iga-art
iga-jetex
igaMay2026
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Ajet-2026
1 Temmuz 2026 Çarşamba - 10:33

PEGASUS-SOCAR İŞ BİRLİĞİ

SOCAR Türkiye ve Pegasus Hava Yolları arasında Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) alanında bir iş birliği anlaşması imzalandı. Taraflar arasında imzalanan anlaşma, enerji ve havacılık sektörlerinde sürdürülebilirlik eksenli dönüşümü desteklemeye yönelik önemli bir zemin oluşturuyor

PEGASUS-SOCAR İŞ BİRLİĞİ
Losev-11

SOCAR Türkiye ve Pegasus Hava Yolları arasında imzalanan anlaşma kapsamında iki kurum; Türkiye’de SAF alanındaki ihtiyaçların belirlenmesi, SAF değer zincirinin geliştirilmesine yönelik fizibilite çalışmalarının yürütülmesi, iş geliştirme ve farkındalık faaliyetlerinin hayata geçirilmesi ile Türkiye ve farklı coğrafyalarda sürdürülebilir havacılık yakıtlarına ilişkin iş birliği imkanlarının değerlendirilmesi konularında birlikte çalışmayı hedefliyor.

Türkiye’nin en büyük entegre endüstri grubu SOCAR Türkiye, inovasyon ve yeni enerji çözümleri odağında SAF üretimi, tedarik zinciri ve teknolojik iş birliklerine yönelik çalışmalar yürütürken; küresel ölçekte faaliyet gösteren bir hava yolu şirketi olan Pegasus Hava Yolları ise SAF kullanımına yönelik pazar ihtiyaçlarının belirlenmesi ve havacılık yakıt değer zincirinde SAF’ın etkin kullanımına ilişkin bilgi ve deneyimiyle sürece katkı sağlamayı amaçlıyor.

SOCAR Türkiye CEO’su Elchin Ibadov, sürdürülebilirliğin SOCAR Türkiye’nin stratejik önceliklerinden biri olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“SOCAR Türkiye olarak, enerji dönüşümünü uzun vadeli bir sorumluluk alanı olarak görüyor ve sürdürülebilirlik odağında yeni iş birliği modelleri geliştirmeye büyük önem veriyoruz. Sürdürülebilir havacılık yakıtları, havacılık sektörünün karbon ayak izinin azaltılmasında kritik bir rol oynarken, bu alanda güçlü ve vizyoner paydaşlarla birlikte hareket etmeyi önemsiyoruz. Pegasus ile imzaladığımız bu anlaşma, sürdürülebilir havacılık yakıtları alanında Türkiye’deki potansiyelin değerlendirilmesine ve geleceğe dönük iş birliği fırsatlarının ele alınmasına yönelik önemli bir adım niteliği taşıyor. Bu sürecin, sektörlerimiz ve ülkemiz adına değer yaratacak sonuçlar doğuracağına inanıyoruz.”

Pegasus Hava Yolları CEO’su Güliz Öztürk ise yaptığı değerlendirmede, havacılık sektöründe sürdürülebilir yakıtların kullanımının önemine dikkat çekerek şunları ifade etti:

“Havacılığın geleceği, ancak kararlılıkla sürdürülebilir çözümler üretildiğinde güvenle şekillenebilir. Pegasus olarak genç filomuz ve operasyonel verimlilik programlarımız ile orta ve uzun vadeli karbon emisyonu azaltım stratejimiz doğrultusunda uzun süredir bu dönüşümü destekliyoruz.  2022 yılından bu yana artan hacimlerde ve daha geniş bir coğrafyada SAF kullanıyoruz. SOCAR Türkiye ile imzaladığımız bu anlaşma, sürdürülebilir havacılık yakıtları alanındaki bilgi birikimimizi daha da derinleştirirken Türkiye’de SAF ekosisteminin gelişimine katkı sunmamıza olanak sağlayacak. Bu iş birliğini hem sektörün ihtiyaçlarının daha iyi anlaşılmasına hem de geleceğin temiz havacılığı için yeni fırsatların ortaya çıkarılmasına yönelik stratejik bir adım olarak görüyoruz.”

Anlaşma kapsamında taraflar, üst düzey yöneticilerin de yer alacağı ortak bir çalışma grubu aracılığıyla sürdürülebilir havacılık yakıtlarının üretimi ve kullanımına yönelik hazırlıkları değerlendirmeyi; havacılık sektörünün karbon ayak izinin azaltılmasına ve Türkiye’de sürdürülebilir havacılık ekosisteminin gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor.

 
PİLOTAJ BÖLÜMÜ İLK MEZUNLARI
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PİLOTAJ BÖLÜMÜ İLK MEZUNLARI
İstanbul Aydın Üniversitesi Pilotaj Bölümü, ilk mezunlarını verdi. Genç ...
F-16'LARIMIZ EŞLİK ETTİ
Varşova- Tel Aviv seferini yaparken kaçırılma sinyali veren uçağa, Türk ...
HAVACILIKTA SINIR TANIMAYAN KADINLAR
İstanbul Sabiha Gökçen (ISG) Havalimanı’nın büyük ilgi gören dijital ilham ...
 
UÇAĞA DRONE ÇARPTI
ABD’de JFK Havalimanı'na iniş için yaklaşma sırasında JetBlue Airways’e ait bir uçağa drone çarptı
EMIRATES'TE KABİN MEMURU ALIMI
Emirates, çok uluslu kabin ekibine katılacak yeni adaylar için 4 Temmuz ...
İSG'DE YOLCU REKORU KIRILDI
Tatil başlangıcı rekor getirdi: Sabiha Gökçen Havalimanı'nda tüm zamanların yolcu rekoru kırıldı
 
YENİ PROGRAM 2030'DA BAŞLAYACAK
Airbus, A320'nin yerini alacak yeni uçağın programını 2030'da başlatacak
FRANSA’DA UÇAK DÜŞTÜ
Paraşütçüleri taşıyan uçak düştü, 11 kişi hayatını kaybetti
İHRACAT ŞAMPİYONU PEGASUS
Pegasus Hava Yolları, TİM 33. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları ...
 
Doç. Dr. Esra Bihter Gürler
KOZMİK RADYASYON: GÖKYÜZÜNDEKİ GÖRÜNMEZ DOZ VE DİŞ HEKİMLİĞİYLE ŞAŞIRTICI BENZERLİKLERİ
Doç. Dr. Esra Bihter Gürler
Osman Gazi Baykal
GÖKYÜZÜNDE TUHAF ANLAR - III
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
CHEMTRAIL TEORİSYENLERİNE AÇIK ÇAĞRI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
ABD'DE HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜ ZORDA
İbrahim Köktener
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
PSİKOLOJİK OKURYAZARLIK
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
PEGASUS-SOCAR İŞ BİRLİĞİ
PİLOTAJ BÖLÜMÜ İLK MEZUNLARI
F-16'LARIMIZ EŞLİK ETTİ
HAVACILIKTA SINIR TANIMAYAN KADINLAR
TBMM'DE SORU ÖNERGESİ VERİLDİ
UÇAĞA DRONE ÇARPTI
ATÜ 'TILSIM'I TANITTI
EMIRATES'TE KABİN MEMURU ALIMI
İSG'DE YOLCU REKORU KIRILDI
YENİ PROGRAM 2030'DA BAŞLAYACAK
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Çarşamba Perşembe Cuma
23 / 31 °C 23 / 30 °C 23 / 30 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •pandemi
  •United Airlines
  •bilet
  •American Airlines
  •Baykar