇAKTA DOĞURACAKTI’ ...
UÇAKTA DOĞURACAKTI
THY uçağıyla Batman’dan İstanbul’a gelen Zeynep Polat isimli kadının yolcu, ...
İNSANSIZ ARAÇTAN GERİYE KALAN
İşte Sinop'un Erfelek ilçesinde düşen insansız hava aracından geriye kalanlar…
 
MNG TEKNİK'E BÜYÜK İLGİ
Atatürk Havalimanı’nda faaliyet gösteren tek özel uçak bakım merkezi olan ...
TÜRKİYE'DEKİ İLK TOPLANTI
ICF Airports, Uluslararası Havalimanları Birliği’nin (ACI) Türkiye’de ...
İNSANSIZ HAVA ARACI DÜŞTÜ
Flaş, flaş... Sinop'un Erfelek ilçesinde insansız hava aracı düştü.
 
Osman Gazi Baykal
HAVADAN İNSANİ YARDIM MALZEMELERİNİ ATMA
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
MÜNİH'TE 60 SEFER İPTAL EDİLDİ
VİZE REDDİNDE ÇİN GERİDE KALDI
EN GÜZEL '19 MAYIS' KUTLAMASI
'SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK' ADIMI
KIRGIZİSTAN SOCEA'YA KATILDI
YER PERSONELİ UÇAKTAN DÜŞTÜ
İZMİR'DEN 7 YENİ ROTAYA UÇACAK
TB-2 POLONYA'YA İHRAÇ EDİLDİ
SIA REKOR KAR AÇIKLADI
'CAFE YANIMDA' İLE FARKINDALIK
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazar Pazartesi Salı
15 / 22 °C 15 / 22 °C 14 / 22 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •thy
  •turist
  •uydu
  •Antalya
  •DHMİ