iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
26 Ekim 2009 Pazartesi - 08:37

YARIM ASIRLIK VEDA

Babasının 1961 yılında uçak kazasında şehit olarak yarım bıraktığı işi 42 yıldır devam ettiren Türk Hava Yolları’nın Kaptan Pilotlarından Nejat Tatarer emekli olarak gökyüzüne veda etti.

YARIM ASIRLIK VEDA
Losev-1

Türk Hava Yolları’nın Kıbrıs-Adana-Ankara seferini yapan F-27 uçağı 1961 yılında Ankara’ya iniş için alçalırken düştü. Kazada 4 mürettebat ve 24 yolcu hayatını kaybetti. Uçakta öğretmen pilot olarak bulunan Kemal Tatarer, 38 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Türk Hava Yolları şehit olan mürettebatının çocuklarının eğitim masraflarını karşıladı. İşte Kemal Tatarer kaptanın 3 oğlundan en büyüğü Nejat Tatarer, mühendis olmayı seçen kardeşlerinin aksine babasının yarım bıraktığı pilotluk mesleğini yapmayı seçti. 1966 yılında Hava Harp Okulu’na giren Tatarer, Türk Hava Kuvvetleri’nde başlayıp Türk Hava Yolları’nda devam eden 42 yıllık uçuculuk hayatını geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği son uçuşla noktaladı.

 

Tatarer soyadını gökyüzüne kazıdılar 

Türk Hava Yolları’nın Tel Aviv-İstanbul kargo uçuşuyla son seferini yapan Nejat Tatarer’i mesai arkadaşları ve dostları çiçeklerle karşıladı. Kendisine hoş bir karşılama düzenleyen dostlarına teşekkür eden Tatarer Kaptan, “Baba mesleği pilotluğu seçerek, Tatarer soyadını 67 yıldır başarıyla gökyüzünde taşıdık. Rahmetli babamın 1942 senesinde başlatmış olduğu tayyareciliği bugün bitiriyoruz. Aşağı yukarı 67 sene olmuş. Alnımızın akıyla, burnumuz kanamadan hedefe ulaştık. Allah herkesi hedefine ulaştırsın. Çok güzel bir şey, çok mutluyum” diyerek duygularını ifade etti.

 

Pervaneli uçaktan jetlere geçiş 

20 yılı Türk Hava Kuvvetleri’nde, 22 yılı da Türk Hava Yolları’nda olmak üzere toplam 42 yıldır uçan Nejat Tatarer, “Hava Kuvvetleri’nde nakliye uçaklarında uçtum. THY’ye gelince de nakliye uçaklarında devam ettim. Oradakiler pervaneliydi, buradakiler jet motorlu. Büyük bir aşama oldu, büyük bir maratonu bitirdik. Bir şeyi tadında bırakmak, zirvede bırakmak en güzeli. Sağ olsunlar arkadaşlar da beni karşılamaya gelmişler. Onlara da teşekkür ediyorum. Diğer arkadaşlara iyi ve başarılı uçuşlar diliyorum” diye konuştu.

 

Babamın ölümü derinden sarstı 

Yaklaşık yarım asırlık uçuş hayatından sonra yılların yorgunluğunu atmaya hazırlanan Tatarer Kaptan, ‘Neden pilot olmayı seçtiniz. O kararı nasıl aldığınızı anlatır mısınız? “ şeklindeki sorumuz üzerine şunları söyledi:

“Babamın pilot olmasından dolayı havacılık aşkım daha küçük yaşlarda başladı. Fakat o beklenmeyen kaza sonrasında 15 yaşımdayken babamı kaybettim. Tabi çok zor bir durum, evin direği gitmiş. İçimde ukde kaldı. Mağlup olmuş gibi hissettim ve kendi kendime ‘Devam edeceğim’ diyerek babamın yarım bıraktığı pilotluk mesleğini seçtim. Baba–oğul 67 yıldır başarıyla görev yaptık. Benim oğlum ise ‘Baba bu kadar uçmak yeter’ diyerek İstanbul Üniversitesi Radyo ve Televizyon Bölümü’nü bitirdi ve televizyon dünyasında yoluna devam etmeyi tercih etti”.

