iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
6 Eylül 2011 Salı - 07:32

THY UÇAĞINDA PENCERE TARTISMASI

Gazeteci Cüneyt Özdemir seyahat ettiği THY İstanbul-Los Angeles seferini yapan yolcu uçağında ünlü reklamcı Alinur Velidedeoğlu ile yolcular arasında “pencere karartma” tartışması çıktığını bildirdi

THY UÇAĞINDA PENCERE TARTISMASI
Losev-1

THY'nin dün havalanan İstanbul-Los Angeles tarifeli uçağında pencere karartma tartışması çıktığını twitter'ından belirten gazeteci Özdemir, "Uçakta bir skandal yaşadık. Okyanus uçuşlarında uçağın bütün pencereleri karartılır. Alinur Bey gazetelerin magazin eklerini günışığında okumaya karar vermişti. 15 saatlik uçuş boyunca hamile kadınların, yolcuların ısrarına rağmen penceresini açık bıraktı. Kendisini uyaran yolcularla dalga geçti. Birkaç yolcu dövecekti ki araya hostesler girdi. Bu şımarıklığı bir ABD uçağında yapsaydı elleri kelepçeli inerdi. Asıl üzüldüğüm hamile yolcuların uyuyamamasıydı.

Hosteslerden iki tanesi çaresizce yolcuları sakinleştirmeye çalıştı" dedi.

 

YASİN YILMAZ / Yeni Şafak

 
UÇAK ÜRETİMİNİN KAPISI ARALANDI
 
MERKEL'DEN EADS'A 2.5 MİLYAR EURO
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kural yoksa gerisi teferruat. 8 Eylül 2011 Perşembe 21:06

bir kişi degil uçagın tümü rahatsız olsada, camın kapatılması ile ilgili bir zorunluluk ve kural uçagın kalkışı ve inişi haricinde yoktur. isteyen açar isteyen kapatır. kimseyi zorlayamazsınız. ben okyanusu seyretmeyi severim, bulutları izlemeyi severim uçarken arkadaş. dagıtılıyor zaten uyku gozlugu. hamile kadınlara uzulmüşmüş haberi veren yazar. tamamiyle kişisel bir mevzu var reklamcı kişi ile aralarında. amerikadada bu sebepten kimse camı açık tutana kelepçe takmaz, takamaz. amerika kurallar ulkesidir demegoji, hamile kadınlar ülkesi degil.

Yorumu oyla      1      0  
Penguen 8 Eylül 2011 Perşembe 20:03

Açıklamanız için teşekkür ederim Engin bey.

Yorumu oyla      0      0  
Batıkentli 8 Eylül 2011 Perşembe 16:45

SN. ENGİN KAPTAN, öncelikle yoğun çalışma ortamınıza rağmen; insanlara bir parça ışık nasıl olabilirim, onları nasıl aydınlatıp bilgilendirebilirim yönündeki çabalarınızla zaman ayırıp her sorulanı, eksik kalan şeyleri yanıtlamanız, hatta bazı yorumcuların isteği ile anında yaptığınız ingilizce çeviriler için sizi takdir ediyor ve kutluyorum. uyuma gözlüğü gibi son derece basit ve pratik bir çözüm varken insanları birbiri ile illaki karşı karşıya getirmek istercesine bu işlerin çözümlenmeyip sürüncemede bırakılması vahim. Çok beğenerek okuduğum bir kitabın kapağından bir sözle(alıntı: Bir Katre Deniz) karşımıza "çocuk vicdanları kirlenmemiş büyükler" çıksın diliyorum.

Yorumu oyla      0      0  
Engin Aksut (2) 8 Eylül 2011 Perşembe 13:30

Bu inat ucak icersinde tartismalara ve hatta da dovusmelere yol acabilir. Eger rahatsiz olan bir kisi ise yeri degistirilerek cozum bulunablir. Ama ucak dolu ise ve bir kisinin rahati bir cok kisiyi rahatsiz ediyor ise o zaman da yolcuy uyarmaktan ve bu uyari seviyesini yukseltmekten baska bir care kalmaz. Konu sadece uyumak da degil. Bir cok kisi genede uzun ucuslarda film seyretmekte ve PC lerini kurcalamakta veya oyunlar oynamaktadir. Do,ayisiyla uyumayan bu kisiler de acik olan TEK bir pencereden gelen isiktan rahatsiz olabilirler. Kisiler tolerans ve saygiyi bu durumlarda on plana aldigi zaman bu gibi olaylar zaten olmayacaktir.

Yorumu oyla      0      0  
Engin Aksut (1) 8 Eylül 2011 Perşembe 13:22

Eger ucakta bir gurup olsa ve hepsi disariyi seyrediyor olsa, bir iki yolcunun hakli veya haksiz yapacagi sikayet pek dikkate alinmaz. Yine golgeligi kapatilmamis tek bir pencereyi bir yolcu sikayet ediyor ise bu da baslangicta pek sorun olmaz. Ama cogunluk ortama utmayan bir kisiyi sikayet ediyorsa sorun baslama noktasindadir ve cozulmelidir. Zaman zaman bir onde oturan yolcu daha ucusun basinda koltugunu arkaya yatirir ve uyumaya baslar. Bunu kimse engelleyemez ama yemegini bile rahat yiyemiyecek bir arkasindaki yolcu rahatsiz olmaktadir. Bu nedenle ucaklarda bircok kavgalar cikmis ve ucak en yakin meydana acil inis yapmislardir. Amac bu tip yolcu kavgalarini onlemek, ucus ve yolcu emniyetini saglamaktir. Bu nedenle de kabin memurlari sorun buyumeden olayi cozmeye calisirlar. Zaman zaman hepimiz asagida ne var ne yok diye golgeligi acar biraz bakar ve yine kapatiriz. Ama eger cogunluga karsi tek bir kisi tum uyarilara ragmen hayir ben acik tutacagim diye inat ediyorsa ...

