iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
9 Aralık 2020 Çarşamba - 14:52

EMIRATES A380'İ TESLİM ALDI

Emirates Aralık ayında teslim edilecek üç A380 uçağından ilkini teslim aldı. Teslimat uçuşu kısmen sürdürülebilir uçak yakıtı ile gerçekleştirildi

EMIRATES A380 İ TESLİM ALDI
Losev-1

Emirates, 2020'de filosuna katılacak üç A380'den ilki olan MSN A6-EVL'yi karşıladı. Böylece havayolunun filosundaki A380 sayısı 116'ya ulaştı. Uçak Dubai'ye Cumartesi sabah saatlerinde iniş yaparken, uçuşta konvansiyonel jet yakıtı ve sürdürülebilir uçak yakıtından oluşan bir karışım kullanıldı.

Emirates'in bu ayın ilerleyen günlerinde iki A380 uçağını daha teslim alması planlanıyor. Bunlardan biri uzun süredir beklenen Emirates’in imzası niteliğindeki Premium Economy ürününe sahip olacak.

A380, 12 yıl önce Emirates filosuna katıldığı günden beri havayolunun amiral gemisi olmuş ve sunduğu rakipsiz seyahat deneyimiyle yolcuların ilgisini çekerek favorisi haline gelmişti. A380 Uçak İçi Dinlenme Salonu ve Duş & Spa gibi imza niteliğindeki unsurlar hala dünya çapında ses getiriyor.

Emirates A380 deneyimi yolculardan yüksek rağbet görmeye devam ederken, pek çok yolcu tarafından her kabinde sunulan ferahlığı, sessizliği ve konforu sebebiyle tercih edilmektedir. Emirates, kısa bir süre önce pandemi sırasında yolcuların sağlık ve sıhhatini önceliği haline getirdiği tedbirlerle yüksek düzeydeki seyahat deneyimini koruyarak, yolcularının istifade etmesi için ikonik ürünlerini yeniden hizmete sunmaya başladı.

Emirates Havayolu Başkanı Sir Tim Clark şunları söyledi: "A380, Emirates için bir başarı hikayesidir ve bu yıllar içinde A380 ile uçtuğumuz her yerde yakaladığımız güçlü yolcu ilgisine de yansıyor. A380, pist kısıtlaması olan havalimanlarında ve de ana uçuş hatlarında yolcu talebini etkin şekilde karşılamamıza yardımcı olmuş ve uzun mesafeli merkez operasyonlarımızı desteklemiştir. Daha da önemlisi, bu uçaktaki alan ve teknoloji sayesinde uçma deneyimini daha iyi hale getiren yeni uçak içi konseptler sunma imkanı yakaladık. Önümüzdeki aylarda ilk kez A380'de görücüye çıkacak olan Premium Ekonomi deneyimini sunmak için sabırsızlanıyoruz ve A380'nin birinci sınıf ürün deneyimine yatırım yapmaya devam edeceğiz. A380, önümüzdeki yıllarda da amiral gemimiz olmaya devam edecek ve seyahat talebi yeniden oluştuğunda A380'i daha fazla rotaya uçuracağız."

A380 halihazırda Kahire, Amman, Paris, Londra, Guangzhou, Manchester ve Moskova'ya uçmakta olup kısa bir süre önce A380 ile Londra Heathrow'a günde dört sefer ve Moskova'ya günlük uçuşlar yapılarak hizmetler artırılmıştır. İki katlı uçak, Emirates ağında acil ihtiyaç duyulan kargoların taşınması için seçili kargo charter operasyonlarında "mini kargo uçağı olarak" kullanılarak çok yönlü kullanımını ortaya koyuyor.

Emirates filosunun en yeni üyesinin teslimat uçuşu, konvansiyonel jet yakıtı ve sürdürülebilir uçak yakıtından (SAF) oluşan bir karışımla gerçekleştirildi. Böylece havayolu ilk kez bir A380 seferinde sürdürülebilir uçak yakıtı kullanmış oldu. Uçuşta kullanılan biyo yakıt Finlandiya'daki kullanılmış yemeklik yağlardan üretildi.

Sir Tim havayolunun çevreye etkisini azaltma konusundaki taahhüdüyle ilgili açıklamalarda bulundu: "Sürdürülebilirlik, Emirates olarak gündemimizdeki önemini koruyor. Sürdürülebilir uçak yakıtındaki gelişmeleri çok yakından izliyoruz ve daha büyük ölçekte ve rekabetçi maliyetlerle üretilmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Son A380 teslimat uçuşunda kısmen sürdürülebilir uçak yakıtı kullanıldı ve böylece emisyonlarımızı genel olarak azaltma noktasında olumlu bir adım atmış olduk."

Emirates, SAF sektörünün gelişimine ve biyo yakıtların daha geniş ölçekli kullanımına katkı yapan çalışmaları desteklemeye devam ediyor. Havayolu, SAF'nin geliştirilmesini desteklemek için Dünya Ekonomik Forumu tarafından kurulan Clean Skies for Tomorrow koalisyonu İdari Komitesi'nde yer alıyor. Emirates ayrıca BAE'de Khalifa Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen SAF'nin geleceği hakkındaki bir dizi internet seminerine de destek veriyor. Emirates ekibinin servis otobüslerinin üçte biri de halihazırda biyo yakıtla çalışırken ana ekip otobüsü ulaşım yüklenicilerinden biri olan Al Wegdaniyah, Neutral Fuels tarafından sağlanan biyo yakıta geçmiş bulunuyor.

 
ANTİJEN TEST DENEMESİ BAŞLADI
 
TÜRK ŞİRKETİ TALİP OLDU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ANTİJEN TEST DENEMESİ BAŞLADI
SunExpress, uçuş öncesi antijen testi denemelerine başladı
737 MAX UÇURACAK
Brezilya şirketi Gol Airlines uzun bir aradan sonra Boeing 737 MAX serisi ...
HUP KONGRESİ YAPILDI
Havacılık, Uzay ve Psikoloji Kongresi’nin ikincisi gerçekleştirildi
 
DHMİ'DEN KASIM RAKAMLARI
DHMİ, Kasım ayı yolcu, uçak ve yük istatistiklerini açıkladı
KUTLU OLSUN
Bugün 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü...
KOTİL'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, 5. nesil Milli Muharip Uçak ...
 
KÜÇÜK UÇAĞA RAĞBET ARTACAK
“Ticari Uçaklar Sivil Havacılık Ekonomilerini Nasıl İyileştirir” başlıklı ...
İSTANBUL BU HAFTA DA LİDER
Eurocontrol verilerine göre İstanbul Havalimanı Avrupa'nın en çok trafiğine sahip havalimanı oldu
İLK MİLLİ HELİKOPTER MOTORU
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi, İlk Millî Helikopter ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
14 / 19 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •koronavirüs
  •COVID 19
  •Sunexpress
  •salgın
  •NASA