iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
26 Ekim 2009 Pazartesi - 07:07

THY BUSINESS YOLCU PEŞİNDE

Azalan business yolcu sayısını artırmak için harekete geçen THY, 500'e yakın Alman yöneticiyi İstanbul'a getirerek tanıtım yaptı.

THY BUSINESS YOLCU PEŞİNDE
Losev-1

Türk Hava Yolları (THY) yaşanan finansal krizde sayıları giderek azalan business yolcu sayısını artırmak için harekete geçti. Almanya'nın ilk 500 şirketinin yöneticilerini Türkiye'ye getiren THY, tüm hafta sonu Türkiye ve THY tanıtımı yaptı.

THY Genel Müdürü Temel Kotil, gelenlerin büyük kısmının daha önce hiç THY ile uçmamış orta ve üst düzey yöneticiler olduğunu belirterek, "Amacımız Almanya'nın büyük firmalarının bizi tanımalarını sağlamak. Kurumsal kontratlar alanında gidecek çok yolumuz var. Bu pastadan daha fazla pay kapmak istiyoruz" dedi. Kotil, Almanya ile bu projeyi tamamlandıktan sonra aynı tanıtımları İngiltere ve Fransa ile de yapmayı planladıklarını söyledi.

THY tarafından hafta sonu düzenlenen "Next in Corporate Travel 2009" toplantısı kapsamında 500'e yakın Alman yönetici İstanbul'a geldi. Bu tür programların THY'nin şirketlere yaklaşmasını ve kurumsal anlaşmalar imzalamasına imkan sağladığına dikkat çeken Kotil, "Hedefimiz Türkiye'den sonra Almanya ve diğer pazarlarda da ilk 500 şirketi bağlamak" dedi. Avrupa'da THY'nin marka değerini artırmanın peşinde olduklarını da belirten Kotil, şunları söyledi: "AB dünya pazarının yüzde 26'sı. Almanya'ya haftada 220 uçuşumuz var, 9 şehirdeyiz. Toplam gelirimizin yüzde 60'ını da Almanya'dan elde ediyoruz. Bunun için Almanya çok önemli bir pazar."

Pazarlama ve tanıtım bütçesinin bu yıl 40 milyon dolar olduğunun da altını çizen Kotil, bu rakamın 2006'da 5 milyon dolar olduğunu söyledi. Hedeflerinin dünyada daha iyi tanınmak olduğunu belirten Kotil, "Bu uğurda gerekirse kapı kapı dolaşmaya da razıyız" dedi.

 

Balık avlamaya komşuya gidiyoruz

Bütün şirketlerin geri vitese taktığı bir dönemde THY'nin atılıma devam ettiğini kaydeden Kotil, "Biz en büyük krizi 2006'da yaşadık. Özelleştirildikten sonra kapasiteyi yüzde 24 artırdık. Bu yıl ise sadece Türkiye pazarıyla değil dünyayla çalışıyoruz. Biz balık avlamaya başka yerlere gidiyoruz. Bu süreçte Şam pazarını ikiye katladık. Bütün yakın pazarlara giriyoruz. Mısır'ı ikiye katladık. Stratejimizi yakın pazarlarımız üzerinden kurduk" dedi.

THY'nin bu yıl çok şanslı olduğunu da anlatan Kotil, "Havayolları kapasiteyi azalttılar ancak biz artırdık ve bizim için bir patlama yılı oldu. Birinci ve ikinci çeyreği kazandık. Üçüncü çeyrek sonuçlarımız 3 hafta içinde açıklanacak. Ancak yolcu sayısından çok memnunuz" dedi. Kotil bütçeyi revize ettiklerini de sözlerine ekledi.

 

Fiyatla rekabetin peşindeyiz

THY'nin business class segmenti satışlarında yüzde 2 ila 3 düşüş olmasına rağmen koltuk satışını yüzde 6 artırdıklarını kaydeden Kotil, "Bunu da geniş koltuk aralıkları ve kaliteyle yaptık ama bu da yetmez. Fiyatla da rekabet etmeyi becereceğiz" dedi.

