iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
25 Ocak 2010 Pazartesi - 22:59

THY TEKNİK'TEN İTİRAZ

THY Teknik A.Ş yönetimi, Yargıtay tarafından onanmış karara rağmen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca bu karar uyarınca tebliğ edilen yetki tespitine itiraz etti.

THY TEKNİK TEN İTİRAZ
Losev-1

Hava-İş Sendikası, gelişmeyi üyelerine şöyle duyurdu:  


 

“Değerli üyelerimiz;

Tam 1 yıldır mesnetsiz İŞKOLU İTİRAZI ile toplu iş sözleşmemizi ve haklarımızı engelleyen THY Teknik A.Ş Yönetimi, şimdide her şeyi ile açık olarak YÜCE YARGI tarafından onanmış YARGITAY KARARINA rağmen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca bu karar uyarınca tebliğ edilen YETKİ TESPİTİMİZE itiraz etti. Üstelik bu YETKİ TESPİTİNİ 12 Eylül 2008 tarihinde sendika yerine, sendikanın bu hakkını gasp ederek bizzat kendileri istemişti. Üstelik Sendikamız T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bu yetki tespitine itirazımızın olmadığını resmi olarak bildirmişti.

Sendikamız yine 22.01.2010 tarihinde THY Teknik A.Ş’ye aşağıdaki yazıyı göndermişti.

 

TÜRK HAVA YOLLARI TEKNİK A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ATATÜRK HAVALİMANI- YEŞİLKÖY

Ek- 1 de sunduğumuz T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 31 Aralık 2009 tarih, B.13.OÇGM.140-01-44319 000050 sayılı yazısı ile; tarafınızın talebiyle 12.09.2008 başvuru tarihi itibariyle Hava-İş Sendikasının yasanın aradığı gerekli çoğunluğu sağladığına ilişkin yetki tespit yazısının taraflara gönderildiği belirtilmektedir. Ek-2 de sunduğumuz yazımız ile bu yetki tespitine itirazımızın olmadığı, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ve İstanbul Bölge Müdürlüğü’ne bildirilmiştir. Bu nedenle 2822 sayılı yasanın amir hükümlerince tarafınızca işlem yapılması gerekmektedir.

Bu çerçevede Sendikamızın, İşletmenizde yetki tespitinin tarafımıza tebliğ edildiği 13.01.2010 tarihi itibarı ile yetkili Sendika olarak tespit edilmesi ile;

1. Ek-3 de listesini sunduğumuz THY Teknik A.Ş İşletmesinde çalışan ve şu andaki sendika kayıtlarında belirleyebildiğimiz yaklaşık 2500 üyemizin 2821 sayılı yasanın 61.maddesi hükümleri çerçevesinde, sendika üye aidatlarının 01.12.2008 – 31.12.2009 tarihleri arası için bilançomuzda alacak olarak görüldüğünden, bu tarihler arasındaki üye aidat tutarları konusunda tüm yasa ve mevzuattan doğan haklarımız saklı kalmak kaydı ile, 1.Dönem Toplu İş Sözleşmesi 14.maddesine göre 2010 Ocak ayı dahil, müteakip her ayın 25. gününde üyelerimizin kıdem ücret iş-uçuş tazminatları toplamı üzerinden (12-13 Aralık 2009 tarihinde Sendika Genel Kurulu’nda gerçekleşen Ana Tüzük değişikliği gereği) % 1 (yüzde bir) oranında hesaplanarak ve kesilerek Sendikamızın İş Bankası, İstanbul Bakırköy Şubesinde bulunan 1123-413214 (IBAN TR 150006400000112304413214) sayılı hesabına yatırılması;

2. 1. dönem toplu iş sözleşmesi 12. maddesinde sendikamızca işletmenizde yapılacak iş yeri sendika temsilci atamaları nedeniyle işyeri, işçi sayıları ve sendikal izin gün sayıları tablosunun tarafımıza gönderilmesi,

3. 2010 yılı Ocak ayından itibaren işe giren işten ayrılan üyelerimizle ilgili 1. dönem toplu iş sözleşmesi 99. maddesine göre aylık personel hareket cetvelleri ile üyelik aidat listelerinin sendikamıza gönderilmesi gerekmektedir. Gereği hususunu acilen bilgilerinize arz ederiz.

 

Bu gün öğreniyoruz ki bu yazımıza yanıt İTİRAZ olmuştur. Şimdi yine bu bizim HUKUKİ hakkımız diye savunmaya geçeceklerdir, peki bu sizin AHLAKİ HAKKINIZ MI? PEKİ MASADAN SOZSUZA KADAR KAÇMA ŞANSINIZ VAR MI? MASADA İŞÇİLERİN VE ONUN TEMSİLCİLERİNİN YÜZÜNE BAKMAYA NASIL CESARET EDECEKSİNİZ! Elbette hukuki olarak İŞKOLU İTİRAZINA karşı kazandığımız zafer, birilerinin içine oturmuş hazmedememişlerdir, ancak Yargıya Saygı duymamak lüksü bu ülkede kimseye verilmemiştir. Söz konusu olan aileleri ile birlikte 10000’a yakın insanın hakları ve menfaatleridir. Bu kadar sayıda insanı göz göre göre mağdur etmenin izahı olabilir mi? Bu keyfiliğin hesabı sorulmayacak mı sanılıyor!

