iga-art
iga-jetex
igaMay2026
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Ajet-2026
   
  İbrahim Köktener [email protected]  
TAV’DAN İZMİR’E ARMAĞAN
16 Mart 2014 Pazar

Siyasi söylemlerle yapılan abartıları bir kenara bırakacak olursak, Türkiye’de son yıllarda gerçek anlamda istikrarlı gelişim gösteren büyük çaplı kuruluşlardan birisi de şüphesiz TAV Havalimanları Holding’dir. Kuruluş, Türkiye’nin lider havalimanı işletmecisi olmanın yanı sıra yurtdışında da duty-free, yiyecek-içecek hizmetleri, yer hizmetleri, bilişim, güvenlik ve işletme hizmetleri gibi havalimanı operasyonunun diğer alanlarında da öne çıkıyor. 2013 yılında yüzde 17 oranında büyüme gerçekleştiren ve net kârını yüzde 3 artırarak 133 milyon Avroya yükselten TAV Havalimanları, iştirakleriyle birlikte yaklaşık 652 bin uçak seferine ve 84 milyon yolcuya hizmet sundu.

İşte bu gelişim süreci içinde TAV’ın imza attığı en başarılı projelerden biri olan İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın yeni İç Hatlar Terminali, aynı zamanda “Türkiye’nin en büyük iç hat terminali” olarak açılıyor.

TAV Havalimanları, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından 2011 yılı sonunda yapılan ihalede, İzmir Adnan Menderes İç ve Dış Hatlar Terminali’nin işletme hakkını 610 milyon avro bedelle 2032 yılı sonuna kadar kazanmıştı.

Adnan Menderes İç Hatlar Terminalinde bir “ilk”

TAV’ın, yaklaşık 250 milyon avro yatırımla inşa ettiği 185 bin metrekarelik terminal binası, yılda 25 milyon yolcuya hizmet verebilecek kapasitede bulunuyor. TAV Havalimanları'nın seçkin ve nitelikli tasarım zincirinin önemli bir halkası olan terminal, aynı zamanda Türkiye’de 3 boyutlu “sanal gerçeklik” uygulamasının ilk kez gerçekleştirildiği bir proje oldu. Geçen yıl ekim ayında TAV İnşaat yetkililerinin “TRONwall” adlı bu uygulamaya ilişkin sunumlarını izleme fırsatım olmuştu. Uygulama, yazılım alanında ne denli ileri sonuçlar alınabileceğini ortaya koyması açısından gerçekten etkileyiciydi… TRONwall uygulaması kullanılarak terminal bir yıl süren çalışmayla önce sanal dünyada inşa edilmiş. Bunun avantaji ise inşaat sırasında tüm aşamalarda sistem entegrasyonunun nasıl sağlanacağının görülebilmesi ve aynı zamanda, yolcuların bakış açısından “terminal deneyiminin incelenmesi” olanağını sunması… Yani henüz proje aşamasındayken bile güvenlik, danışma, check-in, bagaj bölümü, salonlar, uçağa biniş köprü yolları gibi mahaller detaylıca incelenerek kesit alma, ölçü alma, parçaları yer değiştirme gibi birçok işlem, model içerisinde gerçekleştirilebiliyor. Sonuçta bu uygulama, çok verimli ve kusursuz bir yapı ortaya çıkarılmasında önemli bir rol oynuyor.

Otopark sorunu kalmadı

Yeni iç hatlar terminali ile birlikte inşası tamamlanan dev otopark alanı da havalimanında artık otopark anlamında bir sorun yaşanmayacağını gösteriyor. Öyle ki, İzmir’in genelinde 5 bin 300 araçlık otopark kapasitesi olduğuna dikkat çeken yetkililer, havalimanında ise 5 bin 500 araçlık bir otopark alanının hizmet vereceğini belirtiyor.

Terminalin pazartesi günü yapılacak açılış törenine ilişkin detayları ve izlenimlerimizi de Airkule’de takip edeceksiniz. Hayırlı olsun.

Aydınlık günler dileğiyle…

 


E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR    Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
 
   
 
otopark sıkıntısı çekenlere
10 Nisan 2014 Perşembe 12:11
Ne diyelim, gözünüz aydın İzmirliler ikinci üçüncü araçlarınıza yer var diyelim mi?
Katılıyorum  Katılmıyorum  
Puan verilmemiş
Dingin havalimanları istiyoruz
27 Mart 2014 Perşembe 14:49
İzmir genelinden daha çok kapasiteli Devasa bir otopark bu kadar gereklimiydi ki,. toplu taşıma denen bir şey var. Onca aracın trafiği yoğunlaştırıp , sıkıştırmaktan öte ne faydası olacak ki
Katılıyorum  Katılmıyorum  
Puan verilmemiş
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Osman Gazi Baykal
ÇOCUKLARIN DÜNYASINDA HAVACILIKLA İLGİLİ OYUNCAKLAR
Osman Gazi Baykal
Doç. Dr. Esra Bihter Gürler
ALTI ÜSTÜ DİŞ!
Doç. Dr. Esra Bihter Gürler
Engin Aksüt
CHEMTRAIL TEORİSYENLERİNE AÇIK ÇAĞRI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
ABD'DE HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜ ZORDA
İbrahim Köktener
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
PSİKOLOJİK OKURYAZARLIK
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
BİLGEN HUKUK KONFERANSINDA
TAV'DAN 'LÖSEMİ' FARKINDALIĞI
MONTREAL UÇUŞU BAŞLADI
KARACHI'YE İNİŞTE KUŞA ÇARPTI
AVRUPA'DA BOMBA İHBARLARI
'SAF' KULLANIMINA DESTEK
ATATÜRK'E NE SÖYLEMEK İSTERDİNİZ
SIA'DA 'UZUN MENZİL'DE YENİLİK
22 YIL SONRA DÜNYA'YA DÜŞTÜ
EMIRATES'TE FİNANSAL SONUÇLAR
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
8 / 11 °C 6 / 11 °C 3 / 13 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •kriz
  •pandemi
  •salgın
  •Baykar