iGA-2025agt
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
18 Ağustos 2025 Pazartesi - 15:27

THY'DEN 'PACE PROJESİ'

Türk Hava Yolları, Pilot Adayı Değerlendirme Süreçlerini millileştiren PACE Projesini hayata geçirdi

THY DEN  PACE PROJESİ
Losev-11

Türk Hava Yolları, pilot adaylarının değerlendirme süreçlerinde kalite standartlarını yükseltmek, süreçleri uluslararası düzeyde daha etkin biçimde yürütmek ve aynı zamanda da bu süreçleri millileştirmek adına geliştirdiği Psikometrik ve Değerlendirme Merkezi Uygulamaları (PACE) projesini tanıttı.

İstanbul Üniversitesi Havacılık Psikolojisi Araştırmaları Enstitüsü desteğiyle sürdürülen proje, Türkiye’de havacılık psikolojisi alanında yapılan öncü uygulamalara katkı sunmayı hedefliyor. Elde edilen verilerin hem aday değerlendirme kalitesini artırması hem de sektörel ve akademik iş birliklerine zemin hazırlaması amaçlanıyor. Bayrak taşıyıcının bu projesinin temelinde, pilot adaylarının bilişsel, becerilerini ölçmeyi hedefleyen bilimsel yöntemlerle tasarlanmış test sistemi yer alıyor. PACE-A (Aptitude/Yetenek) aşaması, adayların bellek, dikkat kapasitesini objektif kriterlerle ölçmek üzere geliştirilmiş olup, uzun yıllar boyunca yurt dışından satın alınan testlere alternatif olarak milli imkanlarla tasarlandı.

Psikometrik ve Değerlendirme Merkezi Uygulamaları (PACE) projesi hakkında değerlendirmede bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, "Türk Hava Yolları olarak 2033 hedeflerimize emin adımlarla ilerlerken, insan kaynağımızın gelişiminde de güçlü projeleri hayata geçiriyoruz. PACE, tamamen yerli ve milli imkanlarla hazırlanmış önemli bir projedir. Bu proje sadece bir sistem, bir araç değil, aynı zamanda geleceğe yönelik vizyonumuzun bir sembolüdür. Yetiştirilmek üzere istihdam edilen pilot adaylarımızın yeteneklerini değerlendirecek PACE projesi, uçuş emniyetine de önemli katkılar sağlayacaktır. Başta havacılık olmak üzere pek çok sektörde yetenek ölçüm süreçlerine yön verecek olan bu proje, ortaklığımızın akademi, teknoloji ve sektör deneyimini buluşturduğu iş birliğiyle hayata geçti. En köklü üniversitelerimizden İstanbul Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği modelinin örnek teşkil ederek farklı sektörlerde yeni projelere zemin hazırlamasını temenni ederiz" dedi.

Psikometrik ve Değerlendirme Merkezi Uygulamaları (PACE) projesi hakkında konuşma yapan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, "Türkiye’nin havacılık alanındaki dijital dönüşümüne stratejik bir adım olan PACE projesini ülkemize kazandırıyoruz. İstanbul Üniversitesi’nin “Açık Bilim – Açık Kapı” ilkesi ve Perspektif 2053 vizyonu doğrultusunda geliştirilen PACE, bilgisayar tabanlı ilk yerli ve millî bilişsel test bataryasıdır. 18 Şubat 2025’ten itibaren Türk Hava Yolları pilot seçimlerinde kullanılan bu özgün yazılım, yurtdışından alınan hizmetlerin yerini alarak Türkiye’nin bilimsel bağımsızlığını ve teknoloji üretme gücünü ortaya koymaktadır. Kendi verilerimizi kendi imkânlarımızla işleyip ülke sınırları içinde tutmamız, bu projenin en kritik ve stratejik kazanımıdır" dedi.

Küresel marka, havacılık sektöründeki lider konumunu daha da güçlendirmek ve operasyonel mükemmeliyet anlayışını her aşamada yaygınlaştırmak amacıyla yenilikçi projeleri hayata geçirmeye devam edecek. PACE projesiyle, pilot adaylarının seçimi ve değerlendirilmesi süreçlerinde güvenilirlik, şeffaflık ve etkinlik ilkelerini daha da ileri bir noktaya taşımayı sürdürecek.

 
BOEING’E ‘YEŞİL IŞIK’
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BOEING’E ‘YEŞİL IŞIK’
Boeing, Spirit AeroSystems’i satın alıyor
TAV BODRUM'DA GÜNEŞ ENERJİSİ
TAV Havalimanları, Milas-Bodrum Havalimanı’nda güneş enerjisi santrali ...
İGA HEDEF YÜKSELTTİ
2050 yılına kadar ‘Net Sıfır Emisyon’ hedefine ulaşmak için kararlılıkla ...
 
KONGO'DA KARGO UÇAĞI DÜŞTÜ
Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin Kisangani kentinde düşen kargo uçağında 7 kişi hayatını kaybetti
JOBY AVIATION’DAN TARİHİ UÇUŞ
ABD’de Joby Aviation, iki havalimanı arasında ilk “Pilotlu eVTOL Hava Taksi Seferi”ni gerçekleştirdi
ALKOLLÜ PİLOT TUTUKLANDI
ABD’de bir pilota yapılan alkol testi sırasında polis kamerasına yansıyan görüntüler paylaşıldı
 
BİLGEN'DEN 'ÜÇLÜ PİST' AÇIKLAMASI
İGA İstanbul Havalimanı CEO'su Selahattin Bilgen, Nisan ayında başlatılan ...
'YILIN GENÇ KIZLARI' LİSTESİNDE BİR TÜRK KIZI
TIME Dergisi, dünyanın dört bir yanında toplumlara ilham veren genç liderleri ...
eVTOL İÇİN İŞ BİRLİĞİ
Wisk Aero ve Signature Aviation’dan Otonom Hava Taksi Altyapısı Hamlesi... ...
 
Osman Gazi Baykal
II. DÜNYA SAVAŞIYLA İLGİLİ BAZI DETAYLAR-2
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
WASHINGTON KAZASI “GELİYORUM” DEDİ
Engin Aksüt
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
PSİKOLOJİK OKURYAZARLIK
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
PEGASUS’UN FARKI
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY'DEN 'PACE PROJESİ'
BOEING'E ‘YEŞİL IŞIK'
TAV BODRUM'DA GÜNEŞ ENERJİSİ
EMIRATES'TEN 'SU PARKI' HEDİYE
İGA HEDEF YÜKSELTTİ
KONGO'DA KARGO UÇAĞI DÜŞTÜ
JOBY AVIATION'DAN TARİHİ UÇUŞ
ALKOLLÜ PİLOT TUTUKLANDI
BİLGEN'DEN 'ÜÇLÜ PİST' AÇIKLAMASI
'YILIN GENÇ KIZLARI' LİSTESİNDE BİR TÜRK KIZI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazartesi Salı Çarşamba
23 / 28 °C 22 / 29 °C 23 / 29 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Delta Airlines
  •United Airlines
  •kabin memuru
  •Kargo
  •NASA