iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
27 Nisan 2024 Cumartesi - 10:50

ÜREKSOY: 26 NİSAN'IN ÖNEMİ

TALPA Başkanı Okan Üreksoy 26 Nisan Dünya Pilotlar Gününün, tüm dünyada Azaltılmış Mürettebatla Operasyona (RCO) karşı pilot birlikleri olarak yürütülen kampanya için 'aksiyon günü' olarak seçilmiş olmasının önemini vurguladı

ÜREKSOY: 26 NİSAN IN ÖNEMİ
Losev-1

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği TALPA, 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü kutlama törenini dün İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi’nde gerçekleştirdi.

TALPA yöneticileri ve üyeleri Hava Kuvvetleri Müzesi'nde yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Atatürk Anıtına çelenk koydular. 

Törende bir konuşma yapan TALPA Başkanı Okan Üreksoy, havacılık sektöründeki son gelişmelere de değinerek, bu günün, tüm dünyada Azaltılmış Mürettebatla Operasyona (RCO) karşı pilot birlikleri olarak yürütülen kampanya için aksiyon günü olarak seçilmiş olmasının önemini de vurguladı.

TALPA Başkanı Okan Üreksoy şöyle konuştu:

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, bundan yıllar önce bizlere gökleri, gökyüzünü eşsiz ileri görüşlülüğü ile geleceğin anahtarı olarak işaret etmiş; hedef göstermişti. Bizler Türk pilotları olarak, O’nun gösterdiği bu hedef doğrultusunda hem ülkemiz, hem de dünya semalarında uçtuğumuz her an bu hedefi gerçekleştiriyor olmanın haklı onur ve gururunu yaşıyoruz.

Bilindiği üzere bir süre Türkiye’de kutlanan Pilotlar Günü, daha sonra TALPA’nın girişimleriyle 2014 yılında Havayolu Pilotları Dernekleri Uluslararası Federasyonu (IFALPA) ve Avrupa Kokpit Birliği (ECA) tarafından da Pilotlar Günü olarak kabul edilerek Dünya Pilotlar Gününe dönüşmüştür.
Son bir kaç yıldır tüm dünyadaki pilot ve havacılık meslek örgütleri ile önde gelen havayolu şirketleri tarafından 26 Nisan’ın çıkış hikayesine de yer verilerek fiilen kutlanmaya başlanmış olması ile dünyada tam olarak yerini bulmuş, bizler açısından hem gurur kaynağı, hem de TALPA’nın uluslararası platformda geldiği noktanın en güzel göstergesi olmuştur.

Azaltılmış Mürettebatla Operasyona karşı kampanya

Bu yıl ayrıca 26 Nisan Dünya Pilotlar Gününün, tüm dünyada Azaltılmış Mürettebatla Operasyona (RCO) karşı pilot birlikleri olarak yürütülen kampanya için aksiyon günü olarak seçilmiş olması bu tarihin artık dünya çapında fiilen kabul görmüş bir gün olduğunu kanıtlamaktadır. Bugün de burada sizleri hep birlikte bu kampanyaya katılmaya davet etmek istiyorum. Son yıllarda küresel olarak konuşulup tartışılmakta olan azaltılmış kokpit ekibiyle uçuş çalışmaları günümüzün en önemli mesleki tartışma konusu haline gelmiştir. Havacılık endüstrisinin bazı uçak üreticileri tarafından hayata geçirilmesi için çaba harcanan bu konsept, tatmin edici emniyet tedbirlerine sahip olmaması sebebiyle halihazırda Pilot Meslek Örgütlerimiz tarafından kesinlikle desteklenmemektedir. Bu konudaki duruşumuz kokpitte her zaman iyi dinlenmiş iki pilotun var olması şeklindedir. Kokpitten bir pilotun azaltılması demek, bugün ulaşılmış olan emniyet seviyesine darbe vurmak demektir. Havacılık sektörünün istatistiksel olarak her zaman inişli çıkışlı eğilimler izlediği bilimsel bir gerçektir. Covid pandemisi sebebiyle durma noktasına gelmiş olan sektörümüz 2022 yılı itibariyle çok hızlı bir ivme ile yükseliş yakalamış durumdadır. Bu noktada artan uçuşlar, üretilen uçuş saatlerindeki yükseliş pilot ihtiyacının hızla artmasına, buna karşılık arzın yeterli hızda oluşmaması sebebiyle, meslektaşlarımız üzerinde daha fazla uçuş yükü oluşmasına sebep olmaya başlamıştır. İşletmelerimizin ve otoritemizin bu süreci dikkatle yönetip takip etmelerinin önemine, FTL limitlerini standart kabul etmemeleri gerektiğine burada dikkat çekmeyi bir görev sayıyorum