 

Bir yandan her gün istifalara başka şirketlere giden en değerli teknik elemanlarına sahip çıkmayan şirket yönetimi, bir yandan saati 60 dolara İngiliz Teknisyen getirterek işleri yürütmeye çalışıyor. Bu nasıl mantıktır. Kendi personeline Anayasal demokratik temel hak olan sendika ve toplu iş sözleşme hakkını çok görüyor, İngiliz teknisyenlere kucak açıyor… Bunun adı da herhalde “Yabancıları Bu Memlekette El Üstünde Tutma Açılımıdır”.

 

THY A.O ve THY Teknik AŞ Yönetimlerinin çalışanların alın terleri üzerinden birlikte yürüttükleri bu oyunlar tehlikeli bir kumara dönüşmektedir. Hatta her geçen gün büyüyüp ateş topuna dönüşen sorunların fitilini ateşlemekten başka bir işe yaramayacak bu girişimler, umarız birilerini de yakmasın!

 

Değerli Üyelerimiz;

Biz bu “çaresizlikten beslenen emek düşmanı” süreçleri birlik beraberliğimiz ile aşarız, hukuki olarak da aşarız bundan hiçbir üyemizin kuşkusu olmasın. İşkolumuz kesinleşmiş, yetkimizde tespit edilmiştir. Bu itiraz süre kazanmaya yönelik şekli bir itirazdır, sonucu değiştirmeyecektir. Ancak çalışanlar olarak artık bizimde saflarımızı ve tavırlarımızı net olarak belirlememiz gereken bir sürece giriyoruz. Suskun kalmak geri adım atmanın, var olanla yetinmek ise kaybetmenin başlangıcıdır. Örgütsel disiplinimizi ve birlikteliğimizi sekteye uğratmadan bu haksızlıkların yanıtı vermeliyiz. Bütün yaşananlardan sonra hala iş barışı ve huzurunu dinamitlemeye çalışanlara gerekli dersi vermeliyiz.

 

THY Teknik A.Ş Yönetimi personeline karşı İŞKOLU itirazı ile bir haksızlık yapmıştır, ancak bugün yaptığı bir ayıptır. Bu haksızlığı bir beyaz sayfa açarak ve sözleşmeyi yasanın amir hükümlerine uygun olarak başlatarak giderebilirlerdi. Ancak onlar yine yanlışı seçmişlerdir. Yanlışın hüsranla biteceği gerçeğini hayat birgün onlara da öğretecektir. Saygılarımızla.

Hava-İş Genel Merkez Yönetim Kurulu”

 

 
GERÇEKLER AÇIĞA ÇIKARILMALI
 
BOMBA İHBARI
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet TAŞDEMİR 26 Ocak 2010 Salı 10:14

Her zaman sendikamız HAVA İŞ kazanmıştır yinede kazanacaktır biz üyeler olarak sendikamızın yanında olalım yeter yine husrana ugrayacaklar keybeden onlar olacak yani şu anki bizi ve ülkeyi yönetenler nasıl hesabını verecekler görecegiz

Yorumu oyla      0      0  
BSLIST 26 Ocak 2010 Salı 08:50

THY Teknik'in yaptigi terbiyesizlik ve hatta yüzsüzlük degil midir??

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GERÇEKLER AÇIĞA ÇIKARILMALI
Pazar sabahı Güven Alkan isimli THY çalışanının ölümüyle sonuçlanan ‘De-icing’ ...
HAVAŞ’IN YENİ ANTREPOSU
Havaş’ın Atatürk Havalimanı C Terminali’nde inşa edilen İthalat Antreposu ...
ÜÇ HAVAALANINDA OPEN-SKY
Samsun-Çarşamba, Nevşehir-Kapadokya ve Gaziantep havaalanlarında open-sky uygulaması başlatıldı.
 
LÜBNAN'DA UÇAK DÜŞTÜ
Etiyopya Havayolları uçağının Beyrut'tan havalandıktan kısa süre sonra ...
KAZA SORUŞTURMASINDA TUTUKLAMA
Atatürk Havalimanı’nda de-icing işlemi sonrasında meydana gelen ve bir ...
KAPTAN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Bangkok uçağının kaptan pilotu Mehmet Yücekul ...
 
THY'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Türk Hava Yolları, bir personelini kaybettiği kazayla ilgili başsağlığı ...
İŞTE KAZA KURBANI İŞÇİ
Airkule.com, Atatürk Havalimanı’nda THY uçağına ‘de-icing’ işlemi yaparken ...
THY HOLDİNG GİBİ OLDU
Hürriyet Ekonomi Müdürü Vahap Munyar, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi ...
 
Osman Gazi Baykal
HAVADAN İNSANİ YARDIM MALZEMELERİNİ ATMA
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
'SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK' ADIMI
KIRGIZİSTAN SOCEA'YA KATILDI
YER PERSONELİ UÇAKTAN DÜŞTÜ
İZMİR'DEN 7 YENİ ROTAYA UÇACAK
TB-2 POLONYA'YA İHRAÇ EDİLDİ
SIA REKOR KAR AÇIKLADI
'CAFE YANIMDA' İLE FARKINDALIK
HEDEF: 10 MİLYON YOLCU
TUSAŞ-TÜBİTAK İŞBİRLİĞİ
EMIRATES'TE MALİ SONUÇLAR
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
13 / 21 °C 13 / 21 °C 15 / 22 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •pilot
  •kabin memuru
  •Dubai
  •Çin
  •karantina