Maliyetlerini düşürmede düşük maliyetli havayollarına yakın olduklarını da belirten Kotil, uluslararası toplam yolcu uçuş milinin yüzde 12 gerilediği bir ortamda kapasiteyi yüzde 25'e yakın artırdıklarını kaydederek, şunları söyledi: "Bu bizim başarımız. Bunu da kaliteyle yapıyoruz. Geçen yıl yemeğe 250 milyon dolar harcadık. Giderlerimizin 5'te birine tekabül eden bir rakam bu. Ama kriz zamanında kaybedenler ve kazananlar olur. Şimdi sınav zorlaştı ve kazanmak daha zor ve önemli hale geldi."

Geçen yıl AirBosna'nın yüzde 49'unu aldıklarını ve şirketi yeniden yapılandırma konusunda çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Kotil, yeni satın almalara sıcak baksalar da asıl hedeflerinin THY'nin organik büyümesi olduğunu söyledi.

 

Kotil şikâyetleri dinledi

Alman yöneticiler toplantı esnasında THY ile ilgili şikâyetlerini Temel Kotil'le paylaştı. Belli şehirlerdeki ekipten, check in kuyruklarından yakınan yöneticilere Kotil'in cevabı ise "Ben bu bahsettiğiniz şeyleri yaşamıyorum ama belki ben geliyorum diye düzeltiyorlardır. Arada ansızın ziyaretler yapmak gerekiyor olabilir" dedi.

 

SEVDA YÜZBAŞIOĞLU-Referans

 
YOLCU ARTIRMA ATAĞI
 
YARIM ASIRLIK VEDA
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cumhur 29 Ekim 2009 Perşembe 18:53

Adam THY ye VIP yolcu bulmak icin calisiyor, bazi arkadaslar sasirmis asiri olcude elestiriyorlar. Bende sizi elestiriyorum.

Yorumu oyla      0      0  
Burak 29 Ekim 2009 Perşembe 18:48

Temel Beye cok tesekkurler. THY boylesi caliskan ve durust bir genel mudure sahip oldugu icin cok sansli.

Yorumu oyla      0      0  
Can Duman 29 Ekim 2009 Perşembe 18:46

THY nin gece gunduz calisan Genel Muduru Temel Beye laf etmek cok yazik. Oraya torpil ile gelmismis. Temel Kotil ucak muhendisi ve ayni sahada masterlari var birde doktorasi var. Ortada THY var, eski personel yeni personel ayirimi yapmak neyin nesi. Sende yuregin varsa gercek kimligini yaz. Oyle isimsiz yazip THY yi buyuten insanlara camur atma. Kimse yemiyor.

Yorumu oyla      0      0  
Business Yolcu 28 Ekim 2009 Çarşamba 00:32

THY'nin oncelikle Business'te hizmeti nasil yapacaklarini gozden gecirmelerini dilerim. Yolcu sizlerle ancak bir kez ucar ve bir daha ucmaz. Gidin www.airlinequality.com dan THY ile ilgili ecnebi yolcularin yazdiklarini okuyun. Daha ogrenecek cok sey var. Yolunuz acik olsun derim.

Yorumu oyla      0      0  
viking 27 Ekim 2009 Salı 13:27

THY bu haliyle business yolcu biraz zor bulur. Herşey çok berbat, kabin ekibinin üzerinden amatörlük ve bilgisizlik akıyor. Dünyanın en zengin insanı olsam 1 TL vermem THY business class'ına.

Yorumu oyla      0      0  
Cok bilen 26 Ekim 2009 Pazartesi 18:43

Iyi guzel de, cok hizli buyuyunce buyuk basagrilari basladi tabiiki. Business yolcu istiyorsun ama Istanbul havaalani dolmus durumda, rotardan gecilmiyor. Ucak icindeki hosteslerden cok sikayet var, Ingilizceleri yeterli degil. Transfer masasi kalabalik. Biliyorum bir koyup uc almak istiyor THY, ama senin kurnazligin Turk ve Turk gibi ucuncu dunya ulkelerine gecer. Parasi olan Bati'li yolcunun gozunu boyayamazsin. O yolcular hizmet ister, guler yuz ister ve o standartlarin her ucusta aynisini ister. THY yapabilir tabiiki bunlari isterse, fakat Orta Dogu kafasi ile degil..

