iGA-2025agt
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
24 Aralık 2025 Çarşamba - 00:02

ÇELEBİ KENYA PAZARINDA

Çelebi Havacılık, 40,1 milyon Dolara satın aldığı Transglobal Cargo Centre ile Kenya pazarına giriyor

ÇELEBİ KENYA PAZARINDA
Losev-11

Çelebi Havacılık, Transglobal Cargo Centre Ltd. (AFS)’nin yüzde 100’ünü 40,1 milyon ABD doları karşılığında satın alma işlemini başarıyla tamamladı. Bu satın alma, Çelebi Havacılık’ın Kenya’nın hızla büyüyen havacılık hizmetleri sektörüne resmî girişini temsil ediyor. İşlem, şirketin uluslararası büyüme stratejisiyle uyumlu olup, grup şirketleri arasında güçlü sinerjiler yaratması bekleniyor.

65 yılı aşkın deneyimiyle Almanya, Endonezya, Macaristan, Tanzanya ve Türkiye’de faaliyet gösteren Çelebi Havacılık, üç kıtada 400’ün üzerinde havayolu müşterisine hizmet sunuyor. Transglobal Cargo Centre Ltd. (AFS)’nin gruba katılması, Çelebi Havacılık’ın Kenya’daki ilk operasyonu olup Afrika kıtasındaki uzun vadeli büyüme planlarında önemli bir adım niteliği taşıyor.

Kenya’nın en kritik lojistik merkezi: JKIA

Nairobi’deki Jomo Kenyatta Uluslararası Havalimanı’nda (JKIA) konumlanan AFS; yer hizmetleri, hava kargo ve antrepo yönetimi hizmetleri sunuyor. Yaklaşık 400.000 tonluk yıllık hava kargo hacmine sahip Kenya pazarının yüzde 20’si bu havalimanı üzerinden yönetiliyor. Ülke havacılık sektörünün önümüzdeki beş yıl boyunca yıllık ortalama yüzde 5 büyüme göstermesi bekleniyor. Bu oran, IATA (Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği)’nın global büyüme beklentisi olan yüzde 3,3’ün oldukça üzerinde.

Bu işlemle birlikte Jomo Kenyatta Uluslararası Havalimanı, Nairobi, Çelebi Havacılık’ın global ağının stratejik bir parçası haline gelirken şirket, Afrika’nın en dinamik ve stratejik açıdan önemli pazarlarından birinde varlığını daha da güçlendirmiş oluyor.

AFS’nin Yerel Gücü, Çelebi’nin Global Tecrübesiyle Buluşuyor

Çelebi Havacılık Grup CEO’su Dave Dorner, satın almayla ilgili şunları söyledi: “Kenya, Doğu ve Orta Afrika’da ticaret ve kargo akışlarının kilit kapılarından biri. AFS’yi Çelebi ailesine katarak bu önemli pazardaki varlığımızı güçlendiriyor; havayolu müşterilerimiz, iş ortaklarımız ve çalışanlarımız için yeni fırsatlar yaratıyoruz. Amacımız, AFS’nin güçlü yerel uzmanlığını Çelebi Havacılık’ın global deneyimi, modern sistemleri ve operasyonel standartlarıyla birleştirerek Kenya’nın bölgesel ticaret ve lojistik merkezi olma hedeflerini desteklemek.”

Şirket, mevcut tüm operasyonel taahhütlerin ve hizmet seviyelerinin kesintisiz şekilde devam edeceğini, süreçlere veya altyapıya yönelik potansiyel değişikliklerin ise müşteriler ve ilgili otoritelerle tam bir koordinasyon içinde hayata geçirileceğini vurguladı.

 
ENKAZA ULAŞILDI
 
HAVAİST KIŞA HAZIR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ENKAZA ULAŞILDI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan kalktıktan ...
ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Tripoli’ye gitmek üzere havalanan jette ...
İÇİŞLERİ BAKANINDAN AÇIKLAMA
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Tripoli’ye ...
 
JETLE İRTİBAT KESİLDİ
Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan kalkan iş jetiyle irtibat kesildi
İGA AVRUPA'NIN LİDERİ OLDU
İstanbul Havalimanı, Londra ve Paris’i geride bıraktı, Avrupa’nın lideri oldu
ABD'DE FECİ KAZA
Meksika Donanması'na ait tıbbi nakliye uçağı Teksas Scholes Havalimanı ...
 
SUNEXPRESS'İN YENİ UÇAKLARI
SunExpress, iki yeni Boeing 737-8 uçağını teslim aldı
AYJET 130'UNCU DÖNEMİ MEZUN ETTİ
AYJET Uçuş Okulu 130. Dönem Mezuniyet Töreni, Hezarfen Havaalanı’nda yapıldı
HAVACILIK ŞİİRLERİNDEN BİR DEMET
Osman Gazi Baykal yazdı...
 
Osman Gazi Baykal
İNGİLİZCE HAVACILIK ŞİİRLERİNDEN BİR DEMET
Osman Gazi Baykal
İbrahim Köktener
ABD'DE HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜ ZORDA
İbrahim Köktener
Engin Aksüt
WASHINGTON KAZASI “GELİYORUM” DEDİ
Engin Aksüt
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
PSİKOLOJİK OKURYAZARLIK
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
HAVAİST KIŞA HAZIR
ÇELEBİ KENYA PAZARINDA
ENKAZA ULAŞILDI
ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
İÇİŞLERİ BAKANINDAN AÇIKLAMA
JETLE İRTİBAT KESİLDİ
PEGASUS CHELSEA İLE ANLAŞTI
İGA AVRUPA'NIN LİDERİ OLDU
ABD'DE FECİ KAZA
KLM'YE 'TAHTAKURUSU' DAVASI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Çarşamba Perşembe Cuma
10 / 13 °C 9 / 11 °C 7 / 9 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •İstanbul Havalimanı
  •pilot
  •Airbus
  •Sunexpress
  •Kargo