 

Öğretmen pilot olarak uçuyordu

1961 yılında Kıbrıs-Adana-Ankara seferini yapan Türk Hava Yolları’nın F-27 uçağı, Ankara’ya inmek üzereyken yanlış alçalma sonucu ‘Karanlık Tepe’ diye bilinen tepeye çarparak düştü. Kazada 4 mürettebat ve 24 yolcu hayatını kaybederken, 1 yolcu kazadan sağ olarak kurtuldu. Uçağın kaptan pilotluğunu Mazlum Devren, yardımcı pilotluğunu ise Cevdet Dinçer yapıyordu. O sırada 38 yaşında olan Kemal Tatarer Kaptan ise uçakta öğretmen pilot olarak görev yapıyordu.

 

Süleyman ŞEN-AKŞAM

 
THY BUSINESS YOLCU PEŞİNDE
 
İKİ HELİKOPTER ÇARPIŞTI
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Haluk Savas 18 Mart 2012 Pazar 19:53

Nejat Abi, sen benim Havaci Nejat abimsin, supersin, ucak muhendisi olmaya calisirken karsimda hep sen vardin ve seninle gurur duydum. En mutlu emeklilik diliyorum, seni cok sevip saydigimi bir kere daha iletiyorum. Haluk, Londra

Yorumu oyla      0      0  
kır 28 Ekim 2009 Çarşamba 13:15

Bir şey yapmalı diyen EN'GİN. Gereken kişi ve kurumlar ile yapabileceğinizi yapıyorsunuz. BİR ŞEY YAPANLAR VE YAPMAYANLAR GİBİ. TEMEL PATRON OLMUŞ ENGİN DE YAVAŞ, YAVAŞ.

Yorumu oyla      0      0  
Bahadır Altan 28 Ekim 2009 Çarşamba 09:08

Sevgili Ağabey Geri dönüp baktığınızda mesleğinizde onurunuzu zedeleyecek, alnınıza kara çalacak tek bir leke görmemek sanırım sizin kazandığınız en güzel ödüldür. Bu uzun, zorlu yaşamı yazarak, anlatarak gençlerle paylaşsanız keşke. Bizler de sizi ak saçlarınız kadar temiz yüreğinizle, onurlu duruşunuzla hep örnek olarak anacağız. Sağlıklı uzun bir emeklilik yaşamı diliyorum.

Yorumu oyla      0      0  
Cenk Tatatrer 27 Ekim 2009 Salı 21:28

Doğduğum gunden beri ucan babamı tebrik ederim. Ben pilotluğa devam etmedim cunku babamında soylediği gibi bu meslaği zirvede noktalamak gerekir. Ben babam gibi yuzlerce insanın hayatını kurtarıp dunya havacılık litaraturune gecicek bir başarının uzerine bir başarı yapamazdım. Kaldı ki ben sonrasında verilen saçma sapan cezanında altında kalıcak sağlam sinirlerede sahip değilim. Bu sebeplerde dolayı pilotluk meslegini secmedim ama daha entersanını yaptım hava cekimleri konusunda uzmanlastım. Buda demek oluyo ki Tatarerler hala göklerde. Sayın Kotil buna üzülebilir. Tatarer soyadını goklere altın harflerel yazdıran babam Nejat Tatarer'i tebrik ediyorum. Onun gibi bir efsanenin oglu olmaktan dolayı kendimi cok gururlu ve sanslı hissediyorum. Hayırlı olsun babacım.

Yorumu oyla      2      0  
Engin Barutçu 27 Ekim 2009 Salı 21:19

'veda' rumuzlu arkadaş, işçiler ister sermaye patronları, isterse sendika patronları tarafından işten atılsınlar, yazı yazmak ta yetmez. Hep birlikte birşeyler yapmalı. Eleştirinizi işçisini atanlara yapmanız daha yerinde olurdu.

