iga-art
iga-jetex
igaMay2026
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Ajet-2026
   
  İbrahim Köktener [email protected]  
ZAMANIN DURDUĞU AN
10 Kasım 2013 Pazar

Her 10 Kasım günü olduğu gibi bugün de saatler 09.05’i gösterdiğinde, Türkiye’nin dört bir yanında zaman durdu… Sirenlerin, korna seslerinin birbirine karıştığı, insanların ayağa kalktığı ve Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşunda bulunduğu bu an, dünyanın bir başka ülkesinde görülmeyen bir ritüelin tekrarıdır. Birileri, dünya tarihine eşsiz biçimde yazılmış ulusal kurtuluş mücadelesi sonucu kurulan Cumhuriyeti beğenmese de, Atatürk’ün ölümünün üzerinden geçen 75 yıla rağmen ulusumuzun büyük önderin anısına, ilke ve devrimlerine sahip çıkması, karşı devrimcilere verilen en güzel cevaptır.

Türkiye Cumhuriyetinin geleceği için zaman zaman umutsuzluğa düştüğüm, kaygılarımın iyice arttığı son yılların aksine, bu 10 Kasım günü Atatürk’ü anma töreni için okuluna götürdüğüm kızımdan duyduklarım bana heyecan verdi. Okul bahçesinde, saygı duruşu ve programın ardından “tören bitmiştir” komutuyla birlikte lise öğrencileri, bir anda ve hep bir ağızdan “Andımız”ı söylemeye başlamışlar. Bu duruma karşı öğretmenler de alkışlarla öğrencilere destek vermişler. Hepimizin bildiği gibi geçtiğimiz günlerde yasaklanan Andımız, liselerde okunmuyordu. Buna karşın tamamen spontane gelişen bir durumda oluşan bu tepki, aslında Atatürk’ün 90 yıl önce temellerini attığı ulus bilincinin gençlerimizin yüreğinde nasıl sağlam yer edindiğini gösteriyor. Benzer tepkilerin Türkiye’nin dört bir yanında yapılan törenlerde de oluştuğunu duymak umutlarımızı daha da güçlendirdi. Çünkü insanlarımız, yüreklerinden gelen sesle ve en samimi duygularıyla bu tepkileri veriyorlar.

Öte yandan Cumhuriyet tarihinin her döneminde olduğu gibi, gençliğin tertemiz duygularından, ideallerinden rahatsız olan, Atatürk devrimlerine, ilkelerine karşı duran bir kesimin de varlığını yadsıyamıyoruz. Şimdiye kadar bu kesimi temsil eden ve gizli gündemlerle hareket eden bazı oluşumlar, artık Türkiye’deki konjonktürü uygun bulduklarından, seslerini iyice yükselttiler. Hükümete her koşulda destek veren bir derneğin 10 Kasım öncesi yaptığı açıklamayı hatırlatmak isterim. Açıklamada, “10 Kasım tören ve uygulamalarının uzun yıllardır, dünyada örneği kalmamış bir ayin havasında, isteyen istemeyen herkese dayatıldığı belirtilerek, saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla beraber yasal ve hukuki hiçbir dayanağı olmayan bir seremoninin, tüm ülke çapında bu seremoniye katılmak istemeyenleri de içerisine alarak icra edildiği” dile getiriliyor. Dernek açıklamasını “İnsan hak ve hürriyetleri ile bağdaşmayan bu yasakçı 10 Kasım uygulamalarının sona erdirilmesi gerektiğini kamuoyuna saygıyla duyururuz” diye sonlandırıyor. Son günlerde gündemi oluşturan öğrenci evleri meselesindeki gerekçeye benzer biçimde “Halktan gelen şikayet üzerine 10 Kasım törenlerini kaldırdık” gibi bir açıklama gelirse fazla şaşırmamak gerekir.

Amacına ulaşmak için halkın dini inançlarını her zaman her ortamda kullanan bu ve bunun gibi anlayışın, Atatürk’ten miras kalan Cumhuriyete sahip çıkan gençliğin önünde duramayacağına inancımız sonsuz… Ne olursa olsun, Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimci ruhunu gençlerin yüreklerden sökemeyecek, çağdaş uygarlık yolunda aydınlık gençliğe engel olamayacaksınız!

Aydınlık günler dileğiyle…   


E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR    Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
 
   
 
Cumhuriyetçi
12 Kasım 2013 Salı 21:15
" İlelebet" dedin paşam, karanlığın gücü yetmez.
Katılıyorum  Katılmıyorum  
Puan verilmemiş
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Osman Gazi Baykal
ÇOCUKLARIN DÜNYASINDA HAVACILIKLA İLGİLİ OYUNCAKLAR
Osman Gazi Baykal
Doç. Dr. Esra Bihter Gürler
ALTI ÜSTÜ DİŞ!
Doç. Dr. Esra Bihter Gürler
Engin Aksüt
CHEMTRAIL TEORİSYENLERİNE AÇIK ÇAĞRI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
ABD'DE HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜ ZORDA
İbrahim Köktener
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
PSİKOLOJİK OKURYAZARLIK
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
BİLGEN HUKUK KONFERANSINDA
TAV'DAN 'LÖSEMİ' FARKINDALIĞI
MONTREAL UÇUŞU BAŞLADI
KARACHI'YE İNİŞTE KUŞA ÇARPTI
AVRUPA'DA BOMBA İHBARLARI
'SAF' KULLANIMINA DESTEK
ATATÜRK'E NE SÖYLEMEK İSTERDİNİZ
SIA'DA 'UZUN MENZİL'DE YENİLİK
22 YIL SONRA DÜNYA'YA DÜŞTÜ
EMIRATES'TE FİNANSAL SONUÇLAR
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
8 / 11 °C 6 / 11 °C 3 / 13 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •koronavirüs
  •pilot
  •Sunexpress
  •savunma
  •Temel Kotil