iGA-2025agt
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
16 Ocak 2026 Cuma - 16:35

TAV TİFLİS'TE 'DEVAM' EDİYOR

TAV Havalimanları Gürcistan’ın başkentinin dünyaya açılan kapısı Tiflis Havalimanı’na yaklaşık 150 milyon dolar yatırım yapacak. Havalimanının yıllık kapasitesi 10 milyona ulaşacak

TAV TİFLİS TE  DEVAM  EDİYOR
Losev-11

Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları, Tiflis Havalimanı’nın işletme süresini 31 Aralık 2031’e kadar uzatmak için hükümetle anlaşmaya vardı. Anlaşma kapsamında TAV Havalimanları yaklaşık 150 milyon dolarlık yatırımı 2028’e kadar tamamlayacak.

Anlaşma için düzenlenen törene Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze, Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Mariam Kvrivishvili, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan, sivil havacılık yöneticileri ve davetliler katıldı.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan “Küresel bir marka olma yolculuğumuzun ilk adımı olan Gürcistan’daki operasyonlarımızın tarihimizde önemli bir yeri var. Türkiye dışındaki ilk yatırımımızı Gürcistan’da gerçekleştirdik ve bugün sekiz ülkede 15 havalimanından oluşan bir portföye ulaştık. Son 20 yılda sahip olduğumuz bilgi birikimini kullanarak Tiflis Havalimanı’nı bölgesel bir merkez haline getirmeyi başardık. 2005’te başladığımızda yıllık 540 bin olan yolcu sayısı 5,4 milyona ulaştı. Bu uzun dönemli iş birliğiyle Türkiye ve Gürcistan arasındaki ekonomik ve tarihsel bağların güçlenmesine katkıda bulunmaktan da mutluluk duyuyoruz. Gürcistan hükümetiyle imzaladığımız bu anlaşma TAV Havalimanları’na duyulan güvenin önemli bir göstergesi. Bu başarıda emeği olan tüm çalışanlarımıza ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Dünyanın her yerinde yolcularımız için en iyi seyahat deneyimini sunmak için çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze “Ülkemizin stratejik önemi en yüksek altyapı tesislerinden biri olan Tiflis Havalimanı ekonomik kalkınma ve turizm sektörüne katkısı açısından özel bir yere sahip. Bu yatırım, Gürcistan’ın 2025’te rekor sayıda ziyaretçi ağırladığını düşündüğümüzde daha da önem kazanıyor. Gürcistan ekonomisinin hızla büyümesi, ülkenin bölgesel ve küresel havacılık sektöründeki yerini de güçlendiriyor” dedi.

2028’de tamamlanacak

Skytrax tarafından Doğu Avrupa’nın en iyi havalimanları arasında gösterilen Tiflis Havalimanı 2025’te bir önceki yıla göre yüzde 13,7 artışla 5,4 milyon yolcuya hizmet verdi. 

TAV Havalimanları Gürcistan’da 2005’ten bu yana faaliyet gösteriyor. Tiflis’in yanı sıra Karadeniz kıyısındaki turizm merkezi Batum’un havalimanını da işletiyor. 

Anlaşma kapsamında TAV Havalimanları yaklaşık 150 milyon dolar yatırım yaparak havalimanının kapasitesini 10 milyon yolcunun üzerine çıkaracak.

Şu an 37 bin 500 metrekare olan terminal alanına 19 bin 500 metrekare eklenecek. Beş yolcu köprüsü eklenerek kapasite iki katına çıkarılacak. 

Terminalde ek iki bagaj taşıma bandı ve apronda ek yedi uçak park alanı olacak.  24 pasaport gişesi, 10 check-in kontuarı eklenecek. Otopark kapasitesi de 500 araç artacak.  

Yatırımın 2028’de tamamlanması planlanıyor. 

 
KABİN MEMURU ALIYOR
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KABİN MEMURU ALIYOR
Corendon Airlines, büyüyen uçuş operasyonları kapsamında yeni kabin memurlarıyla ...
EN GÜVENLİ HAVAYOLLARI
AirlineRatings.com, 2026 yılı için dünya genelinde faaliyet gösteren düşük ...
THY UÇAĞI ACİL İNDİ
Türk Hava Yolları'nın TK1853 sefer sayılı İstanbul-Barselona uçuşunu yapan ...
 
TAV SALONLARINA ÖDÜL
TAV İşletme Hizmetleri, 2025 Skytrax lounge denetimlerinde; Extime ve ...
ÇELEBİ BALİ VE JAKARTA'DA
Çelebi Havacılık, Endonezya’nın en yoğun iki havalimanı olan Bali I Gusti ...
CORENDON'DAN YENİ İŞ BİRLİĞİ
Tatil havayolu Corendon Airlines ile Avrupa'nın en büyük ve en ünlü seyahat ...
 
ÇİN'İN 'İNSANSIZ KARGO UÇAĞI'
Çin'de geliştirilen ilk İnsansız Kargo Uçağı ilk uçuşunu gerçekleştirdi
AIRBUS 2025'TE REKOR KIRDI
Airbus’ın sipariş defteri 8.754 uçakla tarihinin en yüksek seviyesine çıktı
‘DAR KOLTUK ARALIĞI’ TEPKİSİ
Kanada merkezli WestJet havayolu, Edmonton–Toronto uçuşunda çekilen ve ...
 
Osman Gazi Baykal
II. DÜNYA SAVAŞINDA ÖNE ÇIKAN YİYECEK, İÇECEK ve İLAÇLAR
Osman Gazi Baykal
İbrahim Köktener
ABD'DE HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜ ZORDA
İbrahim Köktener
Engin Aksüt
WASHINGTON KAZASI “GELİYORUM” DEDİ
Engin Aksüt
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
PSİKOLOJİK OKURYAZARLIK
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
TAV TİFLİS'TE 'DEVAM' EDİYOR
KABİN MEMURU ALIYOR
EN GÜVENLİ HAVAYOLLARI
THY UÇAĞI ACİL İNDİ
TAV SALONLARINA ÖDÜL
ÇELEBİ BALİ VE JAKARTA'DA
CORENDON'DAN YENİ İŞ BİRLİĞİ
ÇİN'İN 'İNSANSIZ KARGO UÇAĞI'
AIRBUS 2025'TE REKOR KIRDI
‘DAR KOLTUK ARALIĞI' TEPKİSİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
3 / 10 °C 3 / 6 °C 3 / 5 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Delta Airlines
  •Birleşik Arap Emirlikleri
  •bilet
  •Baykar
  •Kadri Samsunlu