Kolombiya hükümeti, uzun süredir ülkedeki uyuşturucu kartellerinin yoğun olarak kullandığı insansız hava araçlarıyla mücadeleyi sürdürüyor.
Karteller insansız hava araçlarını, üretim yaptıkları kokain laboratuvarlarını izlemenin yanısıra rakip kartellerle çatışmalarda da kullanıyor.
Kolombiya Hava Kuvvetlerinden Albay Andres Talavera, uyuşturucu çeteleriyle mücadelede kullanmaya başladıkları yeni insansız hava araçlarının, 18 kiloya kadar patlayıcı taşıyabildiğini söyledi.
Kolombiya Ordusu Generali Juan Carlos Correa ise ateşe ateşle karşılık vermek zorunda olduklarını kaydederek, "Uyuşturucu çeteleri, mahsulleri ve kokain laboratuvarlarını izlemenin yanı sıra rakip kaçakçılarla mücadele etmek için kendi insansız hava araçlarını kullanıyor. Ayrıca insansız uçakları Kolombiyalı askerleri pusuya düşürmek için kullandılar. Son iki yılda, bu gruplar patlayıcı yüklü insansız hava araçlarıyla güvenlik güçlerine yaklaşık 200 kez saldırı düzenledi. Bir günde 17 saldırı yaptıkları oldu" diye konuştu.
Kaynak: Avweb.com