Yorumu oyla      0      0  
Penguen 7 Eylül 2011 Çarşamba 19:03

Yani Engin bey, çoğunluğun zorbalığı söz konusu oluyor. Peki ben sizin fikrinizi alabilir miyim bu konuda? sizcede olması gereken bu mudur? Zira söz konusu diğer yolcuları direkt rahatsız eden bir şey değil. Uyku gözlüğü takan bu sorundan kurtulabilir. güneş ışığı ses çıkartan bir şey değil. Uyku gözlüğü takan ışıktan kurtulabilir ama ışık ieteyenin fener yakma şansı yok. Kaldı ki stresten dolayı uyuyamayacak olan insanlarda var, bunlar karanlığa neden mahkum olmak zorunda ki?

Yorumu oyla      0      0  
vatandaş -hakiki vatandaş 7 Eylül 2011 Çarşamba 16:49

SN. ENGİN KAPTAN, bu işin kesin bir kuralı yoksa... ki böyle kural olamaz diyorum bende. uyku gözlügüm yoksa yanımda, kağıt peçete katlarıyla örterim gözümü de keyfi olup başkasının özğürlüğüne kelepçe vurdurmam.

Yorumu oyla      0      0  
Engin Aksüt 7 Eylül 2011 Çarşamba 16:01

Avrupa veya Amerika'da bu konuda kesin bir kural olmadigi halde diger yolcularin rahatsiz olmasi, ucak icersinde huzurun bozulmasi soz konusu oldugundan bu gibi yolculardan pencere golgeligini kapatmasi nazik bir lisan ile istenir. Bu istege uymayan yolcuya PDR Level 1 ( Passenger Disturbance Report - Kuraldisi Yolcu Formu Tehdit seviyesi 1) uygulanir. Buna ragmen yolcu pencere golgeligini halen kapatmiyor ise tehdit seviyesi 2'ye cikartilir. Gerekli form yolcuya imzalatilir. Tehdit seviyesi 2 aslinda ucakta sigara icmek ile es degerdedir ve kabin gorevlisinin bu ikazina da uymayan yolcu Kaptan'in yetki ve sorumlulugu adina bir kez daha uyarilir. Buna halen uymayan yolcunun elleri kelepcelenir ve ucagin inisini takiben yolcu ucaktan polis refakatinde cikartilir. Burada onemli olan kimsenin birseyi yapmaya zorlanmasi degil birden cok yolcunun disaridan gelen isiktan rahatsiz olmasidir. Sonucta golgeligini indirmek stemeyen TEK kisi ucak icersinde huzursuzluk yaratmaktadir.

Yorumu oyla      0      0  
uçak 7 Eylül 2011 Çarşamba 14:20

Pencereyi kararttın karartmadın, uyurum uyumam inadını bırakın uslu uslu oturun. 15 saat uçuştan sonra Kaptanı kızdırırsanız bu kez kanat - kuyruk dinlemez gövde üstü indirir sizi...

Yorumu oyla      0      0  
Penguen 7 Eylül 2011 Çarşamba 13:23

İnanmıyorum, yani bu yüzden mi kapatıyorlar pencereleri? millet uyusun diye. iyi de kardeşim adam okyanusu seyretmek istiyor belki? uyumak isteyenin hakkı hak ta, uyumak istememek mi suç? bağlasın gözünü uyusun, herkes uyumak zorunda değil ki.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PİLOT HEDEFİ ŞAŞIRINCA
Seyrantepe’deki yangına müdahale sırasında uçaktan bırakılan köpük TEM ...
'BEYİN GÜÇLERİ' GÖREVE HAZIR
Türkiye’nin kendi uçağını, helikopterini, otomobilini ve uydusunu yapmak ...
BOMBA NOTU KORKUTTU
Önceki gece Ankara'da hareketli saatler yaşandı. Anadolujet uçağında bulunan ...
 
ÇİFTE BAYRAM KUTLU OLSUN
30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ve Ramazan Bayramı’nı birlikte kutluyoruz...
ANTALYA'YA HAVAYOLUYLA ULAŞIM
Antalya’ya havayoluyla gelen turist sayısında son durum ne oldu? Bir tık ötede...
ADNAN MENDERES'TE OTOPARK SORUNU
İzmir Havaalanı'na gelen kimi araçların otopark ücreti ödememek için polisle ...
 
THY ETİYOPYALI AMA'YA JEST YAPTI
THY bagaj etiketini kulağına küpe yaparak dikkatleri çeken Etiyopyalı Ama'ya nasıl yardımda bulundu…
TAV İMKB'DE İLK SIRAYI KORUDU
TAV Havalimanları, geçtiğimiz yıl elde ettiği birinciliği bu yıl da devam ...
HIRSIZI DEVLET UÇURDU
Trafodan 100 lira değerinde kablo çalarken akıma kapılan sabıkalı hırsız ...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
YENİ NESİL ASTRONOT GİYSİSİ
YAPAY ZEKA İLE İT DALAŞI
MUCİZE KURTULUŞ
YAĞIŞLAR TRAFİĞİ DURDURDU
BOEING İHBARCISININ ÖLÜMÜ
ANTALYA'DA FOTOĞRAF SERGİSİ
'GE AEROSPACE VAKFI' KURULUYOR
YILANLARLA UÇAĞA BİNECEKTİ
HİNDİSTAN'DA KAZA
GAZİPAŞA'DA KARŞILAMA
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazar Pazartesi Salı
12 / 17 °C 10 / 18 °C 12 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •kaza
  •United Airlines
  •salgın
  •American Airlines
  •NASA