iga-2025-1
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
30 Haziran 2025 Pazartesi - 11:11

İGA-CHICAGO KARDEŞLİĞİ

En yoğun bağlantı merkezine sahip Chicago O’Hare Uluslararası Havalimanı ile küresel bağlantıda dünya lideri olan İGA İstanbul Havalimanı, imzalanan anlaşmayla kardeş havalimanı oldu

İGA-CHICAGO KARDEŞLİĞİ
Losev-11

İGA İstanbul Havalimanı ve Chicago O’Hare Uluslararası Havalimanı (CDA) uluslararası bağlantı ve büyüme hedefleri doğrultusunda önemli bir iş birliğine imza attı. İki havalimanı arasında imzalanan "Kardeş Havalimanı" anlaşması kapsamında, havalimanı yönetimi, operasyon, müşteri hizmetleri, planlama ve sürdürülebilirlik alanlarında ortak projeler geliştirilerek, her iki taraf için de stratejik avantajlar elde edilmesi hedefleniyor.

Anlaşmanın, iki havalimanı arasındaki yolcu ve kargo trafiğini artırmasının yanı sıra, İstanbul’un Kuzey Amerika pazarındaki konumunu daha da sağlamlaştırması bekleniyor. Kardeş havalimanı anlaşması, Chicago’nun onuncu, İGA İstanbul Havalimanı’nın ise Amerika kıtasında ilk olmak üzere toplamda yedinci kardeş havalimanı iş birliği olması özelliğini taşıyor. İGA İstanbul Havalimanı’nın aynı zamanda Güney Kore’den Incheon Uluslararası Havalimanı, Çin’den Capital Airports Holding, Shanghai Airport Authority ve Sichuan Provincial Airport Group, Danimarka’dan Kopenhag Havalimanı, Tayland’dan Airports of Thailand ve Vietnam’dan Airports Corporation of Vietnam ile kardeş havalimanı anlaşmaları bulunuyor.

ACI EUROPE tarafından yayınlanan “2025 Havalimanı Endüstrisi Bağlantı Raporu”na göre, İGA İstanbul Havalimanı küresel çapta ‘Bağlantı Merkezi Sıralaması’nda Frankfurt’u geride bırakarak dünya lideri konumuna yerleşti. Aynı zamanda, İGA İstanbul Havalimanı, ‘Doğrudan Bağlantı’ alanında 2024 yılında olduğu gibi 2025 yılında da Avrupa’nın ‘En Yüksek Hava Bağlantısına Sahip Havalimanı’ oldu. Türk Hava Yolları'nın ana üssü konumunda olan İGA İstanbul Havalimanı, aralarında 14 ABD noktasının da bulunduğu 330’dan fazla destinasyona kesintisiz uçuş sunarak dünyada en fazla noktaya uçuş sunan havalimanı olma özelliğini taşıyor. O'Hare gibi, İGA İstanbul Havalimanı da Star Alliance üyesi havayolları için önemli bir bağlantı rolü üstleniyor.

Ortaklığa ilişkin değerlendirmede bulunan İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen şunları söyledi:

“O'Hare Uluslararası Havalimanı ile kurduğumuz kardeş havalimanı ilişkisi, İGA İstanbul Havalimanı'nın küresel ağını genişletme ve Kuzey Amerika pazarındaki varlığını güçlendirme stratejisinin önemli bir adımıdır. Bu iş birliği sayesinde iki büyük havalimanı arasındaki bilgi ve deneyim paylaşımını artırarak, yolcu ve kargo taşımacılığında karşılıklı fayda sağlayacağımıza inanıyoruz. Halihazırda 5 binden fazla vatandaşımızın yaşadığı Chicago’da 20'den fazla Türk yatırımcı ve 12 Türk firması faaliyet gösteriyor. Aynı şekilde 8 Chicago merkezli şirket ise Türkiye'de bulunuyor. Yaptığımız bu ortaklığın her iki şehrin ticari ve kültürel bağlarını da güçlendireceğine inanıyoruz."

Chicago Havalimanları İşletmesi Komiseri Michael J. McMurray ise şöyle konuştu: “İGA İstanbul Havalimanı’nı O’Hare’in en yeni kardeş havalimanı olarak aramıza katmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu ortaklık, dünyanın en önemli geçiş noktalarından ikisi arasındaki ilişkileri güçlendirecek.”

 
İZMİR'DE YANGIN SÜRÜYOR
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZMİR'DE YANGIN SÜRÜYOR
İzmir'de süren yangın, Adnan Menderes Havalimanı trafiğini olumsuz etkiledi, ...
İNŞAAT HIZLA İLERLİYOR
İstanbul Havalimanı'nda dünya çapında iddialı bir Genel Havacılık Terminali inşaatı sürüyor
FIRTINA KULEYİ VURDU
ABD'de fırtına ve olumsuz hava koşulları Atlanta Havalimanı hava trafik ...
 
AB 'EL BAGAJI ÜCRETİ'NE KARŞI
Avrupa Birliği milletvekilleri, havayolu şirketlerinin, yolcuların el ...
MEŞHED UÇUŞLARI BAŞLIYOR
THY, İran'ın Meşhed kentine seferleri başlatıyor
TUSAŞ 52 YAŞINDA
TUSAŞ, 52. Kuruluş yıldönümünü kutluyor
 
ÖZEL GÜVENLİK HAFTASI
TAV Güvenlik Hizmetleri, büyük bir emek ve özveriyle hizmet veren özel ...
1 EURO'YA 18 ADET F-16
Hollanda, Romanya'ya 1 Euro'ya 18 adet F-16 savaş uçağı satacak
ICAO SORUŞTURMAYA ALINMADI
Ahmedabad'da uçakta 241, yerde ise 19 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazanın ...
 
Osman Gazi Baykal
II. DÜNYA SAVAŞIYLA İLGİLİ BAZI DETAYLAR-2
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
WASHINGTON KAZASI “GELİYORUM” DEDİ
Engin Aksüt
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
PSİKOLOJİK OKURYAZARLIK
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
PEGASUS’UN FARKI
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
İGA-CHICAGO KARDEŞLİĞİ
İZMİR'DE YANGIN SÜRÜYOR
İNŞAAT HIZLA İLERLİYOR
ALBAY MADEN ŞEHİT DÜŞTÜ
FIRTINA KULEYİ VURDU
AB 'EL BAGAJI ÜCRETİ'NE KARŞI
MEŞHED UÇUŞLARI BAŞLIYOR
TUSAŞ 52 YAŞINDA
ÖZEL GÜVENLİK HAFTASI
1 EURO'YA 18 ADET F-16
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazartesi Salı Çarşamba
21 / 27 °C 22 / 28 °C 20 / 27 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •TUSAŞ
  •almanya
  •Kargo
  •uçak
  •bilet