THY’nin TK1821 sefer sayılı İstanbul’dan Paris’e giden Boeing 777 tipi uçağının Charles De Gaulle Havalimanı’na inişinin ardından lastiği patladı. TC-JJT kuyruk tescilli uçaktan yolcular, ekipler yardımıyla indirildi
@alaattindogru1 THY uçağıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle: THY’ye ait TK1821 İstanbul–Paris seferini tamamlayarak Charles de Gaulle Havalimanı’na iniş yapan ve dönüşte Paris–İstanbul uçuşunu gerçekleştirecek (TK1822) uçağı, iniş takımlarında tespit edilen teknik bir arıza (lastik patlaması) nedeniyle aprona ulaşamadan pist üzerinde durduruldu.
Uçakta bulunan bir yolcudan aldığım bilgilere göre, uçağın çekici araçla aprona alınması planlandı ancak çekici uzun süre gelmeyince yolcular bir müddet kabinde bekletildi.
Çekicinin gelmemesi üzerine itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi ve yolcular, itfaiyenin merdivenli aracı kullanılarak pist ortasındaki uçaktan tahliye edilip terminale götürüldü. Öte yandan, uçağa İstanbul’da kalkıştan bir süre sonra yıldırım isabet ettiği, ancak uçağın bundan zarar görmediği ifade ediliyor.
X:@alaattindogru1