iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
9 Ağustos 2017 Çarşamba - 16:02

TÜRKİYE AŞIĞI MALEZYALI PİLOT

Türk Hava Yolları kokpitinde yer alan yabancı pilotlardan Malezyalı Sidek Bin Abdul Majid’in Türkiye aşkı görenleri etkiliyor

TÜRKİYE AŞIĞI MALEZYALI PİLOT
Losev-1

15 Temmuz'da da Türkiye'den ayrılmayı düşünmediğini aktaran Malezyalı kaptan pilot, "Önce Allah'a, sonra lideriniz Erdoğan'a güveniyorum" dedi.

Türk Hava Yolları kokpitinde yer alan yabancı pilotlardan biri de Malezyalı Sidek Bin Abdul Majid.  THY'nin  Boeing 737 kaptan pilotlarından olan 51 yaşındaki Majid,  Türkiye'yi ve özellikle de yaşadığı Edirnekapı'daki mahallesini çok seviyor. FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişiminde de Türkiye'den bir an olsun ayrılmayı düşünmeyen Majid, "Başka havayolu şirketlerinden beni transfer etmek istediler ancak ben gitmedim. En az Türk milleti kadar böyle bir şeyin olmasına çok üzüldük. Lideriniz Recep Tayyip Erdoğan, bu kadar güzel bir hakimiyet kurarak, vatandaşlarla beraber ülkenize sahip çıktı. Hiçbir şekilde Türkiye'yi terk etmeyi düşünmedim. Ben önce Allah'a güveniyorum. Sonra Türkiye'ye, Türk halkına ve liderinize güveniyorum. Ben her şeyde Allah'a sığınıyorum" dedi.

Türk Hava Yolları'nın yabancı kaptan pilotlarından Malezyalı Sidek Bin Abdul Majid adeta bizden biri oldu. THY'de 2016 yılından itibaren uçmaya başlayan Malezyalı kaptan pilot, İstanbul'da ailesi ile yaşamak için Edirnekapı'yı seçmiş. Bu semte duyduğu sevgiyi her fırsatta dile getiren 51yaşındaki Boeing 737 kaptan pilotu, Türkiye ve özellikle de Edirnekapı sevdasını anlattı. Malezyalı 30 yıllık kaptan pilot, çocukları ve eşi ile yaşadığı Edirnekapı'daki geleneksel bir mahallede İstanbul atmosferinin ve mahalle kültürünün kendisini çektiğini söyledi.

"Mihrimah Sultan Camii'nde namaz kılmayı çok seviyorum"

İstanbul'da ve özellikle de Edirnekapı'da yaşamaktan büyük keyif aldığını dile getiren Majid, "Mahalle kültürünü tanımak için böyle bir mahallede oturmaya karar verdim. Türk kültürünü, Türk hayat tarzını, insanların yaşam tarzlarını daha iyi görmek ve onlar gibi yaşamak için böyle bir mahalleyi tercih ettim. Benim oturduğum mahallenin çok eski ve çok mistik bir tarihi var. Eğer daha lüks bir yerde otursaydım Türkiye'nin diğer ülkelerden benim için bir farkı olmayacaktı. Edirnekapı çok tarihi bir yer. İki arkadaşımın tavsiyesi üzerine gittim. Çok tarihi ve çok enteresan güzelliği olan bir yer. Mistik bir görüntüsü olduğu için burası beni çok cezb etti. Çok güzel bir yer. Mihrimah Sultan Camii çok tarihi bir camii olması nedeniyle uçuşum olmadığı zaman gidip orada namaz kılıyorum. Mihrimah Sultan Camii benim için çok özel bir yer. Komşularım çok fazla. Çok keyifli insanlar. Onlarla çok iyi bir iletişimimiz var. Eşim de bir okulda Türkçe öğrendi" diye konuştu.