Yorumu oyla      0      0  
veda 27 Ekim 2009 Salı 11:40

Sayın Kaptan mutlu ve güzel günler dilerim. Engin Barutçu işten atılanlara dair bir yazı yazmanıda isterdim. Seni bu gün o koltukta var eden insanların haksız yere iş den atılmalarına da bir iki yazı yazabilmeni beklerdim. Dostluk ve selamlaşma dışında bir şey bu.

Yorumu oyla      0      0  
Engin Barutçu 26 Ekim 2009 Pazartesi 21:57

Sevgili Nejat abi, sizi güler yüzlü, dostça selamlayışınız ve sohbetinizle tanıdım. Son uçuşunuzda hoşgeldiniz ve güle güle diyebilmek isterdim. Karşılaşmak dileğiyle... Sağlıcakla kalın...

Yorumu oyla      0      0  
Osman Gazi Baykal 26 Ekim 2009 Pazartesi 20:22

Bir döneme nokta koyarken yeni bir satırbaşına geçişinizi kutlarım. Ne mutlu keyifle, başarıyla bir dönemi kapatabilmek. Sevdiklerinizle birlikte, sağlıcakla kalın.

Yorumu oyla      0      0  
Faruk Sayilir 26 Ekim 2009 Pazartesi 17:31

Gule gule sevgili Neco' Sana bundan sonrasi icin; saglikli, mutlu ve tum sevdiklerinle birlikte gecirecegin huzurlu bir yasam dilerken yanaklarindan operim.Birlikte gorev yaptigimiz gunlerden bugune kadar titizlikle yerine getirmeye calistigin ve hatta bir keresinde, kim ne derse desin kendin dahil bir suru insanin gercekten hayatini kurtardigin o ucustan sonra bunu hakkettin.Gule gule.....

Yorumu oyla      1      0  
KorayK 26 Ekim 2009 Pazartesi 11:09

1966 yılı hava harp okulu mezunu olucak, giriş tarihi 1966 değil mezun oluş tarihi 1966 tıdır.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY BUSINESS YOLCU PEŞİNDE
Azalan business yolcu sayısını artırmak için harekete geçen THY, 500'e ...
YOLCU ARTIRMA ATAĞI
Akşam Gazetesi yazarı Tolga Turgut, düşük maliyetli havayollarının network ...
AİRPORT LAS VEGAS'TA
Habertürk’te yayınlanan havacılık programı Airport, bu hafta Las Vegas’ta…
 
HAVA-İŞ'TE İŞTEN ÇIKARMA
Hava-İş’te tensikat… Sendikanın Örgütlenme Uzmanı Munzur Pekgüleç ve Basın ...
NORTHWEST PİLOTLARINA SORUŞTURMA
ABD’de 144 yolcusu bulunan uçak havaalanını geçince terör alarmı verildi. ...
THY'DEN ANLAMLI BAYRAM ARMAĞANI
Dünyaca ünlü bestecimiz Ferid Alnar’ın gençlik, olgunluk ve son dönem ...
 
GATWICK HAVALİMANI SATILDI
İngiltere’nin ikinci büyük havalimanı olan Gatwick'in satıldığı duyuruldu.
THY BOEING 737-700 KİRALAYACAK
THY, iki adet 'Boeing 737-700' kiralayacak…
İŞ JETLERİ KRİZ DİNLEMEDİ
Alanında dünyanın en büyüğü olan ABD Ulusal Havacılık İş Derneği'nin düzenlediği ...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
AIR CANADA'YA TEPKİ
PLANÖR KAZASINDA TRAJİK ÖLÜM
İRFAN SARP VEFAT ETTİ
PİLVAK'TA SEÇİM ZAMANI
HANEDA'NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI
PEGASUS'UN YENİ ROTASI
ÜREKSOY: 26 NİSAN'IN ÖNEMİ
LUFTHANSA'DA YENİ KABİN
ERCAN'DA 'PİLOTLAR GÜNÜ'
TAV'A 'EN İYİ İŞVEREN' ÖDÜLÜ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazartesi Salı Çarşamba
14 / 15 °C 14 / 18 °C 14 / 15 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Rusya
  •test
  •pandemi
  •New York
  •karantina