İngiltere merkezli düşük maliyetli havayolu EasyJet, Afrika’daki varlığını genişletiyor. Şirket, Avrupa dışındaki ilk operasyon üssünü Fas’ın Marakeş kentinde açacağını duyurdu. 2026 baharında Marakeş Menara Havalimanı’na üç uçak konuşlandırılacak.
Fas’ta büyüme atağı
EasyJet, halihazırda Fas’ta beş havalimanına uçuş düzenliyor: Marakeş (RAK), Agadir (AGA), Rabat (RBA), Essaouira (ESU) ve Tanca (TNG). Yeni üs ile birlikte şirket, Avrupa’daki “sıkışık havalimanlar” üzerinden Fas’a daha fazla bağlantı sunmayı hedefliyor. Marakeş üssünün açılmasıyla birlikte easyJet, ilk yılında toplam dört milyon koltuk kapasitesi sunacak.
EasyJet, Fas’a ilk uçuşunu 2006 yılında gerçekleştirmişti. 2026’da ülkedeki 20. yılını kutlayacak olan şirket, bugün Fas’ın üçüncü, Marakeş’in ise ikinci en büyük havayolu konumunda.
EasyJet CEO’su Kenton Jarvis, “Fas bizim için kilit bir pazar. İngiltere ve İsviçre’den Fas’a en fazla uçuş yapan havayoluyuz. Avrupa dışındaki en hızlı büyüyen pazarımız Fas ve easyJet Holidays müşterilerimiz için önemli bir destinasyon” dedi.
Dört yeni rota duyuruldu
Yeni üs ile birlikte EasyJet, Fas’a dört yeni rota açacağını duyurdu:

Bu yeni rotalarla birlikte EasyJet’in Fas’a toplam uçuş ağı 46’ya ulaşacak.
Kaynak: SimpleFlying.com