"Lideriniz Erdoğan ile ülkenize sahip çıktınız"

FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası Türkiye'yi bir an olsun terk etmeyi düşünmediklerini ifade eden Sidek Bin Abdul Majid, "15 Temmuz günü uçuşa gitmek için hazırlanıyordum. En az Türk milleti kadar böyle bir şeyin olmasına üzüldük. Fakat darbe girişiminin bu kadar güzel kontrol altına alınıp, lideriniz Recep Tayyip Erdoğan, bu kadar güzel bir hakimiyet kurarak, vatandaşlarla beraber ülkenize sahip çıktı. Türk milleti, Türkiye Cumhuriyetinin kim olduğunu ve kimin olduğunu ülkeye sahip çıkarak herkese gösterdiler. Bu yüzden çok rahattım ben. Rahat olduğum için de kendimi güvende hissettim. Çok rahat bir şekilde uçuşuma devam ettim. Birçok arkadaşım aradı. Bavullarını topla artık git, orası hiç iyi değil. Kaderde ne varsa o olur. Bu her ülkede olabilecek bir şey. Hiçbir şekilde Türkiye'yi terk etmeyi düşünmedim" şeklinde konuştu.

"Önce Allah'a sonra liderinize güveniyorum"

Atatürk Havalimanı'nda canlı bomba saldırısı yaşanmadan kısa süre önce patlamanın olduğu yerden geçtiğini belirten Abdul Majid, "Eve gitmek için Metro katına indim. Bomba patladı. Ama bunlardan hiç korkmadım. Ben önce Allah'a güveniyorum. Sonra Türkiye'ye, Türk halkına ve liderinize güveniyorum. Başka havayolu şirketlerinden beni transfer etmek istediler ancak ben gitmedim. Müslüman olduğum için özellikle Ortadoğu ülkelerinden çok cazip teklifler geldi. Özellikle bir tanesi çok iyi bir maaş, ev, çocuklarımın okul masrafları ve başka imkanlar sundu ancak ben ve ailem Türkiye ve Türk Hava Yollarını çok seviyorum. Onun için gitmedim" dedi.

"Türk yemeklerini çok seviyorum"

Türk yemekleri ile Malezya yemeklerinin birbirine çok yakın olduğunu dile getiren Malezyalı kaptan pilot, "Türk yemeklerini çok seviyorum. Burada hiçbir sıkıntı yaşamadım. Çağ kebap, İskender, dolma ve pilav en sevdiğim yemekler. Tatlılarınız muhteşem" diye konuştu.

Tuncer CENGİZ-İHA

 
THY MİLES-SMİLES KAPSAMINI GENİŞLETTİ
 
PİLOTA ATATÜRK TEPKİSİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TAV’A “FIRSAT EŞİTLİĞİ MODELİ” SERTİFİKASI
TAV Havalimanları kadın istihdamını teşvik etmek ve kadına yönelik ayrımcılığı ...
FREE-SHOP'TA PARFÜME YAKIN TAKİP
Gümrüksüz satış mağazalarının kuralları sil baştan değişti. Bundan sonraki ...
SABİHA GÖKÇEN ÇİFT HANEYE ULAŞTI
Temmuz ayında 3 milyon 24 bin yolcu sayısına ulaşan İstanbul Sabiha Gökçen ...
 
THY'DEN DOKTORLARA 5 BİN MİL
Türk Hava Yolları, başlattığı "Smiling Doctors" uygulamasına katılarak ...
PEGASUS HAVAYOLLARI KİDZMONDO’DA
Trump Alışveriş Merkezi’nde yer alan, mimarisiyle gerçek dünyanın küçültülmüş ...
DHMİ TEMMUZ RAKAMLARINI AÇIKLADI
Temmuz ayında 20 milyon 956 bin yolcu havalimanlarından hizmet aldı, 194 ...
 
SAVUNMADA YENİ HAMLE
Metal 3D yazıcılarla maliyet düşecek
RİZE-ARTVİN HAVALİMANI’NI İNCELEDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı süren Rize-Artvin Havalimanı ...
THY AFRİKALILARI HAC’A ULAŞTIRIYOR
Türk Hava Yolları, Afrika’daki Müslümanları hac farizalarını yerine getirmek ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
'TEST' YETKİSİ ALDI
GENÇLERE 'TEKNİK GEZİ XL' FIRSATI
ERCAN'DA BAYRAM RAKAMLARI
PETLAS'TAN BİR 'İLK'
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 16 °C 11 / 14 °C 11 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Qatar Airways
  •Temel Kotil
  •Dubai
  •savunma
  •Turkish Airlines