Yorumu oyla      0      0  
Tayyareci Tahir 26 Ekim 2009 Pazartesi 17:38

Sayin Kotil, Kapi kapi dolasmadan evvel; tek tek ucaklarinizi dolasip:bozuk koltuklari,calismayan eglence sistemlerini,kirik koltuk kollarini,arizadan ucus boyunca kapali tuvaletleri ve yanmayan lambalari kontrol edin.

Yorumu oyla      0      0  
sirtaki 26 Ekim 2009 Pazartesi 16:57

vip olabilmek için hangi yollar dan geçmek gerekiyor. Bize de neden vip denmiyor. İnsanın vip olarak da anıldığı bir yerde çalışanın kendisine neden vip muamelesi yapılamaz.

Yorumu oyla      0      0  
goremezsin 26 Ekim 2009 Pazartesi 12:50

sen hep vip den gidip geldigin icin tabii ki alanlarda neler olup bittigini goremezsin gerci gorsen bile bir ise yaramaz cunku hic bir sey bilmiyorsun. Sen ve otekiler torpille oraya geldiginiz icin eski personellerin tecrubelerinin sirtindan prim yaparak kazandiginiz suni basarilar hic kimseye hic bir anlam ifade etmiyor. Yuzun varsa gel bir de calisanlarin sikayetlerini bir dinle ama yapamazsin.. Dinlesen bile bir kulagindan girer oburunden cikar.. Badem biyik altindan gulup gecersin milletin ahini almaya devam edersin...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YOLCU ARTIRMA ATAĞI
Akşam Gazetesi yazarı Tolga Turgut, düşük maliyetli havayollarının network ...
AİRPORT LAS VEGAS'TA
Habertürk’te yayınlanan havacılık programı Airport, bu hafta Las Vegas’ta…
HAVA-İŞ'TE İŞTEN ÇIKARMA
Hava-İş’te tensikat… Sendikanın Örgütlenme Uzmanı Munzur Pekgüleç ve Basın ...
 
NORTHWEST PİLOTLARINA SORUŞTURMA
ABD’de 144 yolcusu bulunan uçak havaalanını geçince terör alarmı verildi. ...
THY'DEN ANLAMLI BAYRAM ARMAĞANI
Dünyaca ünlü bestecimiz Ferid Alnar’ın gençlik, olgunluk ve son dönem ...
GATWICK HAVALİMANI SATILDI
İngiltere’nin ikinci büyük havalimanı olan Gatwick'in satıldığı duyuruldu.
 
THY BOEING 737-700 KİRALAYACAK
THY, iki adet 'Boeing 737-700' kiralayacak…
İŞ JETLERİ KRİZ DİNLEMEDİ
Alanında dünyanın en büyüğü olan ABD Ulusal Havacılık İş Derneği'nin düzenlediği ...
F-35'E ONAY GELDİ
ABD Senatosu'nun alternatif motor üretimine onay vermesi, TUSAŞ Motor ...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
AIR CANADA'YA TEPKİ
PLANÖR KAZASINDA TRAJİK ÖLÜM
İRFAN SARP VEFAT ETTİ
PİLVAK'TA SEÇİM ZAMANI
HANEDA'NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI
PEGASUS'UN YENİ ROTASI
ÜREKSOY: 26 NİSAN'IN ÖNEMİ
LUFTHANSA'DA YENİ KABİN
ERCAN'DA 'PİLOTLAR GÜNÜ'
TAV'A 'EN İYİ İŞVEREN' ÖDÜLÜ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazartesi Salı Çarşamba
13 / 15 °C 14 / 18 °C 13 / 15 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •pilot
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •Birleşik Arap Emirlikleri
  •Baykar
  •maske