Havacılık Meslek Kanunu son aşamasında

Uzun yıllardır sektörümüzde konuşulmakla birlikte hayata geçirilememiş ve havacılık sektörü çalışanlarının sosyal güvenceleri için çok önemli bir ihtiyaç olan ve eksikliğini duyduğumuz Havacılık Meslek Kanunu ile ilgili çalışmalarımız son aşamasına gelmiştir ve konuyla ilgili temaslarımız devam etmektedir.

Tüm medeni ülkelerde ayrı bir kanun ya da genel iş kanunun düzenlemeleri olarak sosyal hakları devlet tarafından koruma altına alınmış olan havacılık sektörü çalışanlarının, ülkemizde kendi kaderlerine terk edilmemeleri gerektiğinin burada altını çizmek istiyorum. Son yıllardaki gelişimi ile dünya ortalamalarının çok üzerinde bir performans sergileyen Türk havacılık sektörünün bu başarısı, hiç kuşkusuz ki çalışanlarının üstün gayretleri ve büyük emekleri sonucudur. Sektörümüzün tüm paydaşları ve devletimizin el ele vererek yıllardır süregelen bu ihtiyaca ortak bir paydada buluşarak, çoktan hak edildiğine inandığımız Havacılık Meslek Yasasına kavuşturulacağımıza inanıyoruz. Bu samimi duygularla, Türkiye Havayolu Pilotları Derneği Yönetim Kurulu adına, 26 Nisan Dünya Pilotlar Gününün hayata geçirilmesinde emeği olan meslektaşlarımıza şükranlarımı sunuyor ve katılımlarınızdan dolayı siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum. Dünya Pilotlar Günümüz Kutlu Olsun! 

 
TAV'A 'EN İYİ İŞVEREN' ÖDÜLÜ
 
ERCAN'DA 'PİLOTLAR GÜNÜ'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TAV'A 'EN İYİ İŞVEREN' ÖDÜLÜ
TAV Havalimanları ve TAV Technologies kurum kültürü ve çalışan deneyimi ...
'GÖKYÜZÜ SİZİNLE DAHA GÜZEL'
Pegasus Havayolları, 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü'ne özel bir video yayınladı
INDIGO’DAN DEV A350 SİPARİŞİ
IndiGo, havacılık yolculuğunda yeni bir sayfa açarak 30 adet Airbus A350-900 sipariş etti.
 
PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
Türkiye Havayolu Pilotları Derneği TALPA, 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü kutlama mesajı yayınladı
TÜRKSAT 6A İÇİN TARİH VERİLDİ
TURKSAT-6A temmuz ayında yörüngeye fırlatılacak
AIRBUS'TA İLK ÇEYREK SONUÇLARI
Airbus, 2024 yılı ilk çeyrek mali sonuçlarını açıkladı
 
HEATHROW'DA RAKAMLAR OLUMLU
Londra Heathrow Havalimanı'nda yolcu sayısı rekor seviyelere ulaştı
TAV YOLCU SAYISINI ARTIRDI
TAV Havalimanları 2024’ün ilk üç ayına ilişkin finansal ve operasyonel ...
AYJET'TE MEZUNİYET TÖRENLERİ
Türkiye'nin lider uçuş okulu AYJET, 114 ve 116'ncı dönem pilot adaylarını ...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
EĞİTİM UÇUŞUNDA DÜŞTÜ
ÖN LASTİĞİ PATLADI
İGA'DA HEDEF: ABD'YE AÇILMAK
MOURINHO THY REKLAMINDA
PİLOT-KULE KONUŞMALARI
PİSTTE 371 METRE SÜRÜKLENDİ
ULAŞTIRMA BAKANLIĞI AÇIKLAMASI
İNİŞ TAKIMI AÇILMADI
AIRBUS'TA ‘İHA' YATIRIMI
ÜNİVERSİTEDE ‘BOEING' PROTESTOSU
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
15 / 21 °C 14 / 19 °C 13 / 16 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Kargo
  •yolcu
  •Temel Kotil
  •New York
  •İsrail