Qatar Airways'in business class uçan bir yolcusu, uçuş sırasında 600 dolar parasının uçuş görevlilerinden birisi tarafından çalındığını iddia ederek, şirket aleyhine dava açtı.
Havayolunun Business Class QSuite'inde seyahat eden yolcu, olayın, 26 Şubat 2025 tarihinde Doha'nın Hamad Uluslararası Havalimanı'ndan yapılan QR 738 sefer sayılı uçuçunda meydana geldiğini iddia etti.
Kaliforniya Bölge Mahkemesi tarafından açılan davaya göre yolcunun, çantasında 4.100 dolar nakit para bulunuyordu. Yolcu, 15 saatlik uçuş sırasında uykudan uyandığında çantasının kaybolduğunu fark etti. Kabin ekibini uyardı ve çantasını aradı. Yolcu, çantasını, bir kabin memurunun da bulunduğu uçak lavabolarından birinin zemininde bulduğunu iddia etti ve çantanın kontrolünde 600 dolarının eksik olduğunu ileri sürdü.
Olayla ilgili mürettebatın hiçbir işlem yapmadığını söyleyen yolcu, daha sonra kabin memurunun akrabası olduğunu iddia eden kişilerden sosyal medya üzerinden "tehdit mesajları" aldığını ifade etti.